Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزیاتو، مین ها بدون این که تفاوتی قائل شوند مرگ و معلولیت افراد را در پی دارند؛ یک سرباز خودی نیز به همان سادگی و راحتی یک سرباز دشمن می تواند باعث منفجر شدن مین ضد نفر شود. از آن بدتر این که یک شخص غیرنظامی ممکن است روزها، ماه ها و حتی سال ها پس از پایان جنگ نیز به طور ناخواسته و اتفاقی با مین های ضد نفر برخورد کرده و در اثر انفجار آن کشته و یا مجروح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
ارتش ایالات متحده نیز مانند دیگر ارتش های جهان هنوز از مین های ضد نفر زمینی استفاده می کند اما در سال های اخیر تلاش داشته مین های زمینی بسازد که خطری برای افراد غیرنظامی نداشته باشند. وزارت دفاع ایالات متحده بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در پروژه جایگزینی مین های زمینی سرمایه گذاری کرده که هدف آن جایگزین کردن مین های خودکار زمینی با شبکه ای از سلاح های هوشمند است که توسط نیروهای زمینی کنترل و مانیتور می شوند تا تنها نیروهای دشمن را هدف قرار دهند.
قاتل بی تفاوت  
مین های ضد نفر زمینی معمول از یک بدنه فلزی، خرج انفجاری قوی و یک سوییچ فشاری ساخته شده اند. این مین ها در عمقی بسیار کم در زمین دفن شده و وقتی که وزن و فشار کافی روی آن قرار گیرد سوییچ فشار آن تحریک شده و باعث وقوع انفجار می شود. مین های ضد نفر کوچکتر با فشاری که یک انسان متوسط با راه رفتن روی زمین ایجاد می کند نیز منفجر می شوند در حالی که برای انفجار مین های ضد تانک به فشاری چند صد کیلویی نیاز است. مین های دیگری نیز وجود دارند که از طریق سیم تله یا سیم رهاساز فعال شده و برخی دیگر نیز از راه دور کنترل شده و در صورت نیاز منفجر می شوند.
مین ها برای نابودی نیروهای دشمن توسط خودشان ساخته نشده اند. میدان های مین پیشروی نیروهای دشمن را در هنگام حمله کند کرده و باعث می شود که آن ها با سرعتی بسیار کمتر از قبل در میدان مین حرکت کنند. بدین ترتیب نیروهای مدافع زمان بیشتری برای سازماندهی خود بدست می آورند. همچنین این میدان مین ها باعث می شوند که نیروهای در حال پیشروی دشمن یک مسیر مین گذاری نشده را برای ادامه عملیات خود انتخاب کنند که آن ها را به سمت کمین نیروهای مدافع سوق می دهد. میدان های مین به خاطر عدم اطمینانی که در سربازان ایجاد می کنند بسیار ترسناک و موثر هستند.  
ژنرال اچ نورمن شوارتزکف، رهبر نیروهای ائتلاف در حمله به کویت در سال ۱۹۹۱ در جمله ای مشهور چنین گفته است: «همه چیز به یک مین بستگی دارد». اما در حالی که مین ها را عمدتاً سلاحی دفاعی در نظر می گیرند، میدان های مین میراثی خونین از خود به جای گذاشته اند که حتی سال ها پس از پایان جنگ نیز قربانی می گیرد. سالانه صدها، اگر نه هزاران، نفر از مردمانی که در مناطق جنگ زده قدیمی و جدید زندگی می کنند با مین های دفن شده در زیر خاک برخورد می کنند.  
بر اساس داده های ارائه شده توسط کمپین بین المللی منع استفاده از میدان های مین، تنها در سال ۲۰۱۶ روزانه بیش از ۲۳ غیرنظامی در سراسر جهان در برخورد با میدان های مین به جای مانده از جنگ ها کشته یا زخمی شدند که سالانه به رقم باور نکردنی ۸.۶۰۵ نفر می رسد. در پی تلاش ها برای منع به کارگیری میدان های مین، در سال ۱۹۹۷ پیمان اوتاوا به امضای ۱۶۴ کشور رسید که ایالات متحده و ایران جزو امضا کنندگان آن نیستند. فرماندهان ارتش ایالات متحده بر این باورند که میدان های مین بخشی ضروری و حیاتی از تسلیحات نظامی کشور هستند که در مناطق پرتنشی مانند شبه جزیره کره می توانند مانع از پیشروی سریع نیروهای کره شمالی در صورت حمله به بخش جنوبی شوند.
جایگاه انسان در این چرخه  
اکنون، ارتش ایالات متحده تلاش دارد یک میدان مین منطبق با پیمان اتاوا بسازد که یک سیستم شبکه ای جنگ افزاری باشد. در سال ۲۰۱۶، برنامه سیستم جایگزینی میدان مین گیتور چنین تشریح شد: «وقتی که نیروی متخاصم وارد یک میدان مین شبکه ای می شود، سنسورها و تجهیزات الکترونیکی این سیستم به نیروهای خودی هشدار می دهند که چیزی در میان میدان مین قرار دارد. سپس این نیروها در مورد دشمن بودن یا خودی بودن آن موجود تصمیم گیری کرده و برای منفجر کردن یا نکردن سیستم انفجاری ضد نفر وارد عمل می شوند».  
سرهنگ اونیل ویلیامز، مدیر تولید این پروژه درباره آن چنین می گوید: « برنامه جایگزینی میدان مین گیتور بر روی سیستم های انفجاری شبکه ای و حفاظتی متمرکز است. سیستم های انفجاری شبکه سازی شده در چرخه خود یک عامل انسانی را دارند که شرایط را بررسی کرده و تشخیص می دهد که آیا سنسورهای انفجار توسط سرباز، غیزنظامی، خودرو یا حیوان فعال شده است یا خیر. به محض این که سرباز کنترل کننده عامل هشدار را تشخیص داد، می تواند برای از بین بردن تهدید اقدام کند یا ادامه عملیات را متوقف نماید». از دیدگاه نظامی، داشتن یک کنترل کننده انسانی در این چرخه زیاد هم دردسرساز نیست.  
برخلاف باور عمومی، میدان های مین در گذشته نیز با این ذهنیت ساخته می شدند که همواره تحت کنترل و بازرسی باشند نه این که کاشته شده و به حال خود رها شوند زیرا این میدان های مین را در نقاطی برپا می کردند که تصور می شد نیروهای دشمن از آنجا وارد می شوند. مانیتورینگ انسانی مواد انفجاری شبکه سازی شده این کار را از راه دور از طریق یک خودرو زمینی کوچک و رباتیک، یک پرنده بدون سرنشین یا وب کم های نظامی انجام خواهد داد. یک سوال جذاب در مورد سیستم جدید گیتور این است که آیا سیستم انفجاری شبکه سازی شده یک سیستم تسلیحاتی کاملاً جدید است یا خیر؟  
این سیستم را می توان یک سیستم ضد تانک دانست که بر سر راه نیروها زرهی در حال پیشروی دشمن کار گذاشته می شود. نیروهای خودی که این سیستم شبکه سازی شده را کنترل می کنند می توانند اجازه دهند تانک های دشمن وارد میدان شده و پس از ورود آن ها به عمق میدان مین، سیستم های انفجاری را فعال کنند که نابودی این تانک ها را در پی دارد. بدین ترتیب می توان از این سیستم به عنوان یک توپخانه موثر استفاده کرد. تنها تفاوت بین میدان مین متشکل از تله های انفجاری شبکه سازی شده و توپخانه در این است که توپخانه برای ریختن آتش بر روی تانک های دشمن به هویتزرهایی در آن حوالی نیاز دارد اما در این سیستم جدید سیستم انفجاری از قبل در میدان نبرد کاشته شده است و تنها باید صبر کرد تا در زمان مناسب آن را فعال و منفجر کرد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: مین جنگ قاتل دشمن ارتش سلاح تانک مین های ضد نفر میدان های مین ایالات متحده نیروهای دشمن میدان مین شبکه ای مین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۸۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر جا میدان به نیروهای متعهد و انقلابی داده شد، سربلند بوده‌ایم

معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: پس از انقلاب اسلامی هر جا میدان به نیروهای متعهد، متخصص و انقلابی واگذار شد، پیشرفت کرده‌ایم و هر زمان نگاهمان به بیرون بود، موفق نبوده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، محسن منصوری، امروز_ سه‌شنبه، یازدهم اردیبهشت_ در جمع، کارکنان و پرسنل شرکت نفت و گاز گچساران اظهار کرد: اینجا صحبت از افتخار است و کارگری با رزق حلال عجین شده است و پیامبر فرمودند؛ «بزرگترین عبادات کسب روزی حلال است» امروز در نبرد بزرگ اقتصادی، نقش کارگران بی‌بدیل است.

وی افزود: لازم می‌دانم از طرف رئیس‌جمهور از شما کارگران تقدیر و تشکر کنم که برای عزت و سربلندی ایران اسلامی تلاش می‌کنید، امروز به استقلال کامل در این حوزه رسیده‌ایم و صنعت نفت ما یک صنعت پیشرو است و نقش تعیین‌کننده و پیشرو در اقتصاد دارد و متوسط رشد اقتصادی ما بالاتر از شش درصد است و این آمار در صنعت نفت هم بیشتر است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: امروز بیش از سه و نیم میلیون بشکه نفت تولید می‌کنیم و برای چهارمیلیون بشکه در روز تلاش می‌کنیم و برای رسیدن به قله و تعالی کشور فداکاری‌ها صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: برای توفیق حداکثری تمام ابزارها اعم از مدیریت، سرمایه انسانی، منابع، ایمان به خدا را داریم.

منصوری خاطرنشان کرد: تمام مولفه‌های توفیق یکی از پس از دیگری در کشورمان جمع شده‌است تا هر چه زودتر به توفیق نهایی برسیم، امروز ایران اسلامی به ظرفیت‌های خودش تکیه می‌کند و در بسیاری از امورات به خودکفایی رسیده‌است.

وی افزود: در صنعت نفت قطعات فرسوده بازسازی شدند و امروز به روزهایی رسیده‌ایم که میزان تولید بیشتر از آن روزهای قبل از تحریم است، هرچند دشمن تمام تلاش خود را برای ضربه زدن به این مملکت انجام می‌دهد.

معاون رئیس‌جمهور گفت: برای ما همه عرصه‌ها همانند عرصه عاشورا است و مفتخریم بعد از گذشت چند دهه انقلاب، هرکجا میدان را به نیروی جوان و متهد و متخصص انقلابی داخلی دادیم، پیشرفت کردیم و هرجا که نگاه به بیرون داشتیمموفق نبوده‌ایم.

وی تصریح کرد: امروز تلاش شرکت‌های دانش بنیان را شاهد هستیم تا بار کشور را بلند کنند و مسائل بزرگ را مرتفع کنند و این از افتخارات صنعت نفت، جامعه کارگری و سایر عوامل است.

منصوری خاطرنشان کرد: درکنار این زحمت‌ها توجه به محیط پیرامونی هم حائز اهمیت است و در صنعت نفت به مسئولیت‌های اجتماعی توجه ویژه‌ای شده‌است.

کد خبر 749301

دیگر خبرها

  • انتشار تصاویری از عملیات منفجر کردن یک تونل توسط نیروهای القسام
  • امیرسرتیپ بختیاری: مرتضی رضایی و ابوشریف اعتقاد داشتند وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست
  • هر جا میدان به نیروهای متعهد و انقلابی داده شد، سربلند بوده‌ایم
  • محسن رضایی و ابوشریف اعتقاد داشتند وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست /گروه‌های چپ به ارتشی‌ها تهمت‌های ناموسی زدند
  • توزیع کنسرو انفجاری بین مردم گرسنه غزه! +عکس
  • بنادر هوشمند، راهی برای آینده روشن
  • همدلی نیروهای مسلح مثال‌زدنی است
  • حریق یک مرکز اقامتی در میدان ولیعصر تهران
  • فرمانده نیروهای مسلح اوکراین: وضعیت میدان نبرد بدتر می‌شود
  • سیرسکی: اوضاع اوکراین وخیم است