Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@17:12:47 GMT

طرح آمریکا برای کنار گذاشتن «محمد بن سلمان»

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۱۰۴۸۲

به گزارش فارس، گمانه‌زنی‌های مختلف در رسانه‌های غربی درباره رویکردهای دولت جدید آمریکا به ریاست‌جمهوری «جو بایدن» که چند روز پیش پیروزی آن در انتخابات آمریکا اعلام شد، هرچند که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور کنونی هنوز نتیجه این انتخابات را نپذیرفته، همچنان ادامه دارد.

پایگاه خبری یمنی «۲۶ سپتامبر» نیز در یادداشتی با بررسی رویکرد دولت جدید آمریکا در قبال پرونده یمن و عربستان سعودی نوشت: با وجود اینکه بایدن پیش از اعلام پیروزی در انتخابات مواضع خود را در قبال پرونده‌هایی چون یمن اعلام کرده اما بسیاری معتقدند که موضع دولت جدید آمریکا درباره پرونده‌هایی مانند تجاوز به یمن در چارچوب امتیازگیری از عربستان سعودی اما به شیوه حزب دموکراتیک خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این رویکرد دولت جدید آمریکا علیه عربستان سعودی، در واقع در حد انتقاد آشکار از ائتلاف میان ترامپ و ولی‌عهد سعودی خواهد بود لذا تنها می‌توان گفت که موضع بایدن  مطمئنا تداوم حمایت ایالات متحده از عربستان و پشتیبانی از آن صرف‌نظر از موضعش در قبال تداوم حملات علیه یمن خواهد بود. 

 نامزد دموکرات‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در سخنرانی‌های پیش از برگزاری انتخابات گفته بود که در صورتی که در انتخابات پیروز شود در روابط واشنگتن با ریاض تجدیدنظر خواهد کرد و حمایت آمریکا از جنگ یمن را پایان خواهد داد.

وی در ادامه شعارهای خود گفته بود: «پایبندی ما به ارزش‌های دموکراسی و حقوق بشر اولویتمان حتی نسبت به نزدیکترین شرکای ما خواهد بود.

در این یادداشت با تکیه بر گزارش‌های چند روز اخیر و سخنان بایدن پیش از انتخابات که گفته بود خون جمال خاشقچی به هدر نخواهد رفت، آمده است: دولت جدید آمریکا مواضعی حقیقی غیر از بازترسیم روابط میان کاخ سفید و کاخ پادشاهی در ریاض علیه سعودی‌ها نخواهد گرفت و این امر شامل فشار بر ریاض برای امتیازدهی بیشتر به ایالات متحده خواهد بود. این امتیازدهی‌ها از طریق فشار درباره پرونده‌هایی چون تجاوز به یمن، قتل «جمال خاشقچی» و معارضان سیاسی در عربستان حاصل خواهد شد.

نویسنده در ادامه می‌گوید: منابع آگاه سیاسی انتظار دارند که دولت جدید آمریکا، پرونده‌های مذکور را با هدف دستیابی به راهکارهایی منطبق بر شعارهای دموکرات‌ها و در رأس آنها شعارهای مربوط به حقوق بشر باز کند، حتی اگر این امر مستلزم برکناری و حذف «محمد بن سلمان» ولی‌عهد در مقابل بالا کشیدن «خالد بن سلمان» تا پست ولی‌عهدی باشد.این برکناری در چارچوب معامله‌ای برای بستن دو پرونده یمن و قتل خاشقچی به ویژه پس از آنکه این قتل به راهروهای کنگره راه یافت و دولت آمریکا به فکر حل‌وفصل آن افتاد، صورت می‌گیرد. 

دوم اکتبر سال ۲۰۱۸ جمال خاشقچی روزنامه‌نگار منتقد سعودی پس از مراجعه به کنسولگری کشورش در استانبول به قتل رسید که گفته می‌شود قتل وی با دستور مستقیم «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی صورت گرفته است. هفتم سپتامبر گذشته دادگاه کیفری عربستان سعودی حکم اعدام عاملان قتل خاشقچی را لغو و تنها به صدور حکم حبس برای هشت نفر از این متهمان به مدت ۲۰، ۱۰ و ۷ سال اکتفا کرد.

در پایان این یادداشت آمده است: این منابع می‌گویند که ولی‌عهد سعودی تخلفاتی را انجام داده و ادله و مدارکی وجود دارد که وی را به کناره‌گیری از پستش در مقابل دادن فرصت به برادرش خالد برای تصدی پست ولی‌عهدی، مجبور خواهد کرد. این به آن معناست که در پی وخیم شدن وضعیت سلامت ملک سلمان، خالد به کرسی پادشاهی تکیه خواهد زد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: دولت جدید آمریکا عربستان سعودی بن سلمان ولی عهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۰۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال پرونده مالیاتی نفت و گاز به استان با هم‌صدایی رسانه‌ها

                                                                  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ حسن بهرام‌نیا در نشست هم‌اندیشی با اصحاب رسانه و فعالین مجازی استان اظهار داشت: با پشتیبانی ریاست محترم جمهور و هم‌صدایی رسانه‌های استان، پرونده مالیاتی نفت و گاز استان پس از ۴۳ سال به استان منتقل شد.   وی با قدردانی از تلاش اصحاب رسانه و فعالین فضای مجازی استان افزود: رسانه‌ها همواره یار و همراه ما در تحقق برنامه‌های استان بودند از همه رسانه‌های استان با هر نوع نگاه و سلیقه‌ای تشکر می‌کنیم.   نماینده عالی دولت در استان ایلام اضافه کرد: گفتمان دولت سیزدهم، گفتمان مردمی ایران قوی است و از همه رسانه‌هایی که در انعکاس خدمات دولت تلاش کردند به‌صورت ویژه قدردانی می‌شود.   بهرام‌نیا با اشاره به مشارکت بالای مردم استان در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری، یادآورشد: رسانه‌ها در مشارکت ۵۳.۲۹ درصدی مردم در انتخابات نقش‌آفرین بودند و در کنار صدا و سیما، سپاه، بسیج و دیگر عوامل موجب شدند که استان ایلام جزو ۴ استان برتر در بحث مشارکت مردم در انتخابات قرار گیرد.   وی مطرح کرد: در جنگ ترکیبی و شناختی  دشمن، رسانه‌ها با سلاح خود که قلم و تحلیل آنهاست روشنگری کرده و نقش شوم دشمن را خنثی کردند.

دیگر خبرها

  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • انتقال پرونده مالیاتی نفت و گاز به استان با هم‌صدایی رسانه‌ها
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • (ویدئو) سیل وحشتناک در عربستان سعودی همه را ترساند
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • فیلمی از هوای طوفانی شهر مدینه در عربستان سعودی
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • بن سلمان: مخالف آوارگی مردم غزه هستیم
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین