Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@13:45:20 GMT

علائم کلیوی ناشی از کرونا

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۸۹۰۹۵

علائم کلیوی ناشی از کرونا

به گزارش ایسنا، یک فوق تخصص بیماری‌های کلیه گفت: کسی که دچار مشکل کلیه ناشی از کرونا می‌شود علائمی مانند کاهش حجم ادرار، وجود خون در ادرار، ادرار کف آلود، فشار خون زیاد یا کاهش فشار خون خواهد داشت که در این موارد نیاز به مراجعه به پزشک دارد و سایر موارد دردرهای عضلانی ناشی از کرونا، با مُسکن‌های این دوره قابل رفع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر"نجمه شمس پور" درباره تاثیر کرونا بر کلیه بیماران اظهار کرد: افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای مستعد ابتلاء به نارسائی‌های کلیوی هستند.

وی افزود: بیماران کلیوی که دیالیز می‌شوند بدن آن‌ها ضعیف است و باید حتما در مراجعه برای دیالیز در تمام زمان از ماسک استفاده کرده و قبل از مراجعه با پرستار مرکز یالیز تماس بگیرند، تا کمترین معطلی را در انتظار برای دیالیز داشته باشند.

شمس پور تصریح کرد: یکی از مشکلات دیگر بیماران کلیوی هزینه‌های درمان است که در ماه‌های اخیر این هزینه‌ها و قیمت داروها افزایش یافته و به دلیل اینکه مراکز خیریه نیز به سمت تهیه ملزومات بیماران کرونائی رفته اند، بیماران کلیوی در مضیقه قرار گرفته اند.

این فوق تخصص بیماری‌های کلیه با اشاره به اینکه کرونا ممکن است روی کلیه‌ها اثر بگذارد و حتی کسانی که بیماری زمینه‌ای و یا کلیوی ندارند، در کرونا دچار نارسائی کلیه و حتی نیازمند دیالیز شوند اظهار کرد: عموما بیماری‌های شدید کرونا که نیازمند بستری هستند، دچار نارسائی حاد کلیه ناشی از کرونا می‌شوند و در موارد خفیف و متوسط کرونا احتمال درگیری کلیوی خیلی ناچیز است.

وی افزود: اکثر بیماران کرونائی دچار دردهای عضلانی شدید و به ویژه درد پهلو می‌شوند که فکر می‌کنند درد کلیه است و با مراجعه به مراکز درمانی و مطب‌ها باعث ابتلای افراد بیشتر می‌شوند.

شمس پور تصریح کرد: کسی که دچار مشکل کلیه ناشی از کرونا بشود علائمی مانند کاهش حجم ادرار، وجود خون در ادرار، ادرار کف آلود، فشار خون زیاد یا کاهش فشار خون خواهد داشت که در این موارد نیاز به مراجعه به پزشک دارد و سایر موارد دردرهای عضلانی ناشی از کرونا، با مُسکن‌های این دوره قابل رفع است.

وی بیان کرد: بیماران دیالیزی ضعف سیستم ایمنی دارند و در معرض خطر بیشتری نسبت به دیگران در ابتلاء به کرونا هستند و نباید این بیماران درمان و دوره‌های دیالیز را کاهش بدهند و نیازمند مراجعه هستند که توصیه داریم اگر بیمار تب، درد عضلانی و علامتی ناشی از عفونت در خود دارد به پرستار اعلام کند تا در مراکز ایزوله بستری یا به مراکز مخصوص کرونائی‌ها ارجاع داده شود. ضمن اینکه در مراکز دیالیز فاصله تخت‌ها دو متر است.

این فوق تخصص بیماری‌های کلیه درباره تغذیه در بیماران دیالیزی گفت: این افراد به دلیل اینکه دفع مناسب کلیه ندارند، توصیه می‌شود مصرف زیاد آب و مصرف نمک نداشته باشند و مصرف میوه و سبزی با محدودیت‌های خاصی به آن‌ها اعلام می‌شود ضمن اینکه باید واکسن آنفلوانزا نیز تزریق کنند.

وی درباره راهکارهای سالم ماندن کلیه‌ها بیان کرد: بیماری‌های دیگر از جمله دیابت و فشارخون موجب نارسائی کلیه در درازمدت می‌شود و توصیه‌های کلی که برای پیشگیری از فشارخون، دیابت و ... می‌شود، برای سالم ماندن کلیه‌ها موثر است.

شمس پور با تاکید بر تاثیر رژیم غذائی مناسب در سلامت کلیه‌ها تصریح کرد: مصرف نمک در جامعه ما زیاد است و توصیه می‌کنیم افراد از نمک کمتری استفاده کنند؛ داروهای مُسکن مانند بروفن و ژلوفن و در طولانی مدت و حتی مصرف کم موجب مشکل برای کلیه می‌شود و تاکید داریم مصرف داروی خودسرانه نداشته باشند.

وی بیان کرد: انجام آزمایش‌هایی از راه خون و یک آزمایش ادرار ساده می‌تواد نشان دهنده وضعیت کلیه باشد و وجود خون در ادرار، کف آلود شدن ادرار، تغییرات نوسانات فشارخون و کاهش حجم ادرار نشان دهنده مشکل در کلیه است.

این فوق تخصص بیماری‌های کلیه در بخش دیگری از سخنانش گفت: کسانی که پیوند کلیه دارند، برای حفظ بافت پیوندی باید مادام العمر یکسری داروها استفاده کنند که این داروها سیستم ایمی بدنشان را ضعیف می‌کند و همیشه در معرض خطر عفونت‌ها هستند که در دوره پاندمی کرونا باید رعایت‌های شدیدتری داشته باشند.

