Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزیاتو،  این زیردریایی های بدون سرنشین که به آن ها «اورکا» (Orca) یا همان «نهنگ قاتل» گفته می شود، این توانایی را خواهند داشت که ماموریت های مختلفی از دیده وری تا مین روبی و غرق کردن کشتی های دشمن در مسافت های طولانی را به انجام برسانند.  
زیردریایی های بدون سرنشینی مانند «نهنگ قاتل»، نبرد در دریاها را متحول خواهند ساخت و سیستم های جنگی ارزان قیمت و نیمه یکبار مصرفی را در اختیار نیروهای دریایی قرار خواهند داد که می تواند شکاف های موجود در میدان نبرد را پوشش داده یا به راحتی به جاهایی بروند که رفتن به آنجا برای کشتی ها و زیردریایی های دارای خدمه غیرممکن یا خطرناک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این قرارداد که در روزهای اخیر به امضای طرفین رسیده، کمپانی بوئینگ ۴۳ میلیون دلار برای «ساخت، آزمایش و تحویل ۴ زیردریایی بدون سرنشین فوق بزرگ نهنگ قاتل و اقلام پشتیبانی همراه آن ها» دریافت خواهد کرد. بدین ترتیب قیمت تمام شده هر زیردریایی بدون سرنشین «نهنگ قاتل» از ده میلیون دلار فراتر خواهد رفت. اما زیردریایی جدید چه ارزشیی برای نیروی دریایی ایالات متحده خواهد داشت؟  
زیردریایی «نهنگ قاتل» بر اساس تکنولوژی بکار رفته در زیردریایی «Echo Voyager» ساخته خواهد شد. این زیردریایی یک زیردریایی بدون سرنشین دیزلی الکتریکی بود که برای ساخت آن از یک موج شکن استفاده شده بود. برد این زیردریایی بیش از ۶.۵۰۰ مایل دریایی (بیش از ۱۲.۰۰۰ کیلومتر) بود و می توانست ماه ها بدون نیاز به حضور خدمه به ماموریت در دریاها ادامه دهد. زیردریایی «Echo Voyager» مجهز به سیستم جهت یابی اینرسیال و سنسورهای عمق سنج بوده و می توانست با استفاده از سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) برای تعمیر به روی آب بیاید. Echo Voyager از ارتباطات ماهواره ای برای تماس با مرکز کنترل و مخابره اطلاعات یا دریافت فرامین جدید استفاده می کند. برد عمقی آن حداکثر ۱۱.۰۰۰ فوت (۳.۳۵۳ متر) بوده و نهایت سرعت آن نیز به ۸ گره دریایی (حدود ۱۵ کیلومتر بر ساعت) می رسد.  
یکی از ویژگی های مهم این زیردریایی، سیستم باربری ماژولار و انعطاف پذیر آن است که به این زیردریایی اجازه می دهد محموله های متفاوتی را برای عملیات های متفاوت به همراه داشته باشد. این زیردریایی بدون سرنشین از فضای داخلی به میزان ۲.۰۰۰ متر مکعب برای محموله های خود در اختیار داشته که تا ۸ تن بار را می تواند حمل نماید. همچنین این زیردریایی توان حمل بارهایی که در خارج از آن و به دماغه یا عقبه زیردریایی متصل شوند را داراست. اینکه تکنولوژی بکار رفته در زیردریایی های نظامی «نهنگ قاتل» تا به چه اندازه از «Echo Voyager» پیشرفته تر است هنوز مشخص نیست. اما گفته می شود که این وسیله دریایی جدید توان مین یابی و از بین بردن آن ها، نبرد زیردریایی، نبرد ضد سطحی، نبرد الکترونیکی و انجام ماموریت های تهاجمی را دارد.  
این زیردریایی همچنین توان حمل تجهیزات سونار، شناسایی زیردریایی های دشمن و در ادامه ارسال داده های مربوط به مکان خود و این زیردریایی ها به هلی کوپترها و کشتی های سطحی خودی را داراست. همچنین می توان «نهنگ قاتل» را به اژدرهای سبک Mk. 46 مجهز کرد تا از آن برای از بین بردن زیردریایی های دشمن استفاده نماید. همچنین این زیردریایی توان حمل اژدرهای سنگین تری مانند Mk. 48 برای هدف قرار دادن و غرق کردن کشتی های سطحی و شاید هم موشک های ضد کشتی را داراست. «نهنگ قاتل» می تواند محموله هایی را در کف دریا رها کند یا مین های دشمن را شناسایی کرده و حتی خود عملیات مین گذاری انجام دهند. سیستم باری ماژولار و معماری نرم افزاری باز آن، باعث شده که بتوان به سرعت این زیردریایی را بر حسب نیاز پیکربندی کرد. چنین میزانی از چند کاره بودن در یک بسته تنها و کم هزینه، در صنعت نظامی کم سابقه و شاید بی سابقه به نظر می رسد.  
نزدیک ترین وسیله نظامی از این جهات به «نهنگ قاتل» کشتی تهاجمی Littoral Combat نیروی دریایی کشور است که هزینه ساخت هر کدام ۵۸۴ میلیون دلار برآورد شده و هر فروند نیز به ۴۰ نفر خدمه نیاز دارد. اگر چه این کشتی نسبت به زیردریایی مورد بحث ما سریع تر است، از مزیت خدمه دار بودن سود می برد و محموله های سنگین تری حمل می کند، اما «نهنگ قاتل» نیز کاملاً مستقل و خودکار بوده و در صورت تولید انبوه، هزینه ساخت بسیار کمتری خواهد داشت. برای ماموریت هایی مانند جنگ ضد زیردریایی، چندین فروند «نهنگ قاتل» ارزان تر می توانند قلمرو دریایی بسیار بیشتری را نسبت به یکی کشتی زیرسطحی تنها یا حتی یک زیردریایی دارای سرنشین پوشش دهند. یک گروه خدمه واحد مستقر در ساحل می تواند چندین زیردریایی «نهنگ قاتل» را کنترل کند و بدین ترتیب این زیردریایی های مستقل می توانند برای روزها یا هفته ها به صورت مستقل به ماموریت های خود بپردازند تا ماموریت و فرمان جدیدی برای آن ها در نظر گرفته شود.  
یک برتری دیگر این زیردریایی های بدون سرنشین، خاصیت یکبار مصرف بودن یا به عبارت بهتر «دم دستی بودن» (disposable)  بودن آن هاست که می توانند بدون به خطر انداختن جان سربازان آن ها را به مناطق آبی خطرناک فرستاد. آن ها می توانند وانمود کنند که یک زیردریایی در مقیاس کامل هستند و منتظر بمانند تا همتایان دشمن اولین حمله را آغاز کنند در حالی که زیردریایی های تهاجمی هسته ای کلاس ویرجینیا (Virginia) در همان حوالی مخفی شده و ناگهان به دشمن شبیخون بزند. از این وسیله چند منظوره می توان برای انجام ماموریت های خطرناکی مانند مین گذاری در آب های بسیار محافظت شده استفاده کرد که چنین کاری برای زیردریایی های امروزی بسیار خطرناک است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: زیردریایی سونار اژدر هلی کوپتر دریا جنگ زیردریایی بدون سرنشین زیردریایی ها نهنگ قاتل کشتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۴۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه به کانادا هشدار داد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از تاس، اولگ استپانوف سفیر روسیه در کانادا جمعه گفت: ترجیح می‌دهم که در مورد اقدامات بعدی کانادا پیشگویی نکنم. اما ما برای هر سناریویی اقدامات تلافی‌جویانه داریم.

وی در مورد واکنش احتمالی مسکو به مصادره دارایی‌هایی روسیه در کانادا اظهار کرد: در حوزه کیفیت و سطح روابط دیپلماتیک هیچ چیزی را نمی‌توان رد کرد. همه گزینه‌ها روی میز است.

در همین حال، سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با روزنامه ریانووستی در رابطه با اقدامات احتمالی کشورهای گروه هفت برای مصادره دارایی‌های روسیه گفت که واکنش مسکو به مصادره دارایی‌هایش توسط کشورهای گروه هفت، می‌تواند شامل اقدامات متقابل اقتصادی و دیپلماتیک باشد.

به نوشته ریانووستی، ایالات متحده و متحدانش حدود ۳۰۰ میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی روسیه را به عنوان بخشی از تحریم‌های مرتبط با اوکراین مسدود کرده‌اند که بیشتر آنها در اتحادیه اروپا نگهداری می‌شوند.

واشنگتن مدت‌هاست که از مصادره دارایی‌های روسیه حمایت می‌کند تا این پول در حمایت از رویارویی نظامی اوکراین با روسیه، به کی‌یف تحویل داده شود.

قانون موسوم به REPO که قانونگذاران واشنگتن آن را به تازگی همراه با بسته کمک نظامی ۶۱ میلیارد دلاری برای اوکراین تصویب کردند، به جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده اجازه داد تا وجوه روسیه که در بانک‌های آمریکایی نگهداری می‌شد را مصادره کرده و به کی‌یف تحویل دهد.

بیش از ۶ میلیارد دلار از ۳۰۰ میلیارد دلار دارایی مسدود شده روسیه در بانک‌های ایالات متحده است. سناتور آمریکایی رند پل که نسبت به این پیشنهاد بدبین است، اوایل سال جاری هشدار داد که این اقدام، آغاز یک جنگ اقتصادی خواهد بود.

مقام‌های چندین کشور غربی به‌ویژه ایالات متحده و بریتانیا، بر مصادره کامل دارایی‌های روسیه با وجود نگرانی‌های گسترده مبنی بر اینکه این امر مبنای قانونی ندارد، اصرار دارند.

دیگر خبرها

  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • به وقتِ بیداری
  • روسیه به کانادا هشدار داد
  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ
  • ناتو، قلدر ۷۵ساله
  • دعوای «تیک تاک» و جو بایدن بالا گرفت
  • مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟
  • جنگ داخلی؛ فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!
  • ویدیو/ گسترش اعتراضات دانشجویی در آمریکا در حمایت از فلسطین