Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- کاهش شدید ذخایر خونی در استان کرمانشاه و نیاز مبرم بیماران نیازمند کرونایی موضوعاتی است که این روزها اهمیت دوچندان یافته اما کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، اهدای خون همیشه و در هر زمانی از اقدامات حیاتی محسوب می‌شود زیرا همیشه افرادی وجود دارند که در هر شرایطی اعم از بحرانی و غیربحرانی نیازمند خون و فرآورده‌های آن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیوع بیماری کرونا در کل کشور از جمله استان کرمانشاه به شدت ذخایر خونی را کاهش داد و این ناشی از باورهای غلط مردم در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مراکز خونگیری و همچنین ناتوانی در تأمین مواد مغذی مورد نیاز بدن خود است و این در حالی است که مراکز خونگیری به طور طبیعی محل مراجعه افراد سالم است و پروتکل‌های بهداشتی به طور کامل در آن اجرا می‌شود.

براساس اعلام مسئولان ذخایر خونی در استان به پایین‌ترین حد ممکن رسیده است و روزانه حدود 200 واحد فرآورده خونی در استان نیاز است در حالی که اکنون به طور میانگین 100 نفر در طول روز به مراکز انتقال خون مراجعه می‌کنند.

از طرف دیگر پلاسما درمانی نیز یک راه درمانی ارزان برای کرونا شناخته شده که افراد بهبود یافته از کرونا می‌توانند بعد از یک ماه از بهبودی با اهدای پلاسمای خود به بیماران نیازمند و بستری کمک کنند و این در حالی است که مراجعه برای این کار بسیار پایین‌تر از حد انتظار است.

بیماران نیازمند چشم انتظار اهدای خون/ ذخایر خونی هرمزگان کاهش یافتدعوت دانشگاه تهران برای مشارکت در اهدای خوننیاز فوری به اهدای خون در استان هرمزگان/ اکیپ سیار انتقال خون به محله اوزی‌ها خواهد رفتفیلم| در روزهای کرونایی "اهدای خون" را فراموش نکنیم

پلاسمادرمانی راهی ارزان قیمت برای درمان بیماران نیازمند کرونایی

پژمان صالحی‌فر مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه اظهار داشت: نیاز روزانه خون استان 200 واحد است اما تنها نیمی از آن تأمین می‌شود.

وی افزود: با اشاره به اینکه بیماران تصادفی و تروما، سرطانی، مادران باردار و اعمال جراحی اورژانسی همیشه نیازمند خون هستند و مصزف‌کنندگان مستمر خون محسوب می‌شوند عنوان کرد: نیاز به خون همیشگی است و شرایط کرونا فن را تغییر نمی‌دهد.

صالحی‌فر گفت: سازمان انتقال خون یک نهاد حیاتی محسوب می‌شود و وقفه در کار آن سبب آسیب جدی به اجتماع خواهد شد که همان جان مردم است و از طرفی این سازمان تنها متولی تأمین خون است و جایگزینی هم ندارد.

وی افزود: هر سازمان باید ذخیره حداقل پنج روز از هر گروه خونی را داشته باشد که در شرایط حاد استان را پوشش دهد اما وقتی این ذخایر به کمتر از سه روز می‌رسد اصطلاحا مرز بحران گفته می‌شود زیرا پلاکت که عمده مشکل ما است تنها سه روز تاریخ مصرف دارد و امکان ذخیره‌سازی طولانی مدت وجود ندارد.

صالحی‌فر بیان کرد: چنانچه ذخایر به سه روز یا کمتر برسد و با بحران دیگری مواجه شویم این ذخایر جوابگو نخواهد بود و چنانچه خون به موقع به بیمار نرسد ارزشی نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای شیوع کرونا شاهد کاهش نسبی اهدای خون نسبت به سال گذشته بودیم اما از اوایل آبان ماه این کاهش شدت بیشتری یافته است گفت: هراس مردم از کرونا و مشکلات اقتصادی و عدم مصرف غذاها و میوه‌های مقوی مهمترین دلیل این کاهش است.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه افزود: در استان کرمانشاه حداقل به 200 واحد فراورده خونی نیاز داریم اما اکنون نیمی از این میزان تأمین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در هیچ‌یک از شهرستان‌های استان مرکز ثابت خونگیری وجود ندارد بیان کرد: این در حالی است که نیمی از جمعیت استان در شهرستان‌ها زندگی می‌کنند و از این رو یک مرکز خونگیری در یک کانکس از امروز در محله مسکن شهر کرمانشاه راه‌اندازی می‌شود که از ساعت 8 تا 13 دایر است.

صالحی‌فر گفت: برای شهرستان‌های اسلام‌آباد غرب و کنگاور نیز ساختمانی فراهم شده و نیرو نیز در حال تأمین است و امید داریم در سال آینده این دو شهرستان دارای مرکز ثابت و دائمی شوند اما از خیران حوزه سلامت درخواست می‌شود به این موضوع نگاه جدی داشته باشند که سامانه متحرک خونگیری راه‌اندازی شود.

وی با بیان اینکه در مراکز انتقال خون تمام پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود عنوان کرد: متقاضیان می‌توانند به صورت اینترنتی نوبت دریافت کند و چنانچه ثبت‌نام کرده باشد و هر زمان مراجعه کند خارج از نوبت پذیرش می‌شود.

صالحی‌فر افزود: در زمینه سامانه سیار خونگیری تنها یک اتوبوس وجود دارد که در شرایط شیوع کرونا به دلیل اینکه امکان تهویه مناسب وجود ندارد به ندرت از آن استفاده شده است اما تیم‌های سیار در مراکز و شهرستان‌های مختلف مستقر هستند.

وی با بیان اینکه مراکز خونگیری در روزهای غیرتعطیل صبح و بعدازظهر و در روزهای جمعه تا ساعت 13 فعال هستند گفت: تمام افرادی که برای اهدای خون مراجعه می‌کنند توسط پزشک معاینه می‌شوند و در صورت تأیید اهدای خون انجام می‌شود.

صالحی‌فر با اشاره به اینکه هنوز هیچ داروی اختصاصی برای کرونا وجود ندارد بیان کرد: داروهای موجود نیز حمایتی هستند و پلاسمادرمانی نیز یک روش درمانی کمکی است که در آن فردی که مبتلا می‌شود و بهبود می‌یابد سیستم ایمنی فرد در مقابل ویروس آنتی‌بادی تولید می‌کند که تا مدتی در بدن فرد وجود دارد و چنانچه توسط پلاسمای فرد به فرد بیمار دیگری تزریق شود می‌تواند به سیستم ایمنی فرد بیمار کمک کند.

وی افزود: این روش در افراد جوان‌تر بهتر جواب می‌دهد و چنانچه در روزهای اول و دوم بستری بیمار استفاده شود بسیار مؤثر است اما چنانچه وارد بخش مراقبت‌های ویژه شود پاسخگویی کاهش می‌یابد.

صالحی‌فر گفت: افراد مبتلا به کرونا که حداقل 28 روز از بهبودی آن‌ها گذشته است با مراجعه به مراکز انتقال خون می‌توانند به افراد بیشتری کمک کنند زیرا آنتی‌بادی سه تا چهار ماه بیشتر در بدن آن‌ها باقی نمی‌ماند و از بین خواهد رفت.

وی با اشاره به اینکه مراجعه برای اهدای پلاسما بسیار پایین است در حالی که درخواست از مراکز درمانی بالا است افزود: کرمانشاه به عنوان قطب منطقه غرب باید پاسخگوی نیازهای بیمارستان‌های ایلام، لرستان و کردستان نیز باشد.

صالحی‌فر با اشاره به اینکه یکی از راه‌های کم‌هزینه درمان کرونا پلاسمادرمانی است گفت: این فرآورده به صورت رایگان به بیماران تزریق می‌شود و این در حالی است که برخی توانایی پرداخت هزینه درمان‌های دیگر را ندارند.

مبتلایان متوسط و حاد کرونا بهترین گزینه‌ها برای اهدای آنتی‌بادی

پاینده فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان  گفت: در رابطه با ویروس کرونا در مناطقی که در ابتدا گزارش شد در واقع از دهه‌های گذشته وجود داشته اما طی 10 ماه گذشته دچار جهش شده و در هر ماه حداقل دو جهش دارد.

وی عنوان کرد: در بررسی‌های انجام شده روی مبتلایان از طیف‌های بی‌علامت تا علامت پیشرفته نحوه واکنش بدن در واقع به سیستم دفاعی بدن مربوط می‌شود و آنتی‌بادی‌ تولید می‌شود.

پاینده گفت: براساس آمار بیمارانی که به صورت سنگین این بیماری را تجربه می‌کنند و طول درمان بیشتری دارند که البته منظور تنها بیماران بستری نیست؛ دفاع قوی‌تری دارند و آنتی‌بادی بیشتری در بدن آن‌ها تولید می‌شود و افرادی که خفیف‌تر درگیر می‌شوند یا اصلا علامتی نداشته باشند آنتی‌بادی در بدن این افراد کمتر است و حدودا 10 درصد عودهای مجدد آلودگی به ویروس مربوط به این افراد است.

وی افزود: به طور معمول افرادی که به صورت متوسط یا شدید مبتلا هستند و بهبود پیدا می‌کنند واجد شرایط برای پلاسمادرمانی و استفاده از پلاسمای آن‌ها برای درمان بیماران دیگر هستند.

پاینده با اشاره به اینکه پلاسما به عنوان یک ماده سرشار از آنتی‌بادی از ابتدا تاکنون برای درمان بیماران با شرایط خاص استفاده می‌شود گفت: غلظت آنتی‌بادی بین 50 تا 100 برابر بین افراد متفاوت است و سازمان انتقال خون این موضوع را می‌سنجد و هرچقدر بیشتر باشد امنیت فرد بیشتر است و به همین دلیل توصیه می‌شود از پلاسمای افرادی که به طور متوسط درگیر شده‌اند استفاده شود.

انتهای پیام/832/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اهدای خون اهدای خون بیماران نیازمند استان کرمانشاه خونی در استان ذخایر خونی وجود ندارد انتقال خون شهرستان ها اهدای خون آنتی بادی صالحی فر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۹۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز چهارشنبه برای سومین روز پیاپی کاهش یافته است. افزایش ذخایر نفت خام و تولید نفت آمریکا به عنوان بزرگترین مصرف کننده نفت دنیا به همراه بالا رفتن امید نسبت به قرارداد آتش بس در خاورمیانه از عوامل افزایش قیمت نفت بوده است.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۵۴ سنت معادل ۰.۶۱ درصد کاهش به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۸۰ سنت معادل ۰.۹۸ درصد کاهش ۸۱ دلار و ۱۳ سنت معامله می‌شود.

آمار موسسه نفت آمریکا نشان می‌دهد ذخایر نفت خام این کشور ۴.۹۰۶ میلیون بشکه در هفته گذشته افزایش داشته، در حالی که ذخایر بنزین و میعانات گازی آن کاهش یافته است.

آمار رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد ذخایر بنزین این کشور ۱.۴۸۳ میلیون بشکه و ذخایر میعانات گازی ۲.۸۷ میلیون بشکه پایین آمده است.
تولید نفت آمریکا هم در ماه فوریه تا ۱۳.۱۵ میلیون بشکه در روز افزایش داشته در حالی که در ژانویه برابر با ۱۲.۵۸ میلیون بشکه در روز بوده است.

انتظار بسته شدن یک قرارداد آتش بس بین رژیم صهیونیستی و حماس به دنبال از سرگیری مذاکرات صلح توسط مصر قیمت نفت را پایین آورده است. پایان این جنگ می‌تواند نگرانی در مورد گسترش درگیری و مختل شدن عرضه نفت خاورمیانه را کاهش دهد.

به نظر می‌رسد تولید اوپک صد هزار بشکه در روز در آوریل کاهش یافته و به ۲۶.۴۹ میلیون بشکه در روز رسیده است که نشان دهنده صادرات کمتر ایران، عراق و نیجریه و تعهد به سایر اعضا به قرارداد تولید اوپک پلاس است.

کد خبر 6093919 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • انجام چهار عملیات مردم یاری توسط بالگرد‌های پایگاه هوانیروز
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • انجام ۴ عملیات مردم‌یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه طی هفته گذشته
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • اهدای هزینه سالگرد اموات، برای کمک به خانواده زندانیان نیازمند
  • میزان ذخیره خون استان اصفهان چند روز است؟
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • لزوم تبیین دستاورد‌های انقلاب و اجرای طرح یاری گران در روستا‌ها
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد