Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@22:54:49 GMT

اهداف مصر از برگزاری رزمایش با کشورهای دور و نزدیک

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۹۱۴۵۶

اهداف مصر از برگزاری رزمایش با کشورهای دور و نزدیک

کارشناسان نظامی و استراتژیک می گویند محتوا و پیام این رزمایش‌ها آن است که امکانات همکاری نظامی بین مصر و سایر کشورهای دور و نزدیک فراوان است و در صورتی که مصر احساس کند به همکاری نظامی نیاز دارد، برگزاری این رزمایش ها اجازه چنین همکاری را در هر شرایطی می‌دهد.

این کارشناسان می گویند برگزاری رزمایش های ریز و درشت مصر در روزها و ماهها اخیر به ابزار قدرت نمایی این کشور در مقابل رقبا مانند ترکیه در منطقه و اتیوپی در قاره آفریقا تبدیل شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناظرین امور با اشاره به برگزاری برخی رزمایش های مصر با کشورهایی که به تازگی راه عادی سازی با رژیم صهیونیستی را آغاز کرده اند ، می گویند برگزاری این رزمایش ها نوعی تنفس مصنوعی با کشورهای مذکور با مخالفت افکار عمومی خود برای عادی سازی مواجه هستند محسوب می شود ضمن اینکه می توان آن را در چارچوب اهداف تل آویو در منطقه هم ارزیابی کرد.

رزمایش عقابهای نیل

با برگزاری مانورهای هوایی مصر و سودان «عقاب های نیل ۱» کارشناسان اهمیت آن را در محافظت از امنیت آبی دو کشور، بازدارندگی اتیوپی، امنیت دریای سرخ و نظارت بر مرزها ارزیابی کرده اند.

سرلشکر"جمال مظلوم" کارشناس نظامی و استراتژیک مصر در این زمینه به پایگاه خبری الخلیج الجدید گفت که مانورهای هوایی مداوم بین مصر و سودان همکاری نظامی بین دو طرف را افزایش می دهد.
وی افزود که این رزمایش ها حامل پیامی مبنی بر وجود این اتحاد در دریای سرخ و نشان دهنده سدی غیرقابل نفوذ در برابر آرمانهای هر کشور است.
در همین راستا سرلشکر "محمد رشاد"، عامل اطلاعاتی سابق مصر مانورهای مصر و سودان را پیامی واضح به اتیوپی دانست که تقریباً در مذاکرات صلح آمیز با مصر و سودان به بن بست رسیده است.
این پایگاه خبری افزود که رشاد در گفتگو با اسپوتنیک با اشاره به بحران سد رنسانس ( النهضه) در اختلاف با آدیس آبابا تأکید کرده است که تهدید برای بازدارندگی اتیوپی در این زمان که این کشور در وضعیت بی ثباتی به سر می برد، ممکن است بسیار مفید باشد. 
وی افزود: سودان عمق استراتژیک مصر است و منافع مشترکی وجود دارد که دو ملت را متحد می کند.
این در حالی است که «ابی عزالدین» مدیر رسانه ای سابق ریاست سودان گفت: این رزمایش ها به منظور اجرای توافق نامه های نظامی و امنیتی به ویژه در زمینه تقویت هماهنگی مشترک برای محافظت از امنیت آبی دو کشور است.
از دیدگاه وی دومین دستاورد این مانورها در دریای سرخ این است که سودان ممکن است به دلیل عادی سازی رابطه با اسرائیل از طریق گروه های افراطی مورد هدف قرار بگیرد بنابراین با توجه به افزایش تهدیدهای امنیتی در منطقه دو کشور نیاز دارند تا برای هماهنگی در نظارت بر مرزها و یا انجام عملیات هوایی مشترک اقدام کنند.
شنبه گذشته، ارتش مصر از آغاز فعالیت های مشترک آموزشی هوایی مصر و سودان به نام"عقاب های نیل ۱" در پایگاه هوایی «مروی» در شمال خارطوم خبر داد که شامل برنامه ریزی و مدیریت فعالیت های مشترک جنگی بین نیروهای هوایی دو کشور و آموزش جنگنده ها برای اجرای تعدادی از سورتی پرواز تهاجمی و دفاعی و آموزش نیروهای صاعقه در کار جستجو و نجات رزمی است.

مانور شمشیر عرب 

ساعاتی قبل رسانه های اردنی از اعزام شماری از نظامیان این کشور به مصر برای شرکت در تمرین نظامی مشترک شمشیر عرب  خبر دادند. 

در این رزمایش که از ۱۵ الی ۲۷ نوامبر (۲۵ آبان تا ۷ آذر) قرار است چهار کشور اردن ، بحرین ، مصر و امارات حضور داشته باشند.

هدف از این رزمایش هم هماهنگی میان کشورهای شرکت کننده و ایجاد یک فضای عملیاتی مشترک برای پاسخگویی به چالشهای منطقه و منطقه اعلام شده است .

همچنین برنامه ریزی شده است که نیروهای زمینی علاوه بر تقویت امنیت دریایی ، اجرای پرتابهای مختلف دریایی و هوایی ، پرش آزاد و تأمین امنیت حفاظت از آبهای منطقه ، آموزش عملیات ویژه را نیز انجام دهند.

مشارکت بحرین در این رزمایش مشترک در حالی است که این شیخ نشین اخیرا در یک رزمایش مشترک دیگر اما در مقیاس بسیار کوچک تر با مصر هم مشارکت داشت .

تمرین نظامی در دریای سیاه

رسانه های روسیه ۱۹ مهر ماه  از برنامه برگزاری رزمایش مشترک این کشور با مصر برای نخستین بار در دریای سیاه خبر دادند؛ اقدامی که تحلیلگران آن را نشانه اراده مسکو برای تقویت مناسبات با کشورهای شمال آفریقا و البته فراهم کردن بازارهای جدید برای فروش تجهیزات دفاعی و نظامی می دانند.

به همین منظور در شهر بندری نووراسییسک روسیه همایشی برای فراهم آوردن مقدمات رزمایش «پل دوستی-۲۰۲۰» بین روسیه و مصر برگزار شد و در آن مقامهای نیروی دریایی دو کشور شرکت کردند.  

 این رزمایش که زمان اجرایی شدن آن عنوان نشده است در دریای سیاه برگزار می شود و در جریان آن ناوگروه های روسیه و مصر با حمایت هواپیماها، تاکتیک های برای دفاع از مسیرهای دریایی دربرابر خطرها و تهدیدها را تمرین خواهند کرد. 

علاوه بر آن نظامیان روس و مصری، مهارت خود را در عرصه مخابرات و ارتباطات و بارگیری و تدارکات در دریا و نیز بازبینی کشتی های مشکوک را به نمایش خواهند گذاشت.

ایمن سلامه، عضو شورای امور خارجی مصر در این باره می‌گوید: این نخستین بار است که مصر در رزمایش‌های نظامی در دریای سیاه مشارکت می‌کند و در ادامه، مزایای استراتژیک زیادی را برای خود محقق می‌کند، بویژه در این زمان مهم که به دلیل تلاش‌های ترکیه برای سیطره بر منابع انرژی، شاهد تنش در مدیترانه هستیم. ضمن اینکه تقویت روابط استراتژیک مصر با روسیه، می‌تواند باعث نگرانی آنکارایی شود که به دلیل دخالت در لیبی و درگیری بین آذربایجان و ارمنستان، روابط خوبی با مسکو ندارد.

تحلیلگران بر این عقیده اند که رزمایش‌های نظامی در کنار اهداف آموزشی، بدون شک پیام‌های سیاسی را نیز دربردارند، مبنی بر اینکه همانطور که رزمایش‌هایی در مدیترانه و در نزدیکی سواحل مصر انجام شد، مصر هم می‌تواند در نزدیکی سواحل ترکیه رزمایش برگزار کند.

برچسب‌ها سودان ارتش مصر رزمايش اتیوپی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سودان ارتش مصر رزمايش اتیوپی سودان ارتش مصر رزمايش اتیوپی اخبار کنکور رزمایش ها دریای سیاه مصر و سودان دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۱۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شست و شوی مغزی کودکان روسیه و مهیا کردن آنها برای جنگ/آموزش و پرورش در خدمت اهداف حکومت

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دولت روسیه از سال تحصیلی آینده، به دانش‌آموزان دبیرستانی نحوه ساخت و پرواز پهپادهای انتحاری را که در حال حاضر در جنگ علیه اوکراین کاربرد دارند، آموزش می‌دهد.

بر پایه برنامه جدید دولت روسیه، قرار است مدارس و دانشگاه‌ها به آموزش‌های نظامی بیشتر توجه کنند تا نسل‌های جدید برای جنگ آمادگی داشته باشند. امسال بناست وزارت آموزش و پرورش روسیه بیش از ۱۷ هزار فروند پهپاد را خریداری کند. اما پرسشی که مطرح است، آن است که آیا معلمان دانش کافی از کار با پهپاد و انتقال آن دانش به دانش‌آموزان خود را دارند یا نه.

امکان دیگری که مد نظر سیاستمداران روسی است آن است که از سربازان و نیروهای نظامی برای آموزش کار با پهپادها در مراکز آموزشی نوجوانان بهره بگیرد.

برای آن که از ابتدای سال جاری آموزش پهپادهای نظامی در دروس دبیرستان‌ها گنجانده شود، قرار است معلمان کار را از ماه ژوئیه سال جاری در بیش از ۵۰۰ مدرسه آغاز کنند. آندره بلوسف معاون نخست وزیر روسیه در این زمینه در جلسه کابینه گفت: «لازم است اطمینان حاصل شود که برنامه از اول سپتامبر کاملاً آماده است.»

هدف نهایی کرملین آن است که تا پایان سال ۲۰۳۰ میلادی، ۴ هزار و ۸۷۲ کلاس درس تخصصی هدایت پهپاد در مدارس و ۳۸۰ مرکز آموزش عملی مجزا در سراسر کشور وجود داشته باشد. 

اگرچه در روسیه کاربرد پهپادهای غیرنظامی در بسیاری از بخش‌ها از کشاورزی گرفته تا زیرساخت‌های صنعتی رواج دارد، اما کرملین توجه خود را بیشتر به کاربردهای نظامی این ابزار معطوف کرده زیرا چنان که ثابت شده که پهپادها عاملی متفاوت در جنگ‌های مدرن هستند.

خود ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در ۲ فوریه اعتراف کرد که کمبود پهپاد یک مشکل جدی برای سربازانش است و گفت: «متاسفانه، هنوز کارهایی در این بخش وجود دارد که باید انجام شود.» او که در مراسمی با عنوان «همه برای پیروزی!» سخنرانی می‌کرد، افزود: «این یکی از پاشنه‌های آشیل ماست.»

دولت روسیه اذعان دارد که آموزش ندیدن معلمان برای تدریس کار با پهپاد یک چالش است. با این حال، ارتش به تدریج شروع عادی‌سازی مباحث نظامی در مدارس کرده و بازدید کهنه‌سربازان از مدارس از سال گذشته به روندی عادی بدل شده است.

کرملین همچنین یا ارائه آموزش‌های اولیه نظامی به افراد زیر سن قانونی قبل از فراخوانی خدمت اجباری بین سنین ۱۸ تا ۳۰ سال، سنت شوروی را در مؤسسات آموزشی احیا کرده است.

طبق قانون روسیه اعزام کودکان به جنگ ممنوع است و فرماندهان نظامی این کشور تلاش می‌کنند نیروهای تازه استخدام شده را متقاعد سازند که با ارتش قرارداد حرفه‌ای امضا کنند تا بتوانند به جبهه جنگ در اوکراین اعزام شوند.

درس جدیدی که قرار است از این پس در دبیرستان‌ها آموزش داده شود، «مبانی امنیت و دفاع از میهن» نام دارد و از اول سپتامبر آینده تدریس می‌شود. این درس با ۳۶ ساعت در سال شامل آموزش نظامی اولیه در دو سال آخر دبیرستان از جمله استفاده از سلاح گرم است. دانش‌آموزان در این درس همچنین با ساختار ارتش آشنا می‌شوند و نحوه انجام کمک‌های اولیه را آموزش می‌بینند.

جنگ فرسایشی در اوکراین تغییراتی را در جامعه روسیه ایجاد کرده است. در اوایل سال ۲۰۲۲، کرملین تلاش کرد تا مردم را از آنچه که جنگی که همچنان آن را «عملیات نظامی ویژه» می‌نامد غافل نگه دارد، اما بن بست ایجاد شده در جبهه نبرد، نظامی شدن تدریجی همه لایه‌های جامعه روسیه از جمله مدارس را به همراه داشته است.

در آغاز سال تحصیلی ۲۰۲۲ یک فعالیت اجباری جدید به نام «مکالمات مهم» به کار مدارس اضافه شد که در آن دانش‌آموزان هر دوشنبه شعارهای دیکته شده توسط کرملین را یاد می‌گیرند. از جمله آنها یک دوره میهن‌پرستی است که در آن کودکان ۱۰ ساله شعارهایی همچون «برای وطن از توان و از جان دریغ نکنید»، «سعادت میهن از خود زندگی ارزش بیشتری دارد» و «مردن برای وطن ترس ندارد» را می‌آموزند.

در سال تحصیلی ۲۰۲۳ نیز ولادیمیر مدینسکی، مشاور پوتین و رئیس تیم مذاکره‌کننده او در اوکراین کتاب‌های تاریخ دبیرستان را بازنویسی کرد. مدینسکی مدعی شد که ضرورت «بازنویسی بنیادین» کتاب‌های درسی تاریخ از دهه‌های آخر اتحاد جماهیر شوروی تا کنون، از جمله در دوران جنگ علیه اوکراین، احساس می‌شده است.

 

دیگر خبرها

  • آماده باش تایوان برای رزمایش احتمالی چین
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • پول انتخابات و جنگ؛ اهداف واقعی‌تر سفر بلینکن به منطقه‌
  • چند کشور غربی به دنبال کاهش فروش تسلیحات نظامی به اسراییل هستند
  • چین رزمایش دریایی ۹ روزه برگزار می‌کند
  • شست و شوی مغزی کودکان روسیه و مهیا کردن آنها برای جنگ/آموزش و پرورش در خدمت اهداف حکومت
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • همکاری‌های بین‌المللی و رشد اقتصادی نیازمند برقراری صلح است
  • موضوعات مشترک کشورهای عضو ACD پیگیری شود