Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تا کنون، ۷۵۸هکتاراز اراضی این استان به کشت ماشک و خلر اختصاص داده شده است

به گزارش برنا آذربایجان‌غربی، اکبر کرامتی افزود: برنامه ابلاغی این استان در سال زراعی جاری برای کشت ماشک  و خلر دو هزار و ۵۰۰ هکتار است که تاکنون ۶۴۸ هکتار از اراضی به زیر کشت این دو محصول رفته و ۱۱۰ هکتار نیز به صورت کشت مخلوط با جو به منظور افزایش عملکرد درمزارع جو دیم استان کشت شده است که این روند همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  با بیان اینکه در سال زراعی گذشته یک هزار و ۷۴۰ تن ماشک و خلر از سطح مزارع استان برداشت شد، تصریح کرد: میانگین عملکرد تولید ماشک و خلر، ۳ تن در هر هکتار است و پیش بینی می شود امسال در مقایسه با سال گذشته تولید قابل توجهی داشته باشیم .

کرامتی  بیان کرد: در سال زراعی جاری سازمان جهاد کشاورزی استان به منظور سهولت کار کشاورزان ۱۶۵ تن بذر ماشک  و خلراز ارقام ساتیوا ، ویلوزا تامین و تاکنون ۲۱ تن بین زارعین توزیع کرده است تا هم به صورت کشت مخلوط با جو یا تریتکاله کشت شود.

وی با بیان اینکه گیاه خلر در مقایسه با شبدر، یونجه، اسپرس و سایر گیاهان علوفه‌ای ارزش غذایی یکسانی دارد ، افزود: ورود بقولات علوفه‌ای از جمله خلر در چرخه تناوب زراعی، علاوه بر مزایای کنترل فرسایش خاک، تثبیت بیولوژیکی نیتروژن، افزایش مواد آلی و کنترل علف‌های هرز و استفاده از کود سبز حاصل از این گیاه موجب افزایش بهره‌وری محصولات و گیاهان در کشت بعدی می‌شود.

گفتنی است،ماشک و خلر از گیاهان علوفه ای یکساله و از خانواده بقولات هستند که با توجه به کوتاه بودن طول دوره رشد و نمو و امکان کشت آنها در زمان های مختلف ، می توان آنها را بعد از برداشت گندم ،جو و کلزا جهت کشت دوم و تولید علوفه و کود سبز مورد استفاده قرارداد.

این گیاه در مقایسه با سایر گیاهان علوفه ای ارزش غذایی یکسانی دارد و به جهت اهمیتی که این گیاهان در میان گیاهان علوفه ای از نظر تغذیه دام ، کاشت در اراضی کم بازده، مقاومت به سرما و کم آبی و همچنین نقشی که در حاصلخیزی خاک دارند ،به صورت چند منظوره مورد استفاده قرار می گیرند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی کشاورزی کشت پاییزه آذربایجان غربی کشاورزی آذربایجان غربی اراضی زراعی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ماشک و خلر ماشک گیاهان علوفه ای ماشک و خلر سال زراعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۴۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسناد تک برگی برای اراضی زراعی صادر می شود

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف خدادادی صبح چهارشنبه در رفع مشکلات حدنگاری در شهرستان گرمی اظهار کرد: با افزایش ۴۵ درصدی صدور اسناد تک برگی برای زمین های زراعی در سال جدید شاهد ارتقای عملکرد در این بخش خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: در راستای اجرای برنامه تحول و تعالی قضائیه و رفع مشکلات اولویت دار در زمینه حدنگاری اراضی کشاورزی و آخرین وضعیت حدنگاری اراضی زراعی در شهرستان گرمی جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال با حضور مسئولان و مدیران برگزار شد تا مسایل و مشکلات در این زمینه حل و فصل شود.

معاون قضایی دادگستری کل استان اردبیل با اشاره به اولویت اجرای قانون حدنگاری در دستگاه قضایی و اهتمام به اجرای دقیق و کامل آن تصریح کرد: اجرای قانون حدنگاری و تثبیت مالکیت از طرفی سبب شفافیت شده و از بروز فساد و وقوع جرم پیشگیری می کند و از طرفی نیز در کاهش اختلافات ملکی و میزان ورودی پرونده ها به محاکم بسیار موثر است.

خدادادی بیان کرد: این موضوع در شورای حفظ حقوق بیت المال تا حصول اهداف نهایی به جد پی گیری می شود.

وی افزود: در سایه ایجاد همکاری و هماهنگی مابین دستگاه های مرتبط پیشرفت های خوبی در موضوعات مختلف از جمله صدور اسناد زراعی محقق شده است به طوری که در سال گذشته به طور میانگین ۱۹ درصد اسناد رسمی صادر شده است که در سال جدید این رقم به ۳۰ درصد افزایش یافته است و تلاش می شود تا پایان سال جاری این رقم به ۴۵ درصد برسد.

جانشین رئیس کل دادگستری در شورای حفظ حقوق بیت المال اظهار کرد: در شهرستان گرمی اراده جدی بین مسئولان شهرستانی برای اجرای کامل قانون حدنگاری وجود دارد و انتظار می رود در سایه هماهنگی لازم به هدف گذاری های ترسیم شده در راستای صدور اسناد زراعی در این شهرستان دست یابیم.

خدادادی بیان کرد: در خصوص بافت های مسکونی نیز تصمیمات لازم گرفته شده است به طوری که ۳ هزار و ۴۰۰ پرونده در این راستا در حال حاضر در حال رسیدگی است که هماهنگی لازم برای تسریع در صدور اسناد برای این زمین ها نیز انجام گرفته است.

وی گفت: مشکل عمده در تسریع در صدور اسناد زراعی کمبود نیروی انسانی واحد ثبتی و عدم وجود اداره ثبت در بخش انگوت است که این موضوع نیز در جلسات کمیته استانی مطرح می شود تا نسبت به رفع این مشکلات نیز اقدام لازم صورت گیرد.

کد خبر 6093934

دیگر خبرها

  • قلع و قمع ۴۸ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی شهرستان سامان
  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • ۴۸ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی سامان تخریب شد
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • آبرسانی به دهدشت غربی نیازمند ۱۰۰۰ میلیارد تومان
  • اسناد تک برگی برای اراضی زراعی صادر می شود
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • ۵۵۰ هزارهکتار اراضی زراعی آذربایجان غربی دارای سند تک برگ شده اند
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی