Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین از انزلی دکتر ارسلان زارع استانداری گیلان در همایش بین المللی اتحادیه اقتصادی اوراسیا و نقش ژئوپلیتیک مناطق آزاد در توسعه روابط منطقه ای که در مرکز همایش ها و نمایشگاه های منطقه آزاد انزلی برگزار شد با بیان اینکه توسعه پیوندهای اقتصادی با کشورهای هدف بهترین راهکار برای تقابل با اثرات مخرب فشار تحریم ها است، اظهار داشت: برگزاری این همایش بین المللی در شرایط سخت متاثر از کرونا نشانگر اهمیت اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای جمهوری اسلامی ایران در موضوع بهبود مناسبات اقتصادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عضویت در اتحادیه ها و تشکل های منطقه ای و نیز بهره مندی از مزایای آن را در افزایش مبادلات تجاری موثر عنوان کرد و افزود: استان های مرزی در صادرات به کشورهای همسایه همواره پیشرو و فعال بوده اند و در ایجاد پیوند اقتصادی ، توسعه صادرات غیرنفتی و جذب سرمایه گذارهای خارجی نیز جایگاه ارزشمندی را به خود اختصاص داده اند.

استاندار گیلان بالابودن تعرفه های گمرکی را مانع بزرگی برای توسعه صادرات در کشور ما ارزیابی کرد و با بیان اینکه عضویت موقت ایران در این اتحادیه فرصت مغتنمی برای توسعه روابط تجاری با کشورهای عضو این اتحادیه با حذف قوانین مزاحم است، گفت: با توجه به ظرفیت های گیلان، تجار و بازرگانان داخلی باید از این فرصت ویژه برای صادرات محصولات و کالاهای ایرانی با برخورداری از تعرفه های ترجیحی بهره مند شوند.

وی منطقه آزاد تجاری- صنعتی انزلی را به عنوان تنها منطقه آزاد شمال کشور که در سالهای اخیر با سرعت در حال توسعه است و در آینده ۲۲ اسکله آن فعال می شود بیان نمود و تصریح کرد: با توجه به وجود معافیت های گمرکی،مالیاتی و سایر تمهیدات قانونی، منطقه آزاد انزلی می تواند در تقویت اتحادیه اقتصادی اوراسیا و در توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی با کشورهای عضو این اتحادیه نقش مؤثری داشته باشد و بعنوان هاب لجستیکی ارتباطات موضوع این تفاهم نامه عمل کند.

دکتر زارع با بیان اینکه استان گیلان فعالیت هایی را در خصوص بهره-مندی از مزایای عضویت در این اتحادیه به انجام رسانده ، تشکیل میز دبیرخانه اوراسیا با عضویت ۱۳ نفر از مدیران دستگاه های مرتبط جهت بررسی موضوعات مختلف و ایجاد هماهنگی بین دستگاهی در خصوص چگونگی بهره-مندی از این فرصت را نمونه ای از این اقدامات خواند.

وی با اشاره به اینکه در اسفندماه سال گذشته با وجود بسته بودن بیشتر مرزهای کشور به سبب همه گیری ویروس کرونا ، مرزهای دریایی با روسیه و مرز زمینی آستارا بطور شبانه روزی فعال داشته و در این شرایط سخت، نه تنها حجم تجارت ما با این کشورها کاهش نداشت، بلکه افزایش قابل توجهی را نیز شاهد بودیم، گفت:بر اساس گزارش اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی گیلان از زمان اجرای موافقتنامه اتحادیه اوراسیا، این اتاق بیش از ۲۸ هزار فرم گواهی مبدا صادر نموده که این آمار نشان دهنده عملکرد موفق استان است و اثبات می کند تجار و بازرگانان استان بیشترین بهره-مندی را از اجرای موافقت نامه داشته اند.

دکتر زارع افزود: تجار و بازرگانان ایرانی که کالاهای خود را از طریق راه آهن از جمهوری آذربایجان به روسیه صادر میکنند ، به علت عدم وجود زیرساختارهای لازم نمی توانند از مزایای اتحادیه اوراسیا بهره مند شوند ؛ از اینرو کالاهای ایرانی به اسم کالای آذری به روسیه صادر می شود که لازم است هر چه سریع تر این مشکلات را مرتفع کرد.

وی با تاکید بر اینکه باید زیرساخت های لازم جهت نیل به اهداف تعیین شده تکمیل شود ،گفت: تکمیل راه آهن رشت – بندر کاسپین، ساخت راه آهن رشت–آستارا،فعالیت کشتی های رو رو و بکارگیری کانتینرهای یخچال دار در دریای خزر می تواند به عنوان زیرساختارهای لازم، نقش بسیار مؤثری در توسعه روابط اقتصادی با کشورهای عضو این اتحادیه داشته باشد.

استاندار گیلان برگزاری دوره های آموزشی در خصوص توافقنامه اوراسیا برای کارکنان دولت، تجار و بازرگانان و همچنین تشکیل کارگروه مشترک با همتایان خارجی برای رفع موانع احتمالی را امری مهم خواند و ابراز امیدواری کرد که با تقویت این تشکل منطقه ای، بتوان شرایط مطلوب را برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای هدف بوجود آورد ، زیرا استان گیلان با داشتن زیرساخت های لازم ، این ظرفیت را دارد که در عرصه گسترش مناسبات اقتصادی و از آن مهم تر، ارتقای تراز تجاری ایران در عرصه مبادلات بازرگانی نقش آفرین باشد.

46

کد خبر 1456855

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مناطق آزاد اتحادیه اقتصادی اوراسیا اقتصادی با کشورهای تجار و بازرگانان کشورهای عضو توسعه روابط منطقه آزاد بهره مندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۴۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح کتابخانه مرکزی رشت در رشد و بالندگی فرهنگی گیلان موثر است

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی فلاح ظهر دوشنبه در دیدار با مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان، ضمن بازدید از پروژه کتابخانه مرکزی رشت، افتتاح این مرکز بزرگ فرهنگی را در رشد و بالندگی بیشتر فرهنگی گیلان مؤثر دانست و اظهار کرد: حوزه فرهنگ یکی از مهمترین ارکان رشد و توسعه کشور محسوب شده و حمایت از کتابخانه های عمومی وظیفه مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

مهدی فلاح رسیدگی به وضعیت معیشتی کتابداران در مجلس شورای اسلامی را از اهم وظایف نمایندگان ملت برشمرد و افزود: همکاری با نهاد کتابخانه های عمومی کشور در کنار سایر نمایندگان، اهمیت به مقوله معیشتی کتابداران به ویژه در دوره جدید حاکی از نگاه امید بخش به موضوعات فرهنگی و آینده کشور است.

فلاح توسعه کتابخانه های عمومی در کشور و به ویژه در استان گیلان را امری بسیار مهم ارزیابی و نیاز استان در این حوزه را پراهمیت توصیف کرد و گفت: کتابخانه مرکزی رشت به عنوان مهمترین پروژه فرهنگی استان باید با تعامل و همکاری همه مسؤولین امر تکمیل و برای استفاده مردم فرهنگ دوست استان تجهیز و مورد بهره برداری قرار گیرد.

کد خبر 6092053

دیگر خبرها

  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها
  • توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مالزیایی ها در نمایشگاه اکسپو
  • رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد
  • افتتاح کتابخانه مرکزی رشت در رشد و بالندگی فرهنگی گیلان موثر است
  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد
  • هدف گذاری برای تقویت مناسبات ترانزیت جاده ای بین ایران و ازبکستان
  • فرزین برای ارائه گزارش عملکرد منابع و مصارف نظام بانکی در سال ۱۴۰۲ به کمیسیون اقتصادی می رود
  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • میزبانی غرفه خراسان رضوی از ‌هیات‌های تجاری کشورهای خارجی در روز اول نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