Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی از سودجویان اراضی کشاورزی را قطعه‌بندی و به فروش می‌رسانند، خرد کردن زمین های کشاورزی تهدید جدی و بزرگی است که باید با تشدید نظارتها جلوی آن گرفته شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیر افلاک، سالهاست که زنگ خطر ساخت و سازهای غیر مجاز به صدا درآمده، ساختمان های آجری که در دل طبیعت جا خوش می کنند تا مکانی برای تفریح و خوش گذرانی باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییر کاربری، ساخت و ساز غیرمجاز، خرد کردن اراضی کشاورزی این روزها در جان و دل طبیعت رخنه کرده است، این ساخت و سازها و تغییر کاربری بیشتر در کنار رودخانه ها و در مسیرهای حاشیه روستاها رونق بسیار زیادی دارند.

اگرچه آمارها و ارقامی از جلوگیری این ساخت و سازها اعلام می شود اما آنچه مشهود است روند افزایشی این ساخت و سازها بوده که هر روز به هر بهانه ای ویلایی جدید در میان طبیعت سرسبز رشد می کند.

نفس طبیعت به شماره افتاد

گاهی به هنگام گذر از طبیعت، حفاظ های رنگارنگ دورتادور بنا را محصور کرده و بعد از مدتی ویلای زیبا و شیک با نمایی عالی در بهترین جای طبیعت دیده می شود و این همان ساخت و سازهایی است که نفس اراضی کشاورزی و طبیعی را به شماره انداخته است.

این در حالیست که قرار بود به این ساخت و سازهای غیر مجاز خدماتی مانند آب و برق داده نشود اما مالکان این واحدها همانگونه که بی سر و صدا این ویلا را ساخته اند، سایر امکانات را هم راهی این ویلا می کنند و گاهی در نهایت با قیمتی چند برابر این ویلا عرضه و سودهای کلانی به جیب می زنند.

این روزها اراضی کشاورزی در تهدید خرد کردن قرار دارند، تهدیدی که رو به رشد بوده و اگر به همین صورت پیش رود ممکن است سال های آینده مساحت اندکی از اراضی کشاورزی باقی مانده باشد.

اراضی کشاورزی در حالی که باید رو به توسعه باشند اما ساخت و سازهای غیر مجاز و تغییر کاربری ها می تواند تهدیدی جدی باشد البته در این میان گاهی کشاورزان به دلیل این که زحمت تولید محصولات کشاورزی با هزینه فروش محصول همخوانی ندارد، همین سبب تغییر کاربری می شود در حالی که حمایت از تولیدات کشاورزی مهمترین گام برای حفاظت از اراضی کشاورزی است.

این روزها برخی در حالی روانه روستا می شوند که هدفی برای اشتغال و یا تولید در روستاها را ندارند بلکه هدفشان خرید یک زمین برای ساخت ویلا و یا خرید چندین متر اراضی کشاورزی برای تغییر کاربری است تا در تفریحات از این مکان بکر و طبیعی استفاده کنند.

در حالی سال گذشته ۴۰۰ مورد تغییر کاربری در استان لرستان شناسایی شد که از ابتدای سال تاکنون ۲۲۴ مورد توقف عملیات صادر شده است.

خرد کردن اراضی کشاورزی تهدید جدی

بهرام میردریکوند مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی لرستان در گفت و گو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: رسالت جهاد کشاورزی حفاظت از اراضی است چرا که اراضی کشاورزی از منابع اصلی تامین غذایی است و در توسعه اقتصادی نقش بسیار مهمی دارند.

وی افزود: متاسفانه برخی آگاهانه و برخی ناآگاهانه اقداماتی در راستای ساخت و ساز و یا تغییر کابری های کشاورزی انجام می دهند به طوری که سودجویان، اراضی محدوده شهرها و روستاها را خریداری می کنند و پس از قطعه قطعه کردن می فروشند.

مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: ارائه هر گونه خدمات به ساخت و سازهای غیر مجاز جرم بوده و در صورت مشاهده برخورد می شود که در این راستا به صورت مستمر بازرسی هایی صورت می گیرد.

توقف عملیات ۲۲۴ مورد ساخت و ساز غیر مجاز

میردریکوند عنوان کرد: در نیمه اول امسال پرونده های تشکیل شده برای توقف عملیات ۲۲۴ مورد بوده که ابتدا اخطاریه های لازم در این راستا ارائه شده است.

وی از صدور ۵۶۷ مورد اخطاریه خبر داد و بیان کرد: همچنین ۸۵ پرونده در این راستا تشکیل و ۲۳ مورد قلع و قمع ساخت و سازهای غیر مجاز با حکم قضایی انجام شده است.

مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به همکاری بنگاه های معاملاتی در این راستا گفت: هر گونه معامله اراضی بدون استعلام از جهاد کشاورزی ممنوع است و در صورتی که بنگاهی اقدام به خرید و فروش نماید، مورد برخورد قرار می گیرد.

رفع تصرف ۸۰ هکتار از اراضی لرستان

میردریکوند اظهار داشت: جهاد کشاورزی در هر مرحله ای که ساخت و سازهای غیر مجاز را مشاهده کند، اقدامات جدی برای قلع و قمع را در دستور کار قرار داده و برخورد صورت می گیرد.

وی بیان کرد: از شناژ یا دیوار کشی و یا ساخت ساختمان ها در صورت بازرسی هایی که توسط اکیپ ها صورت می گیرد، برخورد می شود و جهاد کشاورزی به صورت جدی با این موضوع برخورد خواهد کرد.

مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی لرستان افزود: طی روزهای گذشته دلالان ۸۰ هکتار اراضی کشاورزی را بدون اخذ مجوز به فروش رسانده بودند که با حکم قضایی و انتظامی این مساحت رفع تصرف شد.

میردریکوند گفت: طبق قانون هر گونه تغییر کابری در اراضی ممنوع است و با هماهنگی دستگاه های قضایی و انتظامی در صورت مشاهده، اقدام به تخریب می شود.

۱۶۳ هکتار اراضی ملی خلع ید شد

شیرزاد نجفی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: از ابتدای سال تاکنون ۳۸۶ فقره پرونده تخریب و تصرف اراضی ملی به مساحت هزار و ۱۸۳ هکتار در استان تشکیل شده است.

وی افزود: تبدیل و تصرف اراضی ملی یکی از مشکلات در این عرصه است که افراد با سودجویی اقدام به تصرف و تغییر کاربری می کنند و در سال جاری ۱۶۳ هکتار خلع ید در استان صورت گرفته است.

مدیر کل منابع طبیعی لرستان گفت: اراضی ملی و جنگلها امانتی هستند که همه باید تلاش کنیم تا این امانت به دست نسل های بعدی برسد و باید با همه توان در نگهداری از آن دقت شود.

همه این موارد نشان می دهد که دست دلالان به سوی اراضی کشاورزی و طبیعی دراز شده، ساخت و سازهای غیر مجاز جز تخریب طبیعت چیزی به دنبال ندارد، تنها با تشدید نظارت های دقیق است که می توان دست دلالان را از این اراضی کوتاه است.

ضروری است تا حفاظت از اراضی و طبیعت همچنان دغدغه متولیان باشد تا این امانت نگهداری و به دست نسل های بعدی برسد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ساخت و سازهای غیر مجاز اراضی کشاورزی تغییر کاربری اراضی ملی خرد کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۴۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه

دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه از تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، حمیدرضا کریمی امروز در شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت‌المال،  با تاکید بر لزوم تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در استان، اظهار داشت: با توجه به کم شدن آب‌های سطحی و نیز مصرف بی‌رویه آب‌های زیرزمینی، برخورد با چاه‌های غیرمجاز و نیز کشت‌های آب بر  باید تشدید شود. 

وی افزود: در این راستا شرکت  آب منطقه‌ای باید تلاش های خود را در انسداد چاه‌های غیرمجاز تشدید کرده و انسداد چاه‌های مناطق ممنوعه و کسانی که میزان مصرف غیرمجاز بالایی دارند را در اولویت قرار دهد. 

دادستان کرمانشاه عنوان کرد: باتوجه به پیامدهای منفی حفر چاه‌های غیرمجاز در حوزه منابع آبی استان، نیروی انتظامی موظف به پشتیبانی قاطع  از اقدامات شرکت آب منطقه‌ای در این حوزه است. 

وی گفت: از طرفی اکنون تنها درصد کمی از چاه‌های مجاز نیز دارای کنتور هستند که اکثریت آن‌ها نیز هوشمند نیستند، بنابراین باید تدابیری اندیشیده شود تا هوشمندسازی چاه‌‌های آب کشاورزی استان براساس اولویت و تفکیک شهرستان‌ها صورت گیرد. 

کریمی افزود: اولویت با چاه‌هایی خواهد بود که احتمال برداشت‌های غیرمجاز از  سوی آنها بیشتر است. 

دادستان کرمانشاه با اشاره به اجرای طرح کاداستر(حدنگار) در استان و ضمن ابراز رضایت از روند کلی اجرای کاداستر اراضی کشاورزی در سطح استان در 6 ماه دوم سال 1402 و در سال جاری، عنوان کرد: در برخی از شهرستان‌های استان ،اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی با کندی پیش می‌رود، لذا اجرای این طرح در این شهرستان ها باید به صورت ویژه مورد پیگیری قرار گیرد. 

وی بر لزوم پیشگیری از تغییرکاربری اراضی در سطح استان هم تأکید کرد و افزود: دستگاه های خدمات رسان موظف هستند که از هرگونه ارائه خدمات و برقراری انشعاب برای افرادی که تغییر کاربری غیرمجاز داشته و مجوز ساخت و ساز  نگرفته اند، طبق اجرای تبصره دو ماده 10 قانون حفظ کاربری اراضی  خودداری کنند و اگر در این زمینه اقدامی داشته باشند، پیگرد قانونی خواهد داشت. 

کریمی گفت: دستگاه‌های مذکور باید گزارش عملکرد خود را به صورت منظم به دبیرخانه شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت‌المال در دادسرای استان ارائه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۱۰ هکتار از اراضی زراعی کرج
  • ۵۷ مورد دیوارکشی و قطعه‌بندی در البرز قلع و قمع شد
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان کرمانشاه
  • جلوگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار از اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • ۸۴۲ هکتار از اراضی ملی به شهرک‌های صنعتی و کشاورزی واگذار شد
  • تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • تخریب دو ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی نهاوند