Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد خانواده یک نوجوان اردکانی مدعی هستند که سهل‌انگاری‌ در پذیرش و درمان از سوی مراکز درمانی اردکان و یزد منجر به مرگ مغزی و فوت فرزندشان شده است.

«محسن عندلیب اردکانی» برادر این نوجوان در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص کم و کیف این ماجرا می‌گوید: «محمدحسین عندلیب» جوانی ۱۶ ساله بود که حوالی ساعت ۱۳:۳۰ روز پنج‌شنبه ۲۱ آبان ۹۹ بر اثر سانحه تصادف مصدوم می‌شود و ساعت ۱۴ به بیمارستان ضیایی اردکان مراجعه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادعا می‌کند: کادر درمان بیمارستان اقدام به سی‌تی از قفسه سینه و شستشوی چشم‌هایش که در سانحه تصادف پر از آهک شده بود می‌کنند ولی در حالی که سر وی تا حدی متورم بود و مدام‌گلایه از سردرد می‌کرد، بدون این که از سر وی سی‌تی‌اسکن شود حوالی ساعت ۱۶:۳۰، او را از بیمارستان مرخص می‌کنند.

بنا بر اظهارات برادر این نوجوان اردکانی، کادر بیمارستان بیان می‌کنند که مشکلی نیست و فقط باید به چشم پزشک جهت معاینه چشم وی مراجعه شود.

وی میگوید: در عصر همان روز با خودروی شخصی به مطب چشم پزشک مراجعه کردیم و این در حالی بود که سطح هوشیاری وی کامل نبود و به حالت نیمه هوش از بیمارستان مرخص شده بود به طوری که چشم‌پزشک نیز از ترخیص وی از بیمارستان اظهار تعجب می‌کند و می‌گوید باید سریع به بیمارستان مراجعه کنید.

عندلیب با اشاره به این که حوالی ساعت ۱۸ مصدوم را به بیمارستان بازگشت دادیم که از وی سی‌تی مغز انجام و متوجه لخته خونی در مغز وی شدند، عنوان می‌کند: مشورت خانواده با دو پزشک در یزد و اصفهان و ارسال سی‌تی به آنها براساس ارتباطات شخصی منجر به اطلاع آنها مبنی بر ضرورت جراحی بیمار و به تاخیر نیاختن این اقدام حتی برای لحظه‌ای شد چرا که بنا بر اظهارات آنها خطر مرگ بیمار را تشدید می‌کرد.

وی با این ادعا که سطح هوشیاری برادرش در آن لحظه ۹ و ۱۰ بوده است، می‌گوید: اقدامات اداری بیمارستان به منظور اعزام بیمار در حالی اوضاع جسمی بیمار رو به وخامت و دچار عارضه هماتوم اپی دورال مغزی بوده، ۴۵ دقیقه به طول کشید و نهایتاً پس از کش و قوس‌های فراوان، ساعت ۲۰:۴۰، بیمار وارد بیمارستان شهید رهنمون یزد می‌شود ولی بیمارستان در خصوص این اعزام ابراز بی اطلاعی می‌کند.

برادر این نوجوان اردکانی می‌گوید: تماس با تلفن همراه رئیس بیمارستان نیز حکایت از ناهماهنگی در این اعزام داشت ولی بنا به دستور وی، اورژانس بیمارستان اقدام به پذیرش بیمار و تماس با پزشک جراح می‌شود؛ در حالی هنگام اعزام بیمار از اردکان اعلام شده بود که تمام هماهنگی‌ها با یزد صورت گرفته است.

وی با بیان این که دو ساعت بعد یعنی ساعت ۲۳ و در حالی که بیمار به پایینترین ضریب هوشی ممکن یعنی سطح ۳ رسیده بود، آمادگی جهت جراحی وی اعلام شد ولی پس از جراحی که ۱.۵ ساعت طول کشید، همچنان سطح هوشیاری در ۳ باقی ماند و روز شنبه اعلام مرگ مغزی شد.

عندلیب می‌گوید: اردکان با ۱۲۰ هزار نفر جمعیت و میبد با همین جمعیت در جوار این شهرستان، هیچ یک قابلیت چنین جراحی‌های فوری را ندارند و این در حالیست که اردکان بالاترین سرانه تبادلات مالی در کشور را دارد؛ پس آیا نباید از حداقل امکانات جراحی برخوردار باشد؟ مقصر این اتفاق که می‌توانست برای هر نوجوانان و جوانا اردکانی روی دهد، کیست؟ و چه برخوردی با مقصران کوتاهی در مورد این خانواده داغدار خواهد شد؟

وی در پایان اظهار میکند: هرچند امروز محمدحسین از بین ما رفت و اعضایش‌ به زودی اهدا خواهد شد اما آیا کسی پاسخگو و پایان‌بخش روزهای سخت درمانی‌ و پزشکی‌ این دو شهرستان که عمده صنایع استان در اردکان و میبد تمرکز دارد، خواهد بود؟

البته دکتر «ابراهیم سلمانی» سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص حادثه رخ داده برای این بیمار اردکانی اظهار می‌کند: این بیمار پس از حادثه به بیمارستان اردکان مراجعه کرده که در مرحله اول مانند همه بیماران تست سیتی برای مشخص شدن کویید ۱۹ را داده است.

وی با بیان این که بیمار به اصرار خانواده وی ترخیص شده است، می‌گوید: بیمار که گویا با صفحه‌ای آهکی برخورد کرده، دستور شست و شوی چشم وی را داده‌اند اما به علت اصرار خانواده برای مراجعه به مطب پزشکی آشنا از بیمارستان مرخص می‌شود.

این مسئول با بیان این که بیمار در مطب چشم پزشک معطل و در ادامه بخشی از هوشیاری وی در این زمینه کاهش می‌یابد، اظهار می‌کند: در رابطه با دیگر اتفاقات روی داده در مورد این بیمار، وضعیت در دست بررسی است.

سلمانی تاکید می‌کند: این که دقیقاً چه اتفاقی برای بیمار رخ داده، هنوز مشخص نیست و باید در کمیته مربوطه در دانشگاه مورد بررسی قرار گیزد که در صورت بروز هرگونه مشکل و کوتاهی، موارد مربوطه را اصلاح می‌کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهرستان اردکان مرگ مغزي استانی اجتماعی چشم پزشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۵۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی

به گزارش خبرگزاری مهر، میترا قالیبافیان متخصص رادیوانکولوژی و مسئول فنی بخش رادیوانکولوژی بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودکان محک، درباره اهمیت پرداختن به تومورهای شایع مغزی، افزود: طی سال‌های اخیر در بیمارستان محک کارگروه نوروانکولوژی بر درمان تومورهای مغزی متمرکز شده است. این کارگروه با جدیت هرچه تمام‌تر، برنامه‌های درمانی مؤثرتر و به‌روزتری را برای درمان تومورهای مغزی کودکان بر اساس علم مبتنی بر شواهد (evidence based medicine) و آموخته‌های توموربورد یا همایش‌های علمی، پیشنهاد می‌دهد. همچنین جلسات توموربورد بر خردِ جمعی و بررسی همه‌جانبه و هم‌زمان بیماری توسط گروه‌های مختلف درمانی متمرکز است و احتمال خطاهای پزشکی را کاهش می‌دهد.

وی افزود: تومورهای مغزی در کودکان به دلیل نوع تومور و درمان آن با تومورهای مغزی بزرگسالان متفاوت است و از این منظر هدف نخست کنگره نشان دادن تفاوت نوع تومورهای مغزی و درمان آن میان کودکان و بزرگسالان است.

هادی موسی‌خانی فوق تخصص هماتولوژی و انکولوژی کودکان، نیز با بیان اینکه بیش از ۲۰ درصد کودکان مبتلا به تومورهای مغزی کودکان در بیمارستان محک به صورت مستقیم درمان می‌شوند و بیماران دیگر نیز در ۴۱ مرکز درمانی در سراسر کشور تحت حمایت مؤسسه محک قرار دارند افزود: بر همین اساس کنگره با تمرکز بر رویکرد چند تخصصی در درمان تومورهای مغزی کودکان برگزار می‌شود.

وی با اشاره به نقش و اهمیت پروفسور پروانه وثوق در حوزه انکولوژی کودکان در ایران بیان کرد: بسیاری از انکولوژیست‌ها در ایران به صورت مستقیم و غیر مستقیم شاگرد پروفسور پروانه وثوق بودند و با توجه به نقش ایشان در درمان انکولوژی کودکان این کنگره با یادبود پروفسور پروانه وثوق برگزار می‌شود.

موسی خانی در ادامه با بیان اینکه بیمارستان محک در پیگیری رویکرد درمان چند تخصصی در تومورهای مغزی کودکان در ایران پیشرو است افزود: گرچه در سایر مراکز درمانی به صورت غیرمستقیم رویکرد درمان چند تخصصی در انکولوژی کودکان دنبال می‌شود اما بیمارستان محک با برگزاری جلسات درمان چند تخصصی از سال ۱۴۰۱ تاکنون در این باره پیشگام است و امیدواریم که سایر مراکز درمانی نیز با الگوگیری از بیمارستان فوق تخصصی محک بتوانند رویکرد درمان چند تخصصی در تومورهای مغزی کودکان را به صورت مستقیم اجرا کنند.

کد خبر 6090555 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • شک و تردید سالم است، اما در پزشکی می‌تواند خطرناک باشد!
  • نجات جان ۶ بیمار با اهدای اعضای بیمار ۴۴ ساله مشهدی
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌ بخش جان ۶ بیمار
  • اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌بخش جان ۶ بیمار
  • وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی
  • کبد بیمار یزدی نجات بخش جان هم‌وطنی دیگر شد
  • ثبت ششمین اهدای عضو در استان یزد
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد