Web Analytics Made Easy - Statcounter

ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم زنان هرات در کاخ تازه بازسازی‌شده دارالامان کابل گشایش یافت.

به گزارش فرارو، بنابر اعلام دفتر جشنواره امسال بیش از سه‌هزار فیلم از ۱۲۲ کشور جهان در دو بخش سینمای جهان با موضوع آزاد و سینمای زنان متمرکز بر مسائل مرتبط به زنان، توسط فیلم‌سازان زن و مرد به دبیرخانه جشنواره رسیده است که از این میان ۷۳ فیلم منتخب از ۲۷ کشور در دو دو بخش سینمای زن، سینمای جهان و نمایش ویژه راه یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رویا سادات، سینماگر شناخته‌ شده و از مسئولان جشنواره فیلم زنان هرات گفت: ما به انتظار روز‌های بهتر عاشقانه کار می‌کنیم و باور داریم که سهم کوچک هر کدام از ما برای تغییر، نویدبخش فردای بهتر است.

جشنواره بین‌المللی زنان هرات امسال در بخش‌های بین‌المللی و داخلی تندیس جشنواره را اهدا می‌کند. در واقع تندیس یک جشنواره عبارت از اعتبار و حیثیت همان جشنواره است.
مسئولان این جشنواره درباره تندیس جشنواره فیلم بین‌المللی زنان هرات و چگونگی اهدای آن، می‌گویند: بدنه تندیس و قسمت پایین آن از سنگ لاجورد، و گوشواره‌ها همه از برنز ساخته شده، ولی سه گوشواره در سه تندیس با آب طلا زرین شده‌اند. تندیس گوشواره‌های زرین به دو بهترین فیلم بلند داستانی با موضوع سینمای جهان و سینمای زنان تعلق می‌گیرد و یک تندیس دیگر گوشواره زرین به بهترین فیلم در بخش داخلی یعنی به بهترین فیلم افغانستان داده خواهد شد.

همچنین نرگس آبیار کارگردان سینمای ایران در جمع هیات داوران این جشنواره حضور دارد که متشکل از دست‌اندرکاران سینما و فعالان حقوق زن از کشور‌های افغانستان، هند، آمریکا، اسپانیا، روسیه، یونان، تاجیکستان، فرانسه، ترکیه و ایران خواهد بود.

رخشان بنی‌اعتماد دیگر سینماگران ایرانی نیز در دوره پیشین این جشنواره به عنوان داور حضور داشت.

سینمای ایران امسال با فیلم‌های «متری شیش و نیم» به کارگردانی و نویسندگی سعید روستایی، «دارکوب» ساخته بهروز شعیبی و «خداحافظ دختر شیرازی» به کارگردانی افشین هاشمی در بخش رقابتی بین الملل فیلم‌های بلند این رویداد سینمایی حاضر است.

«سفر به ماه با کفش‌های پاشنه بلند» به کارگردانی فاطمه مومنی، «شهر بازی» ساخته کاوه مظاهری، «جذام» از علی محمد اقبال دار، «پیاده» به کارگردانی شکوفه کریمی، «سالروز تولد» ساخته عاطفه خادم الرضا و «ملاقات» به کارگردانی آزاده موسوی و «فیلمرغ» ساخته امیر مسعود سهیلی در بخش رقابتی بین الملل فیلم‌های کوتاه داستانی این جشنواره به روی پرده خواهند رفت.

در بخش رقابتی بین الملل فیلم‌های بلند مستند نیز «دلبند» ساخته یاسر طالبی، «خاتمه» به کارگردانی هادی و مهدی زارع و «عروسی پسر زینت» از فرهاد ورهرام به نمایندگی از سینمای ایران نمایش خواهند داشت و «کلاف» ساخته ملیحه غلامزاده و «این سو، آن سو» ساخته لیدا فضلی در بخش انیمیشن و «آناهید» به کارگردانی رضا علی پور هم بخش نمایش‌های ویژه به روی پرده خواهند رفت.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا قیمت دلار جشنواره فیلم هرات افغانستان نرگس آبیار رخشان بنی اعتماد کابل هرات زنان هرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۷۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری

جایزه بهترین مستند چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو به «رخ» ساخته سام کلانتری از ایران اهدا شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم در مسکو با اهدای جایزه سنت جرج طلایی به فیلم «شرم» محصول مکزیک و قطر به کار خود پایان داد. جایزه سنت جرج نقره‌ای بهترین کارگردانی به همراه دو جایزه جنبی جایزه نت پک [شبکه ارتقای سینمای آسیا]و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم «آه سرد» ساخته ناهید عزیزی صدیق از ایران اهدا شد.


چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو (MIFF) کار خود را به پایان رساند.

نیکیتا میخالکف رئیس جشنواره با اشاره به این که «هشت روز جشنواره، با نمایش ۲۴۰ فیلم از ۵۶ کشور، ۳۸۰ نمایش در ۹ سینما، ۳۹ هزار تماشاگر و بیش از ۷٫۵ هزار مهمان و حضور بیش از ۱۶۰۰ نماینده رسانه برگزار شده است، برپایی این دوره جشنواره را حاصل یک عملکرد خوب ارزیابی کرد.

برنده جایزه بزرگ سنت جرج طلایی این دوره جشنواره، میگل سالگادو کارگردان مکزیکی با فیلم «شرم» محصول مکزیک و قطر بود. این درام داستان دو نوجوان است که توسط یک باند خلافکار اسیر می‌شوند. یکی از آن‌ها می‌میرد، دومی موفق به فرار می‌شود، اما او با خود مبارزه می‌کند و نمی‌تواند به بستگان دوستش در مورد مرگ خود بگوید. کارگردان فیلم پس از دریافت جایزه گفت: «ما این فیلم را درباره معضل بسیار جدی حضور و مشارکت جوانان در باند‌های خلافکار و جنایتکار ساختیم که در مکزیک با آن مبارزه کرده‌ایم و هنوز هم می‌جنگیم.

جایزه سنت جرج نقره‌ای بهترین کارگردانی به همراه دو جایزه جنبی جایزه نت پک [شبکه ارتقای سینمای آسیا]و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم «آه سرد» ساخته ناهید عزیزی صدیق از ایران اهدا شد.
او هنگام دریافت جایزه گفت: حضور در این سالن برای من افتخار بزرگی است. از هیئت داوران جشنواره بسیار سپاسگزارم.

جایزه بهترین بازیگر مرد به خوان رامون لوپز برای «شرم» اهدا شد؛ و ماریکه بیکیرش بازیگر فیلم آلمانی «شلیمازل» جایزه بهترین زن را دریافت کرد.
همچنین جایزه نقره‌ای سنت جرج به فیلم «دروغگو» ساخته یولیا تروفیمووا در مسابقه «پرومیز روسیه» رسید.
سرگئی اورسولیاک کارگردان روسی به دلیل کمک به پیشرفت سینما جایزه ویژه سنت جرج دریافت کرد.

هیئت داوران فیلم «شریک‌ها» ساخته خوزه ماریا فلورس کارگردان اسپانیایی را به عنوان بهترین فیلم کوتاه معرفی کردند. جایزه بهترین فیلم مستند «رخ» ساخته سام کلانتری از ایران اهدا شد.

همچنین جایزه ویژه هیئت داوران به فیلم «نیروانا» به کارگردانی آصف اسلام از بنگلادش رسید. این فیلم صامت سیاه و سفید شبیه یک آلبوم عکس، داستان سفر درونی سه شخصیت را روایت می‌کند.

در مراسم اختتامیه شخصیت‌های مشهور سینما و فرهنگ روسیه از جمله بازیگران سرگئی گرماش و ماکسیم استویانوف، بازیگران زن اکاترینا ولکووا و اولسیا سودزیلوسکایا، کارگردانان الکسی اوچیتل و سرگئی اورسولیاک، نویسنده الکساندر تسیپکین حضور داشتند. سازندگان و بازیگران فیلم سینمایی «تندر اصلی: بازی» که فیلم اختتامیه جشنواره شد نیز معرفی شدند.

این جشنواره در سال ۱۹۳۵ تأسیس شد که آن را به دومین جشنواره قدیمی فیلم جهان پس از رویداد ونیز تبدیل کرد. در سال ۱۹۹۵ اعلام شد که جشنواره فیلم سالانه می‌شود، اگرچه در سال‌های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸ برگزار نشد، اما از سال ۱۹۹۹، MIFF هر سال برگزار می‌شود.

چهل و ششمین جشنواره بین المللی فیلم مسکو (MIFF) از ۱۹ تا ۲۶ آوریل ۲۰۲۴ (۳۱ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) در پایتخت روسیه برگزار شد.

دیگر خبرها

  • آقای حسن فتحی! تکلیف ما با آخرین ساخته شما دقیقا چیست؟
  • آقای حسن فتحی! تکلیف ما با آخرین ساخته شما دقیقاً چیست؟
  • «شتر و آسیابان» به کازابلانکا رسید
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • سومین سفر «شتر و آسیابان» به مراکش
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات