Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@15:19:15 GMT

نگاه دولت به بودجه آموزش و پرورش غلط است

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۱۵۷۵۰

نگاه دولت به بودجه آموزش و پرورش غلط است

به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در برنامه «به وقت ایران» درباره بودجه وزارت آموزش و پرورش و اهمیت آن در آینده کشور، گفت: آموزش و پرورش مهمترین، بزرگترین و تاثیرگذارترین نهاد اجتماعی، مولد سرمایه اجتماعی و یک امر حاکمیتی از دوره پیش دبستانی تا دیپلم به شمار می آید و این بدان معناست که نظام باید برای نظام آموزش و پروش خرج کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین در کشور نهادی مهمتر از نظام تعلیم و تربیت نداریم.

وی افزود: میزان و قدرت پرواز یک کشور، به میزان قدرت و پرواز آموزش و پرورش و رشد هر کشور در دنیا بستگی مستقیم به رشد آموزش و پرورش آن کشور دارد به همین جهت هر چه برای آموزش و پرورش کشور هزینه کنیم، همان قدر دریافت خواهیم کرد و معلم گران سنگ، دانش آموز گران سنگ تحویل جامعه خواهد داد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: نوع نگاه به آموزش و پرورش هنوز هم در نزد مسئولین ما و صاحبنظران متفاوت است گروهی در کشور بر این باورند که آموزش و پرورش را باید خصوصی کرد و دولت فعلی بر این قضیه بسیار معتقد است و این موضوع با بحث حاکمیتی صد درصد مغایرت دارد.

حاجی بابایی اضافه کرد: در اصل ۳۰ قانون اساسی به این جمع بندی رسیده ایم که از منابع ملی برای مدرسه و آموزش و پرورش خرج کنیم و این سیاست نظام است و رهبر انقلاب نیز صددرصد بر این باور هستند.

وی درباره خصوصی سازی آموزش و پرورش، توضیح داد: سال ۱۳۹۱، بودجه آموزش و پروش ۱۵/۱۸ درصد، بودجه عملیاتی دولت بود و در سال ۱۳۹۷، ۱۱/۸۲ درصد بوده و این کاهش به این دلیل بوده که تمام وزیران بر این باور بودند که باید خصوصی سازی شکل بگیرد و تمام تلاش خود را به کار گرفتندکه مدرسه را واگذار کنند و یکی از افتخاراتشان بوده که هزینه آموزش و پرورش را کاهش داده اند و این نگاهی است که به مهمترین نهاد اجتماعی و روح و روان جامعه شده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد: در حالی که باید دانشگاه فرهنگیان داشته باشیم، دانشجو بگیرد در آزمون شرکت کند و به طور مثال بین یک میلیون نفر شرکت کننده، ۵۰هزار نفر را انتخاب کند و در دانشگاه فرهنگیان ثبت نام کند. در این دانشگاه چهار سال فقط در حوزه تخصص ابتدایی درس بخواند تا بتواند دوره ابتدایی را تربیت کند. و به محض آغاز تحصیل باید حقوق و مزایا برای او در نظر بگیریم. معلمی که می خواهد عزت تزریق جامعه کند نباید برای استخدام سر کج کند.

حاجی بابایی افزود: مقام معظم رهبری، فرمودند که پول و تعداد معلم را درباره آموزش و پروش نباید حساب کرد، در حالی که تفکر خصوصی سازی باعث شده تا با کمبود ۳۰۰هزار معلم روبه رو شویم و متاسفانه نگاه دولت به بودجه آموزش و پروش غلط است.

وی درباره هوشمند سازی مدارس، گفت: هوشمند سازی مدارس از شیوه های مدرنی است که باید در مدارس انجام پذیرد و بی شک نیاز روز ما است. در برنامه ششم، وزارت ارتباطات را مکلف به مدارس هوشمند کرده ایم که تمامی روستاها، شهرهای ۲۰هزار و حاشیه شهرهای بزرگ شامل این طرح می باشند.

نماینده مردم همدان در مجلس در پایان با بیان اینکه تلویزیون در کلان، مسیر خوبی را پیش گرفته است، گفت: در گذشته سهم آموزش و پرورش از صدا و سیما هیچ بود.

کد خبر 5073429 زهرا علیدادی

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مجلس شورای اسلامی آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی صحن مجلس محمد باقر قالیباف ایالات متحده امریکا ستاد ملی مقابله با کرونا ویروس کرونا حجت الاسلام حسن روحانی عراق شورای نگهبان اسحاق جهانگیری انتخابات آمریکا هیئت دولت پیام تسلیت آموزش و پرورش آموزش و پروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۵۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرورش پلیس تخصصی برای بخش‌های گوناگون امنیت

معاون تربیت و آموزش فراجا گفت: پرورش پلیس‌های تخصصی برای بخش‌های گوناگون امنیت، هدف اصلی ما در آموزش است که برنامه‌ها بر اساس آن شکل می‌گیرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، آئین تجلیل از استادان مدرسان و گروه‌های علمی برتر فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور سردار قاسم رضایی جانشین فرماندهی کل انتظامی کشور و دیگر فرماندهان برگزار شد.

سردار محمد حسین حمیدی معاون تربیت و اموزش فراجا در این مراسم گفت: بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری که فرمود معلم مهمان امروز و است و سازنده فردای کشور، اگر بتوانید انسانی مؤمن و درست کار تربیت کنید؛ این بالاترین نعمت است.

وی با اشاره اقدامات تحولی برای پرورش پلیس‌های تخصصی برای بخش‌های گوناگون امنیت گفت: بازنگری در سرفصل‌ها و برنامه‌های عملیاتی رده‌ها با رویکرد مهارت محوری و عملیاتی، تبدیل دوره‌های تخصصی تکمیلی ترفیعاتی به دوره‌های تخصصی مبتنی بر شغل و واکاوی و تحلیل عملیات‌های انتظامی با استفاده از خبرگان در مراکز اجرایی آموزش که در مسیر اجرا هستند.

حمیدی افزود: برنامه ریزی تحولی در فرآیند و محتوای دوره عالی با هدف تربیت سرمایه‌های راهبردی از جمله اقداماتی است که مستقیم با گرو‌های حامی این حوزه را هم بازنگری کنیم.

وی افزود: ارکان ترتبیت در اموزش فراجا به این شکل است که مربی همه کارکنان هستند، و در مراکز مختلف آموزشی، از منابع آموزشی مختلفی استفاده می‌کنیم که در راستای بازنگری و به روز شدن آن‌ها اقداماتی صورت گرفته است.

حمیدی با اشاره به آمار گروه‌های علمی گفت: در حال حاضر ۴۵ حوزه مرکزی، ۳۴ مرکز فرماندهی استان، هشت آموزشگاه تخصصی و عمومی، ۲۴ دانشگاه امام حسن مجتبی، ۱۵ دانشگاه جامع و ۸ دانشگاه علمی کاربردی فعال در سراسر کشور داریم.

معاون تربیت و آموزش فراجا ادامه داد: همچنین ۲۷۷ هیات علمی ۱۶۵۰ مدرس مراکز آموزشی ۳۷۳۵ نفر ۷ هزار و۹۳ نفر در سراسر کشور در حال آموزش هستند.

حمیدی گفت: پرورش پلیس‌های تخصصی برای بخش‌های گوناگون امنیت، هدف اصلی ما در آموزش است که برنامه‌ها بر اساس آن شکل می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • ۱۴ اردیبهشت؛ آزمون استخدامی کیفیت‌بخشی به آموزش و پرورش
  • پرورش پلیس تخصصی برای بخش‌های گوناگون امنیت
  • تهران از استان‌های محروم کشور است
  • بررسی بودجه آموزش و پرورش در لایحه ۱۴۰۳/ همان چالش همیشگی باطعم بی قانونی!
  • سرمایه‌گذاری در آموزش و پرورش تضمین‌گر تعالی کشور است
  • وزیر آموزش و پرورش: اگر کسی به ایران چپ نگاه کند، درون خانه‌اش تنبیه می‌شود
  • صحرایی: غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد
  • تلاش دولت برای تقویت انگیزه مادی و معنوی معلمان
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم