Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه دانشگاه ایسکانیوز، بدون تردید دانشجویان موتور محرکه پیشرفت شور، نشاط و بالندگی در یک جامعه هستند و دوران تحصیل، فرصت مناسبی است که دانشجویان تجربیات مهمی را با حضور در فعالیت‌های دانشجویی کسب کنند و با مطالبه گری و جریان سازی نقش پررنگی در جامعه داشته باشند. تجربیات دهه‌های گذشته در جمهوری اسلامی ایران معین این مطلب است که مشارکت در برنامه‌های فرهنگی می‌تواند در شخصیت سازی دانشجویان موثر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه با شیوع ویروس کرونا در دنیا، فرآیندهای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، تحت تاثیر قرار گرفته است؛ تحولی که شتاب آن را در عرصه فناوری اطلاعات شاهد هستیم که در نهایت منجر به دگرگونی و تحول خواهد شد. در این مسئله دو وجه مثبت و منفی قابل بررسی است؛ از جمله آن‌ها می‌توان به اهمیت ارتباطات انسانی اشاره کرد.

امروز گرایش افراد برای ورود به فضای مجازی رو به افزایش است. جوانان و نوجوانان زمان قابل توجهی از وقت خود را در فضای مجازی می گذرانند که اگر در این عرصه محتوای مطلوبی وجود نداشته باشد، با مسائل و مشکلاتی مواجه می‌شویم که هویت افراد را دگرگون می سازد. می‌توان گفت در شرایط کنونی، فضای مجازی فضای جنگ است زیرا که دشمن به دنبال تسخیر قلب، روح و ایمان جوان و نوجوان ایرانی است. جوان ایرانی به عنوان سرمایه‌های عظیم و موتور محرکه پیشرفت کشور، با مشکلات و چالش‌هایی روبرو هستند که نیاز است در عرصه فضای مجازی، جهاد گونه ورود پیدا کرد. مسئولان نیز باید برنامه ریزی‌های لازم را در این زمینه داشته باشند و سیاست‌گذاری مطلوبی را به کار بگیرند تا بتوانیم از این چالش نیز به خوبی گذر کنیم. بنابراین در فضای مجازی باید به پیوست فرهنگی  توجه بیشتری داشته باشیم.

یکی از انتظاراتی که از دانشجویان به عنوان موذن‌های جامعه وجود دارد، این است که پیشاهنگ مطالبه گری و جریان سازی در جامعه باشند. اما شاهد هستیم که جنبش‌های دانشجویی در سال‌های گذشته، رو به افول بوده‌اند. یکی از علت‌های آن را باید در سیاست‌های غلط وزارت علوم، نبود بسترسازی مناسب از طرف دولت و نیز دیده نشدن صدای دانشجو توسط دولت به عمد یا غیر عمد بدانیم. همچنین نگاه بعضی از مسئولان دولتی به کشورهای خارجی برای برون رفت از مسائل و چالش ها باعث شده تا نخبگان کشور، فرصت کافی برای حل این چالش‌ها نداشته باشند. جنبش‌های دانشجویی در برخی از دانشگاه‌های دولتی به علت وابستگی مسئولان آن‌ دانشگاه‌ها به جریان‌های سیاسی خاص، باعث شده که شاهد مرگ و افول جنبش‌های دانشجویی در این دانشگاه‌ها باشیم.

ورود دانشجویان انقلابی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری، باعث شد که روحیه امید، خودباوری و استکبارستیزی نیز در جامعه رشد جدی داشته باشد. خوشبختانه در دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل نبود گرایش به جریان‌های سیاسی اصلاح طلب یا اصولگرا، اتفاقات خوبی درحال رخ دادن است. تقویت بنیه فکری و تئوریک دانشجویان این دانشگاه باعث شده که پویایی و تحرک جنبش‌های دانشجویی را به خوبی لمس کنیم. انتظار می‌رود با ورود تیم مدیریتی جدید در معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی،مطالبه‌گری، جریان سازی و تقویت بنیه فکری در این دانشگاه رشدی شتابان داشته باشد.

به طور کلی مهم‌ترین دلایل افول جنبش دانشجویی در برخی دانشگاه‌ها، می‌توان به بی‌برنامگی دولت، وابستگی دانشگاه‌ها به دولت و همچنین نگاه دولت و بعضی از مسئولان به خارج از کشور و عدم توجه به ظرفیت‌های داخلی دانست که باعث شده دانشجویان آن شور و نشاط و شادابی را در عرصه های مختلف نداشته باشند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس

انتهای پیام/

شایان دنیادیده کد خبر: 1081205 برچسب‌ها جنبش دانشجویی جنبش عدالتخواه دانشجویی تشکل‌های دانشجویی تشکل‌های اسلامی دانشگاه آزاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منصور غلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کرونا دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی جنبش دانشجویی جنبش عدالتخواه دانشجویی تشکل های دانشجویی تشکل های اسلامی دانشگاه آزاد وزارت علوم تحقیقات و فناوری منصور غلامی جنبش های دانشجویی داشته باشند دانشگاه ها جریان سازی مطالبه گری فضای مجازی باعث شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۱۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات دانشجویی؛ واقعیت آمریکا بدون روتوش

کارشناس مسائل آمریکا با تاکید بر این‌که این تحولات و اصل داستان اعتراضات دانشجویی، واقعیت آمریکا بدون روتوش را نشان می‌دهد،‌ گفت البته اعتراضات بر سیاست حمایت آمریکا از صهیونیست‌ها تاثیری ندارد، اگرچه بایدن گاهی اوقات حرف‌های دو پهلو می‌زند اما در عمل تغییری در سیاست‌های او رخ نمی‌دهد. 

اعتراضات دانشجویی در آمریکا با برپایی کمپ‌های چادری در دانشگاه کلمبیا آغاز شد و در مدت کوتاهی به دانشگاه‌های سراسر آمریکا رسید  و نهایتا منجر به تعلیق گسترده و دستگیری صدها دانشجو در نیویورک، تگزاس و کالیفرنیا شد.

آمریکا متحد نزدیک رژیم صهیونیستی است و در پی این اتفاقات «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای اعلام کرد که آنچه در دانشگاه ‌های آمریکا اتفاق می‌افتد وحشتناک است. 

نتانیاهو که ارتش رژیم صهیونیستی با دستور او طی ۶ ماه گذشته بیش از ۳۴ هزار نفر از مردم غزه را به شهادت رسانده، دانشجویان آمریکایی را «اوباش یهود ستیز» خواند و مدعی شد آن‌ها دانشگاه‌های برتر این کشور را «تصرف کرده‌اند و خواستار نابودی اسرائیل هستند».

چادرهای دانشجویان در دانشگاه کلمبیا

اعتراضات دانشجویی ضدجنگ در غزه، یادآور جنبش‌های مخالف جنگ ویتنام

«فؤاد ایزدی» کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از اعتراضات دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا در پی حمایت از فلسطین اظهار کرد: همان‌طور که یکی از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا گفته بیش از ۲۰۰ دانشگاه شاهد تظاهرات بوده و حتی در دانشگاه کلمبیا، رئییس دانشگاه اعتراضات را سرکوب نکرده و پس از این که پلیس و نیروهای امنیتی و نظامی وارد عمل شده‌اند، صدها نفر دستگیر و یا اخراج شده‌اند. در حال حاضر نیز یکی از درخواست‌های معترضین این است کسانی که اخراج شده‌اند بتوانند به دانشگاه برگردند.

وی افزود: این حرکت گسترده دانشجویان و جمعیت طرفدار آرمان فلسطین ناشی از این است که آن‌ها به منابع خبری جدیدی دست یافته‌اند که واقعیت‌ها را متوجه شده‌اند، به همین دلیل بایدن روز گذشته قانونی را تصویب کرد که برنامه تیک تاک ۹ ماه فرصت دارد تا یک خریدار آمریکایی پیدا کند و اگر مالکیت آن به آمریکا نرسد، این برنامه توسط شرکت‌های آمریکایی ممنوع خواهد شد و راه دور زدنی هم وجود ندارد، در واقع در آمریکا ممنوع کردن یک برنامه کاربردی بسیار راحت است. 

این استاد دانشگاه همچنین بیان کرد: به‌رغم این‌که مدام صحبت از جریان آزاد اطلاعات و بیان می‌زنند اما کوچک‌ترین خطری احساس کنند قاطعا برخورد می‌کنند، همان‌طور که می بینید تظاهرات دانشجویان خشونت‌آمیز نیست و تنها شعار می‌دهند اما پلیس آمریکا به شدت برخورد می‌کند. این حرکت اجتماعی ما را به تحولات دهه ۶۰ میلادی در آمریکا می‌اندازد که دانشجویان به صورت گسترده به جنگ ویتنام اعتراض داشتند. 

ایزدی با بیان این‌که در آمریکا جنبش‌های دانشجویی در میان افکار عمومی اهمیت زیادی دارد،‌ گفت: این‌ افراد حرف‌هایی را می‌گویند که ۴۵ سال است جمهوری اسلامی ایران بر آن‌ها تاکید دارد.

بازداشت دانشجویان توسط پلیس آمریکا

بایدن صهیونیست‌تر از نتانیاهو

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به این‌که اعتراضات دانشجویان واقعیت آمریکا بدون روتوش را نشان می‌دهد، اظهار داشت: در نظر داشته باشیم بایدن اگر از نتانیاهو بیش‌تر صهیونیست نباشد، کمتر نیست و این اتفاقات بر روری سیاست حمایت آمریکا از صهیونیست‌ها تاثیری ندارد، گرچه رئیس‌جمهور آمریکا گاهی اوقات حرف‌های دو پهلو می‌زند اما در عمل تغییری در سیاست‌های بایدن رخ نمی‌دهد. 

با افزایش اعتراضات دانشجویی در آمریکا به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه،‌ نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، نسبت به این اعتراضات واکنش تندی نشان داده و طرفداران فلسطینی در دانشگاه‌های آمریکا را یهود ستیز دانسته است.

ایزدی همچنین درباره واکنش نتانیاهو به اعتراضات دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا خاطرنشان کرد: صهیونیست‌ها سال‌هاست میلیون‌ها دلار برای ذهنیت آمریکایی‌ها درباره اسرائیل هزینه می‌کنند و اکنون می‌بینند این چارچوبی که ایجاد کرده‌اند درحال شکسته شدن است و کمتر شهری در آمریکاست که در آن تظاهرات نباشد، به همین دلیل نگران هستند. 

این استاد دانشگاه با تاکید بر این که بقا صهیونیست‌ها در گرو حمایت آمریکایی‌هاست، گفت: اگر حمایت آمریکا کم شود که طبیعتا در دولت بایدن این‌گونه نیست اما همین کم‌شدن و کاهش حمایت اهمیت دارد و صهیونیست‌ها را نابود می‌کند؛ به نظرم دلیل واکنش و نگرانی نتانیاهو نیز همین است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گسترش اعتراضات دانشجویی در پایتخت آمریکا
  • اعتراضات دانشجویی؛ واقعیت آمریکا بدون روتوش
  • جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین از آمریکا به فرانسه رسید
  • خیزش دانشجویی در آمریکا و درگیری پلیس با دانشجویان
  • جنبش دانشجویی ۷ اکتبر
  • فراخوان ثبت‌نام دانشجویی طرح «حامیم» در لرستان
  • برگزاری اردوگاه حمایت از غزه در دانشگاه سیدنی استرالیا + تصاویر
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟
  • سرکوب جنبش دانشجویی ضد صهیونیستی در آمریکا
  • بیماری فردگرایی و افول جنبش دانشجویی