Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

 یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که ممکن است نوعی داروی آرتروز بتواند خطر مرگ و میر را در افراد مسن مبتلا به کووید-۱۹ کاهش دهد.

به گزارش وبسایت رسمی کالج سلطنتی لندن، یک گروه بین‌المللی از پژوهشگران به سرپرستی "کالج سلطنتی لندن"(Imperial College London) و "موسسه کارولینسکا"(Karolinska Institutet) سوئد، ۸۳ بیمار با میانگین سنی ۸۱ سال را که به نشانه‌های متوسط تا شدید کووید-۱۹ مبتلا بودند، مورد بررسی قرار دادند و دارویی موسوم به "باریسیتینیب"(Baricitinib) را برای آنها تجویز کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دارو معمولا برای درمان آرتروز استفاده می‌شود و پژوهشگران کالج سلطنتی لندن برای نخستین بار آن را با کمک هوش مصنوعی، به عنوان دارویی معرفی کردند که اثر ضد ویروسی و ضد التهابی دارد.

این بیماران، از چندین بیمارستان در سراسر اسپانیا و ایتالیا انتخاب شده بودند و خطر مرگ و میر در آنها نسبت به بیمارانی که باریسیتینیب را دریافت نکرده بودند، ۷۱ درصد کمتر بود. پژوهشگران دریافتند که تعداد بیمارانی که از دنیا رفتند و یا به ونتیلاتور نیاز داشتند، در اعضای این گروه تنها ۱۷ درصد بود؛ در حالی که این آمار در گروهی که دارو را دریافت نکردند، ۳۵ درصد گزارش شد.

پروفسور "جاستین استبینگ"(Justin Stebbing)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما باید در دوره انتظار برای دستیابی به واکسن، برای یافتن درمان‌های موثرتر کووید-۱۹ نیز تلاش کنیم. باریسیتینیب، یکی از نخستین درمان‌های کووید-۱۹ است که از رایانه به کلینیک و آزمایشگاه راه می‌یابد. این دارو نخستین بار در ماه فوریه به کمک یک الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی شناسایی شد که هزاران دارو را برای ارزیابی عملکرد آنها در برابر ویروس مورد بررسی قرار داده بود.

وی افزود: این پژوهش نشان می‌دهد که باریسیتینیب می‌تواند به بهبود بیمارانی که به نوع متوسط یا شدید کووید-۱۹ مبتلا هستند، کمک کند و سلاح جدیدی در برابر این بیماری باشد. برای بررسی دقیق‌تر این دارو باید آزمایش‌های بالینی در مقیاس بزرگ صورت بگیرند که در حال حاضر برخی از آنها در حال انجام شدن هستند.

پژوهشگران کالج سلطنتی لندن و موسسه کارولینسکا در این پروژه، اندام انسانی را در ابعاد کوچک و در آزمایشگاه پرورش دادند تا اثر باریسیتینیب را در مقابله با کووید-۱۹ به دقت ارزیابی کنند.
یافته‌های این پژوهش نشان داد که باریسیتینیب می‌تواند به دو صورت به بیمار کمک کند؛ کاهش آسیبی که به خاطر التهاب به اندام وارد شده و جلوگیری از ورود ویروس به سلول‌های انسان.

بدن با ورود کروناویروس، انواع متفاوتی از مولکول‌های التهابی را آزاد می‌کند که "کموکین"(chemokine) و "سیتوکین"(cytokine) نام دارند. این مولکول‌ها به سیستم ایمنی اطلاع می‌دهند که بدن مورد حمله قرار گرفته است.

هنگامی که بدن به کووید-۱۹ مبتلا می‌شود، کموکین‌ها و سیتوکین‌های معمول از جمله "اینترلوکین‌ها"(interleukins) و "اینترفرون‌ها"(interferons) موجب می‌شوند که این سیستم هشدار دهنده از کنترل خارج شود و "طوفان سیتوکین"(cytokine storm) را پدید آورد.

طوفان سیتوکین نه تنها آسیب قابل توجهی به اندام‌های بدن می‌رساند، بلکه به ویروس کمک می‌کند تا به درون سلول‌ها راه یابد. این پژوهش نشان می‌دهد که اینترفرون‌ می‌تواند تعداد گیرنده‌های ویروس را افزایش دهد و بدین ترتیب، امکان ورود ویروس را به سلول‌های بدن فراهم کند.

پژوهشگران در این بررسی نشان دادند که باریسیتینیب می‌تواند این روند را متوقف کند و میزان نجات از کووید-۱۹ را افزایش دهد. این پژوهش همچنین نشان داد که کووید-۱۹ می‌تواند فعالیت ژن‌های مرتبط با پلاکت را افزایش دهد که به چسبندگی خون و لخته شدن آن منجر می‌شود. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که باریسیتینیب می‌تواند فعالیت این ژن‌ها را کاهش دهد.

پروفسور "وکر لاوسکه"(Volker Lauschke)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این پژوهش، نتایجی را که پیشتر هوش مصنوعی ارائه داده بود، تایید می‌کند. یکی از بیماران این بررسی که ۸۷ سال داشت و در ایتالیا بستری بود، بهبودی سریعی را پس از مصرف باریسیتینیب نشان داد؛ در حالی که همسر و پسر او که این دارو را دریافت نکرده بودند، از دنیا رفتند. این نتایج نشان می‌دهند که ممکن است این دارو بتواند از ما در سطح سلولی محافظت کند. ما با کمک این نتایج می‌توانیم بفهمیم که چرا برخی از داروها کارآمد و برخی ناکارآمد هستند و بدین ترتیب، درمان‌های دیگری برای مقابله با کووید-۱۹ کشف کنیم.

این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کرونا ویروس آرتروز کالج سلطنتی لندن پژوهش نشان کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۱۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان،میزبان کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ رئیس انجمن هسته‌ای ایران گفت: اولین کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای از فردا به مدت سه روز در شهر اصفهان برگزار می شود که نشانی از بلوغ فناوری هسته‌ای در کشور ماست.


جواد کریمی ثابت با اشاره به استقبال از این کنفرانس افزود: در حال حاضر بیش از ۵۰۰ مقاله برای کنفرانس ارسال شده و ۵۰ دانشگاه در فرآیند داوری مشارکت داشتند، همچنین ۱۶ میزگرد فنی و بنرهای تخصصی برای پوشش تمام ابعاد فناوری‌های هسته‌ای تدارک دیده شد.


وی گفت: ۱۰۰ سخنران از مقالات برای سخنرانی‌های علمی انتخاب شد و در میزگردهای تخصصی ۸۰ سخنران علمی داریم و دانشمندان از کشورهای ۵ قاره و بیش از ۵۰ نفر فعال در مجموعه هسته‌ای میهمان داریم.


کریمی ثابت افزود: هدف از برگزاری این کنفرانس آشنایی صنعت با آخرین پژوهش‌ها است و دانشجویان موضوعات اولویت کشور را در دستورکار قرار دهند، از صنعت هسته‌ای و دانشگاه‌های کشور و دانشجویان حوزه هسته‌ای برای همه حوزه‌ها حضور دارند.


وی گفت:در این کنفرانس تحقیقات پژوهشگران در ۴ بخش محتوایی ۱۳گانه ارائه می‌شود که سخنرانان خارجی نیز حضور موثر دارند، همچنین میزگردهای تخصصی با بیش از ۸۰ سخنران از دانشگاه و صنعت و با حضور پژوهشگران خارجی صورت می‌گیرد و یکی از پنل‌های تخصصی به همین موضوع اختصاص دارد.

کریمی ثابت خاطر نشان کرد: برگزاری اولین کنفرانس با هدایت‌های ریاست سازمان و همکاری مدیر کل و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام شد.


وی گفت: نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت هسته‌ای برای دانشجویان و پژوهشگران انجام شد و یکی دیگر از محورهای ارائه محتوا، پوسترها هستند که به مدت ۳ روز، در ۴ سالن در بازه زمانی صبح و عصر تدارک دیده شده و نشان از استقبال بالا و بلوغ صنعت هسته‌ای کشور است، موضوعاتی که در این همایش مطرح می‌شود از معضلات تمامی کشورهای دنیاست.


این کنفرانس با محوریت کاربرد پرتوها، راکتورهای هسته‌ای، فیزیک هسته‌ای و شتاب‌دهنده‌های ذرات، اندازه‌گیری تشعشعات، انرژی همجوشی و پلاسما، چرخه سوخت هسته‌ای ایزوتوپ‌های پایدار و رادیو اکتیو، ایمنی و امنیت هسته‌ای، کشاورزی هسته‌ای، فناوری کوانتمی، آموزش هسته‌ای، حکمرانی هسته‌ای و تغییر اقلیم و نقش انرژی هسته‌ای برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • پژوهشگران مشهدی موفق به تولید ماده اولیه داروها شدند
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟
  • اصفهان،میزبان کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای
  • بیش از ۱۷هزار سالمند تحت حمایت کمیته امداد خراسان‌ جنوبی
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود