Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@22:52:18 GMT

پیشکسوت صنعت لرستان روسفید از تحقق وعده‌ها

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۰۴۹۴۹

پیشکسوت صنعت لرستان روسفید از تحقق وعده‌ها

به گزارش ایرنا کارخانه سیمان دورود در سال ۳۸ به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکننده سیمان کشور آغاز به کار کرد اما همجواری آن با شهری که پایتخت طبیعت ایران نام داشت باعث شد تا باوجود ایحاد اشتغال در منطقه، دود برج های آن نفس بخشی از ساکنان شهر را بگیرد و صدای اعتراض آنها را همه گیر کند.

محصول سیاه کارخانه سیمان دورود، آسمان آبی این شهر را که پایتخت طبیعت ایران نیز می نامند تیره و غبارگرفته کرده بود و شهروندان هرچند خشنود از اشتغال این کارخانه بودند اما به واقع دغدغه سلامت خود و فرزندانشان را داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت سیمان دورود متشکل از سه واحد مجزا است که واحد شماره یک آن در سال ۳۸ با ظرفیت روزانه ۳۰۰ تن شروع به کار کرد و این میزان تولید با نصب مجدد یک کوره ۳۰۰ تنی به ۶۰۰ تن در روز افزایش یافت.

سال ۴۳ نیز کوره ای ۴۰۰ تنی به مجموعه سیمان دورود افزوده شد و کارخانه در سال ۴۸ با میزان تولید یکهزار تن در روز به استقبال بهره برداری از فاز دوم رفت، تا با استفاده از سیستم خشک به ظرفیت ۲هزار تن در روز برسد.

اما واحد شماره سه کارخانه سیمان دورود به عنوان بزرگترین واحد تولیدی این شرکت پس از انقلاب در سال ۵۹ به بهره برداری رسید و تولید روزانه آن ۲ هزار و ۵۰۰ تن اعلام شد.

وجود چنین کارخانه ای با این ظرفیت در دهه های گذشته یک نقطه مثبت بزرگ نه تنها برای لرستان بلکه برای برندسازی سیمان کشور بود که البته با وجود ورشکستگی و انحلال برخی صنایع بزرگ استان، همچنان سرپا ایستاده و امروز با  ظرفیت تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال یکی از امیدهای صادراتی منطقه محسوب می شود.

سیمان دورود، نبض تند اقتصاد و نفس تنگ محیط زیست

سیمان دورود هرچند ضربان اقتصادی لرستان و صادراتی کشور را تند کرد اما از طرفی به دلیل آلودگی های زیست محیط، نفس طبیعت و شهروندان دورود را به شماره انداخت و این تناقض میان منافع، سالها حل نشد تا جایی که فاز سوم این کارخانه را به تعطیلی کشاند.

دود برجک های سیمانی در حالی اشتغالزا و پول ساز بود که شهروندان دورودی که به سکونت در پایتخت طبیعت ایران و یکی ازخوش آب و هواترین مناطق کشور شهرت داشتند، رفته رفته نفسشان تنگ شد و صبرشان به آخر رسید تا جایی که صدای اعتراض ها بلند و صحبت هایی در خصوص بیماری های تنفسی مردم و کارگران کارخانه سیمان مطرح شد تا در نهایت تیرماه ۹۶  فاز سوم کارخانه سیمان دورود به علت مشکلات زیست محیطی به مدت ۴۰ روز تعطیل شود.

تا قبل از این تعطیلی اجباری، تولید سیمان در نارضایتی های زیست محیطی همزمان با هم پیش می رفت و در نهایت دی ماه ۸۷ الکتروفیلتر واحد شماره یک این کارخانه  نصب شد اما با وجود تلاش های مسوولان برای حفظ همزمان سیمان و محیط زیست، قربانیان تناقض بین توسعه و طبیعت همچنان وجود داشتند و ادامه نصب الکتروفیلترها با اعتبارات میلیاردی هم نتوانست به این تضاد منافع به طور کامل پایان بخشد و سیمان دورود همچنان برند صادراتی و شهر همچنان غبارگرفته دودکش های سیمانی بود.

پیگیری برای رفع مشکل فیلتر۲ این واحد صورت گرفته و امروز خبرهای خوشی به گوش می رسد که با تحقق کامل وعده ها، میزان آلایندگی سیمان دورود به اندازه استانداردهای اروپایی هم دست خواهد یافت.

مردادماه امسال شرکت سیمان دورود در اطلاعیه ای اعلام کرد: این شرکت بنابر تعهد خود مبنی بر حفظ محیط زیست و در راستای مسئولیت های اجتماعی خود طبق اسناد و نامه نگاری هایی که با اداره حفاظت محیط زیست و سایر ارگان های مرتبط داشته است از سال ۹۸ پیگیر رفع مشکل فیلتر واحد ۲ می باشد.

بنابر اعلام شرکت سیمان دورود تعداد ۲هزار کیسه این فیلتر که وظیفه جذب غبار و بازگرداندن آن به چرخه تولید را دارند، تولید خارج کشور بودند و به دلیل تحریم های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران تهیه آنها با مشکل مواجه شد.

با توجه به موارد یاد شده، مدیریت شرکت سیمان دورود با پیگیری های  مختلف در راستای حل این مشکل، موفق به تهیه این کیسه های فیلتر از شرکت های مربوطه خارجی شد و علاوه بر این باید باقیمانده ارز مورد نیاز  از طریق بانک مرکزی تامین می شد تا کالاها از گمرک ترخیص شود.

تخصیص ۲۲ هزار یورو ارز و ارسال ۲ هزار فیلتر کیسه ای کارخانه سیمان

مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) شرکت سیمان دورود در این خصوص به ایرنا گفت: راهکار کاهش آلودگی های کارخانه سیمان، نصب فیلترهای الکترونیکی یا پارچه ای است که به همین منظور سال ۹۷ خرید ۲ هزار عدد فیلتر کیسه ای برای این مجموعه در دستور کار قرار گرفت.

علیرضا بوساک افزود: این کیسه های پارچه ای جنس خاصی دارد و فایبر گلس است که داخل ایران تولید نمی شود و در انحصار چند شرکت خارجی است و حتی چین به عنوان تولید کننده این محصول، مواد اولیه را از کشورهای اروپایی تهیه می کند.

وی ادامه داد: فیلتر پارچه ای یا کیسه ای غبار را به بدنه خود جذب می کند و با انجام دادن تصفیه و تمیزکاری، غبار را گرفته و هوای پاک را به خارج از دودکش هدایت می کند.

وی با بیان اینکه ثبت سفارش فیلترها دی ماه ۹۸ با همکاری یک شرکت بخش خصوصی صورت گرفته اظهار داشت: آن زمان حدود ۷۰ درصد ارزش فیلترها توسط این شرکت به طرف خارجی پرداخت و مبلغ ۲۲ هزار یورو نیز به عنوان تعهد بانک مرکزی باقی ماند.

بوساک تصریح کرد: این تعهد بانک مرکزی مردادماه محقق و محموله فیلتر به سمت کشور بارگیری شد که به دلیل اعمال تحریم های ناجوانمردانه به حوزه کشتیرانی در میانه راه متوقف شد و با رایزنی های وزارت امور خارجه، این محموله دوباره حرکت خود را به سمت ایران از سر گرفت و مهرماه تحویل مدیران این ابرصنعت شد.

پیشکسوت صنعت لرستان سبز شد

مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) شرکت سیمان دورود ادامه داد: پس از گیرودار بسیار در سایه تحریم های ظالمانه و باوجود شیوع کرونا، عملیات تعویض ۲ هزار کیسه مهار کننده آلایندگی واحد ۲ این کارخانه با موفقیت و در کمترین زمان ممکن به پایان رسید.

بوساک گفت: میزان غبار و آلایندگی این کارخانه، ۲۷۶ میلی گرم حدود ۲.۵ برابر استاندارد ایران بود که هم اکنون این واحد بزرگ صنعتی با خروجی دودکش کمتر از ۱۰ میلی گرم و مطابق با بالاترین استانداردهای اروپا کاملا سبز و بدون آلایندگی در حال فعالیت است. 

 وی توضیح داد: هرکدام ازاین فیلترهای کیسه ای چهار سال ضمانت دارد اما می توان هفت تا هشت سال با استاندارد ایران از این ابزار استفاده کرد هرچند از هم اکنون اقدام لازم برای خریداری فیلترهای جدید آغاز شده است.

وی از صبوری شهروندان دورود تقدیر کرد و تاکید داشت: شرکت سیمان دورود فعال‌تر و مصمم‌تر از گذشته در راه توسعه اقتصادی شهرستان دورود و استان لرستان و همچنین ایفای نقش اقتصادی بزرگ خود در کشور گام بر می دارد.

برچسب‌ها وزارت صنعت معدن و تجارت دورود جهش تولید آلودگی هوا لرستان سیمان کارآمدی دولت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت دورود جهش تولید آلودگی هوا لرستان سیمان کارآمدی دولت وزارت صنعت معدن و تجارت دورود جهش تولید آلودگی هوا لرستان سیمان کارآمدی دولت اخبار کنکور کارخانه سیمان دورود شرکت سیمان دورود محیط زیست کیسه ای ۲ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۴۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دورود منصوب شد

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی ارشاد لرستان، «سید غلامرضا نعمت‌پور» با حکم مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، به‌عنوان سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دورود معرفی شد.

در بخشی از حکم اعظم روانشاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان برای این انتصاب جدید، آمده است: نظر به تجارب ارزشمند جنابعالی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های دینی، فرهنگی، هنری و رسانه‌ای، به‌عنوان سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دورود منصوب می‌شوید.

«نعمت‌پور» دارای مدرک کارشناسی‌ارشد تهیه‌کنندگی مستند از دانشگاه صداوسیما تهران، عضو انجمن فیلم کوتاه خانه سینما و انجمن سینمای جوان خرم‌آباد و عضو انجمن عکاسان ایران است و مشارکت‌درساخت بیش از سی فیلم کوتاه به‌عنوان تصویربردار، صدابردار، تدوینگر و... در کارنامه او قرار دارد.

دریافت سیمرغ بلورین جشنواره بین‌المللی فجر و کسب چندین جایزه ملی و بین‌المللی دیگر در کارنامه این هنرمند جوان و انقلابی وجود دارد.

ازجمله سوابق وی می‌توان معاون امور هنری، سینمایی و سمعی و بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلاممی لرستان کارشناس امور سینمایی اداره کل، معاون اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خرم‌آباد، مسئول روابط‌عمومی و واحد فیلم و عکس حوزه هنری لرستان به مدت ۴ سال، مسئول واحد فیلم بسیج هنرمندان اشاره کرد.

کد خبر 6093836

دیگر خبرها

  • تصویری از آلودگی کارخانه سیمان در دورود
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • نیروگاه خورشیدی ویژه شرکت سیمان دشتستان احداث می‌شود
  • پیگیر تحقق مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان هستیم
  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دورود منصوب شد
  • بهره‌برداری خط دوم کارخانه سیمان رزن در سال آینده
  • نیروگاه برق خورشیدی برای مصارف سیمان دشتستان ایجاد شود
  • نگرانی اهالی گالیکش از آلودگی طبیعت کوه نیلکوه به لطف کارخانه سیمان
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)