Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدین‌زاده گفت: اهالی مسجد «حضرت ولی‌عصر(عج)» با همکاری طلاب حوزه علمیه «سفیران هدایت امام صادق(ع)» توانسته‌اند در دوران شیوع کرونا هم در تحقق مسجد برقرار و هم در حرکت به سوی مسجد تراز، خوش بدرخشند.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: شیوع ویروس کرونا تهدیدی بزرگ برای جامعه بشری است که بسیاری از معادلات در حوزه های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را بر هم زد، با وجود این، فرصت های جدیدی پیش روی جهانیان قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تبدیل شدن هر تهدیدی به فرصت نیازمند تدبیر و درایت است که الحمدالله در کشورمان، در وجود اهالی مساجد و هیئت های مذهبی و سایر فعالان فرهنگی مشاهده می شود. این حقیقت در پی فرماش حکیمانه مقام معظم رهبری درباره کمک مومنانه، یک بار دیگر متجلی شد به طوری که مساجد و هیئت های مذهبی، رزمایش مواسات و همدلی را به حرکتی فراگیر در کشور و مستمر در این مراکز دینی تبدیل کردند.

یکی از مساجدی که در دوره شیوع ویروس کرونا به ویژه در پی گسترش لحظه ای این ویروس در ماه های مهر و آبان که با تعطیلی مساجد و سایر مراکز دینی همراه شد، نه تنها تعطیل نشد بلکه خدمت رسانی اش به نیازمندان افزایش یافت، مسجد «حضرت ولی عصر (عج)» (واقع در تهران، بلوار ابوذر، بین پل های پنجم و ششم، نبش خیابان هانی) است. خبرنگار ما به منظور اطلاع از فعالیت های این مسجد در حوزه کمک مومنانه و همچنین درباره ترویج فرهنگ کتاب خوانی، گفت و گویی با حجت الاسلام والمسلمین «سید محمد عابدین زاده»، امام جماعت این مسجد و مدیر حوزه علمیه سفیران هدایت امام صادق (ع) داشته است که مشروح آن در ادامه می آید:

 

کمک مومنانه به همت مسجدی ها و هیئتی ها به نهضتی فراگیر در کشور تبدیل شده است، مسجد حضرت ولی عصر (عج) در این زمینه چه فعالیت هایی داشته است؟

 

مسجد حضرت ولی عصر (عج) همیشه در خدمت نیازمندان بوده است و با شیوع ویروس کرونا و در پی تاکید مقام معظم رهبری این روند در قالب کمک مومنانه گسترش یافته است. تلاش اهالی این مسجد به همت پایگاه های بسیج خواهران و برادران و خیریه این خانه خدا و چند خیر برای تحقق رزمایش مواسات و همدلی، همچنان ادامه دارد. این کار با همراهی و مجاهدت ناحیه مقاومت بسیج مالک اشتر و حوزه 325 بسیج شهر تهران، در ماه ربیع الاول نیز ادامه داشت. گروه جهادی «حسین‌یاوران» و کمیته خادمین شهدای تهران بزرگ نیز در این زمینه مشارکت خوبی داشته اند.

 

 

 

 

آیا اهالی مسجد حضرت ولی عصر (عج) در تحقق طرح ملی مبارزه با کرونا با کادر درمانی در بیمارستان و مراکز درمانی شهر تهران همکاری داشته اند؟

 

فعالان این مسجد در این زمینه نیز بسیار خوب عمل کرده اند. برای نمونه در ایام هفته وحدت نیز فعالیت جهادی پایگاه های بسیج خواهران و برادران و هیئت امنای مسجد حضرت ولی عصر (عج) در مقابله با شیوع ویروس کرونا ادامه داشت و در همین راستا اقدام به مساعدت کادر درمانی نیز کردند. همچنین، از خانواده های بیماران مبتلا با ویروس کرونا نیز دستگیری شد. این کار در کنار توزیع بسته های حمایتی در سطح شهر تهران و برخی مناطق محروم، در ایام هفته وحدت ادامه یافت. استادان و طلاب حوزه علمیه سفیران هدایت امام صادق (ع) نیز در اجرای تمام این طرح ها و برنامه های متنوع در مناسبت های مذهبی و ملی، مشارکت دارند. دارالقرآن این مسجد نیز در اجرای طرح های قرآنی و فرهنگی این مسجد مشارکت دارد.

 

باز بودن در مسجد و حوزه علمیه لازمه استمرار کمک مومنانه به نیازمندان است، اهالی مسجد حضرت ولی عصر (عج) در این زمینه چه اقداماتی انجام داده اند؟

 

معاونت تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت امام صادق (ع) در این زمینه به یاری مسجد حضرت ولی عصر (عج) آمده است. برای نمونه با تلاش حجج اسلام والمسلمین عزیزی، معاون تهذیب، علی حاتمی از معاونت تبلیغ و حسینی منفرد از موسسه نشاط دینی، در ایام هفته وحدت بسیار در برقرار بودن این مسجد فعال بودند. این گروه در شب و روز برخی از مناسبت های دینی، با همکاری فعالان و بسیجیان مسجد حضرت ولی عصر (عج) اقدام به راه اندازی کاروان های شادی یا سوگواری برای حضرات معصومان (ع) کردند. این گونه کارها علاوه بر تهران در سایر شهرهای کشور نیز انجام می گیرد که برگزاری برنامه در شهرستان محمودآباد مازندان از آخرین نمونه های همکاری حوزه علمیه و مسجد حضرت ولی عصر (عج) در دوره شیوع ویروس کرونا بوده است.

 

 

 

ترویج فرهنگ کتاب خوانی از مطالبات مقام معظم رهبری است که طبیعتا مساجد و مدارس علمیه در این زمینه بسیار موثر هستند. مسجد حضرت ولی عصر (عج) در این زمینه چه کارهایی انجام داده است؟

 

اهالی مسجد حضرت ولی عصر (عج) تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی را وظیفه شرعی خود می دانند لذا در زمینه ترویج فرهنگ مطالعه نیز بسیار فعال هستند. اخیرا مسجد حضرت ولی عصر (عج) مسابقه کتاب خوانی «سه دقیقه در قیامت» را برگزار کرده است که علامندان تا 28 آبان ماه می توانند پاسخ های خود را به شبکه اجتماعی این مسجد به نشانی @valiasr_masjed ارسال کنند. اطلاعات تکمیلی درباره این مسابقه و سایر برنامه های مسجد حضرت ولی عصر (عج) در شبکه های اجتماعی این خانه خدا در ایتا موجود است. فعالیت حوزه علمیه سفیران هدایت امام صادق (ع) در مجاورت این مسجد نیز به ما در اجرای این گونه برنامه های فرهنگی و علمی کمک زیادی می کند.

 

 

 

 

بنابر مشاهده میدانی خبرنگار شبستان، مسجد حضرت ولی عصر (عج) نمونه ای موفق از مساجد برقرار و پیشرو در حرکت به سوی تراز اسلامی در جنوب شهر تهران است. این موفقیت ریشه در همت و خلاقیت و روحیه انقلابی حجت الاسلام والمسلمین عابدین زاده، امام جماعت این مسجد، و همچنین همراهی و مشارکت هیئت امنا، بسیجیان خواهر و برادر این مسجد و استادان، معاونان و طلاب حوزه علمیه سفیران هدایت امام صادق (ع) دارد. این همدلی موجب شده است مسجد حضرت ولی عصر (عج) از صبح تا شام به روی گروه های مختلف مردم باز و به این صورت در ترویج معارف دینی و تحقق مطالبات مقام معظم رهبری از جمله کمک مومنانه و ترویج فرهنگ کتاب خوانی بسیار موفق باشد.

 

پایان پیام/397

منبع: شبستان

کلیدواژه: کمک مومنانه مسجد حضرت ولی عصر عج مسجد برقرار مسجد حضرت ولی عصر شیوع ویروس کرونا مقام معظم رهبری ترویج فرهنگ کمک مومنانه کتاب خوانی اهالی مسجد شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۱۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند

به گزارش جماران، Geopoliticalmonitor  یک  نشریه اطلاعاتی بین‌المللی مستقر در تورنتو، کانادا  است که چشم‌اندازی تحلیلی در مورد موقعیت‌ها و رویدادهایی که تأثیر اساسی بر امور سیاسی، نظامی و اقتصادی دارند ارائه می‌کند. این نشریه در تازه ترین نوشتار به بررسی جایگاه اتحادیه اروپا در منطقه خاورمیانه ( غرب آسیا) پرداخته و می نویسد: خاورمیانه به دلیل نزدیکی جغرافیایی و پیوندهای تاریخی، اقتصادی و سیاسی، منطقه ای با اهمیت استراتژیک برای اتحادیه اروپا است. با این حال، این منطقه همچنین منبع بی ثباتی و درگیری است که تهدیدی جدی برای امنیت و منافع کشورهای عضو اتحادیه اروپا محسوب می شود.

