Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین، روابط عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در ‌یک اقدام روشنگرانه، نکاتی مهم در رابطه با فرآیند قانونی افزایش سرمایه را در راستای اطلاع‌رسانی به افکار عمومی و همچنین اطمینان بخشی به سهامداران برای ‌دفاعی که از حقوق آنها صورت گرفت، منتشر کرد.

شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با بیش از پنجاه میلیون سهامدار، نقشی بیش از 40 درصدی در تولید و ‌صادرات محصولات پتروشیمی ایران را بر عهده دارد و در رده‌بندی‌های جهانی نیز بین چهل شرکت برتر شیمیایی جهان قرار ‌دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت که با تکمیل طرح‌های بزرگی چون پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس، پتروشیمی ایلام و پتروشیمی لردگان نقشی مهم در جهش ‌دوم صنعت پتروشیمی ایفا می‌کند، سهامدار طرح‌های توسعه‌ای مهم دیگری چون پتروشیمی گچساران است و با افزایش سرمایه اخیر ‌انجام شده تبدیل به سهامدار عمده این شرکت شده است.

اما توضیحاتی درباره افزایش سرمایه صورت گرفته در پتروشیمی گچساران ضروری به نظر می رسد:

‌1-‌    هلدینگ خلیچ فارس علی‌رغم سهم 10.65 درصدی در پتروشیمی گچساران تا پیش از افزایش سرمایه اخیر، بیش از 4 ‌هزار و 500 میلیارد تومان در این پروژه هزینه کرده و رسیدن این پروژه به پیشرفت 74 درصدی تا حد زیادی ‌مرهون همین منابع تزریق شده توسط هلدینگ خلیج فارس، فراتر از تعهدات خود به این پروژه است ، همین اقدام موجب شده این ‌هزینه‌ها به عنوان مطالبات وصول نشده در صورت‌های مالی فارس، مورد سوال حسابرسان قرار گیرد، مشارکت ‌حداکثری فارس در این افزایش سرمایه و روشن شدن وضعیت مطالبات فارس از گچساران و برخی سهامدارانش در ‌همین راستا بوده است.

‌2-‌    افزایش سرمایه از طریق سلب حق تقدم، اصرار و پیشنهاد هلدینگ خلیج فارس برای افزایش سرمایه سه شرکت ‌پتروشیمی دهدشت، کازرون و ممسنی به عنوان سهامداران شرکت سهامی خاص گچساران به سازمان بورس بود؛ این ‌پیشنهاد علی‌رغم جلسات متعدد و قول‌های مساعدی نظیر طرح در هیات مدیره سازمان بورس برای صدور مجوز به ‌مرحله عملیاتی نرسید. دلیل این پیشنهاد فارس، هزینه شدن منابع افزایش سرمایه این شرکت‌ها برای تکمیل این پروژه‌ها ‌و بخصوص پتروشیمی گچساران و نه هزینه شدن آن بابت خرید حق تقدم استفاده نشده بود.‌

‌3-‌    هلدینگ خلیج فارس، همچنین آمادگی خود را به سازمان بورس برای عدم شرکت خود و شرکت‌های زیرمجموعه‌اش در ‌این افزایش سرمایه‌ها با هدف مشارکت همه مردم ایران در این افزایش سرمایه که موجب کاهش سهام هلدینگ خلیج ‌فارس در این شرکت‌ها می‌شد، اعلام کرد. تصمیمی که می‌توانست به نفع  چند هزار نفر از سهامدار ‌فعلی این سه شرکت تمام شود و شیرینی تکمیل و راه‌اندازی پتروشیمی گچساران را نصیب تعداد بیشتری از ایرانی‌ها ‌کند.‌

‌4-‌    افزایش سرمایه صورت گرفته در شرکت سهامی خاص پتروشیمی گچساران، طبق مصوبه مجمع عمومی این شرکت ‌مبنی بر افزایش سرمایه این شرکت به 5200 میلیارد تومان، مطابق مواد قانون تجارت انجام شده و تنها در این مرحله ‌از 490 میلیارد تومان به هزار میلیارد تومان افزایش یافته و مرحله دوم و اصلی افزایش سرمایه 4200 میلیارد تومانی ‌آن در دستور کار است و سهامدار عمده کنونی گچساران، همچنان تاکید بر پیشنهاد افزایش سرمایه از طریق سلب حق تقدم از سهامداران فعلی و با شرط عدم وجود متعهد پذیره نویس و امکان مشارکت آحاد ملت در تامین مالی و مشارکت در احداث پروژه ملی گچساران دارد.

‌5-‌    این افزایش سرمایه که نتیجه نهایی آن افتتاح و تولید و درنتیجه کسب درآمد و سود این مجتمع است، نه تنها موجب ‌ارزشمندتر شدن سهام، پتروشیمی گچساران می‌شود که موجب منتفع شدن سهامداران پتروشیمی‌های ‌ممسنی، کازرون و دهدشت خواهد بوده و موجب اشتغال زایی بیشتر و توسعه شهرستان گچساران خواهد شد.

 لازم به ذکر است امروز نیروی کار این شهرستان، سهم بیش از 70 درصدی در میان 2 هزار نفر  نیروی شاغل مستقیم در این پروژه دارد.

این اقدام همچنین مانع از هزینه شدن منابع افزایش سرمایه شرکت‌های سهامدار به ‌نفع عده‌ای خاص و صرفا برای خرید حق تقدم استفاده نشده آنها؛شد.‌

6-هلدینگ خلیج فارس با توجه به اینکه حدود ۵ هزار میلیارد تومان از این پروژه مطالبات داشت، معادل سهم خود در این افزایش سرمایه شرکت کرد، اما به دلیل عدم شرکت بقیه سهامداران در این افزایش سرمایه، سهم فارس در این شرکت افزایش یافت که این اتفاق می‌تواند موجب تزریق منابع بیشتر از سوی این هلدینگ برای اتمام پروژه گچساران شود.

‌7-‌    با توجه به برخی مطالب مطرح شده در خصوص این افزایش سرمایه و ارائه اطلاعات دروغ به مردم، هلدینگ خلیج ‌فارس ضمن اعلام آمادگی برای پاسخگویی به ابهامات هر کدام از سهامداران محترم  در قالب گفت‌وگو یا پاسخ به ‌سوالات، حق قانونی خود را برای پیگیری حقوقی و قضایی ادعاهای غلط منتشر شده که با هدف تشویش اذهان عمومی ‌توسط برخی افراد و از طریق برخی بسترهای اطلاع‌رسانی انجام شده محفوظ می‌داند. ‌

پربیننده ترین زمان ذخیره بنزین در کارت سوخت کاهش پیدا کرد؟ آرایش اقتصاد ایران پس از انتخابات آمریکا/ نفت همچنان بر لبه پرتگاه سقوط با آزادشدن سهام عدالت، ‌۵۰میلیون نفر سهامدار فارس شدند/ بازدهی ۸۰۰درصدی سهم فارس ظرف ١۵ماه صادرات یک میلیارد دلاری بنزین در آخرین روز مهرماه/ ٢٢میلیون بشکه به فروش رفت پرواز قیمت نفت در پی خبر کشف واکسن کرونا/ اوج‌گیری تا سقف ماهانه

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پتروشیمی سهامداران پتروشیمی خلیج فارس گچساران حقوق سهامداران خرد سهام عدالت افزایش سرمایه پتروشیمی گچساران هلدینگ خلیج فارس میلیارد تومان حق تقدم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۷۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید در چهار استان نفت و گازخیز کشور اضافه می‌شود.

به گزارش خبرنگار شانا، محسن خجسته‌مهر صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) در آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری، با بیان اینکه امروز یکی از رویدادهای مهم اقتصادی صنعت نفت با مشارکت مردم را شاهد هستیم، گفت: برای تحقق برنامه‌های تولیدی باید سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم انجام دهیم که در دولت سیزدهم این کار زیربنایی در حال انجام است.

وی ادامه داد: پیش‌تر تنها شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند، اما با ابتکار وزیر نفت و هماهنگی لازم با دولت قرار شد پتروشیمی‌ها نیز در بالادست صنعت نفت حضور یابند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: پیش از این حضور سرمایه‌گذاری بانک‌ها در صنعت نفت را تجربه کرده بودیم و نتیجه آن قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری شد که در تاریخ صنعت نفت و کل کشور بینظیر و منحصر به فرد بوده؛ از آن حجم هم ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار مربوط به توسعه میدان‌های مشترک بوده است.

خجسته‌مهر با اشاره به امضای قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان به ارزش ۱۱ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار و دیگر میدان‌ها در مجموع به ارزش ۱۳ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار با حضور بانک‌ها گفت: به‌تازگی با امضای قرارداد فشارافزایی، وزارت نفت نشان داد که می‌تواند کارهای بی‌نظیری در این صنعت انجام دهد.

وی با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور در چهار استان خوزستان، فارس، بوشهر و کهکیلویه و بویر احمد افزوده می‌شود.

معاون وزیر نفت گفت: امسال با همکاری بخش خصوصی و هلدینگ‌های پتروشیمی، جهش دوم در سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها را رقم می‌زنیم که این سرمایه‌گذاری مولد، راهبردی و معنادار است زیرا قراردادهایی جذاب، زودبازده و درآمدزا هستند.

خجسته‌مهر سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در بخش بالادستی صنعت نفت را قراردادی برد - برد برای شرکت ملی نفت ایران و آن‌ها دانست و گفت: مردم به‌عنوان سرمایه‌گذاران اصلی پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها با این تفاهم‌نامه‌ها در طرح‌های بالادستی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وی افزود: معنای سال جهش تولید با مشارکت مردم این است که بسیاری از مردم ایران جزو سهام‌داران خرد و کلان واحدهای پتروشیمی هستند و هرکدام از آنها که پولی دارند در پتروشیمی‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند. 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران یادآور شد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالانه به‌طور میانگین یک میلیارد ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است، درحالی‌که در ۲.۵ سال عمر دولت سیزدهم این رقم به سالانه ۶ میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و درمجموع قراردادهایی به ارزش ۱۵ میلیارد دلار امضا شده که بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی بوده است.

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس
  • سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد یورویی در طرح‌های ارتقای کیفی پتروپالایشگاه تهران
  • توافق خصوصی‌سازی و هلدینگ خلیج فارس بر تغییر نام استقلال
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • انصاری نیک: «خلیج فارس» هویت ایران و یکی از پایه های قدرت تمدنی کشور است/ غرب نمی خواهد در منطقه امنیت برقرار باشد، زیرا امنیت ضامن توسعه است
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • همه ماجرای تغییر نام استقلال | ویدئو
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه