Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@23:04:33 GMT

کتاب‌هایی به پیشنهاد سیدمهدی جعفری و منصور ضابطیان

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۹۷۱۶۱

کتاب‌هایی به پیشنهاد سیدمهدی جعفری و منصور ضابطیان

سیدمهدی جعفری کتاب «پرتوی از قرآن» و منصور ضابطیان کتاب «از فرانکلین تا لاله‌زار» را برای مطالعه معرفی کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، سیدمهدی جعفری، نویسنده، مترجم و پژوهشگر علوم دینی، عضو پیوسته و رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم با پیوستن به پویش «کتابخوانی ملی» که توسط این سازمان برگزار شده است با ارائه پیشنهادش برای مطالعه گفت: کتاب «پرتوی از قرآن» از سخنان و تفاسیر مهم آیت‌الله سیدمحمود طالقانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او توضیح داد: آیت‌الله طالقانی در طول عمر خود، مردم را با قرآن و نهج‌البلاغه هدایت می‌کرد. اما از آغاز فعالیت‌های ایشان گفته‌های تفسیری‌اش ثبت و ضبط نشده است و با آغاز دهه ۴۰ جمع‌آوری فعالیت‌های تفسیری در قالب این کتاب شروع شد.

جعفری گفت: در این کتاب پنج جزء قرآن در شش‌ جلد تدوین شده است و بر این اساس مجموعه آثار آیت‌الله طالقانی به همراه کتاب «پرتوی از قرآن» ویراستاری شده و با مستندسازی و ویراستاری جدید این مجموعه آثار به چاپ رسیده است.

او افزود: مجموعه آثار آیت‌الله طالقانی شامل تفسیر پرتوی از قرآن، قرآن در صحنه، قرآن در زندان و قرآن در خانواده است. در جلد اول و دوم «پرتوی از قرآن» جزء اول و دوم قرآن آمده است و جلد سوم و چهارم کتاب نیز در برگیرنده سوره آل عمران و قسمتی از سوره نساء است و جلد پنجم و ششم هم شامل جزء سی قرآن می‌شود.

جعفری سپس تصریح کرد: کتاب «پرتوی از قرآن» شیوه خاص تفسیر آیت‌الله طالقانی در زمینه الفاظ قرآن است.

منصور ضابطیان، روزنامه‌نگار، مجری و نویسنده نیز با پیوستن به «پویش کتابخوانی ملی»، مطالعه کتاب «از فرانکلین تا لاله‌زار» را پیشنهاد داد و گفت: نوشتن سرگذشت‌نامه از سنت‌های خوب است که این سنت در ایران کم‌رنگ است. در کتاب‌فروشی‌های کشورهای دیگر قفسه بزرگی مربوط به سرگذشت‌نامه وجود دارد که توسط افراد نوشته شده و یا به صورت مصاحبه تنظیم است.  

او افزود: این سرگذشت‌نامه‌ها خواننده را با زندگی افراد مختلف به ویژه اشخاصی که تاثیرگذار بوده‌اند، آشنا می‌کند و می‌تواند الهام‌بخش باشد.

ضابطیان همچنین گفت: در ایران نوشتن سرگذشت‌نامه کمتر بوده،‌ اما وقتی یک سرگذشت‌نامه خوب به چاپ رسیده، مورد استقبال قرار گرفته است. یکی از سرگذشت‌نامه‌های خواندنی که در ایران منتشر شده کتاب «از فرانکلین تا لاله‌زار» است که گفت‌وگوی مفصلی با همایون صنعتی‌زاده است و من قصد دارم به بهانه پویش «کتابخوانی ملی» که سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران آغاز کرده، آن را معرفی کنم.

این مجری و نویسنده سپس بیان کرد: همایون صنعتی‌زاده شخصیتی است که نه فقط در عرصه فرهنگ بلکه در عرصه اقتصاد نیز چهره ماندگاری است. او گرچه اکنون در میان ما نیست اما تاثیر فعالیت‌هایش بر فرهنگ و ادبیات ایران بی‌نظیر است و بخشی از کتاب «از فرانکلین تا لاله‌زار» درباره تاسیس انتشارات فرانکلین و چاپخانه است که بخشی از تاریخ چاپ ایران را تشکیل می‌دهد، راه‌اندازی کارخانه گلاب و کشت مروارید در کیش و یا تاسیس شهرک خزرشهر از دیگر فعالیت‌های صنعتی‌زاده است که در این کتاب ذکر شده است.

او در ادامه گفت: خواندن این کتاب انسان را به حیرت وامی‌دارد که آیا یک انسان می‌تواند در طول زندگی خود به این میزان فعالیت داشته باشد؟ و آیا یک فرد می‌تواند به این میزان در عرصه‌های مختلف تاثیرگذار باشد؟

ضابطیان افزود: کتاب «از فرانکلین تا لاله‌زار» یک گفت‌وگوی بسیار طولانی است که سیروس علی‌نژاد با زنده‌یاد همایون صنعتی‌زاده انجام داده است و ما را با بخشی از تاریخ ایران از نگاه آقای صنعتی‌زاده آشنا می‌کند، تاریخی که دانستن آن برای همه ما بسیار مهم است و می‌تواند به آینده ایران کمک کند.

او در ادامه گفت: زندگی همایون صنعتی‌زاده پر از فراز و نشیب است و اگر نگاه عمیقی به زندگی او بیاندازیم متوجه می‌شویم که آدم‌های پویا در هر حوزه و دوره‌ای اگر با محدودیت روبه‌رو شوند بلافاصله راه دیگری را برای پیشبرد انگیزه‌های خود پیدا می‌کنند. توصیه می‌کنم به بهانه پویش کتابخوانی ملی «از فرانکلین تا لاله‌زار» را مطالعه کنید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منصور ضابطیان هفته کتاب پویش کتابخوانی ملی فرانکلین تا لاله زار همایون صنعتی زاده آیت الله طالقانی کتابخوانی ملی پرتوی از قرآن سرگذشت نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۷۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی و جشن امضای کتاب عکس «احتضار»

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، کتاب «احتضار» شامل عکس‌های سعید فلاح‌فر از شهر تهران است که در یک دهه گذشته عکاسی کرده و واجد نگاهی جامعه‌شناختی است. عکس های کتاب با تمرکز بر موضوع هویت، از منظر معماری و شهرسازی نیز قابل توجه است و موقعیت انسان را در شهر نشان می‌دهد. 

مراسم رونمایی و جشن امضای این کتاب با حضور؛ دکتر نوا توکلی‌مهر (معمار منظر و پژوهشگر شهری) عباس عرب‌زاده (عکاس و مدیر هنری کتاب) سید محمد طباطبایی ( ناشر) و سعید اسلام‌زاده ( روزنامه‌نگار و منتقد هنری) برگزار می‌شود.

کتاب «احتضار» در انتشارات «بط» منتشر شده و پس از مراسم رونمایی و جشن امضا در نمایشگاه کتاب هم عرضه خواهد شد. 

سعید فلاح‌فر (شاعر، عکاس و منتقد هنری) فارغ التحصیل رشته مرمت بناهای تاریخی، دکترای تاریخ هنر و درجه یک هنری در رشته عکاسی است و علاوه بر تالیفات تخصصی، نمایشگاه های متعددی از آثارش در ایران، فرانسه، تاجیکستان، گرجستان، کانادا و... برگزار شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به دو جشنواره ملی کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • تغییر چهره بازیگر مهمان مامان مهرجویی بعد از ۲۰ سال | ببینید
  • نخستین کنگره ملی ایران شناسی برگزار می‌شود
  • رونمایی و جشن امضای کتاب عکس «احتضار»
  • اقدامات بی بدیل امام صادق علیه السلام در حفظ و صیانت از روایات
  • بازیگر سینما و پیشنهاد کتابی مرموز
  • تمسخر چکمه‌های پدرِ شاه، توسط آیت‌الله خمینی!