Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-07@10:26:33 GMT

قدرت تصمیم گیری، مهارتی سرنوشت ساز

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۱۲۵۱۶

قدرت تصمیم گیری، مهارتی سرنوشت ساز

به گزارش جام جم آنلاین،تصمیمات ما می‌توانند سریع یا به‌آرامی گرفته شوند. برایندی از نظر جمع یا حاصل تفکر فردی باشند. پاسخی به کاری ضروری یا تغییر باشند یا اینکه در موقعیتی ناگزیر، به‌اجبار گرفته شده باشند. آنچه مسلم است، آگاهانه‌بودن تصمیم‌گیری‌ها و اثر آن‌ها بر کیفیت زندگی ماست. همه‌ی ما مربیان فرزندان خود هستیم و می‌توانیم با مطرح‌کردن این موارد در بحث‌های مشترک، گام مؤثری در تقویت مهارت تصمیم‌گیری آنان داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهارت تصمیم گیری چیست؟

تصمیم گیری از جمله مهم ‌ترین مهارت‌های زندگی است که مسیر و هدف انسان‌ها را شکل می‌دهد. همه ما می‌دانیم که موفقیت و پیشرفت ما تحت تاثیر مستقیم تصمیم ‌های خوب است. برای تصمیم‌ گیری درست و خوب باید معنا و مراحل تصمیم را بدانیم و از تصمیمات بد گذشته مان درس بگیریم.

 

در ساده‌ ترین شکل، تصمیم گیری به معنی انتخاب کردن بین دو یا چند مسئله مختلف است. در فرایند گسترده‌ تر، گرفتن یک تصمیم شامل انتخاب بین راه‌ حل‌‌های ممکن برای یک موضوع است. ممکن است تصمیم گیری با روندی شهودی یا استدلالی یا ترکیبی از این دو، انجام شود.

 

روند شهودی به معنی استفاده از شهود یا ندای درونی است. شهود ریشه در واقعیت ندارد بلکه بر اساس درک و برداشت شما است. روند استدلالی یعنی از شواهد و جمع بندی اطلاعات و آمار موجود در زمینه مورد نظر استفاده شود. به خاطر داشته باشید که شهود روش قابل قبولی برای تصمیم گیری است، اما عموما برای تصمیمات ساده یا سریع مناسب ‌‌تر است. تصمیمات پیچیده‌‌ تر باید با روشی رسمی ‌‌تر و ساختار یافته‌‌ تر اتخاذ شوند، که معمولا شامل هر دو روش شهودی و استدلالی می‌شود.

 

اطلاعاتْ سنگ‌ بنای تصمیم‌ گیری درست است. باید به خاطر داشته باشیم که تصمیم‌ گیری درست و کارامد، حاصل فرایند قوی جمع‌آوری اطلاعات است. در این مرحله باید به نقش تأثیرگذار تحلیل مسائل اذعان کرد که به‌ طرز چشمگیری اطلاعات موردنیاز برای تصمیم ‌گیری کارامد را فراهم می‌کند. مشاهده، مطالعه، تحلیل جامع، پرسش و پاسخ و تمرکز بر مسائل جاری، ابزارهای مهمی برای جمع‌آوری اطلاعات مورد نیاز برای تصمیم‌ گیری درست است.

 

مهم‌ترین ویژگی تصمیم‌ گیری کارامد، میزان پاسخ‌گویی آن به نیاز موجود و قابلیت آن در حل مسئله است. تصمیم درست باید به راهکاری منعطف منتهی شود که تا آخرین مراحل برنامه ‌ریزی، قابلیت اجرایی داشته باشد. تصمیم کارامد مدل چهارچوب مطلقاً ثابتی ندارد، بلکه به‌ تناسب شرایط موجود می‌تواند با تغییرات همراه باشد. این دقیقاً تعریفی از انعطاف ‌پذیری هوشمندانه است.

 

تصمیم‌ گیری باید قابلیت اشتراک ایده‌ها را داشته باشد. حالا به‌ لحاظ زمانی در مرحله‌ی قبل از تصمیم ‌گیری قرار داریم و این راهکار به ‌معنی به‌ اشتراک‌ گذاشتن تصمیمات خصوصی یک نفر نیست. زمانی که در حال جمع‌آوری اطلاعات برای اخذ تصمیم کارامد هستید، فرایند اجرایی شما باید جایی برای گردهم‌ آمدن نظرات افراد کارشناس حتی با نظرات مخالف داشته باشد. اینْ رمز موفقیت برای تصمیم‌ گیری کارامد است.

 

برنامه‌ی جایگزین، ضرورتی انکارناپذیر در تصمیم‌ گیری است. در دنیای پر از تغییراتی که در اطراف خود شاهد آن هستیم، بخش زیادی از تصمیمات ما برای برطرف‌ کردن نیازهای به ‌وجود‌ آمده از تغییرات است. این ویژگی برای ما یادآور اهمیت گزینه‌ی جایگزین است. تصمیم‌ گیری درست، زمانی معنای حقیقی خود را به دست می‌آورد که همیشه یک راه‌ حل جایگزین برای تغییرات احتمالی به همراه خود داشته باشد.

 

در تصمیم‌گیری با چه چیزهایی مواجه هستیم؟

انسان در طول زندگی خود و در تمام حوزه‌ها مانند مسائل مالی، شغلی، عاطفی و مدیریتی نیاز به تصمیم گیری دارد.

اما تقریبا تمام افراد هنگام تصمیم‌گیری چالش‌های زیر را تجربه می‌کنند:

 

1.همیشه تعدادی گزینه وجود دارد و فرد برای انتخاب هر کدام از آن‌ها مردد می‌شود.

2.افراد اغلب نمی‌دانند چه زمانی برای تصمیم گیری مناسب است. آیا می‌توانند آن را به تعویق بیاندازند؟

3.پذیرش مسئولیت انتخاب‌ها و تصمیمات اغلب فکر و ذهن افراد تصمیم گیرنده را درگیر می‌کند.

4.گاهی ذهن در انتخاب بهترین تصمیمات دچار خطای شناختی می‌شود.

5.ممکن است بین تصمیم گیری شهودی و یا استدلالی مردد شوند.

6.گاهی ممکن است فرد تصمیمی را بگیرد و برخلاف آن عمل کند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: مهارت مشاوره روانشناسی رفتار تصمیم گیری برای تصمیم گیری درست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۲۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه دروس مهارتی و اشتغال پذیری به دانشجویان از مهر ۱۴۰۳

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علو و فناوری آنا، رضا نقی‌زاده در نشست تخصصی و هم‌اندیشی در دهه سرآمدی آموزش، با حضور رئیس دانشگاه، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، مدیران مجموعه و روسا و معاونین آموزشی دانشکده‌های دانشگاه اصفهان، سه موضوع کلیدی؛ دروس مهارتی و اشتغال پذیری، استاد مشاور آموزشی و پذیرش استاد محور دانشجویان را مورد بحث و بررسی قرار داد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم در این نشست تصریح کرد: دانشگاه اصفهان الحمدالله بسیار منظم این سه مسیر را پیش برده و به نتایج خیلی خوبی رسیده است.

نقی‌زاده افزود: برای دروس مهارتی و اشتغال پذیری برنامه‌ریزی‌های لازم در حال انجام است که از شروع مهر ۱۴۰۳ به صورت گسترده برای تمام دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه اصفهان این برنامه اجرا می‌شود.

وی تصریح کرد: امیدوار هستیم با توجه به بافت اقتصادی، صنعتی و اجتماعی شهر اصفهان این طرح به خوبی اجرا شود و نتایج خیلی خوبی در سطح استان و شهرستان داشته باشد.

نقی‌زاده با بیان این که در حوزه پذیرش بدون آزمون و استادمحور دانشجویان، کار‌های خوبی انجام شده است، اظهار کرد: دانشگاه اصفهان در سال گذشته جزء دانشگاه‌های بسیار خوب ما در اجرای این طرح بوده است که امسال نیز به صورت گسترده‌تری اساتید به پذیرش استادمحور استعداد‌های درخشان ورود کرده‌اند.

این مقام مسئول افزود: فکر می‌کنیم انشاالله آمار دو یا سه برابری را نسبت به سال گذشته در دانشگاه اصفهان در پذیرش استعداد‌های درخشان در مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکتری تخصصی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: یکی از کار‌های مهم دیگری که در دانشگاه اصفهان انجام شده، بحث استاد مشاور آموزشی است که در واقع یکی از رویکرد‌های وزارت علوم بحث شاگرد پروری و ارتباط عمیق‌تر استاد و دانشجو است که بر این اساس و مقررات یکپارجه آموزشی، بحث استاد مشاور آموزشی پیش‌بینی و شیوه‌نامه آن ابلاغ شد.

نقی زاده ادامه داد: دانشگاه اصفهان شیوه‌نامه‌ای را برای این موضوع تهیه کرده و روی آئین‌نامه وزارت علوم به جزئیات مسئله پرداخته و به نظر می‌رسد اجرای خوب این طرح می‌تواند ذیل تربیت رابطه استاد و دانشجو منجر به افزایش کیفیت آموزشی و کاهش سنوات آموزشی دانشجویان و ارتقای کیفیت و مهارت دانشجویان در حوزه‌های مختلف آموزشی پژوهشی و فناوری شود.

گفتنی است، نشست تخصصی و هم‌اندیشی در دهه سرآمدی آموزش، با حضور نقی‌زاده مدیر کل آموزشی وزارت علوم در جمع رئیس دانشگاه اصفهان، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، مدیران مجموعه و روسا و معاونین آموزشی دانشکده‌های این دانشگاه در تالار سردار شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار و در خصوص سه مسیر دروس مهارتی و اشتغال پذیری، استاد مشاور آموزشی و پذیرش استاد محور دانشجویان، بحث و تبادل و نظر شد.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تلاش دانشگاه آزاد برای تبدیل‌شدن به مرکز مهارتی
  • ببینید | ادعای یک اصولگرا درباره دخالت‌های خاص همسر و داماد رئیسی در تصمیمات دولت!
  • ارائه دروس مهارتی و اشتغال پذیری به دانشجویان از مهر ۱۴۰۳
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • ارائه بیش ۲۰ میلیون نفرساعت آموزش مهارتی در خوزستان
  • تساوی 1-1 بارسلونا مقابل چلسی در شب اعتراض شدید بازیکنان چلسی به تصمیمات داوری (6 می 2009)
  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • رسالت فنی‌وحرفه‌ای، ترویج مهارت‌آموزی است
  • بیش از ۵ هزار نفر در خوزستان آموزش‌های مهارتی را در محیط کار واقعی فرا گرفتند
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان