Web Analytics Made Easy - Statcounter

دوران جنگ سرد (Cold War) یکی از پرتنش ترین دوران برای آمریکایی ها و روس ها بود که دائماً در سایه تهدید نابودی هسته ای به سر می بردند. اگرچه تاکید اصلی بر روی زرادخانه های هسته ای و افزایش کیفیت و کمیت آن ها برای داشتن قدرت بازدارندگی بود اما اگر طرفین از دیگر سلاح های قدرتمندی که دو کشور در حال ساخت بودند خبر می داشتند، بدون شک خواب را نیز بر خود حرام می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبارزه با کمونیسم به ابزاری برای خودنمایی و جولان کمپانی های سازنده سلاح و طراحان جنگ دولتی تبدیل شده بود.  
هریک از طرفین در مقابل هرگونه پیشنهادی که می توانست دیگری را کشته یا مانع از حمله وی شود پذیرا بودند حتی اگر این موضوع به معنای تولید سلاح های بسیار عجیب و غریب می بود. بدین ترتیب جای تعجب ندارد که رقابت تسلیحاتی بین دو کشور ابرقدرت در دوران جنگ سرد به تولید سلاح های بسیار عجیب و غریب و نامتعارف در این دوره منتهی شده که در ادامه به چند مورد از مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد.
۱- طاووس آبی  
مین های زمینی بسیار خطرناک هستند و این موضوع چندین دلیل دارد. اول از همه این که این مین ها پنهان هستند و تا زمانی که دیگر خیلی دیر شده است مکان آن ها شناسایی نمی شود. با مین زمینی هسته ای «طاووس آبی» (Peacock) عبارت «خیلی دیر» معنایی تازه پیدا می کرد، با قدرت ۸ تا ۱۰ کیلو تن. در دوران جنگ سرد، هر کسی به دنبال سلاح اتمی خاص و منحصربفرد خود بود. برای بریتانیایی ها این ایده به شکل مانع شدن از اشغال کشور بدست اتحاد جماهیر شوروی در دوران جنگ جهانی سوم تجلی می یافت. طاووس آبی یک بمب اتمی بسیار غول پیکر بود که در مناطقی در اطراف شمال آلمان کار گذاشته شده و در صورتی که سطح رویی آن برداشته شده یا پر از آب می شد، انفجار اتمی بزرگی رخ می داد. هدف از این طراحی این بود که این سلاح به حال خود رها می شد و این امکان وجود داشت که با یک تایمر ۸ روزه یا تنها یک سیم از راه دور منفجر شود. نکته خنده دار در مورد این بمب این بود که مهندسان بریتانیایی فکر هوای بسیار سرد شمال آلمان را نکرده و بعدها برای جلوگیری از یخ زدن آن، تصمیم گرفتند با استفاده از پتو یا مرغ های زنده، این بمب ها را گرم نگه دارند.
۲- تانک Chrysler TV-8  
آیا این بزرگ ترین و مضحک ترین تانکی است که تا حال دیده اید؟ ما هم اینطور فکر می کنیم اما این یک تانک هسته ای ساخته شده توسط مهندسان نظامی ایالات متحده در دیترویت بود. تانک غول پیکر Chrysler TV-8 از یک موتور هسته ای استفاده کرده و دارای سیستم مدار بسته بود که در برابر چشمان خدمه قرار داشت. خدمه می توانستند در درون شکم این تانک غول پیکر راحت بوده در حالی که موتورها و محل نگهداری مهمات نیز در کنار آن ها قرار داشت. همچنین این ساختار بزرگ بیضی شکل باعث شده بود که این تانک بتواند با استفاده از دو پمپ جت روی آب شناور مانده و قابلیت انجام عملیات آبی خاکی را نیز داشته باشد. در کنار برجک اصلی تانک، TV-8 دارای دو مسلسل دستی کالیبر ۳۰ و یک مسلسل کنترل از راه دور ۵۰ میلیمتری بود. با ۲۵ تن، این تانک البته نصف تانک های M1 Abrams امروزی وزن داشت.
۳- پروژه اوریون  
در موازات جاه طلبی های مرتبط با فناوری هسته ای، مهندسان آمریکایی بر این باور بودند که می تواند با استفاده از موتورهای هسته ای به مریخ و فراتر از آن نیز رسید. اما اینجا خبری از موتوری که با واکنش های زنجیره ای هسته ای یا انرژی خلاء کار می کرد در میان نبود. موتوری که در پروژه اوریون (Project Orion) به کار گرفته می شد از بمب های اتمی برای تامین نیروی مورد نیازش استفاده می کرد. به نظر می رسید که بتوان با استفاده از انفجار بمب های اتمی، فضاپیماها را از روی زمین بلند کرده و در گشت و گذار در فضا نیز انرژی مورد نیاز آن را تامین نمایند. تنها مشکل این بود که این کار باعث باران رادیواکتیو و انتشار زباله های هسته ای در فضا می شد.
۴- میله های خداوند  
بعد از مدتی مهندسان به این نتیجه رسیدند که بهتر است دست از خلاقیت با سلاح های هسته ای و سلاح هایی که انرژی شان از طریق واکنش های هسته ای تولید می شد برداشته و به ایده ساخت سلاحی رسیدند که بدون نیاز به استفاده از بمب هسته ای، قدرتی مشابه بمب هسته ای داشته و بسیار ویرانگر بود. این پروژه که از آن با عنوان «پروژه ثور» (Project Thor) یاد می شد پروژه ای بود که در آن میله هایی شبیه نیزه به فضا برده شده و سپس رها می شدند که در مسیر سقوطشان شتاب و قدرت قابل توجهی را ذخیره کرده و پس از برخورد با هدف خسارات قابل توجهی به بار می آوردند. این سلاح که میله های خداوند نیز نامیده می شد شبیه بمب های خوشه ای بود اما هیچ مواد منفجره ای در آن ها وجد نداشت و تنها مانند دارت هایی از بالا بر سر هدف فرود آمده و چندین متر در سازه ها فرو می رفتند.
۵- پروژه پلوتو  
اگر بخواهیم در مورد غافلگیر کننده ترین سلاح دوران جنگ سرد صحبت کنیم، پروژه پلوتو (Project Pluto) که توسط ایالات متحده پیگیری شد در رتبه اول قرار می گرفت. این سلاح یک رمجت بدون سرنشین پر از سلاح های هسته ای بود که پس از شلیک با سرعت های مافوق صوت برای سال ها به پرواز در می آمد. موتور جت این سلاح بسیار خاص بود زیرا از یک رآکتور هسته ای سود می برد که باعث می شد برای روزها، هفته ها، ماه ها و شاید هم سال ها به پرواز ادامه دهد. وقتی که این بمب افکن بدون سرنشین هسته ای محموله مهمات خود را روی هدف خالی می کرد می توانست همچنان به پرواز ادامه داده و زباله های هسته ای خود را همه جا پراکنده سازد، شاید برای همیشه. پنتاگون به دلیل اینکه هیچ سیستم دفاعی در مقابل این سلاح وجود نداشته و نمی خواست که اتحاد جماهیر شوروی نیز سلاح مشابهی ساخته و علیه ایالات متحده به کار گیرد، این پروژه را کنار گذاشت.
۶- قایق پرنده روس ها  
برخلاف دیگر ابرسلاح های دیوانه وار دوران جنگ سرد که در این فهرست به آن ها اشاره شده، Ekranoplane در واقع توسط اتحاد جماهیر شوروی ساخته شده بود. این قایق که سریع تر از هر کشتی و بزرگ تر از هر هواپیمایی بود با عنوان «قایق پرنده» (Flying Boat) نیز شناخته شده و می توانست همه چیز را در خود حمل کند، از سربازان گرفته تا بار و حتی سلاح های هسته ای. ارتفاع این قایق پرنده تنها به ۱۳ فوت (حدود ۴ متر) از سطح زمین بلند می شد و به خاطر داشتن موتورهای بسیار پیشرفته، نیروی پیشرانه ای به اندازه موتورهای امروزی جنگنده F-35 تولید کرده و می توانست با سرعتی خارق العاده در ارتفاعی نزدیک به سطح زمین یا دریا به پرواز درآید. این قایق توان حمل تا دو میلیون پوند (بیشس از ۹۰۰ تن) را داشت و به دلیل ارتفاع پروازی پایینش دور از دید رادارها باقی می ماند. خوشبختانه تنها یک فروند از این قایق پرنده ساخته شد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سلاح قایق جنگ تانک فضا موتور شوروی آمریکا دوران جنگ سرد هسته ای قایق پرنده هسته ای بمب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۳۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم

«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه گفت چنانچه آمریکا تصمیم به مستقر کردن تسلیحات هسته‌ای خود در لهستان بگیرد، مسکو این تسلیحات را به عنوان «اهداف مشروع» در زمان وقوع جنگ مستقیم با ناتو در نظر می‌گیرد.

به گزارش فارس به نقل از آناتولی، روسیه هشدار داد تسلیحات هسته‌ای آمریکا در صورتی که در لهستان استقرار یابند به عنوان اهداف جنگی مشروع در نظر گرفته خواهند شد.

«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه گفت چنانچه آمریکا تصمیم به مستقر کردن تسلیحات هسته‌ای خود در لهستان بگیرد، مسکو این تسلیحات را به عنوان «اهداف مشروع» در زمان وقوع جنگ مستقیم با ناتو در نظر می‌گیرد.

زاخارووا در یک نشست مطبوعاتی از اظهارات چند روز پیش «آندژی دودا»، رئیس جمهور لهستان در یک مصاحبه که آمادگی کشورش برای میزبانی از تسلیحات هسته‌ای آمریکا را اعلام کرده بود انتقاد کرده و این موضع رئیس جمهور لهستان را «تحریک آمیز» خواند.

زاخارووا بیان داشت: «طرح چنین صحبت‌های تحریک‌آمیزی از سوی رهبران لهستان اتفاق جدیدی نیست. مقام‌های لهستانی بلندپروازی خودشان برای آن که به شکل سفت و سخت‌تری به تسلیحات هسته‌ای آمریکایی مستقر در اروپا متوسل شوند پنهان نکرده‌اند و از مدت‌ها پیش درباره آن حرف زده‌اند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه خاطر نشان کرد حرف‌های مقام‌های لهستانی درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای همواره با سیاست خصمانه آن‌ها نسبت به روسیه ارتباط مستقیم داشته است.

او در نشست مطبوعاتی هشدار داد: «همانطور که می‌دانید در صورتی که تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک لهستان مستقر شوند به سرعت فهرست اهداف مشروع روسیه مربوط به وضعیت تقابل نظامی مستقیم با ناتو به‌روزرسانی خواهد شد.»

زاخارووا در این نشست در واکنش به تصمیم اخیر سوئیس برای مسدود کردن دارایی‌های روسیه به ارزش ۳.۱۴ میلیارد دلار شامل ذخایر حاکمیتی متعلق به بانک مرکزی روسیه گفت: «در اینجا نباید درباره مسدود کردن صحبت شود بلکه یک اختلاس، دزدی و راهزنی اتفاق می‌افتد.»

این مقام ارشد وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد یک چنین اقداماتی «به مثابه نقض فاحش هنجارهای قوانین بین‌المللی، شامل اصول برابری حاکمیتی کشورها و منشور سازمان ملل است.»

او ادامه داد: «هر گونه دست‌اندازی به منافع و حقوق مالکیتی کشور ما، صرف نظر از هر نامی که روی آن بگذاریم، چیزی به جز یک دزدی وقیحانه و خودسرانه در نظر گرفته نمی‌شود.»

او در این مورد نیز هشدار داد روسیه بر مبنای اصل مقابله به مثل به آن پاسخ خواهد داد و تدابیر تلافی‌جویانه‌ای که لزوما متقارن نخواهند بود اتخاذ خواهد کرد.

زاخارووا بیان داشت مسکو ابزارهای اقتصادی و سیاسی متعددی برای پاسخ به اقدامات غیردوستانه دارد که در صورتی که مقام‌های سوئیس بر اجرای یک چنین دسیسه‌های ناعادلانه‌ای اصرار بورزند، کشور آن‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

دیگر خبرها

  • پولیتیکو : مرد شماره دو روسیه از ولادیمیر پوتین هم ترسناک تر است/ نیکلای پاتروشف استفاده از سلاح هسته ای را تبلیغ می کند
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • شلوار عجیب و غریب کیم جونگ اون سوژه رسانه‌های جهان شد + تصاویر
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!
  • فیلم/ خاطره عجیب فؤاد ایزدی از دوران تحصیل در آمریکا
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • عزاداری زنان با لباس‌های عجیب و غریب در خیابان
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد