Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@15:07:15 GMT

مجازات عدم پرداخت نفقه به فرزندان چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۹۱۹۰۷

مجازات عدم پرداخت نفقه به فرزندان چیست؟

براساس قانون، عدم پرداخت نفقه به فرزندان جرم است و در صورت وقوع چنین امری مجازات قانونی باید طی شود.

به گزارش برنا، پرداخت نفقه به فرزند از جمله مهم ترین وظایف والدین در قبال فرزندان است و به دلیل اینکه مسئولیت مالی خانواده در فرهنگ ما بر عهده پدر خانواده است به همین منظور او موظف به پرداخت نفقه به همسر و فرزندان خود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ماده 1199 قانون مدنی، نفقه اولاد یا فرزندان بر عهده پدر آنهاست و در صورتی که پدر فوت کرده باشد یا قادر به پرداخت کردن نفقه نباشد، این وظیفه به ترتیب بر عهده اجداد پدری، مادر و اجداد مادری قرار می گیرد.

براساس ماده 1204 قانون مدنی، مصادیق نفقه شامل مسکن، البسه ، غذا و اثاث البیت، است همچنین هزینه های بهداشت و درمان، رفت آمد و آموزش و هر نیاز متعارف دیگر را  نیز می توان جزو مصادیق نفقه دانست.

اما همانطور که گفته شد، پدران وظیفه پرداخت نفقه به فرزندان خود را دارند این در صورتی است دو شرط اصلی وجود داشته باشد؛ اولا کسی که نفقه می گیرد نتواند به وسیله اشتغال به شغل خاصی وسایل معیشت خود را فراهم کند، ثانیا کسی که نفقه می‌پردازد باید استطاعت مالی داشته باشد.

درصورتی که پدر استطاعت مالی نداشته باشد، نمی توان از آن توقع پرداخت نفقه را داشت همچنین نمی توان او را به دلیل عدم پرداخت نفقه محکوم کرد.

محکومیت عدم پرداخت نفقه به فرزندان

اما پدری که استطاعت مالی داشته باشد اما از پرداخت نفقه امتناع کند براساس ماده 53 قانون حمایت از خانواده، به حسب تعزیری درجه 6 محکوم می شود و این محکومیت برابر با 6 ماه تا 2 سال حبس است و فرزندان می توانند، براساس این ماده حکم جلب پدرشان را دریافت کنند.

نفقه به کدامیک از فرزندان پرداخت می شود؟

از لحاظ عرفی، پدران باید به پسرانشان تا سن 18 سالگی و تا زمانی که در خانه‌شان مشغول به تحصیل هستند، نفقه پرداخت کنند اما بعد از این سن پدران دیگر وظیفه قانونی برای پرداخت نفقه به پسران را ندارند. اما دختران تا زمانی که ازدواج کنند، جزء افراد واجب النفقه هستند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دانستنی حقوقی پرداخت نفقه به فرزندان عدم پرداخت نفقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۱۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرلشکر باقری مصوبات کارگروه پدافند غیرعامل را ابلاغ کرد

مصوبات هشتاد و سومین جلسه کارگروه دائمی پدافند غیرعامل کشور طی نامه شماره ۲۹۷۲ مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ توسط رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح و کارگروه دائمی پدافند غیرعامل کشور ابلاغ شد.

بر اساس تبصره یک، قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور، کارگروه (کمیته) دائمی پدافند غیرعامل کشور به ریاست رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح، بالاترین مرجع تصمیم‌گیری در حوزه پدافند غیرعامل کشور است که تصمیمات آن با ابلاغ رئیس کارگروه مزبور برای همه دستگاه‌های لشکری، کشوری، بخش دولتی و عمومی غیردولتی لازم‌الاجراست و مستنکفین علاوه بر جبران خسارت وارد شده، به مجازات موضوع ماده (۵۷۶) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) مصوب ۲ /۳ /۱۳۷۵ محکوم می‌شوند و چنانچه خساراتی وارد نشده باشد، برابر قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب ۷ /۹ /۱۳۷۲ با مستنکف رفتار خواهد شد.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

دیگر خبرها

  • تکالیف کارگروه پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی
  • تکالیف جدید کارگروه دائمی پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی کشور
  • سرلشکر باقری مصوبات کارگروه پدافند غیرعامل را ابلاغ کرد
  • تعیین تکلیف کارگروه دائمی پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی
  • در دادرسی کودکان به‌دنبال عدالت ترمیمی  هستیم
  • چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف شدند؟
  • عراق قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه تعیین شد
  • زمان پرداخت «مالیات بر عایدی سرمایه» تعیین شد