وی افزود: توصیه داریم کاملا پروتکل درمانی خود را تحت نظر پزشک معالج دنبال کنند و به جد تاکید داریم از هرگونه دورهمی، رفتن به میهمانی و حتی جلسات کاری تا جائی که می‌توانند خودداری کنند و بهترین کار این است در منزل بمانند.

شمس پور تصریح کرد: در صورت حضور در اجتماع در مواقع ضروری باید فاصله دو متر را رعایت کنند و شست و شوی مرتب دست ها، استفاده از ماسک را حتما داشته باشند و توصیه می‌شود هر ساله واکسن آنفلوانزا تزریق کنند.

این فوق تخصص بیماری‌های کلیه در پایان تاکید کرد: افزایش نگران کننده ابتلاء به کرونا را در هفته‌های اخیر داریم و عاجزانه از مردم درخواست دارم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت و دورهمی‌های غیرضروری را حذف کنند.

منبع: الف

کلیدواژه: فوق تخصص بیماری های کلیه ناشی از کرونا فشار خون شمس پور کلیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۹۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه

رضا تحویلیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر مهمترین خدمت ارزشمند و شاهکار دولت سیزدهم به بیماران را ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در سال ۱۴۰۱ دانست و اظهار کرد: تا پیش از ایجاد این صندوق تنها هزینه‌های درمانی پنج نوع بیماری از جمله دیالیزی، هموفیلی و ام‌اس تحت پوشش بیمه قرار داشت.

وی با بیان اینکه با ایجاد این صندوق تعداد بیماری‌های تحت پوشش از پنج به ۱۰۷ نوع افزایش یافته است، افزود: این بیماری‌ها شامل انواع سرطان‌ها، ژنتیکی، فلج مغزی، معلولیت، اوتیسم، آلزایمیر، پارکینسون، قلبی و عروقی، دیابت، سوختگی‌ها، مزمن اعصاب و روان و… است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از نشان‌دار شدن ۳۳ هزار و ۱۰۰ بیمار خاص و صعب العلاج در این استان از زمان ایجاد این صندوق تا کنون خبر داد و گفت: این بیماران خدمات ویژه‌ای دریافت می‌کند.

تحویلیان با بیان اینکه هزینه‌های درمانی برخی از بیماری‌های صعب العلاج حتی برای خانواده‌های توانمند نیز بالا است، بیان کرد: این بیماران بعد از نشان دار شدن، دارو و خدمات درمانی در مراکز دولتی را به صورت رایگان دریافت خواهند کرد.

به گفته وی، این خدمات شامل تصویربرداری، سونوگرافی، آزمایش، جراحی، نمونه برداری و حتی فیزیوتراپی و گفتار درمانی‌های مرتبط با بیماری است.

پرداخت ۸۵۰ میلیارد ریال بابت هزینه‌های درمانی بیماران صعب العلاج در کرمانشاه

تحویلیان با اشاره به اینکه بعضی از این بیماران تمایل مراجعه به بخش خصوصی دارند، بیان کرد: ارائه خدمات درمانی در مراکز خصوصی با تعرفه خصوصی اعمال خواهد شد، اما درصد قابل ملاحظه‌ای از این تعرفه با ارائه فاکتور و بعد از بررسی تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال در سال بر اساس سرفصل خارج از شمول صندوق بیماری‌های خاص به حساب بیمار واریز می‌شود.

وی اعتبار در نظر گرفته شده برای این سرفصل به استان کرمانشاه را در سال گذشته ۱۴۰ میلیارد ریال اعلام کرد که توسط بیمه سلامت بابت خدمات خارج از شمول بیماران خاص و صعب العلاج پرداخت شده است و مابقی هزینه‌ها نیز در دست پرداخت است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تصریح کرد: این اعتبار به غیر از مبلغی است که در سامانه‌های الکترونیک به صورت اتوماتیک به حساب شرکای طرف قرارداد این سازمان همانند پزشکان، کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها و یا داروخانه‌ها واریز می‌شود.

تحویلیان اضافه کرد: تا به امروز ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار خارج از شمول در سر فصل خسارت متفرقه به حساب بیماران خاص و صعب العلاج در این استان پرداخت شده و در مجموع نیز برای همه هزینه‌های درمانی این بیماران به مراکز درمانی ۸۵۰ میلیارد ریال اعتبار پرداخت شده است.

به گفته وی، همچنین از محل صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج تا کنون به ۹ هزار بیمار در این استان تسهیلات پرداخت شده است.

تحویلیان خاطر نشان کرد: از زمان ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲ دولت ۱۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به این صندوق اختصاص داده که سهم استان کرمانشاه از جذب این اعتبار حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است.

وی تاکید کرد: در این زمینه کرمانشاه جز استان‌های برتر در جذب اعتبار و هزینه کرده آن برای بیماران خاص و صعب العلاج است.

تحویلیان در پایان سخنانش گفت: لیست کامل بیماری‌هایی که تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج قرار گرفته است در پرتال بیمه سلامت به آدرس https://ks.ihio.gov.ir قابل مشاهده است و این بیماران می‌توانند با مراجعه به دفاتر بیمه سلامت در مرکز استان و شهرستان‌ها نسبت به ثبت‌نام و نشان‌دار شدن خود اقدام کند.

کد خبر 6093918

دیگر خبرها

  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • جوان رفسنجانی ناجی جان بیماران شد
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد