Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@09:37:25 GMT

فرماندار:توسعه و زراعت طلای سبز صومعه سرا تقویت شود

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۹۰۹۷۰

فرماندار:توسعه و زراعت طلای سبز صومعه سرا تقویت شود

سید جلال سید محمدی  روز دوشنبه در جلسه بررسی طرح های سرمایه گذاری‌ با اشاره به اینکه این شهرستان قطب تولید صنوبر محسوب می شود اظهار داشت:سالانه ۲ هزار هکتار درختان صنوبر به میزان بیش از ۲۰۰ متر مکعب قطع و برداشت می شود که به علت نداشتن صنایع تبدیلی وکاربردی چوبی در این شهرستان بیشتر به استان های دیگر صادر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی خاطرنشان کرد: باید به این صنعت از کاشت تا صنایع تبدیلی پالت سازی به صورت زنجیره ای و با برنامه ریزی هدفمند نگاه کنیم تا هیچ قسمتی از این زنجیره صنعتی دچار آسیب نشود .
سید محمدی با اشاره به اینکه  ۱۲ هزار هکتار به کشت صنوبر  اختصاص داده شده است افزود: باید در برنامه بلند مدت این سطح زیر کشت افزایش یابد زیرا زراعت بیشتر صنوبر علاوه بر درآمد اقتصادی نیاز مصرفی صنایع وابسته را تاحدی مرتفع خواهد کرد .
سید محمدی در ادامه خواستار رفع موانع اداری در رفع احیا آببندان شد و اظهار داشت : شرایط صدور آسان و سریع  مجوزها و قطع درختان حاشیه آببندان ها در دستور کار قرار گیرد .
فرماندار شهرستان صومعه سرا در ادامه افزود: تاکنون ٧ واحد صنعتی تعطیل به چرخه تولید بازگشته که در شرایط فعلی گامی رو به جلو است  .
وی اظهار داشت: ظرفیت های خوبی در شهرک صنعتی  هفت دغنان وجود دارد که راکد مانده است و متاسفانه بانک ها هم هیچ برنامه ای برای احیای واحدهای راکد تحت تملک خود ندارد .
مدیر کل جذب و سرمایه گذاری استان گیلان گفت : مصرف چوب کشور و صنایع وابسته به ۱۱میلیون متر مکعب رسیده است  که با استقرار صنایع تبدیلی و وابسته چوب در گیلان ۵ میلیون متر مکعب از این  مصرف به خود این استان اختصاص پیدا می کند .
یونس رنجکش با اشاره به اینکه گیلان بخاطر شرایط آب و هوایی و شرایط مناسب  یک ظرفیت در صنعت صنوبر محسوب می شود افزود: بسته حمایتی زارعان شامل بیمه  و ارائه تسهیلات در راستای حمایت از توسعه  صنعت زراعت چوب دیده شده و دستگاه ها ابلاغ خواهد شد .
وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح در طی چند سال خود را نشان می دهد افزود: اراضی بلا استفاده زیادی در استان وجود دارد که در صورت تبیین فرهنگ سازی  زراعت صنعت چوب  توسط دستگاه های متولی می تواند به یک سرمایه تبدیل شود .
وی با اشاره به اینکه در شهرستان صومعه سرا  ۱۴ واحد صنعتی در تملک بانک ها قرار دارند گفت:تجربه نشان داده است بانک ها بنگاه دار خوبی نیستند از این رو بانک ها باید تا پایان سال  ۳۰ درصد واحدها را از تملک خود خارج کنند .
وی با اشاره به اینکه در تملک واحدهای صنعتی  تنوع بانک ها را مشاهده می کنیم  خاطرنشان کرد:  تا پایان سالجاری  در شهرستان صومعه سرا باید ۱۰درصد واحد ها راکد فعال شوند. 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان نیز در این جلسه اظهار داشت  : برای حفظ منابع طبیعی باید به سمت توسعه زراعت چوب در گیلان برویم .
میر حامد اختری گفت :  ۶ هزار و  ۶۰۰ هکتار  در توسعه زراعت چوب تا پایان برنامه توسعه زراعت برای گیلان برنامه ریزی شده است .
وی با اشاره به اینکه  امسال   ۱۸۰۰ هکتار از این طرح  مزایده  صورت پذیرفته است افزود: نام صومعه سرا با زراعت چوب و صنوبر گره خورده است که ۶۰۰ هکتار سهم  این شهرستان  و ۱۵۰۰ هکتار برای سال آینده هدف گذاری شده است .

وی با اشاره به اینکه  ۲۳۰۰هکتار از منطقه هفت دغنان تحت پوشش درختان و منابع طبیعی قرار دارد خاطرنشان کرد: از این مقدار ۱۷۰۰ هکتار در حوزه شهرستان صومعه سرا  قرار دارد که در برنامه کاری سال آینده قرار داده ایم .
اختری اظهار داشت : پرونده ۲۸۰ هکتار از  منطقه هفت دغنان که مورد اختلاف  دو دستگاه به علت ارزش تاریخی بود به شورای عالی چوب ارسال شده  که اقدامات واگذاری آن به  سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در حال انجام است .
شهرستان صومعه سرا با حدود ۱۳۰ هزار نفر جمعیت سه بخش مرکزی، تولمات و گوراب زرمیخ در ۲۵ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است و با  دارا بودن  ۲۸۰ آببندان و بیش از ۱۲ هکتار صنوبر کاری از کانونهای مهم کشاورزی و آبزی پروری در استان و کشور می باشد.

برچسب‌ها اراضی کشاورزی صومعه سرا گیلان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اراضی کشاورزی صومعه سرا گیلان اراضی کشاورزی صومعه سرا گیلان اخبار کنکور شهرستان صومعه سرا زراعت چوب بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۰۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی

رییس سازمان فضایی ایران از برآورد سطح زیرکشت برنج به عنوان یکی از محصولات راهبردی کشاورزی با داده‌های فضایی خبر داد و گفت: برآوردها نشان می‌دهد که در سال گذشته نزدیک به ۴۷۰ هزار هکتار از سطح سه استان گیلان، مازندران و گلستان به کشت برنج اختصاص داشت. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش گروه فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، حسن سالاریه؛ رییس سازمان فضایی ایران از برآورد سطح زیرکشت برنج به عنوان یکی از محصولات راهبردی کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی خبر داد و گفت: برآوردها نشان می‌دهد که در سال گذشته نزدیک به 470 هزار هکتار از سطح سه استان گیلان، مازندران و گلستان به کشت برنج اختصاص پیدا کرده بود.

حسن سالاریه، رییس سازمان و سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران از برآورد سطح زیرکشت برنج به عنوان یکی از محصولات راهبردی کشاورزی به کمک داده‌های فضایی برای نخستین بار خبر داد و گفت: باتوجه به تاکیدات مقام معظم رهبری پیرامون لزوم مستدل بودن آمار برآورد تولید محصولات کشاورزی در نمایشگاه دستاوردهای دولت در سال گذشته، پژوهشگاه فضایی ایران با همکاری وزارت جهاد کشاورزی اقدام به برآورد سطح زیرکشت برنج در استان‌های قطب این محصول کرد.

وی با اشاره به اینکه در این برآورد از داده‌های فضایی بهره گرفته شده است، افزود: استفاده از داده‌های فضایی در حوزه‌های مختلف به ارتقای کیفیت زندگی مردم می انجامد و تاثیر مشخصی بر اقتصاد کشور و رفع ایرادات و معایب دارد.

جزئیات پایش محصولات کشاورزی و سطح زیرکشت کشور با تصاویر ماهواره‌‌های ایرانی

سالاریه با بیان اینکه در برآورد صورت گرفته استان‌های گیلان، مازندران و گلستان بیشترین سطح زیرکشت برنج را در سال گذشته به خود اختصاص داده‌اند، تصریح کرد: این برآورد بر اساس پردازش‌های صورت گرفته بر روی تصاویر ماهواره ای با استفاده از فناوری سنجش از دور و بکارگیری هوش مصنوعی در کنار جلسات مشترک و ارزیابی‌های میدانی در سطح استان‌های گیلان، مازندران و گلستان به عنوان استان‌های قطب، در سال گذشته صورت گرفت.

رییس سازمان فضایی ایران در مورد نتایج برآوردهای صورت گرفته خاطرنشان کرد: براساس تخمین که هم اکنون مورد تایید پژوهشگاه فضایی و وزارت جهاد کشاورزی نیز قرار گرفته در سطح این سه استان به عنوان استان‌های قطب، در مجموع حدود 470 هزار هکتار از مساحت زیرکشت برنج (کشت اول) رفته است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیرکشت مختص استان گیلان به شمار می‌رود، افزود: برآوردهای صورت گرفته نشان می‌دهد که در سال گذشته نزدیک  به 208 هکتار از سطح استان گیلان زیر کشت برنج بوده است.

سالاریه با اشاره به اینکه بعد از استان گیلان، استان‌های مازندران و گلستان بیشترین سطح زیرکشت برنج را در سال گذشت داشتند، اظهار کرد: برآوردها نشان می دهد که بیش از 260 هزار هکتار از مساحت این دو استان نیز در سال گذشته زیرکشت برنج بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان
  • جنوب کرمان ظرفیت افتخارآفرینی بیشتر در زمینه ورزش دارد
  • چشم انتظاری شالیکاران برای رهاسازی آب سد
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • تصاویر| سراوان از دفن زباله بهسازی شد؛ استان گیلان
  • افتتاح پل روستای نوخاله در شهرستان صومعه سرا
  • افتتاح پل روستای نوخاله شهرستان صومعه سرا
  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • تمرکز امسال فعالیت‌های فرهنگی بر توسعه و تقویت جلسات خانگی
  • پلمب۲ تالار متخلف در صومعه‌سرا