Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@17:49:29 GMT

غربت کتابخانه ها در دوره سیطره کرونا

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۰۰۱۴۹

غربت کتابخانه ها در دوره سیطره کرونا

ایسنا/سمنان معاون‌ سیاسی،‌ امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان از آنچه غربت کتابخانه های عمومی در دوره سیطره ویروس نوظهور کرونا یاد کرد و گفت: کووید ۱۹ اگرچه آثار منفی متعددی داشته اما حضور بیشتر در خانه و محدودیت اجتماعات و دورهمی ها بستر مناسبی برای مطالعه و کتابخوانی بیشتر فراهم کرده است.

حبیب‌الله خجسته‌پور، همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی در آیین گرامیداشت بیست و هشتمین دوره هفته کتاب سالن جلسات کتابخانه مرکزی استان سمنان اظهار کرد: امروز بیشتر مردم برای آگاهی و دانش افزایی از رویدادهای مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. با پیشرفت فناوری از فضای مجازی بهره‌مند می شوند که لازم است کتابخانه‌های عمومی از این فضای نوین برای ترویج کتابخوانی نهایت بهره را ببرد.

وی با اشاره رشد فناوری و لزوم بهره گیری از آن در راستای بهبود سرانه مطالعه تصریح کرد: کتابخانه‌های عمومی استان سمنان با توجه به پیشرفت فناوری نوین در عرصه اطلاع‌رسانی و دانش‌افزایی با سنت‌شکنی و تغییر رویه‌ به پاتوق اهالی فرهنگ و کتاب تبدیل شود.
این مسوول ارشد اجرایی خاطر نشان کرد: باتوجه ورود فناوری و اطلاع‌رسانی‌های نوین به کشور، کتابخانه‌های عمومی در کنار ادامه رویه‌های معمول گذشته در ترویج کتابخوانی، امکانات خود را در اختیار اهالی فرهنگ هم قرار دهند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان ادامه داد: به عنوان مثال اگر از قرائت خانه کتاب‌خانه‌های عمومی استان استقبال نمی شود این‌ اماکن به محلی برای حضور اهالی فرهنگ و هنر برای نقد و بررسی کتاب شود.
وی اضافه کرد: اقداماتی برای معرفی سمنان به عنوان پایتخت کتاب در سال ۱۴۰۰ از سوی فرمانداری، شهرداری، شورای اسلامی و دستگاه‌های اجرایی این شهرستان در حال انجام است به یقین برنامه های در دست انجام در ترویج فرهنگ‌ مطالعه و کتاب در استان بسیار تاثیر گذار است.
خجسته پور گفت: باید بپذیریم بخشی از آسیب های اجتماعی ناشی از کاهش سرانه مطالعه در جامعه است و اگر سرانه مطالعه در بین آحاد مردم افزایش یابد، آمار بزهکاری های اجتماعی‌ کاهش خواهد یافت.

کرونا به کتابخانه ها رنگ و بوی غربت داده

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان گفت: قرائت‌خانه کتابخانه‌ها در استان سمنان و دیگر نقاط کشور به دلیل شیوع کرونا ویروس رنگ و بوی غربت گرفته است.

خجسته‌پور، افزود: در آبان هر سال به مناسبت هفته کتاب، همایش و جشنواره های فاخری در استان سمنان برگزار می شد اما امسال به دلیل شیوع کرونا ویروس برنامه های این هفته به شکل دیگر و به طور عمده در بستر فضای مجازی درحال برگزاری است.
وی خاطرنشان کرد: تعداد قابل توجهی از کتابداران، انجمن‌های کتابخوانی شهرستان‌ها و شرکت کنندگان در جشنواره رضوی از استان سمنان در رویدادهای ملی افتخار آفرینی داشتند، که لازم است از تلاش‌های این عزیزان قدردانی‌ کنم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان ادامه داد: افتخارآفرینی جمعی از کتابداران و کتاب‌خوانان استان در جشنواره های کشوری نشان از فرهنگ غنی مردم استان سمنان و اهمیت هم‌استانی ها به کتاب دارد.
خجسته‌پور اضافه کرد: به دلیل شیوع کرونا ویروس قرائت خانه کتابخانه‌های استان همانند دیگر نقاط کشور رنگ و بوی غربت به خود گرفته است اما مردم در ماندن در خانه‌ها برای مقابله با شیوع کرونا ویروس، به امر مطالعه هم توجه داشتند.
وی تصریح کرد: کرونا با وجود اثرات منفی و مشکلاتی که برای کشور به وجود آورد اما ویژگی های مثبتی هم داشته و باعث شده مردم استان در کنار رعایت دستورالعمل های بهداشتی با مراجعه دوباره به کتابخانه های خانگی خود بار دیگر با کتاب آشتی کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان ادامه داد: باید از بسترهای مختلف مانند فضای مجازی باوجود شیوع کرونا ویروس، برای ترویج کتاب و کتابخوانی نهایت بهره را ببریم.

‍ یک و نیم جلد کتاب به ازای هر سمنانی در کتابخانه های عمومی

همچنین دهقانلو، سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان از یک و نیم جلد کتاب به ازای هر سمنانی در کتابخانه های عمومی  این استان خبر داد و گفت: در حال حاضر ۵۴ باب کتابخانه عمومی در سراسر استان سمنان فعال هستند.

وی با اشاره به حمایت های استاندار از کتابخانه های عمومی استان افزود: پیام استاندار سمنان در هفته گرامیداشت کتاب سال جاری برای‌ کتاب‌داران و کتاب‌خوانان استان بسیار دلگرم کننده بود.

دهقانلو از تداوم برنامه های این اداره کل با وجود شیوع کروناویروس خبر داد و تصریح کرد: به دلیل شیوع کرونا ویروس، امسال آیین گرامیداشت بیست و هشتمین دوره هفته کتاب در استان سمنان با رنگ و بوی متفاوتی برگزار و عمده در بستر فضای مجازی برگزار شد.

وی به تمجید از ترویج فرهنگ اهدا کتاب در استان پرداخت و خاطرنشان کرد: در یکسال گذشته افزون بر ۱۱۵ هزار جلد کتاب از سوی اقشار مردم بافرهنگ استان به کتابخانه ها اهدا شد که از این تعداد ۲۷ هزار جلد در کتابخانه های عمومی در دسترس کتابخوانان قرار گرفت و مابقی کتب به دستگاه های اجرایی اعطا شد.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان با اشاره به اقبال هم استانی ها به استفاده از ظرفیت کتابخانه های عمومی گفت:  براساس آخرین آمار، افزون بر ۵۷ هزار نفر در استان عضو کتابخانه های عمومی هستند.

وی با بیان اینکه بیش از یک میلیون جلد کتاب در کتابخانه های عمومی استان وجود دارد اضافه کرد: به ازای هر یک نفر از هم استانی ها، یک و نیم جلد کتاب در کتابخانه ها استان در قفسه ها جای گذاری شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری معاون سیاسی استاندار سمنان منطقه سمنان کتاب همه باهم علیه کرونا امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان کتابخانه های عمومی استان دلیل شیوع کرونا ویروس کتابخانه های عمومی خانه های عمومی استان کتابخانه ها استان سمنان معاون سیاسی فضای مجازی خجسته پور هفته کتاب رنگ و بوی جلد کتاب خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۰۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با بیان اینکه استان همدان با توجه به ظرفیت‌های ادبی، گهواره ادبیات کودک و نوجوان ایران به حساب می‌آید، گفت: دومین دوره جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان «دوست من کتاب» از آبان ماه سال ۱۴۰۱ آغاز شد و آثار بسیاری از سراسر استان‌های کشور به دبیرخانه رسید.

عاطفه زارعی گفت: هیئت داوران این جشنواره از استادان برجسته ادبیات کودکان و نوجوان، مانند مصطفی رحماندوست، محمدرضا یوسفی، افسانه شعبانژاد، بابک نیک طلب، غلامرضا بکتاش، حامد محقق، محمود پوروهاب تشکیل شده که از افتخارات ایران اسلامی به حساب می‌آیند.

او گفت: مراسماختتامیه این جشنواره روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ساعت ۱۰ صبح در محل سالن ابن‌سینا همدان واقع در بلوار مفتح با حضور برگزیدگان، علاقمندان و چهره‌های شاخص ادبی برگزار می‌شود. 

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با اشاره به اینکه روز سه‌شنبه نیز دو کارگاه آموزشی شعر و داستان در محل کتابخانه مرکزی همدان برگزار می‌شود، گفت: کارگاه آموزشی شعر با حضور مصطفی رحماندوست، غلامرضا بکتاش و کمال شفیعی و کارگاه آموزشی داستان با حضور محمدرضا یوسفی، بهناز ضرابی‌زاده و مونا اسکندری ساعت ۱۵ روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • شماره هجدهم کتاب هدهد سفید در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • عرضه «بحر المحبه فی اسرار الموده» در نمایشگاه کتاب
  • چاپ سوم «سیطره» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند
  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!
  • عصر شعر شیراز در کتابخانه رئیسی اردکانی برگزار می‌شود