Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، از دیرباز مسجد یکی از پایگاه‌های اصلی تجمع مسلمانان در امور مختلف اجتماعی، سیاسی، مذهبی و غیره بوده است. چنین مساجدی که کارکردهای گوناگونی دارند عموماً با اقبال خوبی از سوی مردم مواجه می‌شوند و کودک و نوجوان، جوان و میانسال و کهن‌سال، زن و مرد، مذهبی و غیرمذهبی را جذب می‌کنند و همه را گرد هم می‌نشانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسجد صاحب‌الزمان(ع) خیابان مولوی شهر قزوین یکی از مساجدی است که با وجود دارا بودن امام‌جماعتی جوان و خوش‌فکر، یکی از مساجد فعال، پویا و متفاوت شهر است. مسجدی با دغدغه‌های گوناگون برای اقشار مختلف، مسجدی که نوجوانان را جذب کرده و برای نشاط آن‌ها برنامه دارد، جوانان را سر و سامان می‌دهد و علاوه بر مهیا کردن شرایط اشتغال، موجبات ازدواج آنان را فراهم می‌سازد، مشکلات افراد میانسال و کهن‌سال و ضعیف را مرتفع می‌کند، محرومان را تحت پوشش قرار می‌دهد و از طریق رصد و پایش، اقدام به حل مشکلات و معضلات خانواده‌ها و محله‌های پائین شهر می‌کند.

حجت‌الاسلام میلاد قلی‌پور، امام‌جماعت 30 ساله و خوش‌فکر مسجد صاحب‌الزمان(عج) خیابان مولوی است که یکی از خیابان‌های قدیمی شهر قزوین است. او 11 سال است در این مسجد مشغول فعالیت‌های فرهنگی، تبلیغی و تربیتی است و در تمام این سال‌ها تلاش کرده تا بتواند با همهٔ اقشار ارتباط بگیرد و در قالب طرح‌های گوناگون، مشکلات خانواده‌ها و محله‌ها را حل و فصل کند.

 

قلی‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در قزوین می‌گوید: امروز تمام تلاش دشمن این است که مردم را نسبت به نظام و انقلاب ناامید کند و این را به مردم تفهیم کند که دیگر کار نظام تمام است و هیچ اتفاق مثبتی از سوی مسؤولین در جمهوری اسلامی ایران برای مردم رخ نمی‌دهد. ما برای ناکام گذاشتن دشمن و برای این‌که سم ناامیدی در دل مردم رسوخ نکند تمام همت خود را بر این گذاشتیم تا بتوانیم امید را در دل مردم زنده کنیم و معتقدیم امید از جایی زنده می‌شود که آستین‌ها را بالا زده تا بسیاری از معضلات و مشکلات مردم در فضای مطالبه‌گری از مسؤولین حل شود. وی ادامه می‌دهد: در همین راستا ما در این ایام تلاش کردیم مشکلات و دردهای مردم را شناسایی کرده و از مسؤولین مطالبه کنیم و بخواهیم تا این مشکلات را حل کنند. خوش‌بختانه در همین فضای مطالبه‌گری، بسیاری از مشکلات منطقه حل شد، برای مثال اگر برای منطقه‌ای بودجه‌ای اختصاص داده ولی پیگیری نشده بود با مطالبه محقق می‌شد و یا اگر نکته‌ای از نگاه مسؤولین فراموش شده بود با مطالبه جان می‌گرفت. این قبیل مسائل از اتفاقات خوبی بود که با ورود ما در فضای اجتماعی رخ داد.

 

از لایروبی خیابان‌های سیل‌زده تا فعالیت در غسل و کفن اموات کرونایی

امام‌جماعت مسجد صاحب‌الزمان(عج) در ادامهٔ گفت‌وگو به بحث فعالیت‌های اجتماعی و جهادی اشاره کرده و عنوان می‌کند: طی این سال‌ها، از همان ابتدا تلاش کردیم اتفاقاتی را که تصور می‌کردیم اثرگذاری بیشتری بر مردم دارند دسته‌بندی کرده و برای تحقق آن‌ها در قالب 4 طرح تربیتی تحت عناوین نهال، صراط، میثاق و اندیشه‌ورز برنامه‌ریزی کنیم. در گذر زمان، فعالیت‌های‌مان از فعالیت‌های تربیتی به فعالیت‌های اجتماعی و حتی سیاسی تبدیل شد و نگاه‌مان این بود که یک مجموعهٔ فرهنگی برای عرصهٔ اثرگذاری در مجامع مختلف باید پارامترهای گوناگونی داشته باشد. بنابراین تلاش کردیم در فضای مسجد، پایگاه بسیج، کانون فرهنگی و سازمان مردم‌نهاد ایجاد کنیم تا پازل ساختاری قوی‌تری داشته باشیم و بتوانیم از فضای مسجد برای برنامه‌های تربیتی نوجوانان و امور مختلف جوانان و دیگر اقشار جامعه استفاده کنیم.

وی در ادامه اظهار می‌کند: خروجی اتفاقات ما در این گذر 11 ساله بسیاری از دوستانی بودند که امروز جزو فرهیختگان حوزه و دانشگاهند و مسؤولیت‌های مختلفی در سطح شهر دارند. پس از این‌که مقام معظم رهبری در ابتدای سال 95 به موضوع برنامه‌های فعالین فرهنگی و ارائهٔ خدمات اجتماعی توسط هیئت‌های مذهبی و مجموعه‌های فرهنگی اشاراتی داشتند، ما تلاش کردیم برنامه‌های خود را به سمت فعالیت‌های اجتماعی ببریم و خوش‌بختانه در این زمینه فعالیت‌های خوبی داشتیم. از حضور در اردوهای جهادی برای بحث خدمات‌رسانی به محرومان تا خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان و زلزله‌زدگان در استان‌های لرستان و کرمانشاه. تلاش کردیم در این مناطق از هیچ تلاشی برای خدمت‌گزاری به محرومان و نیازمندان دریغ نکنیم و هر کاری از دست‌مان بر می‌آمد انجام دادیم تا مشکلات هم‌وطنان ما هر چه سریع‌تر مرتفع شود، از لایروبی کوچه‌ها و خیابان‌ها تا تعمیرات منازل و جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای آسیب‌دیدگان سیل و زلزله. هم‌چنین به روستاهای اطراف استان نیز در عرصهٔ خدمت‌رسانی ورود کرده و پازل خدمات اجتماعی را ادامه دادیم.

 

تلاش کردیم شاخ غول کرونا را بشکنیم

وی ادامه می‌دهد: در فاز بعدی با شیوع کرونا، تلاش کردیم از ابتدای جریان در خط مقدم باشیم و با تبدیل کردن تهدید بزرگ کرونا به فرصت بزرگ اثرگذاری، همت کنیم شاخ این غول را بشکنیم. در همین راستا پس از تعطیل شدن مساجد، ما فعالیت‌های خود را در قالب ضدعفونی، تولید ماسک، تولید گان، آبمیوه‌گیری برای کادر درمان و بیماران و فعالیت‌های این‌چنینی ادامه دادیم، اما این فعالیت‌ها برای شخص بنده قانع‌کننده نبود. به همین منظور تصمیم گرفتیم به همراه دوستان مسجدی و هیئتی در بحث حضور در غسال‌خانه و نیز حضور در بیمارستان‌ها به‌عنوان همراه بیماران کرونایی پیشقدم شویم. مدتی در فضای غسال‌خانه به‌عنوان غسال اموات کرونایی حضور داشتیم و مدت دیگری نیز به‌عنوان همراه بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها خدمت‌رسانی کردیم که در دل همهٔ این خدمات، تجربه‌های عجیب و جالبی به‌دست آمد. قلی‌پور در ادامه به بحث مواسات و همدلی مؤمنانه اشاره کرده و بیان می‌کند: در ادامهٔ شیوع کرونا، بنا به فرمایش مقام معظم رهبری در بحث کمک مؤمنانه، مواسات و همدلی تلاش کردیم به این عرصه نیز ورود کنیم. البته ما 5 سال متمادی است که در این زمینه به محرومین و مستضعفان خدماتی را ارائه می‌کنیم. در این مسیر نیز در این ایام با توجه به مشکلات اقتصادی به‌وجود آمده برای بسیاری از مشاغل، تاکنون با کمک خیرین و با همراهی نهادهای مختلف در 8 مرحله اقدام به توزیع بسته‌های غذایی مجموعاً به ارزش 150 میلیون تومان کرده‌ایم.

 

رصد و پایش خانواده‌ها در محله‌های جنوب شهر

یکی از اتفاقات جالبی که حجت‌الاسلام قلی‌پور در این ایام اقدام به انجام آن کرده است، رصد و پایش خانواده‌های جنوب شهر است. او به تک‌تک خانه‌های جنوب شهر سر می‌زند و از نزدیک مشکلات و مسائل آنان را مشاهده و بررسی می‌کند تا نسبت به رفع مشکلات خانواده‌های محروم و نیازمند اقدام کند. وی در این رابطه اظهار می‌کند: یکی از اتفاقات خوبی که اخیراً در حال انجام آن هستیم بحث رصد و پایش خانواده‌های جنوب شهر است. در ایام شیوع کرونا، بسیاری از ارگان‌ها و نهادها به خانواده‌های فراوانی کمک کرده و می‌کنند، اما نکتهٔ مغفول در این میان رصد و پایش دقیق خانواده‌های نیازمند است. ما طی برنامه‌ریزی دقیق انجام شده بنا داریم مناطق مختلف جنوب شهر را رصد و پایش کنیم و به درب منزل تک‌تک خانواده‌ها رفته و علاوه بر اطلاعات اولیه‌ای که از آنان دریافت می‌کنیم، مشکلات و دغدغه‌های آنان را نیز بررسی کنیم. در این طرح تاکنون حدود 878 منزل جزء به جزء با تمام مشخصات و فاکتورها رصد شده‌اند و افتخار می‌کنیم که بگوییم تمام نیازمندانی که امروز از آن‌ها حمایت می‌کنیم، نیازمندان واقعی و آبرومندانی هستند که از هیچ جناح و گروهی به آن‌ها کمک نمی‌شود و یا مظلوم‌نماهایی نیستند که با مظلوم‌نمایی در صدد دریافت کمک بیشتر باشند، بلکه نیازمندان واقعی هستند.

وی ادامه می‌دهد: برای مثال در همین رصد و پایش، آقا و خانمی را یافتیم که در این ایام 15 بستهٔ غذایی دریافت کرده بودند، در کنار آن، مادر نیازمندی را شناسایی کردیم که معتقد بود ما طلبکار انقلاب نیستیم که بخواهیم سراغ کمیتهٔ امداد یا بهزیستی یا دفتر امام جمعه یا هر نهاد دیگری برویم، بلکه اگر این بسته‌های حمایتی روزی ما باشد قطعاً به‌دست ما خواهند رسید. در همین رصد و پایش دریافتیم که حدود 17 واحد مسکونی مشکلات عمرانی بسیار سخت و تلخی دارند، برای مثال دیوار خانه ریزش کرده یا در حال ریزش است و صاحب‌خانه توان تعمیر ندارد، تلاش کردیم با کمک خیرین این مشکلات را بررسی و حل کنیم. حتی در این میان زمینه‌های اشتغال جوانان را نیز فراهم کردیم و با پیدا کردن جوانانی که بیکار بودند، اقدام به راه‌اندازی چند کسب‌وکار خرد نمودیم و بیش از 15 جوان جویای شغل را مشغول به کار کردیم. هم‌چنین تلاش کردیم خانواده‌هایی که نیازمند حمایت کمیته امداد امام‌خمینی(ره) یا بهزیستی هستند را به این دستگاه‌ها معرفی کنیم و یا خانواده‌هایی که مشکلات خاصی دارند را جهت حل مشکل به دادسرا یا شهرداری معرفی کنیم و یا حتی نیازمندان را جهت دریافت وام به بانک‌ها معرفی کنیم. خوش‌بختانه تاکنون اتفاقات خوبی در این مسیر رقم خورده و امیدواریم پس از این نیز شاهد رخدادهای مثبتی باشیم.

کنارشان هستیم که بدانند پشت و پناهی به نام مسجد دارند

یکی از ایده‌های جالب مسجد صاحب‌الزمان(عج) برای جذب نوجوانان به فضای مسجد، راه‌اندازی اتاق بازی و سرگرمی با دارا بودن انواع ابزارهای جدید بازی در مسجد است. قلی‌پور در این رابطه عنوان می‌کند: ما در فضای مسجد اتاقی را تحت عنوان اتاق بازی و سرگرمی داریم که در این اتاق همهٔ ابزارهای بازی از قبیل هاکی روی میز، فوتبال‌دستی، تنیس، دارت، شطرنج، ایکس‌باکس و بسیاری از امکاناتی که برای نوجوانان جذابیت دارد، وجود دارد و نوجوانان بسیار مشتاق به حضور در این فضا هستند و در مسجد حضور پیدا می‌کنند و همین امر زمینه‌ساز آشنایی آنان با مسجد و حضور دائمی آنان در مسجد است.

وی اضافه می‌کند: لازم است ما برای همهٔ اقشار برنامه داشته و حرفی برای گفتن داشته باشیم. برای دختران و پسر، برای جوانان و افراد مسن، برای کودکان و برای تمام طیف‌ها، باید کار همه را پیگیری کنیم و دردهایشان را بشنویم، اگر چنین باشد قطعاً مردم نسبت به دین بدبین نمی‌شوند و جذب دین و مساجد می‌شوند. برای مثال ما با نوجوانان و جوانان ارتباط دوستانه و صمیمی برقرار می‌کنیم تا از این طریق حلقهٔ مفقودهٔ کمبودهای عاطفی احتمالی آنان را جبران کنیم. این روحانی جوان ادامه می‌دهد: امروز فقر عاطفی دغدغه‌ای است که در فضای زندگی بسیاری از نوجوانان و جوانان مشهود است، زیرا اغلب والدین درگیر مشکلات اقتصادی و معیشتی هستند و توان حل مشکلات عاطفی فرزندان و هم‌کلامی و هم‌گفتاری با آنان را ندارند. متأسفانه آمارها نشان می‌دهد پدر و مادرها به‌طور متوسط روزانه کمتر از 15 دقیقه با فرزندانشان صحبت می‌کنند. ما امروز به سراغ این حلقهٔ مفقوده رفته‌ایم و با نوجوانان و جوانان جلساتی را تشکیل می‌دهیم تا درصدد حل مشکلات آنان باشیم و پای درد دل‌های آنان بنشینیم. هم‌چنین در همین زمینه، تلاش می‌کنیم دختران و پسرانی را که موعد ازدواج آنان است، در صورتی که هم‌کفو یکدیگر باشند به خانواده‌ها معرفی کنیم تا مسجد اسباب خیر و ازدواج باشد. تاکنون در مسجد ما بیش از 15 ازدواج موفق شکل گرفته است. از ابتدای مرحلهٔ آشنایی، خواستگاری، عقد و دیگر مراسم نیز در کنار جوانان هستیم تا احساس تنهایی نکنند و بدانند که پشتوانه و پناهگاهی به‌نام مسجد در کنار آن‌هاست.

به عمل کار برآید، به سخندانی نیست!

استاد یکه‌تاز شعر و ادب پارسی، حضرت سعدی علیه‌الرحمه در مصرعی از ابیات خود به نکتهٔ جالبی اشاره کرده و می‌گوید: «به عمل کار بر آید، به سخندانی نیست». روحانی جوان و خوش‌فکر قزوینی که تلاش می‌کند از تمام ظرفیت‌های مسجد برای پیشبرد خواسته‌ها و مطالبات مردم استفاده کند، به جد به این بیت سعدی اعتقاد دارد و عنوان می‌کند: امروز روزی است که مردم از ما عمل می‌خواهند. مردم از بنده به‌عنوان یک طلبه و روحانی، از شما به‌عنوان یک فرد متدین، از دیگری به‌عنوان یک فرد حزب‌اللهی و از شخصی دیگر به‌عنوان یک فرد هیئتی و مسجدی عمل می‌خواهند. اگر عمل ما، رفتار و کردار ما به درستی در انجام وظایفمان مشهود باشد قطعاً تأثیرات مثبتی بر دیگران خواهیم گذاشت اما اگر خدای ناکرده فقط اهل گفتار باشیم و در عمل طور دیگری رفتار کنیم، موجب ایجاد نیروی دافعه می‌شویم. امروز دیگر با وجود فضایی مانند فضای هیجان‌انگیز و پرهیاهوی مجازی، جوان پای سخنرانی و همایش نمی‌نشیند، بلکه اگر ما عمل درستی داشته باشیم و به‌دنبال خدمات‌رسانی به مردم باشیم و این را نشان بدهیم که درد دین داریم، مردم و علی‌الخصوص جوانان به ما اعتماد می‌کنند و جذب دین می‌شوند. وی تأکید می‌کند: مسجدی که تنها به‌عنوان یک معبد برای عبادت در نظر گرفته شود، نه منشأ اثر و حرکت است و نه توجهی به آن می‌شود، بلکه لازم است مسجد پناهگاهی برای رسیدگی به امور و مشکلات مردم باشد. اگر ما امروز مسجد را محلی برای حل مشکلات مردم و اتفاقات مهم عمرشان از قبیل ازدواج، اشتغال، موفقیت، حل اختلافات و مشکلات قرار دهیم بی‌شک جاذبهٔ فوق‌العاده‌ای برای همگان خواهد داشت.

 

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، مسجد صاحب‌الزمان(عج) خیابان مولوی قزوین از مساجد به‌نام و معروفی است که روحانی جوان و خوش‌نام آن کمر همت بسته تا این مسجد را به مسجدی تبدیل کند که همهٔ اقشار جامعه را جذب خود کرده و فرهیختگان و بزرگانی را تربیت کند که از سربازان و حافظان غیور اسلام و ایران باشند.

 

گزارش از معصومه امینی

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا مسجد تبلیغ نمونه گروه جهادی مواسات مسجد صاحب الزمان عج ادامه می دهد جنوب شهر عنوان یک معرفی کنیم تلاش کردیم خانواده ها قلی پور رصد و پایش فضای مسجد برای مثال فعالیت ها حل مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۱۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم/دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران

تابناک _ رئیس جمهور تاکید کرد: وعده‌های خود را از یاد نمی‌بریم این دولت بنا دارد که صادق الوعد باشد، به همه مسئولان اعلام کرده ام که مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد و در این زمینه اقداماتی را هم انجام داده ایم.

سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در جمع مردم جنوب غرب تهران با اشاره به ساخت دو میلیون‌و ۴۰۰ هزار مسکن تصریح کرد: اگر سالی یک‌میلیون مسکن در ادوار قبل ایجاد می‌شد امروز با مشکل مسکن در استان ها مواجه نبودیم ولی این اتفاق رقم نخورد.طبق قانون و نیاز کشور اگر یک میلیون مسکن در سال ایجاد شود، نیاز ها در این زمینه برطرف می‌شود.

رئیس جمهور بیان کرد: میزان اراضی که در دولت سیزدهم به محدوده شهری در سراسر کشور متصل کردیم با گذشته قابل قیاس نیست.دومیلیون‌و ۴۰۰ هزار مسکن در حال ساخت است و شبانه روز وزارتخانه ها و دستگاه ها در این زمینه مشغول فعالیت هستند.

دولت از هدفگذاری ایجاد اشتغال به هیچ وجه عقب نیست

رییس جمهور خاطر نشان کرد: رفع تنش آبی ۱۰ هزار روستا از ضرورت‌هایی است که آغاز شده و نیمی از میزانی که هدف گذاری شده انجام شده است.در تهران خاموشی‌های زیادی داشتیم و در مجموع ۲۲ هزار مگاوات کسری و ناترازی برق داشتیم امروز در خدمت شما خانواده معظم و معزز شهیدان این منطقه عرض می‌کنم که با تولید برق ۸۰۰۰ مگاوات ناترازی رفع شده است و مابقی نیز به سرعت در حال پیگیری است.

وی بیان کرد: از مشکلات این منطقه و بسیاری از مناطق و جوانان تهران، مشهد و سایر نقاط کشور بیکاری بود در برنامه‌ریزی دولت اعلام کردیم که هر سال باید یک میلیون شغل ایجاد شود اگر پیش از این ایجاد می‌شد در حال حاضر با این مشکل مواجه نبودیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه از وعده ایجاد اشتغال به هیچ عنوان عقب نیستیم، اظهار کرد: در بسیاری از استان‌ها آمار بیکاری کاهش جدی را نشان می‌دهد و بعضاً به ۵ درصد رسیده است.حتماً می‌توان با اتکا به داشته‌های کشور کاری کرد که خانواده‌های عزیز ما دغدغه بیکاری فرزندان خود را نداشته باشند.

هرآنچه به نفع مردم باشد انجام می‌دهیم

رئیس جمهور در جمع مردم جنوب غرب تهران بیان کرد:اینطور نیست که ندانم در زندگی‌مردم چه می‌گذرد قبل از اینکه به جمع شما بیایم برای حل مسائل تشکیل جلسه دادیم و مسائل بهداشتی که از موضوعات این منطقه است برایش زمان‌بندی شد تا مشکلات مرتفع شود. بافت فرسوده از دیگر نکاتی بود که مطرح شد و باید بسته تشویقی در این زمینه قرار داد.

وی گفت:دولت از کنارچاله ها نمی‌گذرد مگر اینکه برای آنها چاره اندیشی کند. هرآنچه به نفع مردم باشد انجام میدهیم.

همانطور که وعده دادیم، مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم

رئیس‌جمهور بیان کرد:بنای بنده طلبه خدمتگزار صداقت با مردم است آنچه را تشخیص می‌دهیم اگر در جایی به هر دلیلی نشد، در کنار کارهای انجام شده، آن را نیز به مردم اعلام خواهیم کرد.

رییسی تاکید کرد: ما وعده‌های خود را از یاد نمی‌بریم این دولت بنا دارد که صادق الوعد باشد، بدانید و آگاه باشید که به همه مسئولان اعلام کرده‌ام، نه فقط اعلام بلکه اقدام کرده‌ام که مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد.بدانید در این دولت همانطور که بارها اعلام کردیم در تمام استان‌ها در تمام شوراهای اداری، ما مخالف هرگونه رابطه ناسالم، تبعیض، پارتی‌بازی و رشوه در تمام ادارات و سازمان‌های کشور هستیم.

بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد

رئیسی بیان کرد: موسسات بانکی که اضافه برداشت از بانک‌دارند موجب تورم‌می شوند، در سال گذشته سه موسسه متخلف را بدلیل رعایت نکردن مقررات منحل کردیم. بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند حتما منحل خواهند شد.

وی تاکید کرد: تمام توان دولت این است که با استفاده از ظرفیت هایی که در کشور وجود دارد نسبت به وضعیت اقتصادی اقداماتی انجام دهد تا شرایط اقتصادی برای زندگی مردم بهبود بخشیده شود.

رییس جمهور خاطر نشان کرد: نمی خواهم به گذشته نگاه کنم که چه کردند و نمی خواهم بگویم دولت چه چیزی را تحویل گرفت چون این روش را در این جمع باصفای شما مردم نمی پسندم که بگویم اما در جلسات کارشناسی ممکن است بگوییم که چه وضعیتی تحویل شد و ما کجا بودیم.شهریور ۱۴۰۰ که دولت آغاز شد با کسری بودجه مواجه بودیم یکی از نگرانی های مردم تورم است که نگرانی درستی است و باید تورم را کاهشی کنیم.

وی تصریح کرد: با کمک مردم و فعالان اقتصادی در حال حاضر تورم کاهشی شده اما بدانیم عامل تورم چیست؟ چون برخی موارد معلول است و باید علت را بررسی کرد و از بین برد.یکی از علت های تورم کسری بودجه است به این معنا که دولت بیش از توان و درآمد، هزینه داشته باشد و هزینه بر دولت بار کنیم که فشار آن بر مردم می آید.

رییس جمهور گفت:دولت سیزدهم تلاش کرد اولا کسری بودجه باقی مانده از دولت قبل که قریب به ۴۸۰ هزار میلیارد تومان را بتواند به نحوی پشت سر بگذارد که روی زندگی مردم فشار نیاید.تنها راه آن افزایش تولید بود که با ایجاد درآمد، مسأله را حل کنیم وگرنه اگر قرار بود از بانک مرکزی استقراض شود یا پول چاپ کنیم، باز هم فشار نهایی بر مردم تحمیل می شد.نتیجه این شد که ۱۴۰۰ را پشت سر گذاشتیم و کسری بودجه با تولید و ایجاد درآمد حل شد.در ۱۴۰۱ تلاش شد که منابع و مصارف ما همخوانی داشه باشد که کار جدیدی بود.

وی خطاب به نمایندگان بیان کرد: بارها از دوستان مجلس خواسته ایم که به لایحه بودجه ای که به مجلس داده می شود، هزینه جدید افزوده نشود و هزینه ها را کاهش دهند نه افزایش.اول باید به منابع‌مان نگاه کنیم چه چه میزان پول داریم بعد به مصارف‌مان بنگریم که چه قدر هزینه داریم.همیشه قرارمان این بود که در لایحه بودجه ای که ما تنظیم می کنیم کسری بودجه که به بیان رهبر انقلاب ام الخبائث است و مشکلات را ایجاد می کند، نباشد.

بنای ما تعامل با کشورهایی است که می خواهند با جمهوری اسلامی روابط سالم و سازنده داشته باشند

رئیس جمهور گفت:بنای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مقاومت و ایستادگی در برابر همه دشمنان است.به مردم پاکستان به نمایندگی از شما مردم گفتم که پیام ما به دشمنان ایستادگی ‌ومقاومت است.همچنین پیام‌ما برای دوستانمان همبستگی و پیوند اخوت است، بارها اعلام‌کردیم هرکس در دنیا دست به طرف ما دراز کند با محبت دستای اورا میفشاریم و بنای ما تعامل و همکاری با همه کشورهایی است که می خواهند با جمهوری اسلامی روابط سالم و سازنده داشته باشند.

رفتار با دانشجویان چهره واقعی آمریکا را به جهان نشان داد

رئیسی افزود:غزه تابلویی در جلوی چشم‌جهان ترسیم کرده که در آن نورانیت، ایستادگی و مقاومت و جانفشانی در راه خدا به تصویر کشید همچنین کودک‌کشی ونسل کشی وجنایت علیه بشریت هم در غزه به نمایش گذاشته شد. اینها جنایتکاران در تاریخ و بزرگترین ناقضان حقوق انسان هستند.

وی گفت: مگر تا دیروز نمی‌گفتند به دانش و دانشگاه احترام میگذاریم دیدیم که چگونه پلیس به مراکز دانشگاهی حمله کرد و دانشجویانی که از غزه و فلسطین حمایت کردند را مورد آزار و اذیت قرار دادند. رفتار با دانشجویان چهره واقعی آمریکا را به جهان نشان داد.

 

دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران

رئیس جمهور با حضور در بخش‌هایی از مناطق ۱۷ و ۱۸ تهران و استماع مشکلات اولویت‌دار این منطقه در زمینه‌های درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جلسه پیگیری موضوعات ویژه، دستوراتی را برای رفع هر چه سریع‌تر این مشکلات صادر کرد.

سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه در راستای سفرهای استانی و در اولین برنامه از سلسله بازدیدها از محلات تهران و پیگیری مشکلات مردم، پس از بازدید از بخش‌هایی از مناطق ۱۷ و ۱۸ در جنوب غرب پایتخت، در جلسه پیگیری موضوعات ویژه این دو منطقه در مسجد ابوذر، واقع در محله فلاح حضور یافت و پس از شنیدن گزارش مسائل و مشکلات اولویت‌دار مردم این مناطق، دستوراتی جهت تسریع در رفع این مشکلات صادر کرد.

در این جلسه که معاون اجرایی رئیس جمهور، وزاری بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، راه و شهرسازی، آموزش و پرورش، استاندار، شهردار و رئیس شورای شهر تهران نیز حضور داشتند، ابتدا موضوع کمبود فضاهای بهداشتی و درمانی و همچنین توسعه و تجهیز چهار بیمارستان موجود در این مناطق مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

رئیسی پس از شنیدن گزارشات معاون اجرایی رئیس‌جمهور، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و استاندار تهران، مقرر کرد موضوع تامین مالی فاز۱ طرح توسعه بیمارستان شهدای یافت‌آباد در اسرع وقت از سوی وزارت بهداشت تامین و این بیمارستان تا دهه فجر امسال به بهره‌برداری برسد.

همچنین جهت تامین زمین مورد نیاز برای توسعه بیمارستان ضیائیان مقرر شد شهردار تهران طی جلسه‌ای با وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، موضوع استفاده از زمین‌های متعلق به این وزارتخانه را بررسی و پس از احصا راهکار، نتیجه را جهت تصویب به دولت ارائه کنند.

همچنین با دستور رئیس جمهور در این جلسه مقرر شد مشکل تجهیز بیمارستان‌های این دو منطقه با همکاری وزارت بهداشت و بهره‌گیری از ظرفیت خیرین این حوزه در اسرع وقت رفع شود.

مشکل کمبود سرانه آموزشی در مناطق ۱۷ و ۱۸ تهران از دیگر موضوعات ویژه و اولویت‌دار این مناطق بود که در این جلسه در حضور رئیس جمهور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت با دستور رئیس جمهور و ناظر به نیاز مبرم مردم این مناطق به فضاهای آموزشی مقرر شد در مرحله اول در هر منطقه ۳ تا ۵ مدرسه به فوریت احداث شود.

همچنین بنا به تاکید رئیس جمهور و در راستای ایجاد نشاط اجتماعی بیشتر، به ویژه در میان نسل جوان مقرر شد در هر یک از این مناطق دو مجموعه ورزشی احداث شود.

رئیسی از وزیر آموزش و پرورش نیز خواست به منظور اجرای عدالت آموزشی برای کاهش هر چه بیشتر مدارس دو شیفته در این مناطق در اسرع وقت برنامه‌ریزی و اقدام کند.

سومین موضوع ویژه و اولویت‌دار مناطق ۱۷ و ۱۸ تهران نیز موضوع بافت فرسوده در این مناطق بود که رئیس جمهور پس از شنیدن گزارش معاون اجرایی، وزیر راه و شهرسازی، شهردار و استاندار تهران، با تاکید بر اهمیت نقش مشارکت مردمی در حل این مشکل، از مسئولان مربوطه خواست با بررسی راهکارهای قانونی، بسته تشویقی شامل مجموعه‌ای از مشوق‌ها و تسهیلات حمایتی دولت برای بازسازی بافت فرسوده توسط مردم را تهیه و تدوین و در این مناطق به شکل عمومی اطلاع‌رسانی کنند.

دیگر خبرها

  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • پایتخت گل در انتظار فناوری نوین/مکان‌یابی غلط به مشکلات دامن زد
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی
  • هجوم ملخ ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • دستورات رئیس جمهور برای رفع مشکلات مردم جنوب غرب تهران
  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم/دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران
  • رئیسی خواستار رفع مشکلات جنوب غرب تهران شد
  • نقش اصلی رسانه‌ها اعتمادسازی، ترویج امید و افزایش رضایت‌مندی مردم است
  • تدوین نظام مسائل محلات در کمیته عمران
  • سریال مشاور و روایتی از باز کردن کلاف‌های پیچیده زندگی