Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با ارائه گزارش وضعیت اپیدمولوژیک بیماری کرونا در استان از روند افزایشی تعداد مبتلایان در ۱۰ شهرستان خبرداد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، طاهره چنگیز امروز سه شنبه - ۲۷ آبان ماه - در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا، به ارائه گزارش وضعیت اپیدمولوژیک بیماری کرونا در استان پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه از ابتدا تمام تست‌های بخش خصوصی نیز در گزارش‌ها منظور شده است، گفت: در استان اصفهان تاکنون ۲۷۶ هزار تست انجام شده که از این مجموع ۴۳ درصد مثبت شده و تعداد فوتی‌های مثبت ۳ هزار و ۵۹۰ نفر بوده است.

چنگیز با اشاره به اینکه نسبت فوت به بستری در موارد مثبت ۱۷ درصد بوده است، افزود: ۴۸ درصد موارد بستری در بیمارستان‌های خصوصی بوده است و بر اساس هماهنگی انجام شد. تمام موارد مثبت به معاونت بهداشتی گزارش می‌شد و پیگیری‌ها انجام شده است.

وی ادامه داد: در استان اصفهان ۱۸ هزار نمونه گیری در هفته انجام می‌شود و با پروتکل‌های جدید نمونه گیری و با اضافه شدن تست‌های سریع این موارد افزایش می‌یابد. تست‌های سرپایی نیز افزایش یافته بیش از ۵۰ درصد نمونه‌ها از شهریورماه مثبت بوده و به موازات افزایش تعداد بستری و ابتلاء آمار فوت نیز افزایش یافته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص وضعیت شیوع کرونا در شهرستان‌های استان اصفهان، گفت: روند مبتلایان به بیماری در خمینی‌شهر بعد از یک پیک خیلی بلند کاهش داشت اما دوباره افزایش یافته به طوری که اکنون بیش از ۱۴۰ بیمار بستری در خمینی‌شهر داریم.

چنگیز در ادامه تشریح وضعیت شهرستان‌ها، افزود: پیک تند فلاورجان هنوز آرام نشده و روند موارد ابتلاء در شهرستان لنجان از دو هفته پیش صعودی بوده است. وضعیت بیماری در شهرستان سمیرم کنترل شده، اما روند ابتلاء در نائین با وجود جمعیت کم رو به افزایش بوده و در نطنز نیز به رغم جمعیت کم، اکنون مجدداً شیب بیماری رو به افزایش است. البته در اردستان و نطنز نیز به دلیل میانگین سنی بالا نگرانی افرادی هستیم که بیشتر در معرض خطر هستند.

وی تصریح کرد: روند ابتلاء به بیماری در گلپایگان و دهاقان افزایشی و در فریدن تقریباً آرام است. این روند در مبارکه کنترل شده بود اما اکنون افزایشی شده است. شهرستان برخوار نیز بیمارستان ندارد و افراد در اصفهان و شاهین شهر بستری می‌شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه وضعیت شیوع کرونا در شهرضا وضعیت فوق حاد است، گفت: وضعیت شیوع بیماری در فریدونشهر نسبتاً آرام بوده و چادگان روند افزایشی ملایم دارد.

چنگیز افزود: بویین و میاندشت از جمله شهرستان‌های کم جمعیت بوده و تعداد مبتلایان این شهرستان محدود اما قابل توجه است.

وی ادامه داد: در استان اصفهان دانش آموزان مبتلا به کرونا، کادر مدارس و خانواده آنها مرتباً مورد بررسی قرار می‌گیرند و کلاس‌های حضوری در صورت ابتلاء تعطیل شده است. کمیته نظارت بر اجرای پروتکل‌ها نیز با مسئولیت نماینده استاندار تشکیل شده است.

کد خبر 456022

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا کرونا در ایران ابتلا به کرونا پیشگیری از کرونا شیوع کرونا دانشگاه علوم پزشکی اصفهان طاهره چنگیز شیب صعودی کرونا تست سریع کرونا نمونه گیری کرونا فوت شدگان کرونا کرونا در اصفهان شیوع کرونا در اصفهان وضعیت قرمز کرونا در اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان استان اصفهان شهرستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۷۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد

آفتاب‌‌نیوز :

این ژن که اینوزیتول پلی فسفات-۵-فسفاتاز D (INPP۵D) نام دارد، موضوع یک مطالعه مشترک توسط محققان دانشکده پزشکی ایکان در کوه سینا و دانشکده پزشکی گراسمن در نیویورک است که نتایج آن در مجله Alzheimer’s and Dementia در دسترس است.

میکروگلیا، گروهی از سلول‌های ایمنی در مغز هستند که وظایفی مثل حذف سلول‌های در حال مرگ و پلاک‌های آمیلوئیدی که با زوال عقل ناشی از بیماری آلزایمر مرتبط هستند، را بر عهده دارند. مطالعات قبلی، INPP۵D را با خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط دانسته اند؛ اما نقش خاصی که این ژن در بیماری زودرس یا دیررس ایفا می‌کند و مکانیسمی که به این عملکرد‌های مغزی تغییر یافته، کمک می‌کند، همچنان ناشناخته باقی مانده است.

از آنجایی که INPP۵D در مغز در میکروگلیا متمرکز شده است، پژوهشگران، از موش‌هایی استفاده کردند که به طور ژنتیکی، مهندسی شده بودند تا ژن INPP۵D موش را در میکروگلیا، خاموش کنند. این فرآیند، محققان را قادر ساخت تا تأثیر خاص این ژن بر بافت مغز، را بهتر مشاهده کنند.

پس از تقریبا سه ماه، دانشمندان، تجمع پلاک و رفتار میکروگلیال را در موش‌ها اندازه گیری کردند. از آنجایی که مشخص شده بود INPP۵D در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر افزایش می‌یابد، دانشمندان انتظار داشتند، موش‌هایی که این ژن در مغز آن‌ها غیرفعال شده بود، از پلاک‌های آمیلوئیدی که نشانه آسیب شناسی اختلال آلزایمر هستند، محافظت شوند. با این حال محققان در کمال تعجب مشاهده کردند که موش‌های فاقد INPP۵D، پلاک‌های بیشتری نسبت به سایر موش‌ها دارند.

به گزارش سیناپرس، پس از این که مشخص شد خاموش کردن INPP۵D، میکروگلیا‌ها را به روش‌های غیرمنتظره‌ای در اطراف مغز به حرکت در می‌آورد، محققان به دنبال این بودند که با استفاده از روش رونویسی فضایی، به اطلاعات دقیق بیان فضایی و کمی ژن، دست یابند.

رونویسی فضایی، روشی است که امکان اندازه گیری کل بیان ژن را در یک نمونه بافت، برای محققان فراهم می‌کند و همچنین به پژوهشگران اجازه می‌دهد تا بتوانند از جایی که بیان ژن، در آن رخ می‌دهد، نقشه برداری کنند.

یافته‌های رونویسی فضایی، بر دامنه تغییرات بیان ژنی که میکروگلیا‌ها می‌توانند نشان دهند تأکید کرد. میکروگلیا در نزدیکی پلاک‌های آمیلوئید، ژن‌هایی که به عنوان ژن‌های ناشی از پلاک (PIGs) شناخته می‌شوند، را بیان می‌کنند.

موش‌هایی که ژن INPP۵D در آن‌ها غیرفعال شده بود، افزایش بیان PIG‌هایی را که در تحقیقات قبلی شرح داده شده بود تکرار کردند، اما کیفیت بالای جنبه‌های فنی و تجزیه و تحلیل رونویسی فضایی، امکان شناسایی PIG‌های اضافی را نیز فراهم کرد.

PIG دیگری که جدیدا در این یافته‌ها شناسایی شد و دارای بیشترین افزایش بیان در این موش‌ها بود، CST۷ نام دارد، ژنی که پروتئین سیستاتین F، را کدگذاری می‌کند و با بیماری آلزایمر و بیماری‌های پریونی، خانواده‌ای از اختلالات عصبی نادر که انسان‌ها و حیوانات را تحت تأثیر قرار می‌دهد، مرتبط است.

این یافته‌ها نشان می‌دهد، هم INPP۵D و هم سیستاتین F، می‌توانند به عنوان اهداف جدیدی برای توسعه مداخلات و درمان‌هایی برای کاهش التهاب در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر، در نظر گرفته شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بررسی وضعیت پروژه‌های تامین آب شرب در شهر و روستا‌های شهرستان پیرانشهر
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • سپاهانی ها باور نمی کنند! ؛ مورایس پیگیر وضعیت علیرضا بیرانوند
  • رضا شیخی درگذشت
  • سهم زنجان از تولید ناخالص داخلی کشور افزایشی است
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • همزمان با هفته کارگر از کارگران نمونه خلیل‌آباد تجلیل به عمل آمد
  • تجلیل از ۱۶ معلم ماندگار در استان یزد
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است