Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@16:56:59 GMT

اعلام نرخ شیوع اعتیاد در دانش‌آموزان و دانشجویان

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۱۲۰۰۹

اعلام نرخ شیوع اعتیاد در دانش‌آموزان و دانشجویان

به گزارش پارسینه به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ اسکندر مؤمنی در آیین امضای این تفاهم‌نامه که صبح امروز سه‌شنبه در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، گفت: آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد، تأثیرات عمیقی در لایه‌های مختلف جامعه می‌گذارد و آثار خود را در کوتاه‌مدت و بلندمدت نشان می‌دهند.

وی افزود: ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی در مسیر بزرگ‌ترین کشور تولیدکننده موادمخدر قرار گرفته است؛ و کسانی آنجا حضور دارند که کشت و تولید موادمخدر را توسعه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیرکل ستاد تصریح کرد: میزان تولید موادمخدر در افغانستان به حدود ۱۰ هزار تن رسیده و این مسئله نشانگر افزایش ۵۰ برابری تولید موادمخدر از زمان حضور آمریکاییان در آن کشور است؛ همچنین تولید موادمخدر صنعتی همچون شیشه در افغانستان افزایش قابل‌توجهی داشته است.

مؤمنی اذعان داشت: تولید موادمخدر صنعتی نیاز به دانش، تکنولوژی، تجهیزات پیشرفته دارد و امکان ندارد افغانستان این حجم از مواد را بدون حمایت آمریکائیان و اروپاییان تولید و در بازارهای دنیا عرضه کند؛ لذا ما مستقیم در جنگی قرار داریم که طرف مقابل، عامدانه کشت و تولید موادمخدر را توسعه می‌دهد.

وی گفت: کشفیات ایران در شش ماهه نخست امسال با کشفیات سال ۹۲ برابری می‌کند و این نشان از تلاش همه‌جانبه ایران در امر مبارزه با موادمخدر دارد؛ اما معتقدیم در کنار اقدامات مقابله‎ای، باید از ظرفیت مردم و سازمان‌ها که ظرفیت درونی کشور محسوب می‌شوند، برای ایجاد مصونیت و بازدارندگی درونی نیز استفاده کنیم تا حتی اگر موادمخدر در دسترس بود، هیچ‌کس به سمت آن نرود.

مؤمنی در ادامه، نرخ شیوع اعتیاد در جمعیت دانشجویان را ۴ درصد و در دانش‌آموزان ۲ درصد خواند و گفت: با اقدامات مؤثری که از سوی دستگاه‌ها، مردم و خانواده‌ها انجام شد، نرخ شیوع اعتیاد در جمعیت دانش‌آموزی متوقف شد.

وی با بیان اینکه در اقدامات پیشگیرانه، تمرکز اصلی بر جوانان است و نیازمند همراهی خانواده‌ها هستیم، بر تقویت اقدامات پیشگیرانه تأکید کرد و افزود: در این راستا، در نظر داریم از سازمان جوانان هلال احمر که دارای ظرفیت بین‌المللی و داخلی است، در امر پیشگیری از اعتیاد استفاده کنیم و همکاری‌های فی‌مابین را گسترش دهیم.

دبیرکل ستاد با بیان اینکه آموزش، پیشگیری و توانمندسازی از مباحث اصلی تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان ستاد و هلال احمر است، گفت: در حوزه «آموزش»، هلال احمر با توجه به توانمندی بالایی که دارد، می‌تواند نقش‌آفرینی کند، بسیاری از نوجوان و جوانان بر این باور غلط هستند که بعد از یکی دو بار مصرف مواد، قادر به ترک آن هستند که اساساً این باور کذب محض است.

مومنی بیان داشت: نتایج یک پژوهش نشان داده است که ۳۳ درصد افراد معتاد تصور می‌کردند بعد از دو، سه بار مصرف، می‌توانند به‌راحتی آن را ترک کنند و ۳۰ درصد نیز اعلام کردند توان نه گفتن در مقابل پیشنهاد مصرف موادمخدر را نداشتند؛ لذا آموزش می‌تواند در پیشگیری از مصرف موادمخدر افراد مؤثر باشد.

وی با بیان اینکه «پیشگیری» یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است، افزود: جمعیت هلال احمر تعامل خوبی با مجموعه نهادهای کشور دارد و کارهای خوب و ارزشمندی را انجام داده است و در حوزه پیشگیری از اعتیاد نیز می‌تواند اقدامات مؤثرتری انجام دهد.

دبیرکل ستاد گفت: اگر جوانی گرفتار اعتیاد شد و در مراکز درمانی تحت درمان قرار گرفت، هلال احمر در بخش «توانمندسازی»، می‌تواند این فرد را دوباره به جامعه برگرداند، یکی از مشکلات اصلی آن است که بهبودیافتگان به دلیل نبود جذب و اعتماد به نفس دوباره به سمت اعتیاد برمی‌گردند؛ لذا آنان در کنار درمان، باید هم‌زمان مهارت و شغلی فراگرفته و تولیدات خود را به فروش برسانند، البته این مهم در برخی مراکز در حال انجام است و هلال احمر نیز می‌تواند کمک شایانی داشته باشد.

مومنی در پایان تاکید کرد که جمعیت هلال احمر ‌در این سه حوزه می‌تواند نقش‌آفرین باشد تا همه با یاری یکدیگر، این ابر آسیب اجتماعی را ساماندهی کنیم.

مباحث پیشگیرانه در خانه‌های هلال ارائه می‌شود

همچنین دکتر کریم همتی رئیس جمعیت هلال احمر در این مراسم گفت: استفاده از ظرفیت جوانان، همیشه در کشور ما از اهمیت بالایی برخوردار بوده و جمعیت هلال احمر و سازمان جوانان این جمعیت در تمام سال‌های گذشته در کنار مردم و با مردم بودند که با مردم بودن؛ سرلوحه تمام خدمات این نهاد بشردوستانه است.

وی افزود: خانه‌های هلال در کشور ظرفیت خوبی برای ارائه مباحث پیشگیری از اعتیاد در مناطق دوردست به شمار می‌روند، در منطقه ۱۲، محله هرندی نیز، خانه هلال ایجاد شد که در حال حاضر، مباحث آموزشی و پیشگیرانه در حال ارائه است.

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: با هم‌افزایی و استفاده از توان یکدیگر در حوزه پیشگیری از اعتیاد، می‌توان کارهای خوبی انجام داد و از گرایش مجدد بهبودیافتگان به اعتیاد جلوگیری و بازگشت آنان را به جامعه فراهم کنیم.

گفتنی است، همکاری در برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی پیشگیری اولیه از اعتیاد در اردوها، همایش‌ها و جشنواره‌های تخصصی ملی و منطقه‌ای، همکاری برای افزایش آگاهی عمومی با بهره‌گیری حداکثری از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در پیشگیری اولیه از اعتیاد، مشارکت در اجرای طرح یاریگران زندگی با گسترش فعالیت‌های داوطلبانه مرتبط با سلامت روان و پیشگیری از اعتیاد و همکاری در برگزاری رویدادهای کمک نوآور (استارت‌آپ) با محوریت پیشگیری از اعتیاد از اهم مفاد این تفاهم‌نامه است.

همچنین پیش از این، تفاهم‌نامه همکاری مشترکی در سال ۹۳ با هدف استفاده کارآمد از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های جمعیت هلال‌احمر در راستای تحقق سیاست‌های اجتماعی شدن امر مبارزه با موادمخدر و روان‌گردان‌ها از طریق اجرای برنامه‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد، آموزش مهارت‌های زندگی و... امضا شده بود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: اسکندر مؤمنی موادمخدر مواد مخدر سردار مومنی آسیب اجتماعی اعتیاد پارسی خبر پیشگیری از اعتیاد جمعیت هلال احمر تولید موادمخدر تفاهم نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۲۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵پایگاه جدید هلال احمر در استان سمنان احداث می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، حسین درخشان ظهر سه شنبه در نشست خبری با حضور رسانه‌ها در مرکز کنترل و هماهنگی عملیات امداد و نجات هلال احمر سمنان، درباره خدمات این نهاد بیان کرد: ۱۵ پایگاه امداد و نجات در استان وجود دارد و در طول سال به مردم و به خصوص زائران رضوی خدمت رسانی می‌کند.

وی با بیان اینکه ایجاد پنج پایگاه جدید با توجه به قرارگیری استان سمنان در مسیر کریدور اصلی حرم تا حرم در دستور کار قرار دارد، تاکید کرد: تلاش داریم تعداد پایگاه‌های هلال احمر در سراسر استان به ۲۰ پایگاه برسد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان از تلاش اشاعه خدمات این نهاد در استان خبر داد و تاکید کرد: جانمایی و مطالعه لازم برای ایجاد پایگاه‌های جدید هلال احمر در استان انجام شده و در انتظار تخصیص زمین برای ساخت این پایگاه‌ها هستیم.

درخشان خواستار همراهی ارگان‌ها با هلال احمر با توجه به قرارگیری استان سمنان در کریدور اصلی شرق کشور شد و ابراز کرد: عبور سالانه ۲۰ میلیون زائر از استان، اهمیت خدمت رسانی هلال احمر را دو چندان می‌کند.

وی با بیان اینکه ۶۵ گسل در استان سمنان وجود دارد، گفت: افزایش پایگاه‌های هلال احمر و تجهیزات این ارگان همچنین به واسطه امکان بروز حوادث غیرمترقبه، دارای اهمیت است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان با بیان اینکه ناوگان آمبولانس و امداد و نجات توسط جمعیت هلال احمر در دست تهیه و تأمین است، گفت: معتقد هستیم که امکانات و تجهیزاتی که باید به هلال احمر استان سمنان داده شود، بر اساس تردد سالانه ۲۰ میلیون نفر و وسعت استان، و نه جمعیت منطقه باشد تا بتوانیم خدمات بهتری را در زمینه امداد و نجات داشته باشیم.

درخشان در پاسخ به سوالی درباره جمعیت داوطلبانی که با هلال احمر در سراسر استان سمنان همراه می‌کنند، تاکید کرد: ۹۸۰ نجات‌گر داوطلب در مواقع بحرانی و بروز حوادث به کمک هلال احمر می‌آیند همچنین این افراد دوره‌های لازم را دیده‌اند.

وی در ادامه با بیان اینکه این نهاد ۱۰ مرکز تجهیزات و خدمات پزشکی در استان دارد، گفت: در سال گذشته ۶۴۰ نفر از تجهیزات این مراکز در سراسر استان سمنان بهرهمند شدند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان گفت: این مراکز تجهیزات مورد نیاز بیماران نیازمند را به آنها به صورت امانت می‌دهد تا از آنها استفاده کنند از جمله این موارد می‌توان به کپسول اکسیژن، ویلچر و … اشاره کرد.

درخشان به اقدامات بشر دوستانه و حمایتی هلال احمر استان سمنان به خصوص خانه‌های هلال اشاره کرد و گفت: در یک سال اخیر سه‌هزار و ۸۰۰ سبد معیشتی به ارزش ۳۰ میلیارد ریال در بین نیازمندان نقاط کم برخوردار استان توزیع شده است.

وی افزود: در یک سال اخیر همچنین ۱۲۰ میلیارد ریال خدمات بهداشتی و پزشکی و … به نیازمندان استان سمنان از سوی جمعیت هلال احمر ارائه شده که این خدمات بسته به نیاز جامعه هدف متفاوت هستند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان همچنین در خاتمه گفت: تعداد تصادفات و حوادث نوروز ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل از کاهش ۲۴ درصدی برخوردار بوده اما باید در زمینه کاهش شدت حوادث نیز اقدامات فرهنگ ساز خوبی صورت گیرد.

کد خبر 6099546

دیگر خبرها

  • ۲ فوتی و ۲ مصدوم در تصادف محور بروجرد - اراک
  • ۵پایگاه جدید هلال احمر در استان سمنان احداث می‌شود
  • آغاز رویداد دادرس در استان اصفهان با حضور بیش از ۷۰۰ دانش‌آموز
  • نشست خبری رئیس جمعیت هلال احمر
  • افزایش پایگاه های امدادی هلال احمر در سمنان
  • غافلگیری سارقان کلینیک ترک اعتیاد
  • امدادرسانی به بیش از ۵۳۰۰ تن در سیل و آبگرفتگی ۱۷ استان
  • تماشای رودخانه فصلی در سربیشه جان یک نفر را گرفت
  • محور انارک به زواره پس از ۲۴ ساعت بازگشایی شد
  • امدادرسانی به بیش از ۵۰۰۰ نفر در سیل و آبگرفتگی ۲۳ استان