Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید ارائه‌شده انجمن علمی قلب آمریکا نشان می‌دهد که ویتامین دی (D) و اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در روغن ماهی از ایجاد فیبریلاسیون دهلیزی، یک اختلال بالقوه جدی ریتم قلب جلوگیری نمی‌کنند.

به گزارش مدیکال نیوز، کریستین ام آلبرت (Christine M. Albert)، پزشک سلامت عمومی، محقق ارشد این تحقیق و رئیس گروه قلب در موسسه قلب اسمیدت ایالات‌متحده اظهار کرد: نتایج آزمایش ما از مکمل‌های روغن ماهی یا ویتامین D برای جلوگیری از فیبریلاسیون دهلیزی پشتیبانی نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بااین‌حال، این مکمل‌ها خطر فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش نمی‌دهند، این خبر خوبی برای افرادی است که آن‌ها را برای سایر شرایط سلامتی مصرف می‌کنند.

داده‌های گذشته از مطالعات مشاهده‌شده متناقض بوده است و بیماران و پزشکان در توصیه‌های مربوط به جلوگیری از فیبریلاسیون دهلیزی با این مکمل‌ها مطمئن نیستند.

آلبرت بیان کرد: این اولین آزمایش در مقیاس بزرگ است که ما را به نتیجه قطعی رسانده است.

نتایج بر اساس یک کار آزمایی بالینی تصادفی شامل بیش از ۲۵ هزار زن و مرد از سراسر ایالات‌متحده بدون سابقه فیبریلاسیون دهلیزی طی یک دوره بیش از پنج‌سال بود، ۹۰۰ نفر یا ۳.۶ درصد از شرکت‌کنندگان با فیبریلاسیون دهلیزی تشخیص داده شدند.

ازنظر آماری تفاوت معناداری بین شرکت‌کنندگانی که به آنان مکمل ویتامین D یا روغن ماهی و شرکت‌کننده‌هایی که به آنان دارونما اختصاص داده‌شده بود، وجود نداشت.

فیبریلاسیون دهلیزی یا AF، رایج‌ترین نوع ریتم غیرطبیعی قلب است که باعث انقباض نامنظم قلب و گاهی اوقات ریتم خیلی سریع می‌شود. تخمین زده‌شده است که ۳۳ میلیون نفر در سراسر جهان به این اختلال مبتلا هستند. این شرایط می‌تواند منجر به لخته شدن داخل دهلیز قلب شود و لخته‌ها سپس از قلب به مغز منتقل‌شده و باعث سکته مغزی شوند. فیبریلاسیون دهلیزی همچنین می‌تواند منجر به تضعیف محفظه پایین قلب (بطن) شود و درنتیجه باعث تجمع مایعات یا نارسایی قلبی شود. نکته مهم، اغلب علائم مهمی را در پی دارد که می‌تواند بر کیفیت زندگی فرد تاثیر منفی بگذارد.

درحالی‌که این تحقیق در آموزش اقدامات پیشگیرانه موثر به بیماران مهم است، آلبرت بر لزوم تحقیقات بیشتر جهت جلوگیری از این بیماری تاکید می‌کند.

آلبرت عنوان کرد: اگرچه این دو مکمل از فیبریلاسیون دهلیزی جلوگیری نمی‌کنند، مطالعات اخیر نشان داده است که اصلاح سبک زندگی مانند حفظ وزن سالم، کنترل فشارخون و تعدیل مصرف الکل ممکن است خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی را کاهش دهد، ما باید همچنان به آموزش مردم جهت کاهش خطر و همچنین جستجوی راه‌های جدید برای جلوگیری از این بیماری ادامه دهیم.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی بیمارهای قلبی و عروقی ويتامين D روغن ماهی فیبریلاسیون دهلیزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۴۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد

ایسنا/اصفهان معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که مکمل یاری پروبیوتیک همراه با مصرف منظم دارو  می‌تواند شدت صرع در کودکان مقاوم به درمان را کاهش دهد.

غلامعلی حمیدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از آنجا که یک سوم بیماران به درمان‌های دارویی پاسخ مناسب نمی‌دهند و یافتن روش‌های مکمل درمان صرع ضروری است پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کاشان یک مطالعه را با مشارکت ۹ کودک مبتلا به صرع مقاوم زیر ۱۶ سال شروع کردند.

وی افزود: در فاز اول مطالعه، کودکان از نظر فرکانس صرع مورد پایش قرار گرفته و در فاز دوم به مدت دو ماه مکمل پروبیوتیک خاص در کنار داروهای روتین آنها برای درمان صرع تجویز شد.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تاکید کرد: در این پژوهش، فرکانس صرع و سطح آنزیم‌های  کبدی، کراتینین، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و قند خون ناشتای آنان قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک با هم مقایسه شد. شدت صرع آنان نیز قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک، بر اساس مقیاس NHS۳ و HASS سنجش و توسط آزمون آماری ویلکاکسون مورد سنجش قرار گرفت.

حمیدی گفت: صرع یک بیماری مزمن مغزی است و علاوه ‌بر ویژگی‌های ژنتیکی بیمار، عوامل محیطی مانند اختلالات الکترولیتی در عود حملات تشنج، نقش دارند که بر اساس یافته‌های پژوهش، تجویز دو ماه مکمل پروبیوتیک به طرز معنی‌داری فرکانس و شدت صرع را کاهش داده و در برخی مقیاس‌ها نیز بهبود بخشید.

وی افزود: بر اساس آمار یک بررسی ملی که در سال ۲۰۲۱ در نشریه نیچر منتشر شد، شیوع صرع در ایران ۱۶.۶ در ۱۰۰۰ نفر است که میزان ابتلای بیماری در رده سنی ۱۵ تا ۱۹ سال نیز از همه رده‌های سنی بالاتر است و داروهای ضدّتشنج نیز در یک‌سوم این بیماران کارایی کافی ندارند.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تأکید کرد: اهمیت انجام این پژوهش در حالی است که تشنج‌های کنترل نشده و مکرر در بیماران مبتلا به صرع علاوه بر تهدید سلامتی بیمار، منجر به کاهش کیفیت زندگی بیماران و خانواده آنان می‌شود.

حمیدی اظهار کرد: این پژوهش توسط فاطمه زارعی، احمد طالبیان، اژدر حیدری، سید محمد اسماعیلی طبا و محمود سلامی، اعضای گروه اطفال دانشکده پزشکی کاشان انجام شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا
  • ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی