Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛  بهرام فاضلی‌زاد ظهر امروز در اولین نشست شورای اداری ستاد فهما، گفت: ایجاد شبکه رسانه‌ای با اتصال ستاد فهما استان به جامعه رسانه و کمک گرفتن از توان و ظرفیت بالای خبرگزاری‌ها و رسانه ملی باعث تقویت جایگاه مساجد می‌شود.

او با اشاره به گسترش ویروس کرونا و محدودیت‌های اعمال شده، افزود: همانطور که سایت‌های رسمی کشور،  در حال فعالیت در فضای مجازی هستند، بچه‌های مسجد باید بخش عمده‌ای از فعالیت‌های خود را در فضای مجازی انجام بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه به ابراز و فناوری‌های جدید در جهت جذب جوانان به مساجد اشاره کرد و گفت: نسل جدید چند گام از ما جلوتر هستند که با کمک ابزار و فناوری‌های جدید می‌توانیم با نسل جدید مسجدی‌ها بیشتری در فضای مجازی ارتباط برقرار کنیم و این نسل با بهره گیری از ابزار‌های نوین، اپلیکیشن‌ها و پیام رسان‌ها فعالیت‌های گسترده فرهنگی و هنری خود را عرضه می‌کنند.

ایجاد انقلابی فرهنگی با کار‌های فرهنگی و تبلیغی بچه‌های مسجد

او با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که تأکید فراوانی بر اهمیت فضای مجازی و حضور در این عرضه دارند، بیان کرد: بچه‌های مسجد باید به صورت هدفمند و حساب شده، حضور خود را در فضای مجازی و پیام رسان‌ها تقویت کرده و به تولید محتوا بپردازند.

فاضلی زاد تاکید کرد: جذابیت‌های شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌ها از سنین نوجوان تا بزرگسال را مخاطب خود قرار داده به گونه‌ای که از ۱۴ سال به بالا با این فضا بسیار مأنوس هستند و ساعات زیادی از روز را در این فضا می‌گذرانند.

به گفته او، بستر‌ها آماده و مهیا برای کار‌های فرهنگی و تبلیغی است که بچه‌های مسجد با استفاده از آن می‌توانند انقلابی فرهنگی ایجاد کنند.

فاضلی زاد گفت: ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان با ایجاد کانالی با عضویت مدیران و ائمه جماعات و هر کانون با ایجاد یک کانال در پیام رسان‌ها می‌توانند تعداد زیادی از افراد محله‌های پیرامونی مساجد را مخاطب برنامه‌های خود قرار داده و مسجد مجازی را بسط و گسترش دهند.

تقویت جایگاه مساجد با ایجاد شبکه رسانه‌ای و اتصال ستاد فهما به جامعه رسانه

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با بیان اینکه سهولت در اطلاع رسانی، جریان سازی فرهنگی، بهره مندی عامه مردم از برنامه‌های اثرگذار کانون‌های مساجد است، خاطر نشان کرد: تقویت حضور بچه‌های مسجد در گستره فضای مجازی از نتایج و ثمرات شبکه سازی است.

او افزود: ایجاد شبکه رسانه‌ای با اتصال ستاد فهما استان به جامعه رسانه و کمک گرفتن از توان و ظرفیت بالای خبرگزاری‌ها و رسانه ملی نیز ضمن تقویت جایگاه مساجد، بخش عظیمی از جامعه را با فلسفه شکل گیری کانون‌ها و فعالیت‌های گسترده بچه‌های مسجد آشنا می‌کند.

فاضلی زاد با بیان اینکه حمایت از کانون‌ها نیز به صورت ویژه مورد توجه ما است، گفت: با توجه به کمبود اعتبارات و نبود ردیف بودجه‌ای مشخص برای کانون‌ها، بهره مندی از اعتبارات استانی و دیده شدن کانون‌ها در ردیف بودجه یکی از دغدغه‌های اصلی ما است که در این زمینه و در راستای اجرای تفاهم نامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار کرمانشاه در سال ۹۶، اقدامات و رایزنی‌های متعددی را به انجام رسانده‌ایم.

او ادامه داد: نیرو‌های دلسوز و انقلابی در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد فعالیت دارند، لذا حمایت و تقویت این نیرو‌های متعهد و کارآمد به صورت ویژه مورد توجه است چرا که ماندگاری و ارزش اخلاق پایدار و ملکه محسنات عالی در بچه‌های مسجد متجلی است و تفاوت زیادی بین یک نیروی مسجدی با سایرین وجود دارد.

فاضلی زاد گفت: در صورت مساعد بودن شرایط و بهبود وضعیت کنونی، هماهنگی‌های لازم جهت دیدار منتخبین کانون‌های مساجد با نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه و استاندار کرمانشاه به عمل آمده است تا در جمع‌های کوچک و محدود با رعایت موازین بهداشتی مورد تأکید ستاد ملی کرونا و در راستای دومین رویداد فهما (طرح ملی ایران قوی) همراه با رونمایی از پوستر این برنامه برگزار شود.
انتهای پیام/ز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا فرهنگ و ارشاد اسلامی وزارت ارشاد فضای مجازی بچه های مسجد پیام رسان ها ستاد فهما فاضلی زاد کانون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۲۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسجد اولین نهاد و جایگاه  قضاوت، محل عبادت، علم و دانش، علما، مفسران و پایگاه تبلیغاتی اسلام است که حرمت بالایی دارد.

یوسف خجیر (عضو هیئت‌علمی گروه ارتباطات) در مقاله‌ای با عنوان «آسیب‌‌شناسی استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد کشور» به این موضوع می‌پردازد که فرق اساسی بین نهاد و سازمان آن است که نهادها در پیش‌برد تغیرات جامعه و کارکرد آن به وجود می‌آیند و فرد، مقام یا دولت در پیدایش آن دخیل نیستند.

در این مقاله آمده است که هویت یکی از مسائل مهم در جامعه است که در فرآیند گروهی حاصل می شود و این رسانه‌ها هستند که فرایند گروهی را تشکیل می‌دهند و باید گفت مسجد نیز یک رسانه جمعی است که برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است.

به زعم این پژوهشگر هدف این پژوهش شناسایی نقاط چهارگانه قوّت، ضعف، فرصت و تهدید شبکه‌های اجتماعی برای مساجد و ارائۀ راهبرد استفادۀ بهینه از این شبکه‌ها برای ارتقای فعالیت‌های تبلیغی و رسانه‌ای مساجد کشور است. چهارچوب نظری این پژوهش سازمان شبکه‌ای‌ شده بری ولمن (Barry Wellman)  برگرفته از کلان‌ نظریه جامعه شبکه‌ای‌ شده اوست.

مساجد برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است

خجیر در این مقاله می‌نویسد: روش این پژوهش آمیخته کیفی کمّی است. در بخش کیفی از روش تحلیل مضمون و در بخش کمّی از روش تجزیه‌ و‌ تحلیل راهبردی یا سوات به‌عنوان روش آینده‌پژوهی استفاده شده است. در روش نخست، جامعۀ آماری نخبگان دانشگاهی و خبرگان حوزه شبکه‌های اجتماعی فعال در امور دینی و مساجد هستند که از بین آنها نمونه به روش هدفمند با معیار تدریس و تألیف بیش از پنج سال در حوزۀ رسانه‌های جدید و دین و فعالیت مستمر اجرایی در بخش امور دینی و مساجد و آشنایی کامل با فضای شبکه‌ها انتخاب شده است.

* نقاط ضعف و قوت فضای مجازی در امور مساجد

به گفته این پژوهشگر یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که انتشار اخبار و تقویت شبکه‌سازی بین مسئولان مساجد و شهروندان و بسیج‌سازی جزء قوّت‌های مهم؛ هم‌بستگی اجتماعی کاذب و درگیر شدن مسئولان مساجد و مردم در فضای مجازی و انتشار اخبار جعلی جزء ضعف‌های مهم؛ اقناع شبکه‌ای دین و جهانی شدن فعالیت‌های مساجد و تنوع و تعدد مخاطبان مساجد جزء فرصت‌ها؛ و ترویج خرافات دینی توسط مغرضان و اعتیاد مجازی فعالان امور مساجد و تضعیف خانوادۀ ایرانی‌اسلامی جزء نقاط تهدید است.

هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا، نرم‌افزار با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی و ... این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد

به زعم خجیر مهم‌ترین راهبرد طراحی و تولید و راه‌اندازی شبکۀ اجتماعی بومی توسط دولت برای تولید محتوای فرهنگی و دینی و تربیتی مناسب از سوی فعالان مساجد و برنامه‌ریزی نهاد‌های دولتی و غیردولتی دینی برای تولید و انتشار محتوای دینی در این شبکه‌ها است.

همچنین یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا و نرم‌افزار و ایجاد محتوا با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی و ارائۀ خدمات ارتباطی مبتنی بر ارزش‌های فرهنگی و دینی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی، بخش خصوصی و سایر دست‌اندرکاران این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد.  

 در یک جمع‌بندی کلی باتوجه به یافته‌های این پژوهش، بین آزادی طرح مطلب در شبکه‌های مجازی اجتماعی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه ها ارتباط معنی دار وجود دارد. آزادی طرح مطلب در شبکه‌های اجتماعی مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر مثبت و معنی دار دارد.

در پایان لازم به ذکر است که بین رابطه دسترسی آسان و غیر مکان‌مند و غیر زمان‌مند بودن شبکه‌های مجازی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه‌ها ارتباط معنی دار وجود دارد، در نتیجه دسترسی آسان به شبکه‌های مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر گذار است.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاروان حرم مطهر رضوی به مناطق محروم گیلان می‌رود
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • اجرای بیش از ۱۰۰ برنامه در دهه کرامت آذربایجان غربی 
  • برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی،هنری اوقات فراغت در مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات با محوریت مساجد گسترش می‌یابد
  • برگزاری ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان
  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد