Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- فرش دستباف در دهستان طرود، یکی از ظرفیت‌هایی است که در سال‌های گذشته کمتر موردتوجه دست‌اندرکاران قرار گرفته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شاهرود، با سفر به جنوب غرب شهرستان شاهرود به دهستان طرود می‌رسیم. دهستانی که برای مردم شاهرود و استان سمنان یادآور نخلستان‌های زیبای خرما و پرورش شتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین برای برخی نیز صحنه‌هایی کم‌نظیر از شن و رمل و کویر را به یاد می‌آورد که چشم هر بیننده‌ای را مجذوب کرده و زیبایی چشم‌نوازی را هدیه می‌کند؛ اما هر آنچه گفته شد، همه‌چیزهایی نیست که در این نقطه از شهرستان شاهرود وجود دارد.

شاید برای هر مسافر یا رهگذری که برای اولین بار به دهستان طرود و روستاهای توابع آن سفر می‌کند، جالب توجه باشد که صدای تولید فرش‌های دست‌باف نیز از کارگاه‌های کوچک خانگی اما به وسعت دل مردمان این دیار به گوش می‌رسد.

چند سالی است که تولید فرش‌های دست‌باف در این منطقه به یکی از حرفه‌های جذاب برای مردمان آن به‌ویژه زنان روستایی تبدیل شده است.

کارگاه‌هایی که در مساحتی کم و در بین خانه‌های مردم همه‌روزه مشغول فعالیت هستند و تولید فرش‌های زیبای دستباف که نتیجه دست هنر زنان روستایی است، نقش و نگاری ماندگار را بر فرش‌های تولیدی به یادگار می‌گذارد.

اما جای خالی یک موضوع به‌روشنی احساس می‌شود و آن عدم توجه به برند سازی و تبلیغ فرش دستباف این منطقه با نام تجاری ویژه خود است. دلیل آن چیست؟

عدم توجه وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر مسئولان و دست‌اندرکاران سبب شده که فرش دستباف این منطقه در روستاهای طرود و سطوه با این نام صادر نشود.

جالب اینکه خریدار اصلی این فرش‌ها استان‌های هم‌جوار سمنان و به‌ویژه استان اصفهان است و نکته تعجب‌آور این داستان، برند سازی با اسم خریدار زیر طاق‌های فرش دستباف در خود روستا است.

از پایانه صادراتی فرش استان زنجان چه خبر؟فرش قرمز گلستانی‌ها برای کرونا؛ موج سوم بیماری با دورهمی‌ها و عروسی‌ها از راه رسید

به سراغ یکی از تولیدکنندگان فرش دستباف که رفتیم در جواب گفت: زمانی که فرش در حال آماده شدن است، اسم خریدار در پایین هر فرش با حک شدن نام آن شهرستان، ارسال می‌شود.

سؤال مهم اینجاست که چرا باید با کم‌کاری مسئولان و عدم تشویق بخش خصوصی، فرش این منطقه با نام تجاری و برند ویژه خود در جای‌جای نقاط کشور صادر شود تا دیگر شهرستان‌های خارج از استان با سوءاستفاده از هنر دست مردمان نجیب این دیار، فرش را با نام خود معرفی نکنند؟

قطعاً ارزش‌افزوده فرش برند سازی شده و با نام تجاری ویژه، به‌مراتب بیش از قیمت‌های کنونی خواهد بود و جدای از این موضوع زمینه تبدیل‌شدن این روستا به قطب فرش دستباف در استان سمنان و رقابت آن با برندها و شهرهای مدعی در این عرصه خواهد شد.

در این رابطه لازم است تا مسئولان دستگاه‌های اجرایی و متولیان هر چه زودتر به کمک روستاییان این منطقه بشتابند و زمینه تولید بیشتر همراه با تجاری‌سازی آن و ایجاد نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌های فرش دستباف این منطقه در شهرستان شاهرود و دیگر نقاط استان سمنان را فراهم کنند.

گزارش از مسعود کریمی

انتهای پیام/363/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دهستان طرود فرش دستباف برند سازی فرش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۲۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضع پدافند غیرعامل تأسیسات ذخیره‌سازی گاز سراجه بررسی شد

وضع پدافند غیرعامل مرکز ذخیره‌سازی گاز سراجه با حضور معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور، مدیر منطقه ۳ عملیات انتقال گاز و تیمی متشکل از مدیران و مسئولان اچ‌اس‌ئی و اجرایی وزارت نفت، شرکت ملی گاز، انتقال گاز و مهندسی و توسعه گاز و گروه نفت مرکزی بررسی شد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت انتقال گاز ایران، مهدی زارع، مدیر منطقه ۳ عملیات انتقال گاز، در ‏این بازدید با ارائه گزارشی از اقدام‌های انجام‌شده در حوزه پدافند غیرعامل و ایمنی در تأسیسات ذخیره‌سازی گاز سراجه، با توجه به موقعیت حساس و راهبردی آن گفت: این تأسیسات در فصل‌های سرد سال بخشی از گاز مصرفی استان تهران و شهرهای شمال و شمال شرقی کشور را تأمین می‌کند و در پایداری شبکه انتقال گاز نقشی بسزا دارد.

وی بیان کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی ‏برای کارکنان، نصب سیستم کولینگ و فومینگ روی مخازن ذخیره‌سازی، روزآمدکردن سیستم‌های اطفا و اعلان حریق و تجهیز دو دستگاه ‏ماشین اطفای حریق، نصب دوربین مداربسته، ارزیابی ریسک امنیتی SVE، مطالعات HAZOP و برگزاری نشست با ‏سازمان‌های متولی استان در این زمینه، ازجمله این ‏اقدام‌هاست.‏

عبدالرحمن کشوری، معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور، با ارزیابی و بررسی این اقدام‌ها به‌لحاظ رعایت الزام‌های پدافند غیرعامل در مخازن و تأسیسات ذخیره‌سازی و محیط‌های پیرامونی، از زحمات کارکنان منطقه ۳ عملیات انتقال گاز در ایجاد زیرساخت‌های حوزه ایمنی و پدافند ‏غیرعامل قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • زخم معدن کاری بر پیکر شاهوار
  • شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟
  • ایمن‌سازی دیواره‌های سنگی کانال‌های مستعد ایجاد حادثه در سطح منطقه پنج ارومیه
  • عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی و کشورهای منطقه قابل هضم و توجیه نیست
  • پول انتخابات و جنگ؛ اهداف واقعی‌تر سفر بلینکن به منطقه‌
  • وضع پدافند غیرعامل تأسیسات ذخیره‌سازی گاز سراجه بررسی شد
  • اردکان فرمانداری ویژه شد
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • چرا شهرک‌های فدک و کوثر شاهرود به شهرداری واگذار نشد؟