Web Analytics Made Easy - Statcounter

امارات در دوره اخیر به شکل قابل توجهی به تنش‌های موجود در منطقه صحرای غربی آفریقا دامن زده که محافل سیاسی این منطقه آن را بی‌ارتباط با پرونده عادی‌سازی با رژیم اشغالگر صهیونیستی نمی‌دانند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری الخلیج آنلاین، امارات متحده عربی با افتتاح کنسولگری در صحرای غربی مورد مناقشه میان مغرب و «جبهه پولیساریو» (این گروه در سال 1973 به عنوان یک گروه مقاومت علیه تسلط استعماری اسپانیا بر صحرای غربی و با هدف استقلال این منطقه ایجاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پولیساریو پس از خروج اسپانیا در سال 1976 از این منطقه و تقسیم آن بین مغرب و موریتانی به مخالفت با این دو کشور پرداخت.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

موریتانی و پولیساریو در سال 1979 با یکدیگر صلح کردند اما مغرب تمام منطقه صحرای غربی را ضمیمه خاک خود کرد. از آن پس جبهه پولیساریو به مقاومت علیه مغرب ادامه داده‌است) با پشتیبانی الجزایر ، نقش جدیدی را برعهده گرفته که هدف آن افزایش تفرقه‌افکنی میان کشورهای عربی است.

پس از چند روز از افتتاح کنسولگری امارات در صحرای غربی وزارت امور خارجه مغرب از آغاز عملیات نظامی این کشور علیه جبهه پولیساریو در منطقه «الکرکرات»، واقع در صحرای غربی خبر داد. مغرب مدعی شد که نیروهای جبهه پولیساریو از 21 اکتبر سال جاری وارد منطقه الکرکرات شدند و از حمل و نقل کالا و آمد و شد مردم در این منطقه جلوگیری می‌کنند. هم‌زمان جبهه پولیساریو نیز «رباط» (پایتخت مغرب) را به نقض آتش بس 30 ساله متهم کرده است.این موضوع نشان‌دهنده نقش امارات در شعله ور کردن آتش و فتنه در صحرای غربی است.

وزارت خارجه مغرب با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که به منظور پایان دادن به « اقدامات تحریک‌آمیز، خطرناک و غیرقابل قبول» جبهه پولیساریو در الکرکرات اقدامات لازم را اتخاذ خواهد کرد.

تنش‌آفرینی امارات در صحرای غربی

بسیاری از ناظران ، سیاستمداران و فعالان ، به ویژه در الجزایر معتقدند اتفاقات اخیر در الکرکرات با تشویق و حمایت اماراتی‌ها همراه بوده است.

«عبدالرزاق مقری» رئیس «جنبش جامعه صلح‌طلب» در الجزایر به عنوان بزرگ‌ترین حزب اسلام‌گرا در این کشور دولت امارات را به هدایت و رهبری طرح بی‌ثبات کردن منطقه مغرب عربی متهم کرد. مقری در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی فیسبوک تحلیلی با عنوان «امارات در شهر العیون، هر جا امارات پا گذارد، بحران‌ها پیچیده‌تر می‌شود و خون‌ها بر زمین می‌ریزد» در ارتباط با بحران گذرگاه مرزی « الکرکرات » میان مغرب و موریتانی منتشر کرد.

مقری نوشت: ما در الجزایر نباید تصور کنیم اگر حکمرانان کشور امارات در منطقه مغرب عربی پا بگذارند و در مشکل پیچیده موجود میان دو کشور (الجزایر و مغرب) برادر و همسایه ورود کنند، این دو کشور روزی به توافق خواهند رسید.

اتیوپی| به کارگیری پهپادهای اماراتی در جنگ «تیگرای»

وی افزود : حکمرانان امارات ناتوان‌تر و ضعیف‌تر از آن هستند که بتوانند با الجزایر مقابله کنند. آنها در واقع در چارچوب یک طرح صهیونیستی مورد حمایت آمریکا و فرانسه به منظور باج‌خواهی از الجزایر و به تسلیم واداشتن این کشور چنین رفتاری از خود نشان می‌دهند.

صحرای غربی از زمان پایان استعمار اسپانیا در 1974 تحت سلطه مقامات مغرب قرار دارد ، در حالی که جبهه پولیساریو با پشتیبانی الجزایر به دنبال استقلال در این منطقه غنی از ماهی و فسفات، است.

تلاش‌های بین‌المللی برای میانجیگری میان مغرب و جبهه پولیساریو بارها ناکام مانده است ، اما آنها در یک سال موفق به اعلام آتش بس میان دو طرف شدند.

در سایت شبکه اجتماعی توییتر، بسیاری از فعالان صحرای غربی با حمله به امارات ، این کشور را به فتنه‌انگیزی در صحرای غربی متهم کردند.

«عبدالله بیکام» یکی از فعالان صحرای غربی امارات را عامل اصلی هرج و مرج و فتنه در صحرای غربی دانست.

مقداد در حساب توئیتر خود گفت: امارات متحده عربی از شرایط عدم پیروزی « دونالد ترامپ» رئیس جمهور کنونی آمریکا و همچنین جاه‌طلبی رژیم اسرائیل برای منزوی کردن الجزایر سوء استفاده می‌کند.

«ابراهیم الشامی »، یکی دیگر از فعالان الجزائری در توییتر خود نوشت که چند روز پیش ، امارات افتتاح کنسولگری در صحرای غربی اعلام کرد که این اقدام مغایر با هنجارها و قوانین بین‌المللی است.

پس از افتتاح کنسولگری ، الشامی می‌گوید: طبل‌های جنگ میان مراکش و جبهه پولیساریو به صدا درآمدند .چرا امارات اصرار دارد که ادعا کند دشمنان ما را در سرزمین عربی از اقیانوس تا خلیج فارس نابود می‌کند؟؟

هدیه سمی امارات به مغرب

«انور القاسم» ، نویسنده و تحلیلگر سیاسی در گفت وگو با الخلیج آنلاین تأکید کرد که اکنون در محافل مغرب بحث عدم رضایت رباط از تحرکات امارات در کشورهای آفریقای شمالی ، دخالت آن در موریتانیا و تحرکات دیپلمات‌های اماراتی در صحنه مغرب در جریان است.

وی افزود: محافل مغرب، امارات را به حمایت رسانه‌ای از جبهه پولیساریو که مخالف مغرب است و به دنبال ایجاد یک کشور مستقل در صحرای غربی است، متهم می‌کنند.

به گفته القاسم ، محافل مغرب قبلاً امارات را مسئول ظهور رهبر جبهه پولیساریو در« الحره» کانال آمریکایی به عنوان مجازاتی برای مغرب به دلیل مواضع رباط در برابر بحران میان عربستان سعودی و امارات از یک طرف و قطر از سوی دیگر، می‌دانستند.

انور القاسم در مورد تصمیم افتتاح کنسولگری امارات متحده عربی در شهر العیون ، بزرگترین شهر صحرای غربی ، توضیح می‌دهد که مغربی‌ها معتقدند که این اقدام ابوظبی بدون درخواست مغرب صورت گرفته؛ درحالی‌که امارات هزینه هنگفتی را پرداخت کرده است.بنابراین این اقدام مانند هدیه سمی است که امارات به مغرب اعطا کرده است.

انور در ژوئن گذشته گفت که یک مرکز تحقیقاتی مغرب هشدار داد که حمایت مالی امارات نقش تعیین کننده‌ای در جنگ رسانه‌ای به رهبری مطبوعات راست‌گرا در اسپانیا علیه مغرب دارد ، علاوه بر این که اختلافات مغرب و امارات به مرحله درگیری بر سر « مذهب مالکی» رسیده است.

فعالان مغرب معتقدند که امارات قصد دارد به عنوان بزرگترین کشور عربی سرمایه گذار در مغرب، با ایفای نقشی سیاسی در پرونده صحرای غربی، آن را به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تشویق کند. این امر بعد از سفر اخیر« جرد کوشنر» داماد و مشاور دونالد ترامپ به مغرب صورت گرفت.

محافل مغرب معتقدند که ابوظبی امروز نماینده انحصاری رژیم اسرائیل و ایالات متحده در صحرای غربی است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار امارات اسرائیل مراکش اخبار امارات اسرائیل مراکش افتتاح کنسولگری جبهه پولیساریو صحرای غربی محافل مغرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۴۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتاق‌های بازرگانی برای شبکه‌سازی به دنبال گسترش ارتباطات باشند

به گزارش خبرنگار مهر، حمید محمد بن سالم روز دوشنبه در آیین افتتاحیه اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا، اظهار داشت: از رئیس اتاق بازرگانی اصفهان و اعضای این مجموعه بابت میزبانی بسیار خوب تشکر می‌کنیم، باعث افتخار است که امروز در این مجمع حضور داریم، ما برای اولین‌بار است که به اصفهان می‌آییم و روز گذشته با یک اصفهان‌گردی در سطح شهر متوجه شدیم، اصفهان یکی از شهرهای زیبا برای گردشگری است.

وی گفت: در سال‌های گذشته مجمع جهانی اتاق‌های بازرگانی در دبی برگزار شد و آنجا موضوع تغییر سرویس‌های اتاق‌های بازرگانی مطرح شد، براین‌اساس ما می‌خواهیم تغییرات جدیدی به وجود بیاوریم. سرویس‌های جدید باید ایجاد شوند و سپس ارتقا یابند، ما نیاز داریم از هوش مصنوعی استفاده کنیم و به‌عنوان اتاق‌های بازرگانی باید اطمینان داشته باشیم که فعالیت‌ها نرم و روان انجام می‌شوند.

دبیرکل اتاق بازرگانی و صنایع امارات با تاکید بر اینکه در این مجمع باید توانایی کشورها را در نظر بگیریم، تصریح کرد: ما در امارات متحده عربی و در اتاق بازرگانی آمادگی کامل داریم تا تجارب دیگران را یاد بگیریم و تجارب خود را به اشتراک بگذاریم، خوشبختانه تاکنون روابط خوبی با اتاق بازرگانی ایران داشته‌ایم، اما اکنون نیازمندیم بدانیم چه قدم‌هایی باید برداشته شود تا بتوانیم مسیر را برای بخش‌های خصوصی هموار کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مجمع گفتگوی همکاری آسیاAsia Cooperation Dialogueبا هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به‌عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است.

کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

کد خبر 6092332

دیگر خبرها

  • مذاکرات نظامی مغرب و ناتو
  • نبرد دیپلماتیک میان سودان و امارات
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • ارتباط اتاق ها با هدف ارتقا شبکه سازی ارتقا یابد
  • اتاق‌های بازرگانی برای شبکه‌سازی به دنبال گسترش ارتباطات باشند
  • قطعی آب مکرر در شهرک والفجر رباط کریم
  • اولین پمپ بنزین رباتیک در امارات افتتاح شد
  • لشکر پیروز ۲۵ کربلا در جبهه مقاومت درخشیده است
  • اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود
  • اندونزی: هیچ عادی سازی روابطی با اسرائیل وجود ندارد