Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- جوانان یکی از رده‌های سنی هستند که این روزها در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند اما به دلایل مختلف از رعایت پروتکل‌های بهداشتی پرهیز می‌کنند چرا که معتقدند کرونا در بدن آنان اثرگذار نیست حال آنکه این تفکر اشتباهی محض است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، روزهای سیاه کرونایی در کشور، با رکورد دیگری همراه شد و 482 چبیمار جان خود را از دست داده و بیش از 13هزار مبتلای جدید شناسایی شد و متاسفانه در این روزها، میزان ابتلای جوانان به کووید19 افزایش قابل توجهی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرونا درآمدهای شهرداری‌های استان سمنان را کاهش دادرحمانی فضلی:هر سه قوه مشمول محدودیت‌های کرونایی می‌شوندخط تولید "کیت تشخیص فوری کرونا" در ایران توسط ستاد اجرایی فرمان امام افتتاح شد

طبق مطالعات صورت گرفته، در ابتدای شیوع بیماری کووید19، اغلب افراد کهنسال به این بیماری مبتلا می‌شدند و درصد ابتلای جوانان پایین بود اما با گذشت چندماه علاوه بر افزایش افسارگسیخته تعداد مبتلایان و جانباختگان، اکنون درصد بالایی از گروه جمعیتی هدف این ویروس را جوانان تشکیل می‌دهند.

در استان هرمزگان نیز، طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، میانگین سنی بیماران سرپایی 48 سال بوده و همچنین 50درصد بیماران بستری در بخش ICU، جوانان زیر 40 سال هستند.

افزایش ابتلای جوانان به ویروس کرونا دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد که شایع‌ترین علل آن را عنوان می‌کنیم؛ اما در ابتدا باید تغییراتی که در این موج جدید شیوع کرونا صورت گرفته را بررسی کنیم تا مشخص شود این تغییرات چه میزان بر این آمار تاثیر داشته است.

ویروس کرونا جهش یافته است اما...

طبق گفته متخصص بیمارى‌هاى عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، ویروس‌ها به طور مرتب تغییر و جهش پیدا می‌کنند و ویروس کرونا هم جهش پیدا کرده و امکان مسری تر شدن آن وجود دارد اما نمی‌توان با قاطعیت گفت که این تغییرات در جهت افزایش مرگ و میر بوده باشد.

دکتر پریوش داوودیان در این خصوص اظهار داشت: به طور حتم مهمترین عامل افزایش آمار و وضعیت حاد کرونایی در کشور به دلیل تغییر در رفتار اجتماعی مردم در برابر این ویروس بوده که در این بین رعایت نکردن فاصله اجتماعی و فیزیکی باعث سرایت هرچه بیشتر ویروس در مکان‌های فاقد تهویه می‌شود.

جوانان در صدر بی توجهی و عدم رعایت اصول بهداشتی هستند

در ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور، به دلیل ناشناخته بودن ویروس و ترس از ابتلا به آن، رعایت اصول بهداشتی به ویژه قرنطینه خانگی از اهمیت بالایی برخوردار بود و بسیاری از مردم از هرگونه تجمع و برگزاری مراسمات و مهمانی‌ها خودداری می‌کردند.

اکنون پس از گذشت ماه‌ها، ویروس کرونا و شیوع بالای آن بسیار عادی شده و متاسفانه با وجود افزایش روزانه آمار جانباختگان و مبتلایان کرونایی، بسیاری از مردم به ویژه جوانان توجه چندانی به رعایت اصول بهداشتی ندارند.

همچنین بازگشایی اصناف و اماکنی همچون رستوران‌ها، کافه‌ها، آرایشگاه‌های زنانه، مراکز ورزشی، تالارها، برگزاری کنسرت‌ها، مجالس و مراسم رسمی و غیر رسمی، همگی باعث عادی‌انگاری این ویروس در میان مردم شد و بیش از پیش توجه به رعایت اصول بهداشتی کاهش یافت.

در این میان، جوانان به دلیل داشتن تفکراتی نظیر اینکه در برابر ویروس کرونا به دلیل سن پایین و داشتن سلامت جسمی مصون هستند یا در صورت ابتلا به آن، فرم خفیف بیماری مانند سرماخوردگی را تجربه خواهند کرد، پروتکل‌های بهداشتی و مراقبتی را کمتر رعایت می‌کنند.

افزایش رفتارهای پرخطر در جوانان، اصلی ترین عامل بالارفتن تعداد مبتلایان در این گروه

در این رابطه سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتگو با تسنیم گفت: با توجه به آمارها، در حال حاضر جوانان بیشتر به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند و باتوجه به اینکه درصد بیشتری از آن‌ها درصورت ابتلا، ناقل بی‌علامت هستند، باعث چرخش بیشتر ویروس در جامعه می‌شوند.

دکتر فاطمه نوروزیان ادامه داد: شرکت در مراسمات و دورهمی‌های فامیلی که در این مدت افزایش قابل توجهی داشته است و همچنین حضور در تجمعات، کافه‌ها، رستوران‌ها و مراکز خرید، اصلی‌ترین علل افزایش ابتلا در جوانان می‌باشد.

وی افزود: همچنین به دلیل شاغل بودن این گروه سنی، حضور در فضای بیرون از خانه در جوانان نسبت به افراد میانسال بیشتر بوده و در نهایت با ارتباط گرفتن و برگزاری دورهمی‌های خانوادگی، این ویروس به افراد میانسال و کهنسال منتقل می‌شود.

علت افزایش بیماران جوانان بستری در ICU چیست؟

دکتر نوروزیان در این خصوص بیان کرد: در هفته‌های اخیر به دلیل بی توجهی به ابتلا به کووید19 و علائم آن، بسیاری از مردم بویژه جوانان به مراکز درمانی دیر مراجعه کرده و این باعث از دست دادن زمان طلایی درمان‌های موثر برای آنان می‌شود.

وی افزود: مراجعه دیرهنگام و عدم دریافت درمان به موقع، باعث پیشرفت درگیری ریه با ویروس کرونا شده که منجر به شدید شدن وضعیت بیمار و بدحال شدن او نیز می‌شود و حتی در بعضی موارد بیمار از همان ابتدای مراجعه به بیمارستان به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل می‌شود.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تاکید کرد: گاهی ممکن است درگیری ریوی با علائم شایع همچون تب، سرفه و تنگی نفس همراه نباشد که در این صورت باید به علائم دیگری همچون خستگی و ضعف مفرط بعد از انجام فعالیت و سرگیجه توجه داشته و به مراکز درمانی مراجعه کرد.

به گزارش تسنیم، افزایش ابتلای جوانان به ویروس کرونا علاوه بر خطرناک بودن برای این گروه سنی، باعث چرخش بیشتر ویروس و انتقال بیشتر آن به افراد مسن می‌شود که بیش از پیش باعث بالا رفتن تعداد جانباختگان کرونایی می‌شود تاکنون حدود 42 هزار نفر جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده‌اند که درصد قابل توجهی از آن به گروه سنی جوانان تعلق دارد.

در مجموع با اعمال محدودیت‌های شدیدتر در ماه آینده و رعایت بیشتر اصول بهداشتی بویژه توسط جوانان، امیدواریم تا دریافت واکسن کرونا، زنجیره انتقال این ویروس منحوس در کشور به حداقل برسد.

گزارش از سمانه جیشی

انتهای پیام/868/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان رعایت اصول بهداشتی ویروس کرونا ابتلای جوانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۳۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه‌یابی خشونت‌های فیزیکی و کلامی/ جریمه بدون آموزش تاثیری ندارد

به گزارش خبرنگار مهر، ورزش فوتبال به دلیل محبوبیتی که در سراسر جهان و همچنین در ایران دارد بسیار مورد توجه است و این رشته ورزشی به دلیل پوشش رسانه‌ای گسترده و همچنین حضور تماشاگران و هواداران متعدد در ورزشگاه می‌تواند فرهنگ غالب کشور را منعکس کند.

فرهنگ فوتبال در کشور ما بازیگران مهمی دارد و چهره‌های مطرح ورزشی و بازیکنان شناخته شده‌ای که در تیم‌های بزرگ حضور دارند از جمله بازیگران تأثیرگذاری هستند که می‌توانند نقش مهمی در فرهنگ فوتبال کشور ایفا کنند.

دکتر معصومه کلاته سیفری استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه فرهنگ و جامعه شناسی ورزش در گفت و گو با خبرنگار مهر، به بررسی مساله «فرهنگ فوتبال» و «فرهنگ هواداری» در ایران پرداخت و «آموزش» را مهم‌ترین رکن در اصلاح ناهنجاری‌های موجود در فوتبال دانست بر این نکته تاکید کرد که جریمه به تنهایی نمی‌تواند نقش مؤثری در بهبود رفتارهای حاکم در فوتبال ایران داشته باشد.

خشونت یک چرخه بی پایان است

دکتر معصومه کلاته سیفری در ابتدا به عواملی که می‌تواند به بروز خشونت در ورزشگاه منجر شود اشاره کرد و بر فراگیر بودن این امر در سراسر جهان تاکید کرد و گفت: مساله خشونت تماشاگران مختص به فوتبال ایران نیست در کشورهای اروپایی و همچنین با شدت بیشتری در کشورهای آمریکای جنوبی قابل مشاهده است. در ایران هم شاهدیم که برخی مسابقات که حساسیت زیادی دارد به خشونت منتهی شود. این خشونت‌ها شامل خشونت کلامی، فیزیکی و اجتماعی است که نسبت به کسانی چون دیگر هواداران، داوران، بازیکنان یا عوامل برگزار کننده رخ می‌دهد. این خشونت‌ها که هر از گاهی در فوتبال اروپا و با شدت بیشتر در آمریکای جنوبی شاهد آن هستیم به دلیل «اصل رقابت» و تلاش برای «برتری جویی» و «تعصبات» رخ می‌دهد.

این استاد دانشگاه گفت: هوادارها بخش مهمی از این ورزش هستند که موجب گرم‌تر شدن تنور مسابقات می‌شوند. اما این رقابت‌ها وقتی رنگ و بوی مالی بیشتری به خود می‌گیرد خشونت‌ها هم افزایش پیدا می‌کند. برای نمونه در یک مسابقه بزرگی که در سراسر دنیا پخش می‌شود و شرط بندی‌های گسترده‌ای روی آن صورت می‌گیرد هر جزئی از این مسابقه اهمیت ویژه ای پیدا می‌کند و بر رفتار تماشاگران اثر می‌گذارد. به این ترتیب خشونت و حساسیت مسابقه ارتباط مستقیمی با هم دارند.

وی ادامه داد: اگر خشونت‌هایی که در سکوها رخ می‌دهد کنترل نشود قابل تکثیر است و می‌تواند به دیگر تماشاگران و حتی بازیکنان و مسؤولان مسابقه منتقل شود و در بدترین حالت، ممکن است به خانه و زندگی شخصی افراد هم تکثیر شود و چرخه‌ای از خشونت شکل بگیرد.

عوامل بروز خشونت در ورزشگاه

وی گفت: از دلایل بروز این خشونت‌ها می‌توان عوامل متعددی را ذکر کرد که شامل درگیری‌های داخل زمین، عوامل برگزارکننده، فشارهای اقتصادی یا فشارهای اجتماعی است. فردی که برای گذراندن اوقات فراغت به ورزشگاه می‌آید و پول نسبتاً زیادی را هم برای خرید پرداخت می‌کند با این مساله مواجه می‌شود که امکانات خاصی چه از لحاظ رفاهی و چه از لحاظ بهداشتی در ورزشگاه برای او فراهم نشده است و اگر کیفیت بازی هم نتواند او را راضی کند پس با یک تجربه ناخوشایند و ناموفق روبرو شده است و همین مساله موجب می‌شود خشونت بروز کند.

خشونت هواداران نقطه آغازین مشخصی ندارد و نمی‌توان بخش مشخصی را عامل آن دانست و هر یک از عوامل بازی از جمله تماشاگران، داوران، بازیکنان، مربیان و عوامل بازی ممکن است با تصمیمات یا رفتار خود، خشونت را به دیگری منتقل کنند.

خشونت در ورزشگاه ایجاد نمی‌شود

دکتر کلاته سیفری ادامه داد: اما نباید این اشتباه را مرتکب شد که تصور کنیم خشونت تماشاگران در ورزشگاه ایجاد شده است. این خشونت در ورزشگاه فرصت بروز پیدا کرده است اما بخشی از خشونت جامعه است. این خشونت در جامعه وجود داشته است و در ورزشگاه فرصت بروز پیدا کرده است. اما مساله اینجاست که در جامعه کسی به دنبال کنکاش و جست و جوی خشونت نیست اما هنگامی که این خشونت از طریق دریچه تلویزیون مشاهده می‌شود گمان بر این است که ورزشگاه محل رویش خشونت بوده است. فرهنگ هواداری جزئی از فرهنگ جامعه است و خشونتی که در ورزشگاه رخ می‌دهد نمودی از خشونتی است که در جامعه وجود دارد.

تماشاگر باید تحت نظارت باشد

امروزه در تمامی بخش‌های جامعه سامانه‌هایی برای حوزه‌های مختلف طراحی شده است و مورد استفاده قرار می‌گیرد. همانطور که افراد در بسیاری از بخش‌های جامعه تحت نظارت هستند و رفتار آنها کنترل می‌شود در ورزشگاه هم باید همین اتفاق بیفتد. اما بسیار قابل تأمل است که در ورزشگاه نظارتی بر عملکرد تماشاگران نیست و برخی از آنها آزادانه دست به هر کاری می‌زنند بدون آنکه تخلفی از آن‌ها ثبت شود. در کشوری مانند انگلیس تماشاگر می‌داند که ورودش به ورزشگاه و رفتارش تحت نظارت است و اگر مرتکب تخلفی شود با جریمه مواجه می‌شود. ضمن اینکه پیش از هر چیز، برای اصلاح فرهنگ و بهبود آن آموزش‌هایی ارائه شده است.

بسیار مهم است که رفتار تماشاگران در ورزشگاه ثبت شود و لیدرها به خوبی آموزش داده شوند و کنترل شوند.

سلبریتی‌های ورزشی باید آموزش ببینند

این استاد دانشگاه در ادامه به لزوم به‌کارگیری فرایندهایی برای اصلاح فرهنگ حاکم بر فوتبال تاکید کرد و معتقد است اعمال جریمه‌هایی همچون محرومیت از مسابقه و یا جریمه نقدی بدون آموزش کاملاً بی اثر است و صرفاً منبع درآمدی برای فدراسیون فوتبال است. آموزش بیش از جریمه اهمیت دارد.

دکتر کلاته سیفری بر این مساله تاکید کرد که بررسی رفتار تک تک تماشاگران ممکن نیست اما از آنجا که خشونت یک چرخه است و بازیکنان و چهره‌های مطرح در این فرایند هم اثرگذار و هم اثرپذیر هستند باید به لحاظ فرهنگی مورد توجه قرار بگیرند. باید به بازیکنان آموزش داد تا در مواقعی که تحت فشار قرار می‌گیرند رفتارهای زشت یا خشونت‌آمیز از خود به نمایش نگذارند.

نقش رسانه در آموزش و اطلاع رسانی

وی در ادامه به نقش رسانه و تلویزیون در اصلاح این روند و ارائه آموزش‌ها تاکید کرد و گفت: تلویزیون ابزار بسیار مناسبی برای ارائه آموزش‌های مربوط به فرهنگ هواداری است. شاهدیم که در یک دیدار فوتبال که به صورت زنده پخش می‌شود بارها تبلیغات مختلفی نشان داده می‌شود اما اگر بخشی از این تبلیغات به مسائل آموزشی در خصوص نکات فرهنگی و آموزشی با هدف اصلاح و بهبود خشونت‌ها و پرخاش‌ها و نحوه رفتار صحیح در ورزشگاه چه از سوی تماشاگرها و چه از سوی بازیکنان اختصاص پیدا می‌کرد می‌توانست به ابزار بسیار مناسبی برای آموزش تبدیل شود.

مواردی مثل احترام بازیکن به هوادار، احترام هوادار به بازیکن یا کنترل هیجان و خشونت مواردی است که باید در صدا و سیما آموزش داده شود.

لزوم آموزش به مدیران، مربیان و بازیکنان

وی به حواشی پیش آمده در خصوص یکی از بازیکنان ملی پوش پرسپولیس و رفتارش با هواداران تیم اشاره کرد و گفت: این بازیکن پس از رفتاری که با تماشاگران تیمش انجام داد جریمه مالی شد در حالی که این مبلغ ممکن است برای او عدد قابل توجهی نباشد ضمن اینکه این مساله صرفاً یک درآمدزایی برای کمیته انضباطی است و ممکن است تأثیر در رفتارهای آینده این بازیکن نداشته باشد. برای مثال پس از اینکه چنین رفتاری را از خود به نمایش گذاشت در کدام کلاس آموزشی نشست و چه چیزی به او آموخته شد تا در آینده مرتکب چنین خشونت و پرخاشی نشود.

این استاد دانشگاه در پایان بر لزوم وجود آموزش برای تمام ارکان فوتبال تاکید کرد و گفت: مساله آموزش و اصلاح فرهنگ فوتبال مختص به تماشاگر و بازیکن نیست. در باشگاهی شاهد درگیری‌های پرخاشگرانه بین یک مدیر عالی ورزشی و یک چهره سرشناس ورزشی هستیم. همین مساله می‌تواند خشونت را به بازیکن و تماشاگر منتقل کند. وقتی بازیکن ملی پوش، مدیران رده بالا و سرمربیان سطح یک چنین خشونت‌هایی را از خود نشان می‌دهند کنترل این خشونت در تماشاگرها کار دشوارتری است.

اینکه خشونت و درگیری میان مدیر و سرمربی وجود دارد نشان از نبود آموزش کافی در این خصوص است. تبعات این مساله این است که این خشونت‌ها به جامعه کشیده می‌شود و تأثیر آن را روی سکوهای ورزشگاه می‌بینیم. وقتی در چنین سطحی از طرف مدیران رده بالا و چهره‌های شاخص ورزشی شاهد چنین خشونت‌هایی هستیم نمی‌توان از یک تماشاگر جوان انتظار زیادی داشت.

بررسی رفتار تک تک تماشاگران ممکن نیست اما از آنجا که خشونت یک چرخه است و بازیکنان و چهره‌های مطرح در این فرایند هم اثرگذار و هم اثرپذیر هستند باید به لحاظ فرهنگی مورد توجه قرار بگیرند. باید به بازیکنان، مربیان و مدیران آموزش داد تا در مواقعی که مورد فشار قرار می‌گیرند رفتارهای زشت یا خشونت آمیز از خود به نمایش نگذارند.

کد خبر 6043755

دیگر خبرها

  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوان
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • روزانه چند ساعت بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • ریشه‌یابی خشونت‌های فیزیکی و کلامی/ جریمه بدون آموزش تاثیری ندارد