Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@09:35:43 GMT

ترخیص حدود ۲ میلیون تن کالای اساسی در هر ماه

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۸۷۸۳۸

ترخیص حدود ۲ میلیون تن کالای اساسی در هر ماه

به گزارش افکارنیوز،

لطیفی سخنگوی گمرک اظهار کرد: در هفت ماه اول سال جاری ۲۵ قلم کالای اساسی به میزان ۱۳ میلیون و ۶۸۱ هزار و ۸۰۸ تن به ارزش ۶ میلیارد و ۵۷۶ میلیون و ۹۹۵ هزار و ۱۵۶ دلار به کشور وارد شده است که نشان از ترخیص یک میلیون و ۹۵۴ هزار و ۵۴۴ تن در هر ماه از ابتدای سال دارد.

لطیفی ادامه داد: با هدفمند شدن واردات به کشور و ممنوعیت بیش از ۲ هزار کالا در سال ۹۹، کالا‌های اساسی، اقلام ضروری و نهاده و مواد اولیه تولید، عمده کالا‌های وارداتی بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد از ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تن واردات در هفت ماه امسال ۷۰ درصد آن را ۲۵ قلم کالای اساسی تشکیل می‌دهد و باقی آن شامل نهاده‌های تولید، اجزا و قطعات ماشین آلات و مواد اولیه تولید بودند.

لطیفی تصریح کرد: این میزان ترخیص کالا در حالی است که در مدت زمان مشابه سال گذشته حجم ترخیص شده ۲۵ قلم کالای اساسی به میزان ۱۴ میلیون و ۲۸ هزار و ۹۴۴ تن به ارزش ۹ میلیارد و ۲۳۶ میلیون و ۱۸۹ دلار بوده است که کاهش ۲ درصدی در وزن را نشان می‌دهد.

سخنگوی گمرک خاطر نشان کرد: ۲۵ قلم کالای اساسی وارداتی شامل، گوشت قرمز سبک، سنگین و سرد و گرم، چای خشک، دانه‌های روغنی (سویا)، روغن‌های خوراکی نیمه جامد، مایع و خام، کنجاله سویا، کود‌های شیمیایی، خمیر کاغذ، کاغذ روزنامه، کاغذ چاپ و تحریر، گوشت مرغ، کره با بسته بندی، تخم مرغ، حبوبات، انواع بذر، گندم، جو، ذرت، برنج، شکر خام، دارو‌های دامی ضروری، دارو و تجهیزات پزشکی، سموم شیمیایی، لاستیک سنگین، ماشین آلات تولید کننده کالا‌های اساسی هستند.

وی با بیان اینکه ذرت، جو، کنجاله سویا، دانه‌های روغنی، روغن و داروی ضروری شامل ارز ترجیحی است، افزود: بیشترین سهم وارداتی از میان ۲۵ قلم کالای ضروری، نهاده‌های دامی شامل ذرت، جو و کنجاله سویا بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.

دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک تاکید کرد: در طی ۴۵ روز اخیر و پس از سفر معاون اول رییس جمهور به استان هرمزگان از ۱۱ مهر ماه، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالای اساسی، ترخیص شده است که از میان ۲۵ قلم مذکور بیشترین سهم را ذرت با بیش از ۳۰ درصد داشته است.

وی افزود: در فروردین ماه بیش از ۲ میلیون و ۴۷ هزار تن، تا پایان خرداد ۶ میلیون و ۸۲۵ هزارتن و تا پایان شهریورماه نیز ۱۱ میلیون و ۸۹۲ هزار تن کالای اساسی از گمرکات کشور ترخیص شده است که با در نظرگرفتن مهر ماه نشان می‌دهد که روند ترخیص کالا‌های اساسی بی وقفه انجام شده است و هیچگاه متوقف نشده است.

سخنگوی گمرک تصریح کرد: جمع خروجی کالا‌های اساسی از گمرکات کشور در هفت ماه سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ دو درصد کاهش داشته است و نسبت به سال ۹۷ این روند ۲۵ درصد افزایش داشته است.

وی در خصوص علت توقف کالا در بنادر، لنگرگاه‌ها، شناور‌ها و گمرکات، گفت: عدم تخصیص و تامین ارز، انتقال اسناد و مجوز‌های لازم از دلایل اصلی این توقف به شمار می‌روند، اما ارز در این چند ماه مهمترین عامل بوده است، که با وجود تامین برای بیش از ۱۹.۵ میلیون تن کالا از سوی بانک مرکزی و ترخیص آن‌ها توسط گمرک، نزدیک به هشت میلیون تن دیگر به کندی در مسیر انجام تشریفات ترخیص قرار گرفتند.

لطیفی توضیح داد: از بیش از چهار ماه پیش، با وجود اینکه حجم بالایی از کالا‌های دپو شده در بنادر به دلایل عدم تخصیص ارز و انتقال اسناد، هنوز به گمرک اظهار نشده بودند و در حوزه وظایف گمرک قرار نداشتند، مکاتبات بسیاری برای سرعت بخشی به ترخیص کالا و حل مشکلات قبل از گمرک انجام شد که پس از سفر معاون اول رییس جمهور به استان هرمزگان و براساس مصوبات، روند ترخیص کالا سرعت گرفت.

وی افزود: همچنین با مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، تاکیدات مقام معظم رهبری در سخنرانی روز میلاد حضرت محمد مصطفی (ص)، همکاری دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی در سه قوه و با تصمیمات ارزی برای تامین ارز مورد نیاز این کالاها، سرعت ترخیص کالاهای اساسی و ضروری از شنبه هفته گذشته سرعت دو چندان به خود گرفت که امیدواریم تا دو هفته دیگر بیش از ۷۰ درصد کالا‌ها ترخیص شوند.

لطیفی خاطرنشان کرد: از دلایل دیگر ماندگاری کالا در بنادر و مقدار کمتری در گمرکات، واردات بیشتر کالا‌های اساسی و ضروری نسبت به سال گذشته است که با وجود خروج کالا به میزان مدت مشابه، ورود آن بیش از مدت مشابه بوده و همین امر باعث ایستایی کالا در لنگرگاه ها، اماکن بندری و محوطه گمرکی شده است.

وی افزود: به عبارتی ورودی کالا معمولا برابر است با خروجی و کالا‌های ترخیصی، به علاوه کالا‌های محوطه بندری و گمرکی، که در بخش میانی این فرایند، به دلیل واردات بیشتر کالای اساسی و نهاده‌های تولید به دلایل موصوف، بیش از گذشته کالا در انتظار انجام تشریفات انتقال اسناد، تخصیص و تامین ارز و نهایتا ترخیص کالا بوده است که از میزان هشت میلیون تن کالای موجود در اماکن بندری و گمرکی بین سه تا چهار میلیون تن کالا در حال انجام تشریفات گمرکی برای ترخیص، امری طبیعی است که باید بین ورود کالا، انجام تشریفات و سپس ترخیص کالا ضرب آهنگ منطقی با حداکثر سرعت همراه با انجام اقدامات قانونی با هماهنگی همه دستگاه‌های مرتبط با تجارت، از مرحله ثبت سفارش تا درب خروج داشته باشد.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: واردات گمرک کالای اساسی گمرک ترخیص کالاهای اساسی گمرک واردات کالای اساسی ترخیص کالاهای اساسی ۲۵ قلم کالای اساسی کالا های اساسی میلیون تن کالا انجام تشریفات ترخیص کالا تن کالای هزار تن کالا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۷۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از بانک مرکزی، علی طرزعلی با اعلام اینکه از ابتدای امسال تا روز ۱۰ اردیبهشت ۴ میلیارد و ۸۴۵ میلیون دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی، دارو و کالا‌های تجاری و بازرگانی تامین شده است، اظهار داشت: از این میزان سهم کالا‌های اساسی و دارو در نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، کالا‌های تجاری و بازرگانی با نرخ ۴۱ هزار تومان، ۲ میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار، بابت واردات در مقابل صادرات با نرخ توافقی ۸۲۴ میلیون دلار و بخش خدمات در نرخ ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، ۱۲۷ میلیون دلار ارز بوده است.

وی تأکید کرد: میزان تامین ارز بابت کالا‌های اساسی و دارو از ابتدای سال تاکنون یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار تخصیص یافته که از این میزان سهم کالا‌های اساسی و کشاورزی ۹۹۸ میلیون دلار بابت گندم، دانه‌های روغنی، نهاده‌های دامی و سایر کالا‌ها بوده است.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران ادامه داد: در خصوص دارو و تجهیزات پزشکی، ۱۱۴ میلیون دلار بابت مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته است.

طرزعلی خاطرنشان کرد: میزان تأمین ارز در بخش صنایع از ابتدای سال تاکنون در سامانه نیما، ۲ میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار و در بخش واردات در مقابل صادرات ۸۲۴ میلیون دلار تخصیص یافته است.

وی افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۵۴۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۷۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۹۶ میلیون دلار، «ماشین‌آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۷۱ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۱۲ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۲۳۸، ۳۵، ۲۰۴، ۱۱۴ و ۲ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده‌اند.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران بیان کرد: علاوه بر این گروه‌ها، یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۳۱ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

طرزعلی گفت: امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه نرخ ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تالار اسکناس، دلار ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، یورو ۴۷ هزار و ۴۹۱ تومان و درهم ۱۲ هزار و ۶۶ تومان معامله شد.

وی در خصوص نرخ ارز در تالار حواله ارز اعلام کرد: دلار ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان، یورو ۴۴ هزار و ۳۴۲ تومان و درهم ۱۱ هزار و ۲۶۶ تومان معامله شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کالامارکت چیست؟ مارکت پلیس فروش اقساطی کالای دیجیتال و لوازم خانگی
  • قاچاقچیان، پنهان در نقاب کسب و کار‌های اینترنتی/کالای قاچاق چگونه در سایت‌ها فروخته می‌شوند؟
  • کالای قاچاق در اردبیل به مقصد نرسید
  • توقیف کاروان خودروهای حامل قاچاق کالا در دیلم
  • تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • دریافت نشان ملی مرغوبیت ۲۸ کالای صنایع دستی مازندران
  • کشف بیش از ۷۳ میلیارد ریال کالای قاچاق در سمنان
  • ضرب‌الاجل منطقه آزاد قشم برای ثبت انبارهای کالا