Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد عزیزی نویسنده و ناشر در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه مردم کتاب را نمی‌شناسند و تصور می‌کنند امری تزئینی است،اظهار کرد: اگر اندیشه‌ دینی به وجود بیاید همه‌ ایران مسجد می‌شود پس خیران باید در مسیر کتاب وکتابخوانی وقف فرهنگی کنند؛ ما لذت و فواید کتابخوانی را نمی‌دانیم که اگر می‌دانستیم و مانند خوراک و پوشاک نیازمند اندیشه نیز بودیم قطعا اتفاقات خوبی رخ می‌داد؛ دراین مسیر مسئولان فرهنگی اگر به اندازه ولی فقیه درد کتابخوانی داشتند مشکلی نبود اما بیش از هرکس مقصر هستند و باید راه را تسهیل کنند و کاری انجام بدهند که کتاب کالای اصلی تلقی شود و درمرحله‌ اول خودشان به این اولویت باور داشته باشند؛ ابتدای انقلاب نگاه اینگونه بود، ولی امروز مردم گرفتار آب و نان هستند و پیشبرد این رویکرد سخت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرمسئول نشر روزگار دین اسلام را بر اساس کتاب و فضیلت دانست و گفت: خداوند متعال در قرآن می‌فرماید انسان را آفریدم تا مرا بشناسد سپس عبادت کند؛ به همان صورت که یک فوتبالیست را پس از شش ماه سرشناس می کنیم یا وقتی دنیا روی انتخابات آمریکا متمرکز می‌شود و بچه‌های ما نیز آن را تحلیل می‌کنند کتاب هم جای کار دارد و نیازمند قدرت رسانه است، از مردم در خیابان سوال کنی جلال آل احمد کیست شاید از هر ۱۰ نفر یک نفر بگوید فکر می‌کنم نویسنده است! انواع لوازم آشپزخانه را می‌شناسیم و راز شفاف سازی پوست را بلد هستیم، اما تصور می کنیم کتاب برای هیزم شدن خوب است.

وی شناساندن کتاب را اصل مهمی خواند و اضافه کرد: کتاب باز فرصت خوبی برای شناساندن کتاب است و جای تقدیر دارد، اما اگر بیشتر تلاش شود قطعا جواب می گیریم، هر ایرانی ۱۰ هزار تومان در ماه هم برای کتاب بگذارد اتفاق بزرگی رخ می‌دهد، متاسفانه کتابخانه‌های عمومی، مدارس و مساجد خالی از کتاب‌های خوب و به روز است؛ همه جا نوشته ایم توانا بود هرکه دانا بود، اما عاملِ آن کیست؟ کانون پرورش فکری نوجوانان باید یک اقدامی انجام دهد، داستان خوب نداریم، سریال هایمان از کدام کتاب استفاده می‌کنند؟ همه‌ سناریو‌ها تکراری و شبیه به هم هستند، چه کسی از شاهنامه بی نظیر و تاریخ بیهقی پرحکمت فیلم ساخته است؟ این‌ها فقر است.

عزیزی با بیان اینکه عدالت فرهنگی وجود ندارد، تشریح کرد:برخی از ناشران بعد از سی سال هنوز مستاجر هستند؛ به ما فقط کاغذ می دهند که آن هم هیچ است. کتاب‌های ما با ۱۰۰ یا ۲۰۰ و کتاب‌های کنکور با ده هزار تیراژ به چاپ می‌رسند. ناشران کارمندان نظام و دولت هستند و از جان مایه می‌گذارند تا در کشوری که اساسش حکومت دینی است، کتاب خوب تولید شود و باید هوای آن‌ها را داشت.

احمد عزیزی ضعیف بودن برخی نویسنده‌ها را مشکلات اقتصادی دانست و بیان کرد: اگر حافظ امروزه می‌زیست روزی هشت ساعت به محل کار می‌رفت و بعد از آن توان نوشتن دیوان نداشت، آن زمان حداقل‌ها فراهم بود؛ امروز اقتصاد نویسنده تامین نمی‌شود، فرصتی برای مطالعه ندارد و وقتی تیراژ ندارد به ذوق نمی‌آید تا کتاب بنویسد؛ هنگامی که باید با هزینه‌ شخصی کتابش را چاپ کند و خریده نشود و ناشر هم دلیلی برای حمایت ندارد ذوقی ندارد تا خود را تقویت کند و خوب بنویسد یا خوب ترجمه کند و تا به خانه می‌رسد از خستگی خوابش می‌برد، نویسنده حافظ فرهنگ و ادب است و همچون ناشر باید حمایت شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ادبیات داستانی نشر روزگار کتابخوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۵۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مهلت ثبت نام مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید»‌ در استان اردبیل

ایسنا/اردبیل مدیر انتشارات جهاددانشگاهی استان اردبیل، از تمدید ثبت نام نخستین دوره مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید»‌ ویژه دانشجویان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در استان اردبیل خبر داد.

مهران محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری نخستین دوره مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید»‌ در استان اردبیل اظهار کرد: این رویداد پیش از این در قالب دو مسابقه ملی پایان‌نامه و کتاب سه‌دقیقه‌ای اجرا می‌شد که در دور جدید، با تجمیع مسابقات قبلی و با عنوان مسابقات ملی سدید در ۵ بخش پایان‌نامه، کتاب، مقاله، طرح پژوهشی و اختراع برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مسابقات در دانشگاه های ۲۱ استان کشور و ۳۰ واحد جهاددانشگاهی اجرا می شود، بیان کرد: در هر بخش شرکت‌کنندگان در مقاطع مختلف باید در سه دقیقه به ارائه دستاوردهای علمی و مطالعاتی خود بپردازند تا بتوانند مورد ارزیابی داوران علمی قرار گیرند که شامل دانشجویان تمامی مقاطع تحصیلی همه دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین دانشگاه‌های خارجی مورد تأیید وزارتین می باشند.

محمدی با تشریح شرایط شرکت در بخش کتاب افزود: شرکت کنندگان می توانند کتاب خود و یا سایر نویسندگان و مترجمان را برای مسابقه انتخاب نمایند اما باید تلاش شود تا آثاری که متناسب با مسائل و نیازهای کشور و ترجیحاً مروج آموزه های فرهنگی ایرانی و اسلامی باشد را مدنظر قرار دهند و  آثار دیگر نیز باید از ارزش محتوایی کافی برخوردار بوده و مخالف با ارزش های فرهنگی رسمی کشور نباشد ضمن اینکه اولویت با کتاب هایی است که در دو سال اخیر به چاپ رسیده باشند و یا کتاب هایی که به لحاظ تاریخی، فرهنگی و علمی اثر گذار باشند.

مدیر انتشارات جهاددانشگاهی استان اردبیل ادامه داد: در بخش پایان نامه فارغ التحصیلان و دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری می توانند با اولویت موضوعات کاربردی شرکت کنند اما پایان‌نامه‌های مقطع کارشناسی پذیرفته نخواهد شد.

نخستین دوره مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید»‌ در استان اردبیل برگزار می‌شود

وی بیان کرد: در بخش مقاله، مقاله ارائه شده باید در دوران دانشجویی شرکت‌کننده یا حداکثر دو سال بعد از آن در مجلات معتبر علمی داخلی یا خارجی منتشر شده باشد و در بخش اختراع نیز، اختراع ارائه شده باید مربوط به دوران دانشجویی شرکت‌کننده یا حداکثر دو سال بعد از دانش‌آموختگی ثبت و دارای گواهی ثبت اختراع از مرجع رسمی باشد.

محمدی خاطر نشان کرد: در بخش طرح پژوهشی، طرح ارائه شده باید در دوران دانشجویی شرکت‌کننده یا حداکثر دو سال بعد از دانش‌آموختگی به پایان رسیده باشد و دارای قرارداد و گواهی اتمام طرح و اعلام رضایت کارفرما برای ارائه در مسابقات باشد، در غیر این صورت شرکت‌کننده باید تعهدنامه عدم محرمانگی طرح را به دبیرخانه مسابقات تسلیم نماید.

وی با بیان اینکه مسابقات سدید بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی، بیانی و ایده‌پردازی در دانشجویان، کاربردی‌کردن پژوهش‌ها و تحقیقات دانشجویی، ترویج فرهنگ مطالعه و ترویج گفتمان علم است، اذعان داشت: مرحله کشوری این مسابقات پس از پایان مرحله مقدماتی استانی به صورت ملی اجرا خواهد شد.

 مسئول هماهنگی حوزه معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان اردبیل گفت: دانشجویان دانشگاه‌های استان اردبیل و فارغ التحصیلانی که دو سال از تاریخ فراغت آن ها گذشته است، می‌توانند برای ثبت نام در بخش‌های مختلف این مسابقات با مراجعه به صفحه اختصاصی سدید اردبیل در سامانه فعالیت های فرهنگی به آدرس  https://www.roytab.ir/Ard۳MT  اطلاعات لازم را کسب و اقدام و یا با شماره ۰۴۵۳۳۷۴۹۵۰۷ داخلی ۱۱۵ و همراه ۰۹۱۴۹۵۱۱۴۶۱ ارتباط برقرار نمایند، ضمن اینکه کانال ارتباطی این مسابقات در پیام رسان ایتا به آدرس@Ard۳MT  بصورت مدام اطلاعات و اخبار جدید را ارائه خواهد کرد.

محمدی در پایان تصریح کرد: مهلت ثبت‌نام در این رویداد علمی و فرهنگی تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ تمدید شده و زمان برگزاری مسابقات بخش استان اردبیل، اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یمن جایگزین مهمان ویژه نمایشگاه کتاب شد
  • هند به نمایشگاه کتاب تهران نرسید،‌ یمن جایگزین شد
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • تغییر در مهمان ویژه نمایشگاه کتاب / یمن جایگزین هند شد
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • انتشار کتاب ماهی جان در قزوین
  • تمدید مهلت ثبت نام مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید»
  • تمدید مهلت ثبت نام مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید»‌ در استان اردبیل
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود
  • خون شریک ۲ + فیلم