Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان بازرسی کل کشور تعیین اولویت‎بندی کشور‌های هدف دیپلماسی عمومی، تکمیل بانک اطلاعاتی کشور‌ها و شخصیت‌ها برای نیل به اهداف این بخش، تعامل و بهره‎برداری موثر از ظرفیت نخبگان، تشکل‌های مردم نهاد و انجمن‎های دوستی و فعال‌تر شدن حوزه دیپلماسی اقتصادی را نقاط نیازمند به پیگیری در وزارت امور خارجه برشمرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری میزان - حجت‌الاسلام والمسلمین درویشیان، رییس سازمان بازرسی کل کشور با حضور در وزارت امور خارجه، مقابله با انواع فساد از جمله اداری و اقتصادی را نه تنها اولویت قوه قضاییه و سازمان بازرسی، بلکه از اولویت‌های نظام عنوان کرد و گفت: ما بر شناسایی بستر‌های فسادزا، گلوگاه‌های فساد و اصلاح ساختار‌های ناکارآمد و فرآیند‌های نامناسب در حوزه‌‎های کلان تمرکز داریم.

وی وزارت امور خارجه را پیشانی نظام اسلامی در عرصه بین‎الملل و یکی از دستگاه‌های بسیار تاثیرگذار بر حوزه‌‎های مختلف از جمله اقتصادی و دارای کارکرد‌های منحصربه فرد دانست و افزود: یکی از اقدامات ما در راستای کمک به شما، بررسی عملکرد و تکالیف وزارت امور خارجه است.

رییس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: به دنبال کمک‎رسانی و رفع موانع انجام مأموریت‎های دستگاه‎های اجرایی هستیم و توقع داریم دستگاه‎های اجرایی نیز از پیشنهادها، هشدار‌ها و گزارش‎های سازمان بازرسی کل کشور استقبال کنند، چرا که یک ظرفیت کارشناسی و قانونی رایگان در اختیار آن‌ها قرار می‎گیرد و به آسیب‌شناسی اقدامات آن‌ها می‌پردازد.

حجت‌الاسلام والمسلمین درویشیان با اشاره به قدمت اساسنامه وزارت امور خارجه، برخی از بخش‌های این اساسنامه را نیازمند به بروزرسانی دانست.

وی با اشاره به تکالیف قانون برنامه ششم توسعه به وزارت خارجه تصریح کرد: ماده ۱۰۵ این سند بالادستی تکالیف مهمی را بر عهده وزارتخانه از جمله طراحی و اجرای اقدامات دیپلماتیک در حوزه سیاست خارجی، تقویت دیپلماسی اقتصادی، ایجاد بستر‌ها و شرایط سیاسی لازم برای تنوع بخشی و تقویت پیوند‌های همه جانبه با کشور‌های هدف، بهره برداری از دیپلماسی عمومی و روش‌ها و ابزار‌های نوین و کارآمد اطلاع‌رسانی در گستره فرامرزی، صیانت از وجهه بین‎المللی جمهوری اسلامی ایران در رابطه با موضوعات حقوق بشری، حمایت همه جانبه از حقوق ایرانیان خارج از کشور و جلب مشارکت آن‌ها در توسعه و پیشرفت کشور، به کارگیری ظرفیت‌های دیپلماسی رسمی در سطوح دو و چندجانبه برای ایجاد محیط سیاسی و امنیتی با ثبات و پایدار در منطقه و ... قرار داده است.   بیشتر بخوانید: پیگیری سازمان بازرسی پیرامون تخصیص غیرقانونی ۱۲۰ میلیارد تومانی به دانشگاه شهید بهشتی رییس سازمان بازرسی کل کشور، تقویت دیپلماسی اقتصادی را در شرایط اقتصادی فعلی بسیار حائز اهمیت عنوان و تاکید کرد: شرایط فعلی کشور می‌طلبد وزارت خارجه در حوزه دیپلماسی اقتصادی فعال‌تر شود و این سوال مطرح است آیا برای اجرایی کردن مفاد ماده ۱۰۵ قانون برنامه ششم که در اواخر آن هستیم، ضوابط، دستورالعمل و سازوکار و تقویت تشکیلاتی در وزارتخانه انجام شده است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین درویشیان تصریح کرد: در راستای اجرای برنامه‌های بازرسی دوره‌ای، مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‎ای وزارت خارجه را مورد بررسی قرار دادیم و پیشنهاداتی در راستای حسن جریان امور ارائه کردیم که لازم است اجرا شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین درویشیان با اشاره به آسیب‌ها و چالش‌های اساسی حوزه دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: این بخش با توجه به نقش مثبتی که در حوزه اقتصاد مقاومتی و همچنین وضعیت سخت معیشتی مردم می‌تواند ایفا کند، ضرورت دارد بیشتر مورد توجه قرار گیرد، خصوصا ارتباط با کشور‌های همسایه و منطقه.

وی ادامه داد: عملکرد نمایندگی‌ها در افزایش جذب فناوری و صادرات محصولات دانش بنیان، کمیسیون‎های اقتصادی مشترک با سایر کشورها، مشکلات توافقنامه‎ها و عدم اطلاع از میزان اجرایی شدن آن‌ها و ناهماهنگی بین فعالیت‎های معاونت دیپلماسی اقتصادی و اداره کل سیاسی و منطقه‌ای از جمله چالش‌ها و آسیب‌های حوزه دیپلماسی اقتصادی است که باید فعالیت‎های وزارت‎خانه در این حوزه حول معاونت دیپلماسی اقتصادی شکل بگیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین درویشیان اظهار کرد: قابلیت‎های اقتصادی به ویژه محصولات دانش بنیان، نانو و طرح‎های آماده سرمایه‎گذاری کشور را معرفی کنید و نباید صرفاً معرفی محصولات و سرمایه­‌گذاری کشور‌های خارجی مورد توجه قرار گیرد.

وی درخصوص مطالبات مالی از کشور‌های مختلف همچون کره جنوبی، هند، چین و عراق، گفت: باید مسئولان اقتصادی از ظرفیت دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه بیشتر استفاده کنند تا این منابع وارد کشور شوند.

رییس سازمان بازرسی کل کشور اظهار کرد: در این وزارت‌خانه به دلیل ارتباطات بین‎المللی و فعالیت‎های متنوع، ضرورت ایجاد بستر واحد الکترونیک در فعالیت‎ها بسیار احساس می‎شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین درویشیان در پایان تصریح کرد: امیدوارم در ماه‌های باقیمانده از دولت، اقدامات ماندگاری را خصوصا نسبت به ترمیم ساختار‌هایی که نیاز به اصلاح دارد، انجام دهید.

در این دیدار که با حضور معاون نظارت و بازرسی امور سیاسی و قضایی سازمان و بازرس‌کل واحد‌های تابعه مجلس، ریاست جمهوری و امورخارجه تشکیل شد، محمدجواد ظریف، سیدعباس عراقچی معاون امور سیاسی و غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه به ایراد سخن پرداختند. مشکل در تأمین اعتبارات و تخصیص بودجه، ناهماهنگی در برخی دستگاه‌ها در حوزه تعاملات بین‌المللی با وزارت امور خارجه، ضرورت استفاده از نیرو‌های با سابقه در این وزارتخانه علی‌رغم قانون منع به کارگیری بازنشستگان و همراهی نهاد‌های نظارتی برای پیشبرد اهداف این وزارتخانه با توجه به موقعیت حساس این عرصه از جمله نکات مورد اشاره مسئولان دستگاه دیپلماسی در این دیدار بود.

انتهای پیام/ برچسب ها: سازمان بازرسی کل کشور درویشیان دیپلماسی اقتصادی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سازمان بازرسی کل کشور درویشیان دیپلماسی اقتصادی رییس سازمان بازرسی کل کشور حوزه دیپلماسی اقتصادی دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه وزارت خارجه فعالیت ها دستگاه ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۳۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: ایرانیان معدودی تحت تاثیر فضاسازی رسانه‌های معاند نگران تردد خود به ایران هستند/ آنها می‌توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد وزارت خارجه از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند

به گزارش جماران؛ نشست شورای هماهنگی روسای کارگروه های تخصصی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور به  ریاست امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و جانشین رییس جمهور در شورایعالی ایرانیان و با حضور دبیران کارگروه‌ها و نمایندگان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ذیربط  و همچنین رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی عصر امروز چهارشنبه در محل وزارت امور خارجه برگزار شد. 

در ابتدای این نشست دبیران کارگروه های تخصصی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور گزارش اقدامات و پیگیری‌های خود برای اجرای مصوبات قبلی و اهداف و برنامه های آتی را ارائه کردند.

امیرعبداللهیان ضمن پاسداشت یاد و خاطره استاد شهید مطهری و گرامیداشت روز معلم، از تلاش های وحید جلال زاده و مجلس شورای اسلامی برای نهایی کردن لایحه قانون حمایت از ایرانیان خارج از کشور و آماده سازی آن برای طرح در صحن مجلس قدردانی کرد.

امیرعبداللهیان با بیان این که رفع مشکلات و پیگیری حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه های مهم دولت و تاکیدات مستمر رئیس جمهور می باشد،  بر اهمیت برقراری ارتباط دوسویه با ایرانیان خارج از کشور از جمله از طریق رسانه دیجیتال تاکید کرد.

جانشین رییس جمهور در شورای عالی ایرانیان در بخش دیگری از این نشست با تاکید بر درایت و تصمیم اقتدار آمیز مقام معظم رهبری در تامین حداکثری امنیت ملی گفت: "عملیات غرور آفرین وعده صادق که در چارچوب دفاع مشروع انجام شد، موجب احساس غرور و همبستگی هموطنان ایرانی و ایرانیان خارج از کشور شد و فرصت مطلوبی برای همدلی آحاد ایرانیان در اقصی نقاط جهان فراهم آورده است. 

وزیر امور خارجه کشورمان استقبال گسترده هموطنان در تردد وسیع ایرانیان به کشور  را نتیجه هماهنگی خوب اعضای شورایعالی ایرانیان و دستگاه های مرتبط خواند.

وزیر امور خارجه گفت: ایرانیان معدودی که احیانا تحت تاثیر فضا سازی رسانه های معاند نگران تردد خود به ایران هستند، می توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد وزارت خارجه از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند.

وزیر خارجه کشورمان با تشکر از توجه رییس مجلس، نمایندگان، کمیسیون امنیت ملی و فراکسیون ایرانیان خارج از کشور، تصویب قانون جامع حمایت از ایرانیان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی را اقدامی راهبردی، مهم و قریب الوقوع دانست. 

وحید جلال زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تقدیر از جدیت وزارت امور خارجه در رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور، اظهار داشت مجلس شورای اسلامی در حمایت از ایرانیان خارج از کشور مصمم است.

دبیران کارگروه های شورایعالی امور ایرانیان نیز گزارش اقدامات و برنامه پیش روی خود را تشریح کردند. 

بیگدلی معاون امور مجلس، ایرانیان و کنسولی وزارت خارجه و سهرابی دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور هدف این نشست را تعیین محورهای نشست آتی شورایعالی ایرانیان خارج کشور به ریاست رئیس جمهور عنوان کردند.

 

دیگر خبرها

  • دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه
  • امیرعبداللهیان بر توسعه روابط ایران و لبنان تاکید کرد
  • تاکید امیرعبداللهیان بر تفاهم در انتخاب رئیس جمهور لبنان
  • تأکید امیرعبداللهیان بر تسریع فرآیند انتخاب رئیس‌جمهور لبنان
  • امیرعبداللهیان: ایرانیان معدودی تحت تاثیر فضاسازی رسانه‌های معاند نگران تردد خود به ایران هستند/ آنها می‌توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد وزارت خارجه از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند
  • احزاب لبنانی در انتخاب رییس‌جمهور کشورشان تفاهم و تسریع کنند
  • تاکید امیر عبداللهیان بر لزوم تفاهم احزاب و گروه‌های لبنانی برای انتخاب رئیس‌جمهور
  • آشنایی کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه با توانمندی‌های صادراتی دانش‌بنیان‌ها
  • سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است