Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، از دیرباز تاکنون چین یکی از بزرگترین و در بسیاری از زمان ها بزرگترین خریدار نفت خام از ایران بوده است و همچنین از مشتریان محصولات پتروشیمی نیز محسوب می شود و درکل این کشور علاقه فراوان و نیاز مبرمی نیز به چنین منابعی برای رشد سریع اقتصادی و پیشبرد برنامه های مرفه سازی کشور است.

چین بر اساس آمارهای رسمی در سال های اخیر روزانه بین ۵۵۰ تا ۶۵۰ هزار بشکه نفت از ایران خریده و حتی در دوران تحریم نیز میزان خریدها بالغ بر ۲۵۰ هزار بشکه در روز بوده است و با توجه به تغییر شرایط سیاسی پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیش بینی می شود در آینده نزدیک بار دیگر این بخش از همکاری های دو کشور جان تازه ای بگیرد و چین باز هم خریدار بزرگ نفت ایران خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

**ایران و چین دو دوست و دو شریک تجاری بزرگ

سال هاست که دو کشور در قلمروهای مختلف علمی و فنی ، اقتصادی ، تجاری ، فرهنگی ، هنری و ورزشی همکاری های نزدیک و دوستانه ای دارندو جدای از اینکه مناسبات انها یکی از دیرینه ترین روابط در میان دو کشور در جهان با قدمتی بیش از ۲ هزار سال است ، همچنان از مهمترین مناسبات نیز محسوب می شود.

رییس جمهوری خلق چین در سخنرانی های مختلف در مجالس و همایش هایی نظیر همایش همکاری بین المللی راه ابریشم در پکن و یا اجلاس های سازمان ملل بارها تاکید کرده که چین همیشه در زمینه مسایل مهم با ایران در ارتباط بوده و پیشنهادهایی برای پیشبرد روابط ارایه کرده و خواستار آن بوده است که سطح روابط دو کشور مطلوب و رو به رشد باشد.

او از ایران با عنوان کشوری یاد می کند که در راه ابریشم نوین جایگاه مهمی دارد و یک گذرگاه راهبردی است که می تواند در کنار بازار بزرگ خود ، چین را به کشورهای دیگر منطقه نیز مرتبط سازد و این برای پیشبرد راه ابتکاری ابریشم برای پکن با اهمیت است.

**چین خریدار بزرگ نفت ایران

چین در هر دوره زمانی حتی در زمان تحریم ها برای ورود به بخش انرژی و نفت و گاز ایران تلاش داشته و البته که مشکلاتی داشته اما بسیاری از مشکلات در طول دوران مختلف برطرف شده است و چنانچه در آینده تحولات بیشتری در عرصه اقتصادی و تجاری رخ دهد ، این کشور بسرعت در بازار انرژی ایران فعالتر خواهد شد.

چین و ایران شاید به دلیل تحریم های آمریکا در بخش بانکی و انتقالات مالی با مشکلاتی مواجه شده باشند ، اما پکن به دنبال بین المللی کردن یوان واحد پول ملی خود است و این یک فرصت خوب برای بانک های مرکزی دو کشور است که بسیاری از تبادلات را با ارز چین انجام دهند و این موضوعی است که مورد استقبال پکن هم قرار می گیرد .

امروزه نه فقط ایران بلکه بسیاری از کشورهای دیگر به دلیل تحریم های آمریکا و تضعیف دلار به دنبال جایگزین کردن ارزهای دیگر هستند و کشورهای همسایه چین در آسیای جنوب شرقی بسیاری از تبادلات ارزی با چین را با یوان انجام می دهند. روسیه نیز توافقاتی با چین برای استفاده از ارزهای دو کشور دارد و همزمان کشورهای اروپایی نیز ذخایر ارزی یوانی خود را افزایش داده اند زیرا می دانند چین بتدریج وزنه مهمی در اقتصاد دنیا است و می خواهند در زمینه های تجاری با ارز چین نیز معاملاتی انجام دهند و فقط محور فعالیت های آنها یورو و دلار نباشد.

از سوی دیگر ایران امیدوار است که چین سرمایه گذاری در بازار انرژی را افزایش دهد. چین گام های محتاطانه ای در این زمینه برداشته است و طبیعتا به دلیل حجم بالای تجارتی که با کشورهای مختلف از جمله غرب دارد ، باید برای ورود به بازارهای دیگر و سرمایه گذاری با دقت بیشتری عمل کند اما بازار ایران را یک بازار بزرگ برای خود می داند و بارها نسبت به سرمایه گذاری در انرژی علاقه نشان داده است.

**ارتباط چین با ایران و تنوع بخشیدن بازار انرژی

کلیدی ترین کشور برای تنوع بخشیدن به بازار انرژی و وصل کردن چین به خاورمیانه و آسیای میانه کشور ایران است. اگر چین در بازار ایران سرمایه گذاری کند و بخصوص در بخش انرژی ورود کند، می تواند از طریق ایران نفوذش را در منطقه خاورمیانه وآسیای مرکزی افزایش دهد.

ایران نیز در مورد سرمایه گذاری چین در بازار انرژی و نفت و گاز استقبال می کند. دو کشور باید برای رسیدن به این هدف البته هزینه های همکاری را در نظر بگیرند. تجهیزات چینی با کیفیت مورد استفاده قرار گیرد و هزینه تجهیزات انرژی نیز مورد ارزیابی قرار گیرد. 

دو کشور دارای قراردادهای انرژی هستند که برخی به دلیل تحریم ها به طور کامل اجرا نشده است. اما سرمایه گذاران چینی مشتاق ورود به بازار ایران هستند و مقام های این کشور نیز بارها از آمریکا انتقاد کرده اند که مانع تجارت مشروع کشورشان با ایران می شود. 

**ایران بازار خوب برای چین

ایران البته بازار خوبی است. ایران از قدیم منبع بزرگ انرژی چین بوده است. ایران از لحاظ سیاسی هم برای چین مهم است و چین با همکاری ایران می تواند وضعیت موفق و با ثبات تری برای اجرای طرح ابریشم نوین داشته باشد. ایران همچنین قادر است نفت را از طریق زمینی نیز به چین انتقال دهد و در راه دریایی ابریشم هم به دلیل حضور در خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای خزر می تواند یکی از بهترین ارکان این مسیر ابریشم دریای باشد. 

به هر صورت روابط ایران با کشورهای دیگر تاثیری بر روابط با چین نمی گذارد و عکس آن نیز صادق است. هر دو کشور دیدگاه بسیار خوبی در باره یکدیگر دارند و ایران هرگز با ورود شرکت های چینی به بازار انرژی مخالفت نکرده است. 

به هر صورت ایران یک کشور مستقل است. برای همین به دلیل داشتن منابع عظیم انرژی بخصوص نفت برای چین اهمیت زیادی دارد.

**راهکارهای همکاری گسترده تر دو کشور در بخش انرژی در آینده

ایران و چین در زمینه فنی و راهبردی هم در بخش انرژی می توانند همکاری کنند. چین اولین فروشنده نفتکش های خود به ایران بوده است . ایران مایل است نفت و گاز به چین صادر کند اما باید بتواند کالاهای سرمایه ای و فن آوری های پیشرفته به کشور وارد کند.

ایجاد پایانه ها و ترمینال ها برای انتقال نفت و گاز و پهلو گرفتن نفتکش ها و همچنین ساخت مشترک کشتی های حمل گاز ال ان جی می تواند از برنامه های دیگر ایران برای همکاری با چین باشد که البته به سرمایه گذاری زیادی نیاز دارد.

ایران یکی از بزرگترین دارندگان گاز در دنیا است. چین باید این مساله را در نظر بگیرد. در این زمینه سرمایه گذاری چین به نفع پکن خواهد بود.

«هوا لی مین» کارشناس مسایل خاورمیانه و ایران بر این باور است که دو کشور دارای ظرفیت های بالقوه فراوانی بخصوص در بخش انرژی هستند و با نظرداشت مشکلاتی که آمریکا برای هردو طرف ایجاد کرده است ، باید تمرکز روی راهکارهای تازه مناسبات باشد.

او خاطر نشان کرد که ایران برای چین یک شریک تجاری مهم است و اینکه چین بزرگترین شریک تجاری ایران در سال های اخیر بوده است و با توجه به روابط دوستانه دو کشور ، طبیعی است که آینده متعلق به آنها خواهد بود و هر نوع همکاری برای آنها مبتنی بر تامین منافع متقابل است.

ایران می تواند در همکاری درازمدت نفت و گاز را ارزانتر به چین بفروشد. برای همین اگر آمریکا بخواهد باعث شود تا نفت خریداری شده از سوی چین گران شود چین می تواند با همکاری با ایران این مشکل را برطرف کند.

آمریکا همیشه می تواند با منابعی که دارد باعث بالا رفتن بهای نفت در دنیا شودو باعث شود تا نفت برای چین هم گرانتر تمام شود. در این زمینه همکاری چین و ایران می تواند برای پکن سودمند باشد.

در کشورهایی مانند لیبی و عراق و قطر سرمایه گذاران خارجی زیاد هستند و شانس زیادی برای چینی ها وجود ندارد لذا چین باید به سمت بازار ایران و دیگر کشورها برود و بازار خود را متنوع کند. زیرا چین به هر صورت به نفت نیاز دارد. در خاورمیانه فضاهای خالی در بخش انرژی هست که باید چین به دنبال پر کردن آنها باشد. چین با این کار می تواند تجربه شرکت های انرژی خود را بالا ببرد.

مساله دیگر اینکه در چنین صورتی شرکت های چینی می توانند بتدریج قدرت رقابتی بالاتری در بخش نفت و گاز در برابر کشورهای دیگر داشته باشند. چین می تواند یک برنامه نفتی و روشن برای تامین منابع انرژی داشته باشد. درواقع انسجام این برنامه برای چین و ایران و کل منطقه اهمیت خواهد داشت و سرمایه گذاری های راهبردی و برنامه ریزی شده نهایتا برای پکن هم سودمند خواهد بود.

دولت چین با ایجاد دفاتر و استقرار مشاوران می تواند نیازهای کشورها را متوجه شود. بازار انرژی آنها را بهتر بشناسد. تمایلات این کشورها را بهتر بداند. توانایی های آنها را بهتر بشناسد. لذا ایران هم امیدوار است که مقام های ارشد چین از بازارهای نفت و گاز ایران دیدن کنند و توافقنامه های بزرگ با حضور مقام های بزرگ دو کشور انجام شود. به نظر می رسد کشورهایی مانند ایران ، لیبی ، یمن و عراق در اینده بهترین بازارها برای چین خواهند بود.

چین از دیدگاه ایران می تواند در صنعت نفت ، گاز ال ان جی ، صنعت پتروشیمی و محصولات پتروشیمی ایران سرمایه گذاری کند و این منابع را پس از تولید به چین صادر کند . 

مورد بسیار مهم دیگر اینکه ایران بیشترین منابع خورشیدی و انرژی خورشیدی را در کشور دارد و چین می تواند در منابع انرژی خورشیدی هم در ایران سرمایه گذاری کند. اروپایی ها کم کم در حال ورود به این بخش در ایران هستند. چین می تواند همه نیازهای انرژی خود از نفت و گاز گرفته تا پتروشیمی و مواد خام را از ایران وارد کند و در توسعه منابع جدید انرژی مانند باد و خورشید هم با ایران همکاری کند.

برچسب‌ها ایران پکن سکوی گازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایران پکن سکوی گازی ایران پکن سکوی گازی اخبار کنکور ایران می تواند کشورهای دیگر سرمایه گذاری چین می تواند بخش انرژی بازار ایران بازار انرژی نفت و گاز تحریم ها برای چین دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۷۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیزدهمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (INOTEX۲۰۲۴)  از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت امسال با حضور شرکت‌های فناور و نوآور داخلی و خارجی در محل پارک فناوری پردیس برگزار خواهد شد.

صندوق توسعه فناوری‌های نوین؛ حامی همیشگی شرکت‌های فناور و نوآور، امسال نیز همچون سال‌های گذشته درسیزدهمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (INOTEX۲۰۲۴) حضور دارد.

این صندوق پژوهش و فناوری با تکیه بر تجربه و کارنامه موفق خود در ارائه خدمات نوین مالی و فناوری به اکوسیستم فناور و نوآور کشور، در اینوتکس امسال نیز برنامه‌های مختلفی را در تقویم اجرایی خود دنبال می‌کند.

رونمایی از نخستین سکوی تامین مالی جمعی ارزی_ریالی کشور

محمد کلاهی؛ معاون اعتباری و تجاری سازی صندوق توسعه فناوری‌های نوین در خصوص برنامه‌های پیش روی این صندوق در نمایشگاه اینوتکس امسال گفت: این صندوق به عنوان صندوق پژوهش و فناوری پیشتاز در ارائه خدمات مالی به زیست بوم فناوری کشور، همواره به دنبال بهینه سازی فرآیند‌های مالی و بهره مندی این اکوسیستم از ابزار‌های به روز و نوین تامین مالی است.

وی با اعلام خبر اخذ موافقت اصولی تاسیس نخستین «سکوی تامین مالی جمعی ارزی- ریالی» در کشور گفت: صندوق توسعه فناوری‌های نوین در راستای ارائه ابزار‌های نوین تامین مالی در زیست بوم فناوری کشور در دی ماه ۱۴۰۲ موفق به اخذ موافقت اصولی تاسیس سکوی تامین مالی جمعی ارزی- ریالی از فرابورس ایران شد. این سکو که با نام «نوین کراود» به ثبت رسیده است، نخستین سکوی تامین مالی ارزی کشور است که با همکاری وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، فرابورس ایران و صرافی بانک ملی، در حال رسیدن به مراحل اجرایی است. در این مدت پلتفرم و زیرساخت آن ایجاد شده و در مراحل پایانی اخذ مجوز فعالیت از فرابورس است.

کلاهی با اشاره به شعار امسال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» بستر نوین کراود را به عنوان یکی از بهترین روش‌های تحقق شعار سال دانست و افزود: نرخ بازدهی مطلوب، تضمین اصل سرمایه و بازدهی کوتاه مدت پروژه‌ها از مزایای این سکوی تامین مالی جمعی است. ضمن این که مجوز این سکو برای نخستین بار در کشور توسط یک صندوق پژوهش و فناوری با بیش از ۱۷ سال تجربه فعالیت مالی اخذ شده و بنا دارد که مسیر تامین مالی حوزه فناوری و تولید را با تکیه بر سرمایه‌های خرد هموار ساخته و چشم انداز روشنی را برای بهره مندی شرکت‌های دانش بنیان و فناور از این ابزار نوین تامین مالی ترسیم نماید.

تفاهم نامه با هیئت تجاری روسیه در راستای صادرات محصولات دانش بنیان

کلاهی توسعه بازار و تجاری سازی محصولات شرکت‌های دانش بنیان و فناور را از دیگر برنامه‌های این صندوق به ویژه در سال‌های اخیر یاد کرد و گفت: یکی از کشور‌های هدف برای صادرات فناوری و محصولات دانش بنیان روسیه است. بر این اساس با بررسی، ارزیابی و مذاکرات صورت گرفته بین هیئت تجاری روس و صندوق توسعه فناوری‌های نوین در یک سال اخیر، اکنون زمینه انعقاد تفاهم نامه همکاری با این هیئت فراهم شده است.

وی این تفاهم نامه را زمینه ساز همکاری‌های جدید فناورانه بین ایران و روسیه دانست و تاکید کرد: در اینوتکس ۲۰۲۴ تامین نیاز‌های فناورانه دو کشور در قالب این تفاهم نامه به امضای صندوق توسعه فناوری‌های نوین و هیئت تجاری روسیه خواهد رسید.

تفاهم نامه صندوق توسعه فناوری‌های نوین و صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر شرکتی (CVC) فولاد مبارکه

محمد کلاهی، مدیریت و راهبری منابع در حوزه فناوری و پروژه‌های فناورانه را از دیگر برنامه‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین عنوان کرد و گفت: این مهم همواره با تکیه بر تجربه و کارنامه موفق همکاری صندوق با هلدینگ ها، شرکت‌های سرمایه گذاری و شرکت‌های بیمه دنبال شده است و صندوق قابلیت خود را در مدیریت و راهبری صحیح این منابع در حوزه فناوری و سرمایه گذاری با بازدهی مطلوب، اثبات کرده است.

وی با اشاره به تفاهم نامه جدید صندوق با یکی از بزرگترین صندوق‌های سرمایه گذاری خطرپذیر شرکتی افزود: در همین راستا در اینوتکس امسال صندوق توسعه فناوری‌های نوین تفاهم نامه همکاری دیگری را با صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر شرکتی فولاد مبارکه به عنوان یکی از بزرگترین صندوق‌های CVC حوزه فناوری منعقد می‌کند.

توسعه فناورکارت با افزودن خدمات محصول ایران کارت بانکی
معاون اعتباری و تجاری سازی صندوق توسعه فناوری‌های نوین با اشاره به آغاز پروژه «فناورکارت؛ نخستین نئوبانک شرکتی حوزه فناوری» در نمایشگاه اینوتکس سال گذشته افزود: فناورکارت نئوبانکی به بزرگی زیست بوم فناوری کشور است و شکل گیری صحیح این خدمت کار بزرگی را می‌طلبد.

به همین منظور و در راستای توسعه خدمات فناورکارت به فعالان زیست بوم فناوری کشور، امسال تفاهم نامه‌ای با شرکت بهین فردا؛ از مجموعه بانک آینده به منظور همکاری مشترک این دو مجموعه در توسعه این محصول و اضافه شدن خدمات جدید B۲C به خدمات موجود شرکتی این پلتفرم، در اینوتکس منعقد خواهد شد.

کلاهی با تاکید بر گستردگی خدمات ایران کارت  در کشور به عنوان دلیل نخست انعقاد این تفاهم نامه یادآور شد: تفاهم نامه صندوق توسعه فناوری‌های نوین با شرکت بهین فردا به دلیل وسعت و کیفیت خدمات محصول ایران کارت و باشگاه مشتریان بانک آینده است. اضافه شدن این خدمات در کنار خدمات متعدد حقوقی و حقیقی موجود در پلتفرم فناورکارت آن را به محصولی ویژه و ممتاز برای استفاده شرکت‌های حوزه فناوری و پرسنل شاغل در شرکت‌ها و پارک‌های سراسر کشور تبدیل می‌کند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • شطرنج ماهرانه تهران در فرایند دیپلماتیک جنگ غزه
  • همکاری ژاپن در بخش انرژی و آب افغانستان
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند
  • معمای بنزین در ایران