Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، محمد جمشیدی کارشناس مسائل آمریکا در برنامه «بدون توقف» شبکه سه سیما با اشاره به اینکه متن برجام برای من پر از حاشیه است، اظهار کرد: اگر برجام به صورت کامل هم اجرا می‌شد به معنی بهبود شرایط اقتصادی کشور نبود. بایدن هم می‌گوید من در ابتدای کار تحریم‌های سمبلیکی را از ایران برمی‌دارم تا فضا مثبت ‌شود، در این راستا یکی از پیشنهادهای تیمش این است که ممنوعیت اعطای وام صندوق بین‌المللی پول به ایران به دلیل کرونا را برمی‌دارم، اما اصل تحریم را که برنمی‌دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رویکرد سیاست خارجی ما هم این بوده که هیچ وقت علم مذاکره از دست ایران نیفتد، چون سیاست ما منطق دارد، ما چه زمان سراغ غنی‌سازی ۲۰ درصد رفتیم وقتی که بیماران گرفتار بودند، دارو نداشتیم آمریکا و فرانسه به عنوان ابزار می‌خواستند سوخت هسته‌ای به ما ندهند تا از آن امتیاز بگیرند.

وی ادامه داد: آن زمان بود که گفتیم ۲۰ درصد را خودمان درست می‌کنیم که اول ما را مسخره کردند و بعد هم که ساختیم باورشان نشد، فردو را ایران وقتی ساخت که اسرائیل مرتب تهدید می‌کرد که می‌زنم، خوب تأسیسات ایران هم که روی زمین است، در برجام هم اتفاقا نوشته که سانتریفیوژهای پیشرفته ایران باید روی زمین قرار داده شود نه زیرزمین، این را هم برای این می‌گویند که هروقت خواستند آن را بزنند. یکی از نیازهای ایران این بود که برای مذاکره باید ابزار داشته باشد، طرف مقابل هم همین را می‌گفت او رفت تحریم را ساخت، بعد ما می‌گوئیم منطقه را رها کن، در حالی که منطقه ابزار ماست، برنامه هسته‌ای و ملت ابزار ما هستند، شما باید اینها را تقویت کنید، سیاست خارجی داشته باشید که حواست به ملتت نباشد و معیشت مردم دچار مشکل شود عملا دارید کاری که آمریکا می‌خواهد انجام می‌دهید چون آمریکا هم عملا می‌گوید که مردم را به بدبختی و سختی بینداز تا شورش کنند.

عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در پاسخ به این سؤال که اگر برجام به ضرر ما و به نفع آمریکایی‌ها بود چرا آنها از برجام خارج شدند ؟ گفت: برای اینکه به این جمع‌بندی رسیدند که سیاست فشار بر ایران خوب جواب می‌دهد و از طرف دیگر هم ایران پاسخی نمی‌دهد چون نقض برجام از زمان خود اوباما شروع شد، در واقع آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها درباره اینکه فشار بر ایران جواب می‌دهد مثال پایان جنگ را می‌آورند و امروز با برجام مثال دومی هم شکل گرفت، پس این ذهنیت راهبردی مبدأ بسیاری از مشکلات ماست و ما هر سیاستی بخواهیم در ارتباط با آمریکا  اتخاذ کنیم باید مبتنی بر این باشد که سیاست فشار جواب نمی‌دهد، لذا سیاست مقاوت فعال برای همین است. 

وی در پاسخ به این سؤال که «چرا ایران پس از آمریکا از برجام خارج نشد» یادآور شد: برای اینکه در ابتدا نظر دولت این بود که با اروپایی‌ها مشکل را حل می‌کنیم که اتفاقی هم نیفتاد، یک سال منتظر اروپایی‌ها ماندیم و بعد آمریکا وارد فاز جدیدتری شد و درجه تنش را خیلی بالا برد، از آنجا ایران وارد مرحله مقاومت فعال شد که از ابزارهای منطقه‌ای و برنامه هسته‌ای خودش استفاده کند که مهمترینش این بود که بدون اینکه نقض برجام کند تعهدات هسته‌ای خودش را کاهش داد.

جمشیدی ادامه داد: البته درباره خارج شدن از برجام استدلال‌های مختلفی وجود دارد یک عده مخالف و یک عده هم موافقند، من نظرم این است که نباید عجولانه نسبت به این مسئله اقدام کنیم و باید آگاهانه عمل کرد، شما وارد یک مسیری شدید و عملا با اروپایی‌ها وارد گفت‌وگوهایی شدید، چینی‌ها و روس‌ها را هم در این قالب پذیرفتید اگر بخواهی کل بازی را بدون مقدمه به هم بزنی به این معنی می‌شود که بقیه کشورهای طرفدار برجام را به سمت آمریکا سوق بدهی.

وی اضافه کرد: راه‌حل این است که گام به گام حرکت کنیم اما این گام‌ها هم باید معنی‌دار باشد، نمی‌شود گامی برداشت که هیچ ارزش راهبردی نداشته باشد، یعنی اگر گام‌های شما ضعیف باشد طرف مقابل را تحریک می‌کند اما نمی‌ترساند، برنامه هسته‌ای ابزار قدرت مذاکراتی و منطقه‌ای است و اگر شما نتوانی تولید قدرت کنی مذاکره فایده ندارد چون با دست خالی که کسی مذاکره نمی‌کند.

این تحلیلگر سیاسی در پاسخ به این سؤال که آیا نپذیرفتن «اف ای تی اف» تأثیری در مشکلات معیشت مردم ندارد؟ گفت: نه لزوما، با تصویب اف ای تی اف مشکل اقتصادی ما حل نمی‌شود، چون ما تحریم‌های ثانویه آمریکا و تحریم بانکی گسترده‌ای را علیه خودمان داریم که اتفاقا کنگره هم تصویب کرده و در اختیار دولت نیست که با تغییر دولت‌ها برداشته شود، بر فرض اگر اف ای تی اف را هم تصویب کردیم تحریم بانکی آمریکا را می‌خواهیم چه کنیم؟ در کنگره بعدی آمریکا هم ضدیت با ایران وجود دارد، لذا پذیرفتن اف ای تی اف به معنی پذیرفتن تعهدات جدید است، به ویژه در حوزه منطقه‌ای چون باید شفاف‌سازی کنی تا فعالیت‌های‌مان را بهتر رصد کنند. ما می‌توانیم چنین تضمینی دهیم، اف ای تی اف ابزار آمریکا برعلیه ایران است نه ایران بر ضد آمریکا، چون بهتر می‌تواند توان منطقه‌ای و تحرکات ما را کنترل کند، این مسئله در معیشت مردم اثری ندارد چون تحریم‌های اصلی سرجای خود هست. لذا راه‌حل ایران این است قانون داخلی بگذاریم و نسبت به آن شفاف عمل کنیم اما قرار نیست اطلاعات ما در دست بیگانگان قرار گیرد.

این کارشناس روابط بین‌‌الملل در پایان با اشاره به اینکه در واقع تفکر راهبردی آمریکا مبتنی بر این گزاره شکل گرفته که فشار بر ایران جواب می‌دهد و هزینه ندارد، یادآور شد: مهمترین راهی که جمهوری اسلامی دارد این است که این گزاره را باطل کند یعنی سیاست فشار بر ایران نباید بدون پاسخ بماند برای این  پاسخ هم ابزار منطقه‌ای مهمترین ابزار ما محسوب می‌شود، ما باید به دنبال این باشیم که توان منطقه‌ای را تقویت و از آن استفاده کنیم، طرف مقابل می‌گوید توان منطقه‌ای ما مورد مذاکره است، ما هم باید این نگاه کلی را داشته باشیم که اگر  دست‌مان خالی شد کسی در مذاکره به دست خالی امتیاز نمی‌هد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا برجام معیشت مردم مذاکره محمد جمشیدی برنامه بدون توقف فشار بر ایران اروپایی ها اف ای تی اف منطقه ای هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۵۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال قطعی آب شهرک خاوران تبریز

به گزارش خبرگزاری مهر، در این اطلاعیه آمده است: با عنایت به درخواست شهرداری منطقه ۹ تبریز مبنی بر جابجایی تأسیسات در تقاطع غیر همسطح پل خلعت پوشان، نیاز به قطع موقت آب خط آبرسانی ۸۰۰ میلی متری سعید آباد برای جابجایی تأسیسات وجود دارد.

اطلاعیه یاد شده می‌افزاید: با ضمن پوزش از شهروندان محترم ساکن در شهرک خاوران تبریز به اطلاع می‌رساند، آب مناطق مذکور از شنبه هشتم اردیبهشت از ساعت ۸ تا ۲۰ شب همان روز، با افت فشار و احتمالاً قطعی مواجه خواهد شد.

در این اطلاعیه از مردم درخواست شده است با صرفه جویی در مصرف آب و اجتناب از مصارف غیر ضرور همکاری لازم با شرکت آب و فاضلاب را انجام دهند.

کد خبر 6088628

دیگر خبرها

  • به روز رسانی| پائز: حضور ستاره‌ها مهم نیست/ اگر بازیکنی به عشق برای تیم ملی باور ندارد بهتر است در تیم ملی نباشد
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • کنعانی: توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • احتمال قطعی آب شهرک خاوران تبریز
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»