Web Analytics Made Easy - Statcounter

زیبا مهدیزاده گفت: عدم حمایت و ترویج درست و همه جانبه از کتاب خواندن و مطالعه کردن نه تنها در چابهار بلکه کل کشور باعث شده تا آمار سرانه مطالعه نسبت به سایر نقاط جهان پایین باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ زیبا مهدیزاده؛ رئیس اداره کتابخانه های عمومی چابهار در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با اشاره به حمایت و توسعه کتابخانه ها بیان کرد: با توجه به نقش مهم  مطالعه و کتابخوانی در ارتقای فرهنگ جامعه، باید برای ایجاد فضاهای کتابخوانی و ترغیب عموم مردم جامعه به مطالعه، برنامه ریزی مناسی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی با بیان اهمیت ترویج و اشاعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه، نسل جوان را به کتاب و کتابخوانی دعوت کرد و افزود: مسئولان و مدیران شهرستان باید کتابخوانی را مورد توجه قرار دهند و در زمینه تشویق مردم به کتابخانه و ترویج فرهنگ کتابخوانی همکاری و مشارکت داشته باشند.
                                                                                                                                                                                
رئیس اداره کتابخانه های چابهار کمبود منابع تازه را عمده ترین مشکل کتابخانه های این شهرستان دانست و گفت: 60 درصد کتاب های موجود در کتابخانه ها قدیمی هستند، البته کتب اهدایی از طرف اعضای کتابخانه ها، موسسه نبی اکرم(ص)، کانون قلم چی و انتشارات مشاوران انجام شده است اما بازهم نیازمند بروز رسانی و افزایش کتاب هستیم.
 
وی با اشاره به اینکه در سطح شهرستان چابهار سه کتابخانه شهری و یک کتابخانه روستایی وجود دارد تصریح کرد: نزدیک 2 هزار نفر عضو فعال کتابخوان در شهرستان داریم که مخزن موجود ما در حدود53هزار جلد کتاب می باشد که از این تعداد حدود سه هزار و پانصد جلد حوزه کودکان را تشکیل داده و در کنار کتابخانه های شهری و روستایی، یک باب کتابخانه با مشارکت اداره زندان ها برای بهره مندی زندانیان ایجاد شده است.
 
مهدیزاده افزود: با توجه به وضعیت شیوع بیماری کرونا که در کشور وجود دارد و تعطیلی کتابخانه ها به مدت نزدیک پنج ماه و محدودیتی که اکنون برای پذیرش مراجعین وجود دارد، این مورد بر روی فعالیت کتابخانه ها از جمله حضور فیزیکی اعضاء تاثیر گذاشته است.
 
وی خاطرنشان کرد: عدم حمایت و ترویج درست و همه جانبه از کتاب خواندن و مطالعه کردن نه تنها در چابهار بلکه کل کشور وجود دارد و عوامل مختلف از جمله فقر فرهنگی، فقر اقتصادی، مسافت های دور و از همه مهمتر اینکه عدم نیاز به مطالعه باعث شده تا آمار سرانه مطالعه در ایران نسبت به سایر نقاط جهان پایین باشد.
 
رئیس اداره کتابخانه های چابهار گفت: در کنار توجه به فعالیت های نرم افزاری، پیگیری توسعه فضای فیزیکی کتابخانه ها هستیم و برای ایجاد و گسترش کتابخانه ها به صورت حق انتفاع یا مشارکتی در روستاهای کمتر برخوردار با جمعیتی بالای یک هزار و 500 نفر و شهری تلاش همه جانبه مان را برای تحقق این برنامه می کنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کتابخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۰۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، رضا علافی بابیان اینکه این دوره در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود افزود: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت ارشاد در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است و کمک به افزایش مهارت‌های کتابخوانی کودکان و نوجوانان، تقویت کتاب فروشی‌ها از مسیر نوسازی و بهسازی رابطه کودکان و نوجوانان با کتابفروشی‌ها شهر و روستا، برقراری ارتباط بین اهالی قلم و کودکان و نوجوانان کتابخوان، کمک به گسترش، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، حمایت و توانمندسازی مربیان باشگاه‌ها با ارائه آموزش‌های مهارتی و ایجاد رقابتی سازنده و تشویق کتابخوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است.. وی تصریح کرد: مربیان باشگاه‌های کتابخوانی در این کارگاه‌ها علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیار‌های انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفتگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

براساس این گزارش: این دوره‌ها مطابق شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

گفتنی است، آخرین مهلت ثبت نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شده است.

دیگر خبرها

  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • کتابخانه سیار، روشی خلاق برای ترویج کتابخوانی
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است