Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@15:51:53 GMT

شهرها در پساکرونا تغییر می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۸۱۰۶۸

شهرها در پساکرونا تغییر می‌کند؟

شیوع بیماری کووید-۱۹ بسیاری از جنبه‌های زندگی شهری را تحت تاثیر قرار داده است؛ خیابان‌ها عاری از شلوغی‌های سابق است، مردم از ترس دیدن آشنایان خود هنگام راه رفتن در خیابان‌ها، سر به گریبان می‌برند و کاربران فضاهای عمومی با فاصله معین از یکدیگر به انجام امورشان می‌پردازند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، در پی تغییراتی که ویروس کرنا در زندگی کنونی شهرها به وجود آورده است، بسیاری از محققان پیش‌بینی کرده‌اند که ویروس کرونا رد پای خود را تا ابد بر شهرها به جای بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که شیوع این بیماری پرده از چالش‌ها و مشکلات زیادی از طراحی‌های شهری برداشته، انتظار می‌رود رد پای ویروس بر شهرنشینی تغییرات مثبتی را در آن به وجود آورد. در واقع، برنامه‌ریزان شهری پس از شیوع بیماری کووید-۱۹ از اشتباهات بیشمار خود در طراحی شهری آگاه شده و در تلاش بوده‌اند در همین دوران سخت نیز آن‌ها را به تدریج از میان برند. بر همین اساس، دنیایی که پیش روی شهرنشینان است متفاوت با دوران ماقبل کرونا خواهد بود، اما پرسشی که ممکن است ذهن همه را به خود درگیر کند، اینکه شهر و بافت شهری در آینده چگونه خواهد بود؟

افزایش تحرک فعال

مرحله اول تغییرات حمل و نقل شهری در پی رعایت فاصله اجتماعی اتفاق افتاده است؛ خیابان‌ها و کوچه‌ها اغلب خالی از تردد است، تقاضای وسایل حمل و نقل عمومی به یک چهارم کاهش یافته، مسیرهای عبور و مرور این وسایل به حداقل رسیده و مردم اغلب به کار در منزل مشغول شده‌اند. با وجود این تغییرات، هنوز هم بسیاری از مردم برای تردد در شهرهای خود با مشکل مواجه هستند و گاهی حتی کارکنان مراکز درمانی نیز نمی‌توانند خود را در زمان معین به محل کارشان برسانند. از سوی دیگر، کاهش بی‌سابقه درآمدهای وسایل حمل و نقل عمومی، مشکلات مالی بسیاری را برای اوپراتورها به وجود آورده است. مقامات رسمی در کشورهای مختلف به روش‌های متفاوت سعی کرده‌اند، این گونه زیان‌های مالی را جبران کنند و برخی نیز همچنان بی‌تفاوت به رویداد فوق، فعالیت در سیستم‌های حمل و نقل عمومی را ادامه داده‌اند.

شیوع ویروس کرونا باعث شده بسیاری از مردم به دورکاری روی آورند که همین زمینه را برای گسترش فضاهای پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و سایر وسایل حمل و نقل غیرموتوری بیشتر در شهرها فراهم آورده است. پیاده‌روها وسیع‌تر شده و خیابان‌ها در بسیاری از شهرهای جهان به روی خودروها بسته شده است. این در حالی است که در بعضی از خیابان‌ها نیز فقط خودروهایی حق تردد دارند که محصولات سفارش‌شده اینتترنتی یا تلفنی را به مشتری‌ها تحویل می‌دهند.

در پی تردد کمتر خودروهای موتوری در خیابان‌های سراسر شهرها، تراکم ترافیک و به تبع تصادفات جاده‌ای به حداقل رسیده و طی این مدت، کمتر کسی بر اثر سوانح جاده‌ای در بیمارستان‌ها بستری شده است. جالب است بدانید که ترویج پیاده‌روی و کاهش ترافیک خودرویی دو عامل مرگبارتر از کرونا، یعنی آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی، را که پیش از این جان بسیاری از مردم را تهدید می‌کرد، نیز به طور قابل توجهی کاهش داده است.

سازگاری سیستم‌های شهری با شرایط کرونایی

مقامات رسمی در سراسر دنیا، از همان ابتدای ظهور ویروس کرونا در تلاش بوده‌اند بیشترین سازگاری را بین سیستم‌های شهری و وضعیت امروزی به وجود آروند. به عنوان مثال، دورکاری به روندی رایج و حتی در بسیاری از موارد، دائمی تبدیل شده است، دانش‌آموزان و دانشجویان در اغلب شهرهای جهان به طور مجازی، مطالب آموزشی خود را فرا می‌گیرند و بیشتر مردم خریدهای خود را به صورت اینترنتی انجام می‌دهند.

در زمینه وسایل حمل و نقل عمومی، دیگر ساعات اوج تردد این وسایل در شهرها معنی ندارد و تعداد خودروهای عمومی در مناطق شهری به طور قابل توجهی کاهش یافته است. مردم بیش از گذشته قدردان محل سکونت خود هستند و تلاش می‌کنند تمام نیازهایشان را از نزدیکی خانه خود و به صورت پیاده یا سوار بر دوچرخه برطرف کنند. شهرنشینان با اشتیاق تمام، رسیدن به بسیاری از مسیرهایی را که تا پیش از انتشار ویروس کرونا فکر می‌کردند مستلزم وسایل حمل و نقل است، از طریق پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری امکان‌پذیر می‌کنند.

مقامات رسمی در شهرهای در حال توسعه از اهمیت فضاهای عمومی باخبر شده و در گسترش آن‌ها کوشیده‌اند. مسیرهای تردد خودروها باریک شده و فضاهای بیشتری در اختیار دوچرخه‌سواران و عابران پیاده قرار گرفته شده است. فضاهای سبز در مناطق مختلف شهری گسترش یافته است و افراد بیشتری به این مکان‌ها در نزدیکی محل سکونت خود دسترسی پیدا کرده‌اند.  

کد خبر 455474

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان ویروس کرونا شهرنشینی دوران پسا کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق وسایل حمل و نقل حمل و نقل عمومی ویروس کرونا خیابان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۱۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین زمین ویلایی در روستاها برای متقاضیان نهضت ملی مسکن شهرها 

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: برای متقاضیانی که در شهرها بخصوص شهرهای بزرگ زمین تخصیص نیابد، می‌توانند در روستاهای حریم شهرها زمین دریافت کنند.

غلامرضا صالحی در جلسه شورای معاونان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان افزود: متقاضیان زمین در روستاهای شهرها که واحد صلاحیت دریافت نهضت ملی مسکن هستند، می‌توانند از روستاهای حاشیه شهرها زمین دریافت کرده و مسکن ویلایی بسازند.

وی با تاکید بر اینکه بانک زمین روستاها باید افزایش یابد گفت: در شرایط فعلی که دولت زمینه الحاق زمین را فراهم کرده، باید زمین مورد نیاز ساخت مسکن برای افراد بی سرپناه و فاقد مسکن تامین شده و برای آنها مسکن مقاوم ساخته شود.

وی گفت: با توجه به اینکه وزارت راه و شهرسازی تعامل خوبی در این زمینه دارد، بنابراین استان‌هایی که عملکرد مناسبی در واگذاری زمین مسکن محرومین ندارند، مشکلات را احصا کنند تا از وزیر راه و شهرسازی دستورات لازم را دریافت کنیم.

صالحی با بیان اینکه بخشی از مشکلات استان‌ها در حال حل و قوانین دست و پا گیر در حال اصلاح است، افزود: شعبه‌های بنیاد مسکن در شهرستان‌ها با حل مشکل سازمانی تقویت خواهد شد تا کار مسکن‌دار کردن مردم را با جدیت پیش ببریم.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: اگر اعتبار لازم فراهم شود، سالانه طرح‌ هادی ۲۰۰ روستا در آذربایجان شرقی بازنگری خواهد شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی، سروری افزود: سهمیه مقاوم سازی مساکن روستایی استان امسال ۲۰ هزار واحد است که ۱۲ هزار سهمیه جدید و هشت هزار از محل متمم سهمیه سال قبل است که برای هرکدام ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات با ۵ درصد کارمزد پرداخت خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نمود موفقیت دولت در چهره شهرها مشخص است
  • پیام تبریك استاندار لرستان به مناسبت روز شوراها
  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است
  • آیا برنامه سلامت خانواده بهتر از پزشک خانواده است؟
  • آیا برنامه سلامت خانواده قوی تر از پزشک خانواده است
  • شهرهای مختلف چگونه با امواج گرمایی مبارزه می‌کنند؟
  • اهتمام به نظر همه اعضا از تنش در شوراها می‌کاهد
  • لزوم تغییر مسیر رینگ چهارم و آزادسازی اراضی در محدوده سیتی‌سنتر و راه‌آهن
  • تامین زمین ویلایی در روستاها برای متقاضیان نهضت ملی مسکن شهرها 
  • ائمه جمعه عامل اتحاد و همدلی در شهرها باشند