Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@22:34:19 GMT

برخورد دولت با مرزنشینان بد حساب چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۹۸۲۳۱

برخورد دولت با مرزنشینان بد حساب چیست؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، از سال ۱۳۹۷ و همزمان با آغاز دور جدید تحریم‌های یک جانبه آمریکا علیه ایران، دولت اعلام کرد به منظور مدیریت نیازهای ارزی کشور، در کنار محدود کردن واردات برخی کالاها، در زمینه صادرات نیز تعهدات ارزی مشخصی را تدوین می‌کند تا صادرکنندگان پس از فروش محصولات خود، موظف به بازگشت ارز حاصل از آن به کشور شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دو سال گذشته، اختلاف نظرهای به وجود آمده میان بانک مرکزی و اتاق‌های بازرگانی درباره نحوه اجرای دستورالعمل‌های ارزی این بانک بارها بالا گرفت و هرچند به نظر می‌رسید با اصلاحات صورت گرفته در ماه‌های پایانی سال گذشته، فضا آرام شده اما اظهار نظر همتی – رئیس کل بانک مرکزی – درباره ارزهای بازنگشته و اعلام عدد ۲۷ میلیارد دلاری آنها، بار دیگر اختلافات میان دو طرف را افزایش داد.

هر چند در هفته‌های بعد، بخشی از این عدد اعلامی تعدیل شد اما اتاق بازرگانی اعلام کرد که از ارزهای بازنگشته، سهم محدودی را برای تاجران و صاحبان کارت‌های بازرگانی در نظر می‌گیرد و مابقی مربوط به سایر شرکت‌ها می‌شوند. جمشید نفر – رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران، اظهار کرد: در شرایطی که بانک مرکزی از اعداد بسیاری بزرگ ارز که به کشور بازنگشته صحبت می‌کند، بررسی‌های اتاق این موضوع را تایید می‌کند که تنها بخش محدودی از این ارز به بخش خصوصی واقعی مربوط است و مابقی یا شامل حال شرکت‌های دولتی و نیمه دولتی می‌شود یا از سوی مرزنشینان که با کارت‌های پیله وری اقدام به صادرات می‌کنند، انجام شده است.

به گفته نفر، اتاق بازرگانی به منظور بررسی علل به تعویق افتادن بازگشت ارز از سوی برخی صادرکنندگان جلساتی را با آنها برگزار کرده و به دنبال رسیدن به راه حلی مناسب در این حوزه خواهد بود اما در این بین باید مراقبت شود که وقتی آماری از سوی یکی از مسئولان ارائه می‌شود، چه قدر به وجهه صادرکنندگان آسیب وارد می‌شود و این در حالی است که بخش عمده ارزهای بازنگشته مربوط به تجار شناسنامه دار نیست.

به دنبال این اظهارات، توجه ها به سمت صاحبان کارت‌های پیله وری جلب شود. افرادی که به دلیل سکونت در مناطق مرزی، امکان دریافت این کارت را پیدا می‌کنند و به کشورهای همسایه کالا می‌فروشند و به نظر می‌رسد با گذشت بیش از دو سال آغاز طرح تعهدات ارزی، بخشی از ارز را به کشور با نگردانده‌اند.

چند هفته پس از آغاز این گمانه زنی‌ها، حالا حمید زادبوم – رئیس کل سازمان توسعه تجارت – از پیگیری این موضوع و برنامه ریزی برای حل مشکل ارزی صاحبان کارت‌های پیله وری خبر داده است.

او گفته در آینده نزدیک و با تمهیدات اندیشیده شده نسبت به رفع مشکلات ارزی پیله‌وران و مرزنشینان اقدام خواهد شد.

مسئول کمیته اقدام ارزی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به استخراج میزان صادرات و واردات مرزنشینان و پیله‌وران، توجه به قوانین بالادستی در خصوص مرزنشینان و پیله‌وران را ضروری عنوان کرد و از دفتر توسعه خدمات بازرگانی و دفتر مقررات صادرات و واردات خواست در جلسه آتی کمیتۀ اقدام ارزی، بررسی‌های کارشناسی با هدف تصمیم‌گیری در مورد مرزنشینان و پیله‌وران صورت گیرد.

هرچند هنوز دستگاه‌های دولتی به طور دقیق میزان ارز صادراتی بازنگشته از سوی صادرکنندگان پیله ور را اعلام نکرده‌اند اما به نظر می‌رسد، با اعلام سازمان توسعه تجارت، به زودی تکلیف آنها روشن خواهد شد.

پربیننده ترین عطش خرید عراقی‌ها از بازار ایران گل‌فروشی‌ها پرپر شدند فعالیت کدام شغل‌ها از فردا ممنوع است؟ کاهش ۲۵هزار تومانی قیمت گوشت قرمز ماسک‌های چینی ۶۰۰تومانی

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صادرات اتاق بازرگانی رییس کل بانک مرکزی کمیسیون صادرات کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی سهام عدالت پیله وران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۸۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران

اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان در پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران مستقر شدند.

به گزارش ایسنا، تعدادی از فعالان و نمایندگان عرصه اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان و اتاق بازرگانی تهران جهت ایجاد اتاق مشترک بازرگانی فناوری بین‌المللی در کشور در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایرانی حضور یافتند.

در این نشست حسن زمانیان، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن اشاره به اهمیت جایگاه اتاق‌های مشترک بازرگانی اقتصادی اظهار کرد: اتاق‌ها در عرصه تولید، خدمات بویژه صادرات و همچنین در جهت کمک به فراهم آوردن موجبات رشد و توسعه اقتصادی کشور نقشی اثرگذار دارند.

وی ضمن اظهار خرسندی از حضور و استقرار اتاق‌های بازرگانی در پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران، گفت: علاوه بر شرکت‌های مستقر در این پارک قطب فناوری پارک نیز در شهر آفتاب تاسیس شده است.

زمانیان افزود: در راستای علمی و تخصصی کردن محصولات شرکت‌ها و تولیدکنندگان داخلی و با تفاهم و همکاری با وزارت صمت و با امضای دو معاونت در وزارتخانه علوم و صمت گواهی‌نامه‌های رتبه‌بندی تحقیق و توسعه صادر می‌شود که معتقد هستیم نهادها و شرکت‌های اقتصادی درصورت نبود بخش تحقیق و توسعه از عرضه و تقاضای بازارهای جهانی عقب می‌مانند و وجود این بخش در شرکت‌ها کاملا ضروری است.

معاون وزیر علوم گفت: یکی دیگر از گواهینامه‌ها که تعیین‌کننده درصد داخلی یا خارجی بودن محصولات شرکت‌ها را تعیین می‌کند، گواهی عمق ساخت داخل است که توسط سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران صادر می‌شود و در صورتی که درصد امتیاز گواهی بالا باشد، آن محصول از معافیت گمرکی برخوردار شده و چنانچه بتواند نیاز آن محصول را در کشور فراهم کند، از واردات آن جلوگیری خواهد شد.

وی تصریح کرد: رتبه کشور ما در جهان از نظر علمی پانزده است، ولی در نوآوری و دانش فنی رتبه ۶۳ را داریم و این فاصله به این دلیل است که نمی‌توانیم به خوبی از پژوهش و تحقیقات خود دانش فنی تولید کنیم و در نهایت این دانش فنی را نیز به تجاری‌سازی نرسانده‌ایم که به تولید محصولات تجاری و بازار محور منجر شود و باید به دنبال تولید محصولاتی باشیم که دارای پیچیدگی اقتصادی مثبت باشند.

به نقل از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، زمانیان افزود: تحقیقاتی مهم است که تبدیل به دانش فنی و پس از آن منجر به تولید محصولی شود که در سطح بین‌المللی رقابت‌پذیر باشد و همچنین محصولات تولیدشده باید به خوبی در بازار ارائه و در معرض دید قرار گیرند که این بازاریابی و تجارت را اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در سطحی وسیع انجام دهند و در تجاری‌سازی و فروش محصولات نقشی کلیدی داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • سومین جشنواره چند رسانه‌ای گردشگری کشور به میزبانی کرمان برگزار می‌شود
  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • کوتاهی در معرفی استان کرمان قابل قبول نیست
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • اجرای طرح‌های اقتصادی باید از مسیر دانشگاه بگذرد
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه