Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید مولایی معتقد است در رسانه ملی همچنان نگاه 58 سال پیش در سریال‌سازی غالب است و تلویزیون باید نگاه خود به سریال‌سازی را به روز کند.

مجید مولایی تهیه‌کننده تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: از زمان شیوع ویروس کرونا در جهان موقعیتی ایجاد شد که برای بسیاری از پلتفرم‌های بزرگ سودآور بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال تعداد کاربران نتفلکیس در این زمان به 281 میلیون نفر رسید و حدود 17 میلیون نفر به تعداد کاربران این پلتفرم اضافه شد و آمار بیننده‌ها بالا رفت.

مولایی تصریح کرد: اما در کشور ما طبق آمار اعلام شده از سوی مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما بهترین سریالی که امسال پخش شد 35 درصد مخاطب داشت و بهترین سریال تاریخی ما 16.5 درصد آمار داشت. در چنین شرایطی که پلتفرم‌ها توانسته‌اند نسبت به سال گذشته چنین پیشرفتی داشته‌اند چرا ما نسبت به سال گذشته نه تنها پیشرفتی در این زمینه نداشته‌ایم که تعداد مخاطبانمان کمتر از قبل شده است؟ من در جلسه‌ای که با آقای حمید شاه‌آبادی داشتیم این نکته را به ایشان گفتم اما تأکید داشتند که این تفکر را برای صداوسیما اشتباه دانستند چرا که صداوسیما مثل سایر پلتفرم‌ها تنها به سرگرمی‌سازی فکر نمی‌کند و مسائل دیگری در اولویت این رسانه وجود دارد.

تهیه‌کننده مجموعه تلویزیونی «بانوی عمارت» در ادامه اظهار داشت: ما پس از 58 سال سریال‌سازی در این کشور همچنان با همان شیوه کلیشه‌ای پیش می‌رویم و انتظار داریم که مردم هم از آثار ما استقبال کنند. وقت آن رسیده که فرم سریال‌سازی و حتی تصویب فیلمنامه را تغییر دهیم. در کشورهایی که امروز در این عرصه حرفی برای گفتن دارند مدام با اقتضاعات زمان تغییرات اعمال می‌شوند. به عنوان مثال آمریکا در سال 2007 رویکردی را پیش گرفت که در سال 2016 با یک کارگروه جدید به یک فرم و ساختار جدید رسید و ما با تصورات غلط همچنان همان فرمول 58 سال پیش را جلو می‌رویم در حالیکه آمریکا هم قطعاً بحث فرهنگ‌سازی را برای خود مدنظر دارد.

او افزود: آقای شاه‌آبادی تأکید داشتند که در تلویزیون ما ارائه سبک زندگی ایرانی اسلامی در اولویت است و من هم با ترویج و تبلیغ این سبک زندگی مشکلی ندارم و اصلاً محل مناغشه و بحث ما محتوا نیست، من درباره ساختار حرف می‌زنم. اگر معاونت سیما معتقد است ذهنیت نویسنده‌های ما با نیاز آنتن در تضاد است دلیلش به این مشکل برمی‌گردد که دوستان مدیر مدام تصور می‌کنند که نویسنده‌ها باید دغدغه آن‌ها را دنبال کنند اما واقعیت این است که با این نگرش به نتیجه نخواهیم رسید، مدیران باید رویکرد و نگاه خود را به سمت تعامل با هنرمندان از جمله نویسندگان ببرند.

این تهیه‌کننده تصریح کرد: متأسفانه نگاه به حوزه نمایش شفاف، روشن و حرفه‌ای نیست و نگاه مضمونی غالب است و نمی‌خواهیم بپذیریم که شرایط مخاطبان ما تغییر کرده است. متأسفانه دوستان مدیر تصور می‌کنند مخاطب یک مجموعه شکل نگرفته ربات‌گونه است که هر پیامی را در هر غالبی به او ارائه دهید می‌پذیرد و رویکرد درست در حوزه نمایش را که بر پایه تعامل است، جدی نمی‌گیرند. حوزه نمایش و تولیدات در این عرصه بسیار پیچیده‌تر و کارشناسانه‌تر از این است که بخواهیم انچنین ساده به آن نگاه کنیم و فکر کنیم به هر شکل با هر حرف می‌توان تأثیرگذار بود. من با دوستان مدیر در ترویج و تبلیغ سبک زندگی ایرانی اسلامی مشکلی ندارم، مشکل اصلی در نوع ارائه این مسئله است. به اعتقاد من مشکل اصلی صداوسیمای ما امروز عدم شناخت دقیق حوزه نمایش و فهم و درک لازم از ویژگی‌های آن است. اگر دوستان به ماهیت این رسانه پی ببرند آن وقت می‌‌توان به برقراری تعامل امیدوار بود.

مولایی در پایان اظهاراتش گفت: ما حتی نگاه گذشته که از عدم شناخت دقیق این فرآیند منجر به شکست شده را تکرار می‌کنیم و تصور بر این است که در صورت ارائه مضامین مدنظر دیگر نیازی به دنبال کردن فرم بیانی درست نیست. محل بحث و مناغشه ما هم همینجاست و من معتقدم علاوه بر مضامینی که به درستی باید مدنظر باشند، نگاه ساده به مقوله نمایش را باید کنار گذاشت و فرم بیانی را نسبت به فرم به روزی که در دنیا وجود دارد، تغییر داد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: صداوسیما مجید مولایی حمید شاه آبادی سریال سازی حوزه نمایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۸۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهران مدیری در سکوت قهوه‌اش را می‌خورد؟

مهران مدیری مدتی است با تولید و پخش برنامه «اسکار»، در کنار پیگیری ماجرای اختلافش با صداوسیما بر سر «دورهمی» و اخیرا هم خبر ساخت سریال جدیدش، نگاه‌ها را به خود معطوف کرده است.

به گزارش ایسنا، ماجرای اختلاف نظر میان مهران مدیری و صداوسیما، با امتداد شکایت این سازمان از سازندگان «دورهمی» و جلوگیری از پخش قسمت‌های جدید برنامه  مدیری، به مرحله‌ی تازه‌ای نرسیده اما متوقف هم نشده است.

اختلاف‌نظرها میان صداوسیما و مهران مدیری از آن زمان بار دیگر بالا گرفت که عنوان شد، مدیری قصد ساخت برنامه‌ای با نام «اسکار» را برای شبکه نمایش خانگی دارد و در حالی که مجوز تولید این برنامه از سوی خود ساترا داده شده بود، شائبه‌هایی مبنی بر جلوگیری از پخش وجود داشت. با این وجود و در حالی که بحث‌ بر سر «دورهمی» و شکایت صداوسیما از مهران مدیری ادامه داشت، این کارگردان «اسکار» را ساخت که این روزها در شبکه نمایش خانگی هم در حال انتشار است.

به تازگی هم خبرهایی مبنی بر ساخت سریال جدید مهران مدیری با عنوان «پدر قهوه» عنوان شده اما هنوز به تایید رسمی نرسیده است؛ هرچند این کارگردان از آن دسته افرادی است که معمولا ترجیح می‌دهند پروژه‌هایشان را در بی‌خبری و در عین حال با توسل به انتشار اخبار غیررسمی پیش ببرند.

در اخباری که منتشر شده، عنوان شده است که «پدر قهوه» را می‌توان پروژه‌ی جدید مهران مدیری پس از برنامه‌ی «اسکار» دانست؛ رئالیتی‌شویی که اتفاقا استقبال چندانی هم از آن نشد و حالا داستان سریال جدید، در فضا و ساختاری کاملا متفاوت، حول موضوع مافیای قهوه در ایران می‌گذرد.

گویا قرار است ژاله صامتی ـ بازیگر محبوب سریال زیرخاکی ـ بازیگر نقش اول زن این سریال باشد. مهران مدیری نقش رئیس مافیای قهوه را ایفا کند و سام درخشانی هم یکی از نقش‌های محوری پدر قهوه را بر عهده بگیرد. همچنین از ترکیبی که برای بازیگران در نظر گرفته شده، می‌توان از همین حالا فضای کمدی کار و شباهتش با آثاری چون مرد هزار چهره یا هیولا را متصور شد.

هرچند مدیری حدود ۱۴ سال پیش، سریال «قهوه تلخ» را هم در شبکه نمایش خانگی ساخته بود و حالا نام «پدر قهوه»، این سریال را هم به یاد مخاطبان می‌اندازد؛ سریالی که در قالب سی‌دی و دی‌وی دی منتشر می‌شد و به عنوان پرفروش‌ترین سریال رسانهٔ خانگی لقب گرفت. با این حال ناتمام ماندن انتشار «قهوه تلخ»، برای همیشه برگی پرسش‌برانگیز را در کارنامه این هنرمند و حتی شبکه نمایش خانگی رقم زد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • آیین نامه ترویج نماز در هیات دولت تصویب شد
  • سریال جدید مهران مدیری؛ در «پدر قهوه» چه می‌گذرد؟
  • مهران مدیری در سکوت قهوه‌اش را می‌خورد؟
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • «پدر قهوه»؛ سریال جدید مهران مدیری درباره چیست؟
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نگاه نمایش اقتدار ایران در بوشهر
  • بعد از «اسکار» مهران مدیری با «پدر قهوه» در شبکه نمایش خانگی
  • (ویدئو) تغییر باورنکردنی لوکیشن سریال خانه به دوش پس از ۲۰ سال
  • (ویدئو) تغییر بارورنکردنی لوکیشن سریال خانه به دوش پس از ۲۰ سال
  • حادثه‌ای که زندگی ژوزه را تغییر داد؛ مورایس چگونه مسلمان شد