Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@19:12:51 GMT

سالی چندبار باید واکسن کرونا بزنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۱۲۲۵۶

سالی چندبار باید واکسن کرونا بزنیم؟

محقق و پژوهشگر بازنشسته موسسه واکسن و سرم سازی رازی درباره روند چگونگی ساخت و تولید واکسنی مثل کرونا و پیش بینی خود در این خصوص می گوید: فکر نمی کنم در امسال این امر محقق شود شاید در بهار سال آینده واکسن کرونا بتواند به تولید انبوه برسد.

به گزارش برنا؛ عباس شفیعی، محقق و پژوهشگر بازنشسته موسسه واکسن و سرم سازی رازی درباره روند چگونگی ساخت و تولید واکسنی مثل کرونا و پیش بینی خود در این خصوص می گوید: فکر نمی کنم در امسال این امر محقق شود شاید در بهار سال آینده واکسن کرونا بتواند به تولید انبوه برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن گفت وگو با عباس شفیعی را می خوانید:

 در مورد واکسن های کرونا که در حال مطرح شدن است چه نظری دارید؟ این واکسن ها در صورت تایید نهایی چه زمانی به تولید انبود می رسد؟

واکسن هایی که در دنیا در حال مطرح شدن است هنوز در مرحله آزمایش است. هر واکسنی بایستی ۴ مرحله را طی کند. برخی از اینها در ۳ مرحله تایید شده و مرحله آخر که بایستی در تعداد زیادی از افراد تست کنند هنوز مشخص نشده است.

روند ساخت واکسن چه اندازه زمان می برد تا تاییده های سازمان بهداشت جهانی را برای تولید انبوه در نهایت دریافت کند؟

فکر نمی کنم در امسال این امر محقق شود. شاید در بهار سال آینده واکسن کرونا بتواند به تولید انبوه برسد.

 آیا سازمان بهداشت جهانی می تواند شرکت های تولید کننده واکسن کرونا را الزام به فروش واکسن به همه کشورها بکند؟ 

نه هیچ الزامی وجود ندارد. فقط سازمان بهداشت جهانی تاییده واکسن را برای سازنده ارسال می کند و سازنده واکسن مختار هست هر کجا دلش خواست واکسن را بفروشد.

 چنانچه برخی کشورها در خرید واکسن کرونا با مشکلاتی مواجهه باشند یا توان خرید را نداشته باشند در آن صورت چه خواهد شد؟

سازمان بهداشت جهانی به آنها کمک می کند که ارزان تر برای آنها حساب شود یا با معامله پایا پای تلاش می کنند این مشکل را حل کنند.

 رقابتی که برای تولید و ساخت واکسن بین شرکت ها اتفاق افتاد است آیا روند مطلوبی در آینده خواهد داشت یا این رقابت می تواند باعث یک نوع تخاصم میان دولت ها هم  بشود؟

چون کرونا، ویروسی است که برای اولین بار در حال ساخت واکسن برای آن هستند روند همه جوانب آن در جهان هنوز مشخص نیست. اگر نتیجه بدهد کشورها می توانند به تولید انبوه دست بزنند اگر نتیجه ندهد نه چون مشتری ندارد از دور خارج می شود.

آیا ممکن است در برخی از این واکسن هایی که تایید هم می شود بعد از مدتی مثلا یکسال مجددا بیماری برگردد؟

بله هیچ بعید نیست. چون کسانی هم که به کرونا مبتلا می شوند آنتی بادی در بدن آنها ترشح می شود اما بعد از سه چهار ماه بهبودی ممکن است مجددا مبتلا شوند. ممکن است آنتی بادی واکسن با دوام نباشد و دو مرتبه فرد به بیماری حساس شود و ویروس ها در بدن او باشد و مبتلا شود.

یعنی ممکن است مثل واکسن آنفلوانزا نیاز باشد فرد هر سال واکسن را تجدید کند؟

بله ممکن است مثل واکسن آنفلونزا در سال یک یا دو بار تزریق کنند.

ایران نیز اخیرا اعلام کرده که چند نمونه واکسن کرونا ساخته است و به زودی آزمایشات انسانی آن را شروع می کند اساسا ایران تکنولوژی ساخت واکسن پیچیده ای مثل ویروس کرونا را دارد؟

بله تکنولوژی ساخت واکسن در ایران همانند تکنولوژی جهانی است و چندان تفاوتی با هم ندارند. محققانی ایرانی هم در حال تحقیق در این خصوص هستند اما اینکه تا چد حد موفقیت آمیز باشد را باید ببینیم.

اگر واکسن کرونا به مرحله تولید انبوه برسد آیا هزینه آن را بایستی کشورها بپردازند یا توسط دریافت کنندگان خریداری خواهد شد؟

مثل واکسن آنفلوانزا فکر می کنم مردم باید هزینه آن را بدهند اما اگر دستور سازمان بهداشت جهانی باشد ممکن است به طور انبوه تهیه شود و در دسترس همه کشورهایی که با کرونا دست و پنجه نرم می کنند بگذارد.

منبع: شفقنا

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا واکسن کرونا سازمان بهداشت جهانی تولید انبوه برسد تولید انبوه واکسن کرونا ساخت واکسن واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۲۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکاسی از انبوه عنکبوت‌ها روی مریخ

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، ویژگی هایی فصلی و عنکبوت مانند روی ترک های سطح مریخ ظاهر شده اند. مدارگرد مریخی اروپا به نام مارس اکسپرس تصاویری از ویژگی هایی کوچک و تیره رنگ در منطقه ای از مریخ به نام «اینکا سیتی»در نزدیکی قطب جنوب سیاره ثبت کرده که شبیه عنکبوت هستند.

این رویداد زمانی ظاهر می شود که گرمای نور خورشید لایه های دی اکسید کربن انباشته شده طی زمستان تاریک مریخ را گرم می کند. در مقابل یخ دی اکسید کربن در لایه زیرین به گاز تبدیل می شود که به تدریج جمع می شود و لایه رویی به قطر یک متر را می شکند.

گاز آزاد شده حامل غباری سیاه از لایه زیرین است که آن را به سمت بالا می آورد و در نهایت به انفجار غبار بالای لایه رویی یخ منجر می شود. این رویداد مانند بیرون آمدن آب از یک آبفشان قبل از ریختن روی سطح مریخ است. چنین روندی ظاهری عنکبوتی شکل و ترک خورده به وجود می آورد که قطر آن ۴۵ مترتا یک کیلومتر است.

منطقه اینکا سیتی مریخ که شبکه ای خطی از برآمدگی ها ایجاد می کند مشابه خرابه های تمدن اینکا روی زمین است.

جدیدترین تصاویر از اینکا سیتی توسط دوربین با وضوح بالای HRSC مارس اکسپرس در ۲۷ فوریه ۲۰۲۴ میلادی و در فصل پاییز مریخ ثبت شده است.

کد خبر 6089622 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • سالی خاص در تاریخ زمین؛ این کوه باعث شد تابستان از تقویم حذف شود +تصویر
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • حاجی می‌گفت: می‌توانیم چند بار اسراییل را شخم بزنیم
  • «پائز»: می‌خواهیم بهترین اتفاق را برای والیبال ایران رقم بزنیم
  • بهترین زمان برای مسواک زدن چه وقتی است؟
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • ببینید | استقرار انبوه تانک‌ها در نزدیکی رفح؛ اسرائیل آماده جنگ می‌شود؟
  • عکاسی از انبوه عنکبوت‌ها روی مریخ
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد