Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-27@15:08:39 GMT

شرایط آل سعود برای توقف جنگ علیه یمن

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۱۲۷۱۸

شرایط آل سعود برای توقف جنگ علیه یمن

به گزارش افکارنیوز،

خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع آگاه اعلام کرد که عربستان سعودی در گفت‌وگوهایی سطح بالا به اطلاع  دولت نجات ملی یمن رسانده است که می‌خواهد در ازای اعلام آتش‌بس در یمن، یک منطقه حائل بی طرف  با این کشور ایجاد کند.

منابع رویترز گفتند: «عربستان سعودی طی گفت‌وگوهایی بلندپایه، به اطلاع حوثی‌ها (دولت نجات ملی یمن در صنعاء) رسانده است که اگر این گروه با ایجاد منطقه حائل در طول مرز عربستان موافقت کند، ریاض پیشنهاد سازمان ملل برای ایجاد آتش‌بس در یمن را امضا خواهد کرد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارش رسانه‌ها،‌ عربستان سعودی فروردین سال ۱۳۹۴ قصد داشت طی چند هفته جنبش انصارالله یمن را سرکوب کند و کنترل کل کشور یمن را در اختیار بگیرد اما این کشور با صرف میلیاردها دلار و به جا گذاشتن هزاران کشته از مردم یمن، اصطلاحا در باتلاق این جنگ گرفتار شده و نتوانسته سد مقاومت مردم یمن را بشکند.

دولت دونالد ترامپ از بزرگترین حامیان ریاض در جنگ یمن است و اکنون با شکست در انتخابات، ریاض در پی نجات خود از باتلاق یمن است تا به شکلی آبرومندانه از آن خارج شود.

رویترز نوشته است: «اگر این توافق حاصل شود، بزرگ‌ترین موفقیت در تلاش‌ها برای دستیابی به توافق سیاسی در یمن از زمان آغاز درگیری این کشور در سال ۲۰۱۴ است».

منابع رویترز در عین حال گفتند: «اگر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قبل از ترک منصب خود، تهدیدها درباره تروریستی شمردن جنبش حوثی را عملی کند، این جنبش که صنعاء، شمال یمن و بخش بیش‌تر مناطق پرجمعیت یمن را در کنترل خود دارد، احتمالا تمایل کم‌تری برای همکاری با عربستان داشته باشد.»

دو منبع از این سه منبع در گفت‌وگو با رویترز مدعی شد: «دو طرف (عربستان سعودی و صنعاء) که مذاکرات مجازی با یکدیگر داشته‌اند در مقطع اخیر سطح نمایندگی خود در مذاکرات را بالا بردند و محمد عبدالسلام مذاکره کننده ارشد حوثی‌ها و یک مقام ارشد سعودی در آن حضور داشتند».

منابع رویترز افزودند که ریاض از طرف حوثی‌ها ضمانت‌های امنیتی بیشتری از جمله ایجاد منطقه حائل در مرز با شمال یمن را تا زمان تشکیل دولت انتقالی در یمن با حمایت سازمان ملل درخواست کرده است.

رویترز نوشت: «ریاض از نیروهای حوثی می‌خواهد برای جلوگیری از حملات و آتش توپخانه آنها یک مسافتی را در طول مرز با عربستان ترک کنند و در مقابل عربستان محاصره هوایی و دریایی را در چارچوب پیشنهاد ویژه سازمان ملل برای توقف درگیری کاهش خواهد داد که این امر شامل پایان دادن به حملات در مرزهاست».

این در حالی است که حضور نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در مرز شمال یمن با عربستان برای مقابله با تجاوز نیروهای ارتش عربستان سعودی و مزدوران آن است که تقریبا به شکل روزانه مناطق غیرنظامی در این نوار مرزی را هدف گرفته و  از آغاز تجاوز نظامی ائتلاف سعودی به یمن، صدها شهروند یمنی فقط در این منطقه کشته و زخمی شدند.

عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی و تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرد. این تجاوز نظامی هیچ کدام از اهداف ائتلاف سعودی را محقق نکرد و فقط با کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار یمنی، آواره شدن میلیون‌ها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساخت‌های این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماری‌های واگیردار همراه شده است.

مقامات سعودی تاکنون چندین بار از تصمیم برای ایجاد آتش‌بس در یمن خبر داده‌اند؛ اما هیچ گاه از شدت حملات خود به یمن نکاسته و اقدامی برای کاهش یا رفع محاصره همه جانبه آن نکردند و در مواردی با بهره‌برداری از تاکتیک آتش‌بس بر حملات خود افزوده‌اند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: عربستان سعودی آتش بس دونالد ترامپ دونالد ترامپ عربستان سعودی یمن آتش بس دونالد ترامپ عربستان سعودی آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۲۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با ابراز نگرانی از همکاری های نظامی ایران، روسیه و کره شمالی مدعی شد که پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی می تواند منجر به افزایش بی ثباتی منطقه خاورمیانه شود.

به گزارش ایرنا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم اما توسعه گسترده پهپادها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشورهای گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آنها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • رئیس‌کل بانک مرکزی راهی عربستان شد
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • احتمال توقف صادرات ال‌ان‌جی روسیه در ۴ سال آینده
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود