Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@23:16:34 GMT

ماهیگیری کتاب‌های کمک آموزشی از آب گرانی کاغذ!

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۱۷۳۷۵

ماهیگیری کتاب‌های کمک آموزشی از آب گرانی کاغذ!

درباره گرانی کتاب باید مسئولان آن در وزارت ارشاد توضیح دهند یا باید بسیج عمومی در این زمینه شکل گیرد که آن هم احتیاج به فرهنگ سازی دارد بی‌توجهی آموزش و پرورش، بی‌اهمیتی خانواده‌ها نسبت به این امر و مهم‌تر از همه نقش بسزای رسانه که حق کتاب را ادا نکردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از هرمز؛ بهانه وقت نداشتن قابل قبول نیست، زیرا چرخیدن در فضای مجازی و مطالعه‌های پراکنده در آن نمی‌تواند مانند یک مطالعه منسجم با یک کتاب جمع و جور و قابل حمل باشدحالا اما به قیمت‌ بالای کتاب می پردازیم، گرانی کتاب همیشه از آن دست مشکلاتی بوده است که دست به گریبان همه اقشار به جز مرفهین بوده است اما خود این بهانه هم منطقی نیست زیرا هزینه کتاب به مراتب حتی از یک پیتزا نیز کمتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمینه میزان مطالعه کتاب در کشور یک تحقیق علمی وجود ندارد، پژوهش های مختلفی انجام می شود اما به دلیل اینکه دقت کافی در روش تحقیق وجود ندارد، دقیق نیست، گفتن اینکه مردم ایران کتابخوان نیستند، مردم را کتابخوان نمی کند بلکه باید رفع نیاز، فایده اضافی و غیره برای فرد داشته باشد تا افراد کتابخوان شوند.

درباره گرانی کتاب باید مسئولان آن در وزارت ارشاد توضیح دهند باید بسیج عمومی در این زمینه شکل گیرد که آن هم احتیاج به فرهنگ سازی دارد، رهبران تشکل هایی که وظیفه ذاتی شان فرهنگی است کتابخوان نیستند، بی‌توجهی آموزش و پرورش، بی‌اهمیتی خانواده‌ها نسبت به این امر و مهم‌تر از همه نقش بسزای رسانه که حق کتاب را ادا نکردند.

در موضوعات مختلف نیاز به همکاری آموزش و پرورش داریم و برنامه هایی را برای نوجوانان و جوانان در مدارس تعیین شده اما در اجرای آن مشکل داریم، اگر وزیر فرهنگ، وزیر آموزش و پرورش کتاب هایی را که خوانده‌اند معرفی کنند برای دانشجویان نیز کتابخوانی جای هیچ چیز دیگر را نخواهد گرفت و با توجه به به روز بودنشان هرگز مرعوب جذابیت‌های فضای مجازی نمی‌شوند و بهانه‌ای برای خرید و خواندن کتاب از لا به لای دغدغه‌های روزانه‌شان جور نمی‌کنند.

شاید بتوان گفت دانشجویان در این زمینه بی‌گناهند و مشکل اصلی به ریشه این مسأله یعنی گنجاندن ضروری بودن مطالعه در ذهن آن‌ها از زمان کودکی بر می‌گردد، حفظ این میراث تنها به دست همین نسل خواهد بود، نسلی که باید آن را از منجلاب فضای مجازی و اتلاف وقت در آن بیرون کشید و به دنیای حقیقی کشاند.

در همین رابطه ریحانه سالارزاده کتابدار هرمزگانی در گفت و گو با هرمز اظهار کرد: در سال جاری قیمت کتاب افزایش چشم گیری داشته است کتابی که ۹۵ هزار تومان بود ۱۱۵ و کتابی که ۸۰ هزار تومان بوده است اکنون به قیمت ۱۱۰ هزار تومان به فروش می رسد.

این کارشناس فروش افزود: کتاب های پایه دوازدهم که از یک انتشارات خاصی است از ۱۰۰ هزارتومان به ۱۶۰هزار تومان افزایش قیمت پیدا کرده است و دانش آموزی که برای خرید کتاب مراجعه می کند چاپ جدید را می خواهد با وجود اینکه محتوای کتاب  و حتی جلد روی کتاب نیز نسبت به سال گذشته تغییری نکرده است و فقط برخی از کتاب های پایه ها تغییر جزئی داشته است، خانواده نیزمجبور است که تهیه کند.

سالارزاده ادامه داد: شاید دلیل اصلی آن گرانی کاغذ باشد به دلیل اینکه کرونا نیز دانش آموزان را از کیفیت آموزشی جدا کرده است به همبن دلیل محتوا تغییری نکرده است فقط یکی از کتاب های درسی است که کمی تغییر جزئی دارد.

وی با بیان اینکه استقبال از کلاس های کنکور خوب است اضافه کرد: خانواده ها دانش آموزان را مجبور به درس خواندن می کنند حتی اگر فرزند آن رشته را دوست نداشته باشد، باید تفکر و نوع فرهنگ خانواده ها تغییر کند اینکه پدری خود شغلی داشته است و از آن راضی بوده است دلیل بر موفقیت فرزند نمی شود زیرا اگر مورد علاقه فرزند نباشد افسردگی را به همراه دارد.

این کارشناس فروش تصریح کرد: اکثر افرادی که کلاس های کنکور را شرکت می کنند از اقشار مرفه و ثروتمند جامعه هستند و قیمت بالای کتاب برای آنها اهمیتی ندارد و در صورت قبول نشدن فرزند را به دانشگاه هایی می فرستند که بدون آزمون ورودی است.

سالارزاده خاطرنشان کرد: افرادی هستند که وضع مالی خوبی ندارند اما علاقه به درس و کتاب خوانی دارند آنهایی که توانایی پرداخت هزینه های کلاس های کنکور را دارند می توانند اینگونه افراد را با هزینه خود ثبت نام کنند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: آموزش و پرورش خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۷۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن

 به گزارش اتاق خبر به نقل از عرشه آنلاین :گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد تعداد مستاجران در کشور به یک‌سوم رسیده است. این در حالی‌ست که تورم بازار اجاره و مسکن هر روز در روند صعودی پیشروی می‌کند و این موضوع در آینده به بحرانی بزرگ دامن خواهد زد.

، آسیب‌های ناشی از تحریم‌های اقتصادی که علیه یک کشور شدت می‌گیرد، آثار خود را تنها در یک عرصه نشان نمی‌دهد. این تحریم‌ها در ایران نیز سالهاست در تار و پود اقتصاد تنیده‌ و سرنوشت تمام حوزه‌های آن را تحت تاثیر خود قرار داده است.

یکی از اصلی‌ترین این حوزه‌ها مسکن است که به‌ویژه از سال ۱۳۹۷، افزایش قیمت افسارگسیخته‌ای را تجربه کرده است. این تورم قیمتی نیز خود، عرصه مسکن را از چند بعد متفاوت تحت فشار گذاشته است، به‌گونه‌ای که در یکی از سیاه‌ترین دوره‌های خود به‌سر می‌برد.

اپیزود اول؛ تورم مسکن و ناامیدی مردم از صاحبخانه شدن

تورم صعودی مسکن طی سال‌های اخیر در حالی اتفاق افتاده که قدرت اقتصادی مردم، از آن، جا مانده است؛ در نتیجه مسکن برای تعداد زیادی از خانوارها در سراسر کشور تبدیل به رویایی دست‌نیافتنی شده است. به‌گونه‌ای که تعداد معاملات نسبت به ‌سال‌های گذشته افت چشمگیری را تجربه کرده است.

سیاست‌های انقباضی دولت در سال ۱۴۰۲ نیز به این موضوع دامن زده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعداد معاملات از دی‌ماه ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲ حدود ۷۵ درصد افت داشته است. کارشناسان می‌گویند ضربه‌ای که این رکود بر بدنه بازار مسکن وارد کرده، کاری‌تر از ضربه افزایش قیمت در سال‌های اخیر بوده است.

اپیزود دوم؛ رکود در معاملات مسکن و یاس سازندگان 

قیمت مصالح ساختمانی و افزایش هزینه‌های ساخت مسکن در سال‌های اخیر، حاشیه سود انبوه‌سازان را کاهش داده است. این موضوع در کنار نبود مشتری و کاهش قدرت اقتصادی مردم باعث شد انبوه‌سازان عطای ساخت و ساز را به لقای آن ببخشند و خود را از این صنعت کنار بکشند.

در نتیجه اکنون بازار مسکن، هم از سمت عرضه و هم از سمت تقاضا با مشکل مواجه است و از هر سو که به آن نگریسته شود جز سیاهی رنگی نیست!

اپیزود سوم؛ رشد تورم در بازار اجاره و نگرانی مستاجران

قیمت مسکن علاوه بر تاثیری که بر عرضه و تقاضا دارد به‌طور مستقیم بر بازار اجاره نیز موثر است. تورم در این دو بازار، موازی با یکدیگر حرکت می‌کند و هرگاه سرعت قطار رشد قیمت در بازار مسکن شدت بگیرد، بازار اجاره را نیز به‌دنبال خود خواهد کشید.

آماری که دنیای‌اقتصاد به تازگی منتشر کرده نشان می‌دهد، روند رشد اجاره‌‌بهای مسکن، هم در تهران و هم در کشور از «ورود بازار اجاره‌‌ به عصر جدید» حکایت می‌کند؛ سال گذشته هزینه اجاره‌‌نشین‌‌ها در کشور، نزدیک به ۴۰‌ درصد (۳۹.۶ درصد) نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد و در تهران نیز تورم اجاره، نرخ ۵۲ را به ثبت رساند که هر دو نرخ، «رکورد رشد سالانه اجاره‌‌بها» در تاریخ ثبت آمارهای اجاره، محسوب می‌شود.

بر اساس آمارهای مورد اشاره، مشخصه اصلی این دوره از بازار اجاره مسکن که به صورت محسوس از اواخر دهه ۹۰ –به طور دقیق از سال ۹۹، یعنی دو سال پس ‌‌از شروع جهش قیمت مسکن- شکل گرفته، «پوست‌‌اندازی تورم اجاره» است.

در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۲، میانگین نرخ رشد سالانه اجاره‌‌بها در کشور سه برابر نرخ سال‌های ۹۰ تا پایان ۹۶ بوده است. در شهر تهران نیز همین شاخص یعنی میانگین تورم سالانه اجاره به ۴ برابر قبل رسید. این در حالی‌ست که با کوتاه شدن دست مردم از خرید خانه هر روز نیز به تعداد مستاجران در کشور افزوده می‌‌شود.

داده‌های مرکز آمار ایران نشان از آن دارد که از دهه ۳۰ خورشیدی نسبت مالکان مسکن به مستأجران به صورت مداوم در حال افزایش بوده است. این روند از دهه ۷۰ شیب نزولی گرفته و اجاره‌نشینی به سرعت رشد کرده است؛ تا آنجا که در حال حاضر نزدیک به یک‌سوم جمعیت کشور و بیشتر از نیمی از تهرانی‌ها مستأجر هستند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در سال ۱۴۰۳ قیمت مسکن روندی صعودی را طی کند و در مقابل، تورم اجاره نیز مسیری افزایشی پیش رو داشته باشد. 

حالا باید دید در آینده چه بر سر قشری خواهد آمد که دیگر با شرایط فعلی توانی برای خرید مسکن ندارند و در مقابل اجاره یک خانه حداقلی نیز هر روز برای آنها سخت‌تر می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • صد و شصت و دومین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • ماهیگیری در رودسر بلای جان جوان ۲۲ ساله شد
  • جان باختن جوان ۲۲ ساله بر اثر برق گرفتگی در شهرستان رودسر
  • ماهیگیری جان یک پسر جوان را گرفت
  • جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • راهبردهای رهبر انقلاب در حوزه آموزش‌وپرورش بر روی کاغذ باقی نماند