Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدا و سیما، مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی ( بیست و ششم  آبان) به شرح زیر است:

قیام ویتنام علیه فرانسوی‌ها
۷۵ سال پیش در چنین روزی، شانزدهم نوامبر سال ۱۹۴۵ میلادی با حمله نیرو‌های فرانسوی به ویتنام، نبرد خونین و طولانی مردم این کشور برای کسب استقلال کامل آغاز شد. به دنبال یک قرن استعمار مستقیم ویتنام توسط فرانسه، در بحبوحه جنگ دوم جهانی، ژاپن کنترل ویتنام را در دست گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
با شکست ژاپن در این جنگ و خروج ارتش این کشور از ویتنام، فرانسوی‌ها در این روز قصد داشتند علیرغم توافقتنامه استقلال ویتنام، بار دیگر این کشور را اشغال کنند اما مردم ویتنام به رهبری هوشی مینه، به مقابله با نظامیان فرانسوی پرداختند و سرانجام با وارد کردن تلفات و خسارات بسیار به استعمارگران، نیرو‌های فرانسوی را در سال ۱۹۵۴ شکست دادند. به این ترتیب، دوران سلطه فرانسه بر ویتنام، به پایان رسید.   تولد ژان شاردن، ایران شناس فرانسوی
۳۷۷ سال پیش در چنین روزی، ۱۶ نوامبر ۱۶۴۳ میلادی "ژان شاردن" خاورشناس و فیلسوف سرشناس فرانسوی، در شهر پاریس متولد شد و در همان محل به تحصیل پرداخت. پدرش جواهرساز بود و او از کودکی آشنایی با سنگ‌های قیمتی و فن جواهرسازی را آموخت. خانوادهٔ او که از فرقهٔ پروتستان هوگِنو بودند، با کلیسای کاتولیک و مقامات رسمی فرانسه مشکل داشتند، به همین روی، او علاقه‌ای به ماندن در فرانسه نداشت و در ۲۲ سالگی نخستین سفر خود را آغاز کرد که در این سفر ۶ ساله (۱۶۶۴-۱۶۶۵ م.) ایران بیش از دیگر کشور‌ها توجه او را به خود جلب نمود. در سفر دومش (۱۷ ماه اوت ۱۶۷۱ م.) که خانم بازرگانی به نام لسکو او را همراهی می‌کرد، در گرجستان به سبب مزاحمت طایفه‌ای در آنجا همه چیز خود را از دست دادند و سرانجام در تابستان ۱۶۷۳ م. به اصفهان رسیدند و تا سال ۱۶۷۷ م. در این شهر اقامت کردند. سپس به هندوستان رفته و پس از دو سال آنجا را به مقصد اروپا ترک کرد. این سفر آخرین سفر او به ایران بود. او لقب «تاجرشاه» را از شاه عباس دوّم دریافت کرد.
ماحصل سفر‌های شاردن به ایران در کتابی با نام سفرنامه شاردن منتشر شد که موجبات آشنایی بسیاری از اروپاییان با ایران را به وجود آورد.   آغاز روابط دیپلماتیک ایران و لیبی
۴۱ سال پیش در چنین روزی بیست و ششم آبان سال ۱۳۵۸ هجری شمسی روابط دیپلماتیک بین ایران و لیبی برقرار شد. این روابط از قبل از انقلاب قطع شده بود. به این علت که معمر قذافی، حکومت پهلوی در ایران را وابسته به امپریالیسم آمریکا می‌دانست که منافع غرب و رژیم اشغالگر قدس را برمنافع کشور‌های عربی و فلسطینیان ترجیح می‌دهد.   درگذشت معینی کرمانشاهی، سراینده شعر معروف ”عجب صبری خدا دارد“
۵ سال پیش در چنین روزی؛ ۲۶ آبان ۱۳۹۴ شمسی رحیم معینی کرمانشاهی، نقاش، شاعر و ترانه‌سرای معاصر ایرانی درگذشت. رحیم معینی‌کرمانشاهی به روایتی در ۱۳۰۴ شمسی در کرمانشاه زاده شد، اما در مراسم بزرگداشتی که در خرداد ۱۳۸۳ شمسی برای او در تهران برگزار شد، بار‌ها سال تولد او را ۱۳۰۱ خورشیدی مطرح کردند. کرمانشاهی از کودکی به هنر نقاشی، کتب ادبی و تاریخی علاقه داشت و از ۱۳۲۷ خورشیدی فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد و در شمار طرفداران محمد مصدق درآمد و عضو جبهه ملی شد و فعالیت گسترده‌ای را علیه حکومت مرکزی آغاز کرد. معینی کرمانشاهی از ۱۳۴۱ خورشیدی به نقاشی کردن، همت کرد و تابلو‌هایی نیز به یادگار گذاشت که از جمله تابلو مسیح با کار سیاه قلم است، اما به علت مخالفت خانواده ناچار شد، نقاشی را رها کند. او در ضمنِ کار‌های نقاشی، به نظم شعر می‌پرداخت و داستان اختر و منوچهر را در چهار تابلو به رشته نظم کشید. او ضمن سرودن شعر به تصنیف سازی هم پرداخت و تصنیف هایش که توسط خوانندگان رادیو خوانده می‌شد، از شهرت نیز برخوردار شدند. از این هنرمند ایرانی تاکنون کتاب‌هایی همچون‌ای شمع‌ها بسوزید، فطرت، خورشید شب، حافظ برخیز و دوره منظوم تاریخ ایران با عنوان شاهکار منتشر شده است. همچنین همکاری با علی تجویدی، پرویز یاحقی و همایون خرم در تولید آثار موسیقایی در کارنامه فعالیت‌های این هنرمند دیده میشود.
معینی کرمانشاهی از ۱۳۸۷ خورشیدی به دلیل کهولت سن و بیماری‌های ناشی از این مساله با بیماری دست و پنجه نرم می‌کرد و سرانجام در ۲۶ آبان ۱۳۹۴ خورشیدی در بیمارستان جم تهران، فوت کرد.         

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: سال پیش در چنین روزی معینی کرمانشاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۰۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروهای هر کشور به چه چیزی معروف هستند؟ (+عکس)

خودروهای هر کشور به عوامل مختلفی معروف هستند، از جمله طراحی، کیفیت و دوام، مهندسی، اقتصادی بودن یا حتی تاریخچه و اصل و نسب برند سازنده‌شان.

آلمان

به گزارش پدال، خودروهای آلمانی در جهان بیشتر تکنولوژی و مهندسی پیچیده و جدیدشان شناخته می‌شوند. البته هندلینگ خودروهای آلمانی نیز زبانزد خاص و عام است.

فرانسه

دهه‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰ میلادی شرکت‌های خودروسازی فرانسوی موفق به تولید خودروهای محبوب و نوآورانه شدند که در بازارهای جهانی مورد توجه بسیاری قرار گرفتند. برای مثال پژو ۲۰۵ یک خودرو کوچک و خوش‌ساخت بود کهدر دهه ۱۹۸۰ میلادی توجه زیادی را به خود جلب کرد.

طراحی شیک و عملکرد خوب این خودرو باعث شد که محبوبیت بالایی در اروپا کسب کند. سیتروئن ۲CV نیز یکی از خودروهای معروف فرانسوی است. این خودرو کوچک و سبک در دهه ۱۹۴۰ تا ۱۹۸۰ میلادی تولید شد و به عنوان یکی از خودروهای نمادین فرانسه شناخته می‌شود. طراحی منحصر به فرد و اقتصادی بودن آن باعث شد که مورد توجه بسیاری از مردم قرار گیرد.

شاید امروزه خودروهای فرانسوی جذابیت خاصی نسبت به رقبای کره‌ای،‌ ژاپنی و… خود نداشته باشند اما نباید فراموش کرد نیم قرن پیش خودروهای فرانسوی نه تنها در سطح اروپا، بلکه در سطح جهان محبوب بودند برای همین بهتر است خودروهای فرانسوی را با جمله آشغال‌هایی با گذشته درخشان توصیف کنیم!

آمریکا

به محض اینکه نام خودروی آمریکایی شنیده می‌شود افراد ناخود آگاه یاد خودروهایی عضلانی با با ابهت همراه قدرت بالا و مصرف سوخت زیاد می‌افتند. گرچه محصولات آمریکایی نیز ابهت چند دهه پیش خود را ندارند؛ اما هنوز قابلیت رقابت با رقیبان آسیایی و اروپایی را دارند. در آینده شاید تسلا به‌جای ماسل‌کارها سمبل خودروهای آمریکایی باشد.

انگلیس

در لحظه اول ممکن است گمان کنید انگلیس در صنعت خودروسازی چندان قوی ظاهر نشده اما می‌دانید که لوکس‌ترین خودروهای دنیا ساخت انگلیس است. بنتلی، رولزرویس، آستون مارتین، رنجروور و جگوار کمپانی‌های انگلیسی با محصولات اشرافی و لوکس هستند.

ژاپن

برای آشنا شدن با ویژگی‌های یک خودروی ژاپنی کافیست فقط چند عکس یا ویدیو از نحوه استفاده از این خودروها در کشورهایی همچون استرالیا یا امارات ببینید. به جرعت می‌توان گفت هیچ خودرویی مانند ساخته‌های تویوتا و هوندا و نیسان سخت جان و با دوام و کم استهلاک نیستند. البته بعضی از برندهای ژاپنی مانند لکسوس یا اینفینیتی در ساخت خودروهای با کیفیت و لوکس هم تبحر دارند.

ایتالیا

به محض شنیدن اسم ایتالیا یاد ابر خودروهایی مانند ساخته‌های لامبورگینی و فراری می‌افتیم. خودروهای ایتالیایی علاوه بر پرفورمنس بالا، طراحی بسیار زیبا و ظریفی دارند. با نگاهی به طراحی محصولات شرکت‌هایی همچون لامبورگینی، فراری،‌ مازراتی و آلفارومئو می‌توانیم  اعجاز در طراحی را مشاهده کنیم.

 سوئد

ولوو شرکتی چند ملیتی سوئدی است که فعالیت اصلی ‌آن ساخت خودروهای سنگین است. اما این شرکت خودروهای سبک نیز تولید می‌کند. ساخته‌های ولوو در جهان بیشتر با عنوان خودروهایی با امنیت بالا شناخته می‌شوند. ولوو همواره به ارزیابی و آزمایش ایمنی خودروهای خود پرداخته و به طور مرتب استانداردهای ایمنی را ارتقا داده است. به طور کلی، خودروهای ولوو به عنوان یکی از ایمن‌ترین خودروهای موجود در بازار شناخته می‌شوند و در بیشتر آزمون‌های ایمنی جهانی، عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داده‌اند.

چین

در اکثر نقاط جهان کسی در مورد خودروهای چینی اطلاعات زیادی ندارد اما در ایران همه افراد با خودروهای چینی اشنایی دارند. خودروهای چینی در ایران بیشتر با عنوان خودروهایی پر زرق و برق اما بی‌ کیفیت و بی اصالت شناخته می‌شوند.

ایران

برای توصیف ساخته‌های خودروسازان داخلی فقط کافیست از دو کلمه: بدنه حلبی و کیفیت افتضاح استفاده کرد!

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پنالتی نبود، مهرداد محمدی باید اخراج می‌شد
  • ۱۳ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • قیام طوفان‌الاقصی از غزه آغاز شده اما تداوم آن به صورت جهانی است
  • معلمان ۵۲ مدرسه در بوشهر تجلیل شدند
  • خودروهای هر کشور به چه چیزی معروف هستند؟ (+عکس)
  • کشتی‌گیر کرمانشاهی نائب‌قهرمان جام تختی شد
  • آیا فردا چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت برای کارگران تعطیل است؟
  • روز کارگر ۱۴۰۳ چه روزی است؟ / تاریخ دقیق روز کارگر در سال ۱۴۰۳
  • روز پسر ۱۴۰۳ چه روزی است؟ / روز پسر ۱۴۰۳ کی است؟
  • «سندرم ویتنام» در غزه تکرار می‌شود؟