Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل باشگاه خبرنگاران جوان ، خانه موزه‌ای در خیابان دزاشیب تهران قرار دارد که زمانی سیمین دانشور و جلال آل‌احمد در آن سکونت داشتند؛ نویسندگانی که هنوز هم آثارشان تجدید چاپ می‌شود و مخاطبان خاص خود را دارد، اما ماجرای ساخت این خانه چیست؟

خانه موزه جلال آل‌احمد و سیمین دانشور، خانه شخصی این زوج نویسنده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلال آل‌احمد پس از ازدواج، تصمیم گرفت خانه‌ای مسکونی در زمینی که مدت‌ها قبل در اراضی شمیرانات خریده بود، بسازد و همراه همسرش در آنجا زندگی کند. جلال آل‌احمد با بودجه‌ای کمتر از ۵ هزار تومان که ۳ هزار تومان آن را قرض گرفته بود، ساخت خانه را آغاز کرد.

جلال آل‌احمد در نامه به همسرش از درد دستانش به دلیل تراشیدن سنگ‌ها و آسیب‌های جسمی گفته است. تزئینات این خانه هنوز هم مثل زمانی است که جلال آل‌احمد و سیمین دانشور در آن زندگی می‌کردند. شهرداری تهران که می‌خواست خانه جلال آل‌احمد و سیمین دانشور به موزه تبدیل شود، این خانه را خرید.

قرار بود از همان ابتدای تبدیل خانه جلال‌آل احمد و سیمین دانشور به خانه موزه، تزئینات و جایگاه اشیای خانه تغییر نکند و همانطور که از ابتدا بود، در معرض دید بازدیدکنندگان قرار بگیرد. الگوهای معماری خانه علاوه بر ارزش معنوی آن ارزش زیادی دارد.

در زمان ورود به خانه موزه جلال‌آل احمد، پس از گذشتن از حیاط با مجسمه مومی سیمین دانشور روبرو می‌شوید که رو به حیاط و حوض زیبای آن قرار دارد. گویی روی یک صندلی چوبی نشسته و هنوز منتظر است. سیمین دانشور در یکی از آثارش به نام جزیره‌ سرگردانی که پس از درگذشت همسرش به رشته‌ تحریر درآورد، نوشته است «احمد نمرده و هنوز زنده است!» این مجسمه و حالت انتظاری که در چشمانش است همین حس را به بازدیدکنندگان القا می‌کند.

در داخل منزل، در نیم طبقه‌ای که خود جلال آل‌احمد آن را ساخت، مجسمه مومی‌اش قرار دارد. گویی که او هم در حال فکر کردن برای نوشتن و خلق اثری جدید بوده است. البته در واقعیت هم این مکان جایی بود که جلال آل‌احمد به آن پناه می‌برد و آثارش را خلق می‌کرد.

خانه جلال و سیمین در سال ۱۳۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. در این موزه، تمامی آثار نوشته شده و ترجمه آن‌ها گرد آوری شده است و در یک جا نگهداری می‌شود که توسط این دو نویسنده به‌نام کشور نوشته و ترجمه شده است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: جلال آل احمد سیمین دانشور موزه دزاشیب جلال آل احمد و سیمین دانشور خانه موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۵۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینزاگی در اینتر ماندگار است

سیمونه اینزاگی قصدی برای ترک اینتر ندارد؛ حتی اگر از تیمی همچون لیورپول پیشنهاد داشته باشد.

به گزارش ایسنا، عملکرد خوب سیمونه اینزاگی با اینتر در دوازده ماه گذشته باعث شده است بسیاری از باشگاه‌های بزرگ اروپایی به سرمربی سابق لاتزیو توجه نشان دهند و خواستار به‌ خدمت گرفتن او باشند. اینتر فصل گذشته به فینال لیگ قهرمانان اروپا نیز رسید و پابه‌پای منچسترسیتی در دیدار نهایی جنگید ولی در نهایت با یک گل شکست خورد و دستش از جام قهرمانی کوتاه ماند.

اینتر در این فصل با قدرت تمام فاتح سری آ شد و سوپرجام ایتالیا را نیز به دست آورد. نراتزوری پنج هفته مانده به پایان فصل، عنوان قهرمانی لیگ ایتالیا را به دست آورد. آنها در لیگ ایتالیا ۲۸ برد، پنج تساوی و تنها یک باخت داشته‌اند. اینتر در سری آ بیشترین گل زده و کمترین گل خورده را نیز دارد.

طبق گزارش رسانه ایتالیایی Giornale، یکی از باشگاه‌هایی که به جذب اینزاگی علاقه نشان داده، لیورپول است. یورگن کلوپ پس از بیش از هشت سال آنفیلد را ترک می‌کند و آرنه اسلات از فاینورد گزینه جدی قرمزها است. در کنار او روبن آموریم، سرمربی اسپورتینگ و سیمونه اینزاگی از اینتر نیز دو گزینه دیگر لیورپول‌اند.

واکنش باشگاه اینتر به پیشنهادها برای سیمونه اینزاگی بسیار قاطعانه بود. نراتزوری تمایلی به از دست دادن اینزاگی در تابستان ندارد و اینزاگی هم نمی‌خواهد جایی برود. سرمربی نراتزوری احساس می‌کند که هنوز در این تیم جای کار دارد. بر این اساس سیمونه اینزاگی تا چند هفته آینده قرارداد جدیدی را با اینتر امضا خواهد کرد تا با حاشیه امنیت بیشتری به کارش در اینتر ادامه دهد.

ورودی‌ها و خروجی‌ها برای اینتر فصل جدید

الکسیس سانچس، خوان کوادرادو، استفانو سنسی و دوی کلاسن در حال بستن چمدان‌هایشان‌اند و جدایی‌شان در تابستان از اینتر قطعی است. علاوه بر این به نظر می‌رسد دنزل دامفریس هلندی نیز از اینتر جدا شود. خرید پیوتر زیلینسکی و مهدی طارمی قطعی شده است و مهم‌ترین موضوع در حال حاضر برای مدیران اینتر این است که قرارداد لائوتارو مارتینس، ستاره آرژانتینی‌شان، را تمدید کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جلال و مورایس، یک روح در دو بدن
  • اینزاگی در اینتر ماندگار است
  • یادی از یک صدای ماندگار
  • خانه موزه‌ای در تهران که نماد عقل و عشق است
  • یادی از معلم های ماندگار سیما
  • (تصاویر) خانه موزه شهید مطهری
  • اصلاح هندسی چهارراه خیابان داوران و جلال آل‌احمد در اراک
  • سهراب سپهری و سیمین دانشور مهمانان امسال نشر فیل در نمایشگاه کتاب
  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان