Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت،ارسلان زارع، استاندار گیلان در همایش بین المللی اتحادیه اقتصادی اوراسیا و نقش ژئوپلیتیک مناطق آزاد در توسعه روابط منطقه‌ای گفت: توسعه اقتصادی با کشور‌های هدف، بهترین راهکار برای مقابله با اثرات مخرب تحریم هاست.

اوافزود: برگزاری این همایش بین المللی در شرایط سخت کرونایی نشان دهنده اهمیت اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای جمهوری اسلامی ایران برای بهبود مناسبات اقتصادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار گیلان عضویت در اتحادیه‌ها و تشکل‌های منطقه‌ای و نیز بهره مندی از مزایای آن را در افزایش مبادلات تجاری موثر دانست و گفت: استان‌های مرزی در صادرات به کشور‌های همسایه، همواره پیشرو و فعال بوده و در ایجاد پیوند اقتصادی، توسعه صادرات غیرنفتی و جذب سرمایه گذار‌های خارجی نیز جایگاه ارزشمندی دارند.

زارع به بالابودن تعرفه‌های گمرکی به عنوان مانعی بزرگ برای توسعه صادرات در کشور اشاره کرد و گفت: عضویت موقت ایران در این اتحادیه فرصتی مغتنم برای توسعه روابط تجاری با کشور‌های عضو این اتحادیه با حذف قوانین مزاحم است.

او افزود: با توجه به ظرفیت‌های گیلان، تجار و بازرگانان داخلی باید از این فرصت ویژه برای صادرات محصولات و کالا‌های ایرانی با برخورداری از تعرفه‌های ترجیحی بهره‌مند شوند.

استاندار گیلان گفت: منطقه آزاد تجاری- صنعتی انزلی به عنوان تنها منطقه آزاد شمال کشور در سال‌های اخیر با سرعت در حال توسعه است و در آینده ۲۲ اسکله آن فعال می‌شود.

زارع افزود: با توجه به وجود معافیت‌های گمرکی، مالیاتی و سایر تمهیدات قانونی، منطقه آزاد انزلی می‌تواند در تقویت اتحادیه اقتصادی اوراسیا و در توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی با کشور‌های عضو این اتحادیه نقش مؤثری داشته باشد و به موارد لجستیکی ارتباطات که موضوع این تفاهم نامه است، عمل کند.

او با بیان اینکه گیلان فعالیت‌هایی را برای بهره مندی از مزایای عضویت در این اتحادیه به انجام رسانده گفت: تشکیل میز دبیرخانه اوراسیا با عضویت ۱۳ نفر از مدیران دستگاه‌های مرتبط برای بررسی موضوعات مختلف و ایجاد هماهنگی بین دستگاهی در خصوص چگونگی بهره مندی از این فرصت نمونه‌ای از این اقدامات است.

استاندار گیلان افزود: اسفند پارسال با وجود بسته بودن بیشتر مرز‌های کشور به دلیل همه گیری ویروس کرونا، مرز‌های دریایی با روسیه و مرز زمینی آستارا شبانه روزی فعال بود و در این شرایط سخت، نه تنها حجم تجارت ما با این کشور‌ها کم نشد، بلکه افزایش قابل توجهی را نیز شاهد بودیم.

زارع افزود: بر اساس گزارش اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی گیلان، از زمان اجرای موافقتنامه اتحادیه اوراسیا، این اتاق بیش از ۲۸ هزار فرم گواهی مبدا صادر کرد که این آمار نشان دهنده عملکرد موفق استان است و ثابت می‌کند تجار و بازرگانان استان بیشترین بهره مندی را از اجرای موافقت نامه داشته اند.

او گفت: تجار و بازرگانان ایرانی که کالا‌های خود را از طریق راه آهن از جمهوری آذربایجان به روسیه صادر می‌کنند به علت نبود زیرساختار‌های لازم نمی‌توانند از مزایای اتحادیه اوراسیا بهره‌مند شوند؛ از اینرو کالا‌های ایرانی به اسم کالا‌های آذری به روسیه صادر می‌شود که لازم است هر چه سریع‌تر این مشکل رفع شود.

زارع  با تاکید بر اینکه باید زیرساخت‌های لازم برای رسیدن به اهداف تعیین شده تکمیل شود ، افزود: تکمیل راه آهن رشت – بندر کاسپین، ساخت راه آهن رشت – آستارا، فعالیت کشتی‌های رو رو و بکارگیری کانتینر‌های یخچال دار در دریای خزر می‌تواند به عنوان زیرساختار‌های لازم، نقش بسیار مؤثری در توسعه روابط اقتصادی با کشور‌های عضو این اتحادیه داشته باشد.

استاندار گیلان برگزاری دوره‌های آموزشی در خصوص توافقنامه اوراسیا برای کارکنان دولت، تجار و بازرگانان و همچنین تشکیل کارگروه مشترک با همتایان خارجی برای رفع موانع احتمالی را امری مهم دانست و ابراز امیدواری کرد که با تقویت این تشکل منطقه ای، بتوان شرایط مطلوب را برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری با کشور‌های هدف بوجود آورد، زیرا گیلان با داشتن زیرساخت‌های لازم، این ظرفیت را دارد که در عرصه گسترش مناسبات اقتصادی و از آن مهم تر، ارتقای تراز تجاری درعرصه مبادلات بازرگانی نقش آفرین باشد.

 

انتهای پیام/م.ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تحریم های ایران توسعه اقتصادی تجار و بازرگانان استاندار گیلان توسعه روابط بهره مندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۷۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود

سخنگوی دولت روسیه در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد که تحریم‌های احتمالی اتحادیه اروپا علیه صادرات ال‌ان‌جی این کشور مظهر "رقابت ناعادلانه و غیرقانونی" است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری تاس، دمیتری پسکوف، سخنگوی دولت روسیه در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد که تحریم‌های احتمالی اتحادیه اروپا علیه صادرات ال‌ان‌جی این کشور مظهر "رقابت ناعادلانه و غیرقانونی" است.

وی گفت: باید دید چه تعاریفی انجام خواهد شد، چه محدودیت هایی به ویژه… اعمال می شود.

پسکوف افزود: در واقع، تلاش‌ها برای بیرون راندن روسیه از بازارهای انرژی ادامه دارد؛ البته تغییر به سمت بازارهای گران‌تر قبل از هر چیز برای ایالات متحده و برخی کشورهای دیگر سودآور است.

بزرگ‌ترین میدان گازی اروپا تعطیل شداحتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه

سخنگوی دولت روسیه در ادامه گفت: برای مصرف‌کنندگان نهایی وعمدتاً بخش‌های صنعتی اروپا، این (تحریم‌ها) به معنای گاز گرانتر خواهد بود.

وی تصریح کرد: بدیهی است که ما به دنبال راه هایی برای عبور از این موانع غیرقانونی خواهیم بود؛ این یک رقابت ناعادلانه و غیرقانونی است.

بلومبرگ پیشتر به نقل از منابع خود اعلام کرده بود که اتحادیه اروپا در حال بررسی اعمال ممنوعیت صادرات مجدد گاز ال‌ان‌جی روسیه از طریق بنادر اروپایی به کشورهای ثالث به عنوان بخشی از پیش نویس چهاردهمین بسته تحریم های ضد روسیه است. هرچند که اتحادیه اروپا قصد ندارد کشورهای عضو را از خرید آن برای استفاده در قلمرو خود منع کند.

پیش از این، مدیرعامل غول انرژی فرانسه یعنی شرکت توتال نیز طی اظهاراتی اعلام کرده بود که اگر اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه عرضه گاز طبیعی مایع (LNG) روسیه اعمال کند، این شرکت از بند فورس ماژور در قرارداد پروژه ال‌ان‌جی یامال استفاده خواهد کرد و از آن خارج خواهد شد.

قیمت گاز در اروپا پس از جنگ اوکراین و کاهش شدید واردات این محصول از روسیه در سال 2022، به شدت افزایش یافت.

در پی افزایش شدید قیمت گاز که باعث شد مصرف کنندگان و شرکت‌های اروپایی مجبور شوند در طول زمستان، مصرف خود را بسیار کاهش دهند، سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تامین آن، تحت فشارهای شدیدی از سوی افکار عمومی قرار گرفتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دهه کرامت فرصت پیوند دل‌های نسل جوان با اهل بیت(ع) است
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • حضور ۲۵ هیات تجاری در اکسپو با وجود تحریم نشان از رشد ایران دارد
  • حضور ۲۵ هیئت تجاری در اکسپو نشان از رشد ایران با وجود تحریم
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده