Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول نهاد رهبری دانشگاه علامه طباطبایی(ره) گفت: نیازمند بازطراحی برنامه ها برای بالا بردن سطح مطالعه غیر درسی دانشجویان هستیم. - اخبار سیاسی -

حجت الاسلام صادق اکبری اقدم، مسئول نهاد رهبری دانشگاه علامه طباطبایی در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم درباره راهکارهای موجود برای علاقه مند کردن جوانان به مطالعات غیر درسی اظهار داشت:  در این زمینه از خود افراد تا خانواده ها، نظام آموزش و پرورش، آموزش عالی، رسانه ها و متولیان فرهنگی همگی مسئولند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید سیاستگذاری همه جانبه ای صورت گیرد  تا از ظرفیت رسانه ای و فضای مجازی، انگار سازی و ذائقه سازی کرد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی افزود: می توان از فرصت گسترش فضای مجازی در شرایط کرونایی استفاده کرد و با روشهای جدید و شیوه های نوین کتابها را در دسترس مخاطبین قرار داد. مثلا تبدیل کتابها به کتاب صوتی، تولید آموزش مجازی برای کتب، طراحی کتاب با کمک آموزشی تصویری، مدیا و  غیره از جمله شیوه های موجود در این زمینه هستند.

وی درباره سطح دغدغه مندی دانشجویان نسبت به مقوله کتاب و کتابخوانی نیز گفت:  اگر چه توصیه های دینی تاکید بر امر علم آموزی، کسب معرفت، تدبر و تحقیق در آفاق و انفس دارد و این امر یا با تلمذ پای درس و وعظ برجستگان علمی و دینی و یا با مطالعه اثار این اشخاص محقق می شود اما با تجربه بنده و حضور 15 ساله در دانشگاه و تدریس برای دانشجویان،  به نظر می رسد علیرغم مشغله های فراوان و سرعت تحولات امروزی، هنوز تمایل و دغدغه ی مطالعه در بین نخبگان حوزوی و دانشگاهی بالاست.

**تمایل و دغدغه مطالعه در بین نخبگان همچنان بالاست

مسئول نهاد رهبری دانشگاه علامه طباطبایی درباره اقدامات و طرح های موجود دانشگاه و آموزش عالی برای بالا بردن آمار و میزان مطالعه در بین دانشجویان تصریح کرد:  با توجه به دغدغه متولیان فرهنگی دانشگاهها در زمینه فرهنگ سازی مطالعات فرهنگی، مذهبی و سیاسی،  در دوره های مختلف شاهد برنامه ریزی ها و طرح های فرهنگی  به منظور تشویق به مطالعه در زمینه های غیر درسی بودیم.

وی در همین زمینه خاطرنشان کرد:  البته به نظر می رسد در این زمینه  نیازمند بازاندیشی و بازطراحی هستیم. به خصوص  شرایط امروز؛ غلبه فضای رسانه ای، مجازی، شیوع  کرونا و پسا کرونا می طلبد متولیان آموزشی، پژوهشی و فرهنگی طراحی جدید در این خصوص داشته باشند. مقام معظم رهبری در دیدار برخی از مسئولین اموزش و پرورش تاکیدی بر تامل و کار جدی در زمینه منطق تشکیل و ادامه آموزش و پرورش در ایران داشتند که به نظرم همین تامل، بازاندیشی و بازطراحی در نظام آموزش عالی بر اساس بومی سازی، اسلامی سازی، کارآمدی، روزآمدی، اثرگذاری و ایفای نقش پیشرانی در جامعه به خصوص در شرایط کنونی و پسا کرونا ضروریست.

**نیازمند  بازطراحی برنامه ها برای بالا بردن سطح مطالعه غیر درسی دانشجویان هستیم

حجت الاسلام اکبری اقدم درباره جایگاه و نقش مطالعه کتاب و کتابخوانی در محیط دانشگاهی و در بین دانشجویان نیز گفت: از نظر وضعیت آموزشی، کتاب محور بودن دروس آموزشی و همچنین از نظر ساحت پژوهشی و نیازمندی به استفاده از منابع، مآخذ و اسناد کتابخانه ای، طبیعی است دانشگاهیان با کتاب و کتابخوانی بیشتر از عموم مردم ارتباط داشته باشند. این روند از نظر نوع طراحی نظام آموزشی و پژوهشی امری عادی به نظر می رسد.

آیت الله مکارم شیرازی: علامه طباطبایی مسئله تفسیر قرآن را به سطح بالای حوزه های علمیه رساندآیت الله نوری همدانی: تواضع علامه طباطبایی در برابر شاگردان درس اخلاقی برای همه بودامام جمعه تبریز: ترویج اندیشه علامه طباطبایی خلاء‌های فرهنگی را پر می‌کند‌

 

وی یادآور شد: البته زمینه فرهنگی، اجتماعی و مرجع شناخته شدن اصحاب علم هم می تواند در این قضیه سهم بسزایی ایفا کند، زیرا مراجعات عموم به جامعه نخبگانی حوزوی و دانشگاهی به جای سلبریتی ها و فرهنگ وارداتی، مطالعه، تحقیق و پژوهش های کاربردی و روزآمد را در کنار ساحت تعلیم و تربیتی  تقویت می کند.

رئیس نهادرهبری دانشگاه علامه طباطبایی درباره ضرورت مطالعات غیر درسی دانشجویان در کنار مطالعات علمی و دانشگاهی نیز گفت: لازم است دانشگاهیان  چه اساتید محترم و چه دانشجویان گرامی، مطالعات غیر تخصصی تحصیلی و مطالعه در زمینه معارف دینی، تربیتی و مهارتهای لازم را فرابگیرند. ضروری است در زمینه های مذهبی، معرفتی و مهارتی هم مطالعات جدی داشته باشند. مطالعه در آثار شخصیتهای برجسته دینی همچون مرحوم علامه طباطبائی(ره)، حضرت امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری و شاگردان این عزیزان و همچنین فراگیری مهارتهای ارتباطی، تاثیرگذاری اجتماعی و پذیرش نقش و مسئولیت در کنار مطالعات تخصصی دانشگاهی ضروریست.

وی افزود: دانشگاهیان، سیاستگذاران و برنامه ریزان نظام آموزش عالی هر کدام به سهم خودشان باید در این بخش بسترسازی و اقدام کنند. با جمعی از اساتید و مسئولین دانشگاهی خدمت شاگرد علامه طباطبائی(ره)؛ حضرت ایت الله جوادی آملی حفظه الله رسیده بودیم و ایشان تاکید داشتند تعلیم و تربیت توامان باید لحاظ شود. لذا برای انتقال تخصصهای علمی در هر سطحی باید از اخلاق بالایی برخوردار بود.

**پیشنهاداتی برای ورود به سیر مطالعاتی آثار علامه طباطبایی

حجت الاسلام اکبری اقدم در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به ایام رحلت علامه طباطبایی(ره) پیشنهاداتی در زمینه سیر مطالعاتی کتب و تالیفات ارزشمند این فیلسوف عالی قدر برای مطالعه دانشجویان ارائه کرد و افزود: برای ورود در کتب مرحوم علامه طباطبایی به توصیه یکی از شاگردان برجسته ایشان مرحوم آیت الله خوشوقت، مطالعه کتاب آموزش دین یا تعالیم اسلامی را پیشنهاد می دهم. این کتاب برای عموم جوانان و حتی دانشجویان، توسط علامه طباطبایی در چند قسمت تالیف شده است.

وی افزود: در ابتدای کتاب، تعریفی از دین و اثبات اسلام  بیان شده است. معارف دین در این کتاب به سه بخش عقاید، اخلاق و احکام اشاره دارد. کتاب آموزش دین ضمن اینکه در نهایت سادگی نوشته شده ولی به کمیت مطلب و عمق آن آسیب نزده و در عین سادگی نکات خیلی عمیقی در این کتاب ذکر شده است.

حجت الاسلام اکبری اقدم اضافه کرد: کتاب شیعه در اسلام و کتاب آغاز فلسفه هم جزو کتبی است که در ابتدای ورود به کتب مرحوم علامه طباطبائی توصیه می شود. با توجه به اینکه نرم افزار آثار ایشان و فایل مجازی آثار علامه در دسترس پیشنهاد می کنم نخبگان دانشگاهی برای تدبر در ایات قرآن به تفسیر علامه مراجعه کنند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه علامه طباطبایی ره دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران دانشگاه علامه طباطبایی ره دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران رهبری دانشگاه علامه طباطبایی علامه طباطبایی برای بالا بردن حجت الاسلام اکبری اقدم آموزش عالی نظام آموزش غیر درسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۰۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام این فعالیت طول عمر را بیشتر می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، محققان دریافتند افرادی که به طور منظم از پله‌ها بالا می‌روند، در مقایسه با افرادی که همیشه از آسانسور استفاده می‌کنند، ۲۴ درصد کمتر در معرض خطر مرگ به هر دلیلی و ۳۹ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی هستند.

به گزارش جام جم آنلاین از هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که بالا رفتن از پله‌ها با کاهش خطر ابتلاء به بیماری قلبی یا حمله قلبی، نارسایی قلبی یا سکته همراه است.

دکتر «سوفی پادوک»، محقق ارشد از بنیاد بیمارستان دانشگاه نورفولک بریتانیا، می‌گوید: «اگر انتخابی بین رفتن از پله یا آسانسور دارید، به سراغ پله‌ها بروید زیرا به حفظ سلامت قلب شما کمک می‌کند».

پادوک گفت: «بالا رفتن از پله یک شکل عملی و قابل دسترس از فعالیت بدنی است. با وجود این، اغلب افرادی که برای رسیدن به طبقه بالاتر عجله دارند، پله‌ها را نادیده می‌گیرند.»

پادوک می‌گوید: «حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه مدت تأثیرات مفیدی بر سلامتی دارد، و دوره‌های کوتاه بالارفتن از پله‌ها باید یک هدف دست یافتنی برای ادغام در برنامه‌های روزمره باشد».

برای این مطالعه، محققان داده‌های ۹ مطالعه شامل بیش از ۴۸۰۰۰۰ نفر را جمع آوری کردند.

پادوک در ادامه افزود: «بر اساس این نتایج، ما مردم را تشویق می‌کنیم که پله‌نوردی را در زندگی روزمره خود بگنجانند. مطالعه ما نشان داد که هر چه از پله‌ها بیشتر بالا بروید، فواید بیشتری دارد. بنابراین، چه در محل کار، چه در خانه یا هر جای دیگر، از پله‌ها بالا بروید.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901445

دیگر خبرها

  • دومین اجتماع بزرگ مردمی منطقه ۲۲ برگزار می‌شود
  • انجام این فعالیت طول عمر را بیشتر می‌کند
  • حرکت کاروان عزاداری شهادت امام صادق (ع) از میدان المپیک تا دانشگاه علامه طباطبایی 
  • کتاب «تعالیم اسلام» به قلم علامه طباطبایی به چاپ یازدهم رسید
  • اجرای ۱۲ برنامه شاخص آموزش و پرورش در مهریز
  • مورد عجیب بودجه جامعه‌المصطفی؛ بیشتر از بودجه دانشگاه‌های علم و صنعت و علامه طباطبایی!
  • روش های موثر برای از بین بردن آسیب‌های ناشی از بدخوابی
  • پله نوردی باعث افزایش طول عمر می شود
  • یادواره‌ای به نام شهدای دانشجو معلم در لرستان
  • یادواره‌ای به نام شهدای دانشجومعلم در لرستان