تشدید جنگ اخیر بین اسرائیل و حماس، خشونت‌های مداوم در کرانه باختری اشغالی و درگیری‌های اسرائیل و حزب‌الله در مرز لبنان بر پیچیدگی و فوریت اوضاع در این منطقه افزوده است. اتحادیه اروپا چگونه می تواند با اتخاذ یک استراتژی جدید جهانی و تغییر رویکرد سیاسی و امنیتی خود نقشی فعال و موثر در خاورمیانه ایفا کند؟ ابزارها، چالش ها و فرصت هایی که اتحادیه اروپا در منطقه دارد چیست؟

سیاست اتحادیه اروپا در خاورمیانه

اتحادیه اروپا در دو دهه گذشته دو استراتژی اصلی را در قبال منطقه خاورمیانه دنبال کرده است: سیاست همسایگی اروپا (ENP) و مشارکت اروپا - مدیترانه (EMP).

هدف این راهبردها جلوگیری از گسترش بحران های امنیتی در کشورهای همسایه به اتحادیه اروپا با ترویج هنجارهای اروپایی مانند لیبرال دموکراسی، حقوق بشر و حاکمیت قانون بوده است. با این حال، ثابت شده است که این راهبردها برای مقابله با تحولات سریع و پویا در منطقه ناکارآمد و ناکافی هستند.

این راهبردها نتوانسته‌اند به ریشه‌های مشکلات و درگیری‌های منطقه مانند فقدان اصلاحات سیاسی و اقتصادی، به حاشیه رانده شدن و سرکوب مردم، مداخله بازیگران خارجی و  مسائل حل‌نشده منطقه رسیدگی مانند درگیری اسرائیل و فلسطین رسیدگی کنند.

رویدادهای اخیر منطقه ای مانند بهار عربی و ظهور ساختارهای جدید قدرت و بازیگران فراملی، محدودیت ها و ناکارآمدی های این راهبردها را نشان داده است. آنها همچنین بر لزوم بازنگری و بازتعریف نقش اتحادیه اروپا در نظام بین‌الملل به‌ویژه در منطقه خاورمیانه تأکید کرده‌اند.

اتحادیه اروپا در سند استراتژی جهانی خود در سال 2016 به این نیاز اعتراف کرده و نوشت: امنیت داخلی و خارجی به هم مرتبط هستند و چالش‌ها و تهدیدات کنونی مانند تروریسم و خشونت در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا فرصت مشترکی برای  کشورهای اتحادیه اروپا برای ساختن اروپای قوی تر بر اساس منافع و اصول است.  اتحادیه اروپا همچنین اعلام کرد که قصد دارد سیاست امنیتی و دفاعی خود را از طریق توسعه قابلیت‌های نظامی بیشتر و افزایش همکاری‌های خود با ناتو و سایر شرکا افزایش دهد. در نهایت، بروکسل تعهد خود را برای حمایت از انتقال سیاسی و اقتصادی در منطقه از طریق ارائه کمک‌های مالی و فنی بیشتر، تقویت گفتگو و همکاری، و ارتقای یکپارچگی و ثبات منطقه‌ای ابراز کرد.

چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه

با این حال، اتحادیه اروپا برای ایفای نقش فعال و موثر در خاورمیانه با سه مانع مواجه است:

اولاً، فقدان یک رویکرد منسجم و جامع نسبت به منطقه در سطح اتحادیه وجود دارد. این امر ناشی از منافع و دیدگاه های متفاوت کشورهای بزرگ اروپایی است که دستیابی به یک سیاست مشترک را در برخورد با مسائل و بازیگران پیچیده و متنوع در منطقه دشوار می کند. این مشکل منجر به سیاست های مستقل کشورهای بزرگ و قدرتمند اروپایی مانند فرانسه و آلمان شده است که برای کسب نفوذ و موقعیت ژئواستراتژیک، تعاملات دوجانبه با بازیگران منطقه ای را دنبال می کنند. عامل دیگری که نقش اتحادیه اروپا را محدود می کند، بحران اقتصادی است که ظرفیت مالی اتحادیه را برای مدیریت و پاسخگویی به نیازهای این منطقه بحران زده کاهش داده است. ضعف ساختاری اتحادیه اروپا، فقدان مکانیسم قضایی برای اجرای تصمیمات و قطعنامه‌های آن و اهرم‌های ناکافی سیاست خارجی آن از دیگر عواملی هستند که ظرفیت تصمیم‌گیری اتحادیه را تضعیف می‌کنند.

ثانیاً خاورمیانه دارای ساختارها، مشکلات، بحران ها و بازیگران سیاسی متنوع و پیچیده ای است. حکومت‌های منطقه عمدتاً مبتنی بر اراده و رای مردم نیستند، بلکه بیشتر مبتنی بر اشکال مختلف استبداد، فرقه‌گرایی، ملی‌گرایی و قبیله‌گرایی هستند. این منطقه همچنین با انواع مختلفی از بحران ها مانند جنگ های داخلی، درگیری های قومی، بلایای انسانی، تروریسم و افراط گرایی مواجه است. بازیگران در منطقه نه تنها دولت‌ها، بلکه بازیگران غیردولتی مانند شبه‌نظامیان، گروه‌های شورشی، جنبش‌های مذهبی و قدرت‌های منطقه‌ای هستند. این عوامل، اتخاذ یک سیاست ثابت و مشخص برای منطقه را برای اتحادیه دشوار می کند، زیرا باید به طور جداگانه و مستقل به هر موردی رسیدگی کند.

در نهایت، مسائل فرا آتلانتیک نیز مانع از نقش فعال و مؤثر اتحادیه اروپا در خاورمیانه شده است، زیرا ایالات متحده و اسرائیل اغلب با نقش مستقل اتحادیه اروپا مخالفت کرده‌اند، در عوض ترجیح می‌دهند که اتحادیه اروپا نقش مکمل را در چارچوب سیاست‌های آنها ایفا کند. ایالات متحده و اسرائیل منافع و دیدگاه های متفاوتی از اتحادیه اروپا در مورد مسائل مختلف منطقه مانند برنامه هسته ای ایران، درگیری اسرائیل و فلسطین، بحران سوریه و نقش قدرت های منطقه ای دارند.

فرصت های اتحادیه اروپا در خاورمیانه

با وجود این چالش ها، اتحادیه اروپا نیز با استفاده از قدرت نرم و ابزارهای دیپلماتیک خود و همچنین کمک های اقتصادی و بشردوستانه خود فرصت هایی برای ایفای نقش مثبت و سازنده در خاورمیانه دارد.

اتحادیه اروپا می تواند از شهرت و اعتبار خود به عنوان یک واسطه بی طرف و صادق و همچنین تجربه و تخصص خود در حل مناقشه و ایجاد صلح،  برای میانجیگری و تسهیل گفتگو و همکاری میان طرف های درگیر در منطقه استفاده کند. اتحادیه اروپا می‌تواند از اصلاحات و انتقالات سیاسی و اقتصادی در منطقه با ایجاد مشوق‌ها و مشروط‌سازی‌ها و همچنین انعطاف‌پذیری و تمایز بیشتر برای کشورهایی که مایل و قادر به اجرای هنجارها و ارزش‌های اروپایی هستند، حمایت کند. اتحادیه اروپا  می‌تواند با حمایت از سازمان‌ها و ابتکارات منطقه‌ای موجود، مانند اتحادیه عرب و طرح صلح عربی، و با ایجاد بسترها و مکانیسم‌های جدید برای گفت‌وگو و همکاری، مانند اتحادیه مدیترانه و دیالوگ 5+5 مسیر این گفت و گوها را هموار سازد. اتحادیه اروپا می‌تواند با سایر بازیگران بین‌المللی و منطقه‌ای مانند ایالات متحده، روسیه، چین، ترکیه و ایران برای مقابله با چالش‌ها و تهدیدهای مشترک در منطقه، مانند اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی، تروریسم جهانی، تغییرات آب و هوایی و مهاجرت همکاری و هماهنگی کند. در نهایت، اتحادیه اروپا می تواند از روابط تجاری و انرژی خود با منطقه و همچنین کمک های توسعه ای و بشردوستانه خود برای تقویت توسعه اقتصادی و اجتماعی، کاهش فقر و نابرابری و بهبود شرایط زندگی و حقوق بشر مردم منطقه استفاده کند.

 

دیگر خبرها

  • تجلیل از طلاب ممتاز و نمونه استان یزد
  • بازدید طلاب حوزه علمیه یاسوج از زندان مرکزی این شهر
  • تماس تلفنی پوتین و امامعلی رحمان
  • ترکیدگی لوله آب در خیابان حضرت مهدی (عج) در حال ترمیم است
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • تحصیل پنجاه هزار طلبه خواهر در مدارس علمیه کشور
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • سازمان همکاری اسلامی حمله تروریستی به مسجدی در هرات را محکوم کرد
  • تفاهم‌نامه همکاری حوزه علمیه خواهران و اوقاف یزد