Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@17:58:39 GMT

تامین امنیت زنان در فضاهای شهری چه ضرورتی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۲۰۶۲۸

تامین امنیت زنان در فضاهای شهری چه ضرورتی دارد؟

یک دکترای شهرسازی گفت: امروزه زنان حق استفاده و حضور در تمامی فضاهای شهری را از آن خود می‌دانند، لذا لزوم تامین امنیت برای استفاده حداکثری و در طولانی مدت تعالی فضا و شهر مورد توجه علم شهرسازی است.

حامد اخگر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: شهرها نظام‌های پیچیده با اجزای درونی بسیار مرتبط با هم هستند که در طول زمان رشد کمی و کیفی زیادی یافته است این در حالی است که در این فراز و فرود شهر مدرن امروز بسیار از نظر آسیب‌های اجتماعی و فراگیر در ابعاد مختلف، برای شهروند و برای شهر بسیار نسبت به قبل تاب آوری کمتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این میان امنیت یکی از شاخص‌های اساسی در تحقق شهر پایدار و سالم است که باید از سوی بخش‌های مختلف اعم از مدیریت شهری و حتی شهروندان مورد توجه باشد.

این دکترای شهرسازی با بیان اینکه این موضوع با دقت نظر در ابعاد مختلف آن یکی از موضوعات اساسی در نظام شهری جدید است، خاطرنشان کرد: زنان به عنوان یکی از شهروندان سعی در استفاده از فضای شهری و شهر دارند و نحوه و میزان، زمان و کمیت و کیفیت استفاده از فضاهای شهری تابعی از مؤلفه‌های مختلف است.

اخگر با تاکید بر اینکه بدون شک یکی از این موارد امنیت است، عنوان کرد: مطالعات مختلف نشان می‌دهد که زنان اساساً از حضور در فضاهایی که احساس امنیت نمی‌کنند گریزان هستند؛ بدین معنی که اصلاً حضور پیدا نمی‌کنند، و تعامل برقرار نمی‌کنند.

وی تصریح کرد: معمولاً فضاهای تک‌محصولی و مردانه (مثل تعمیرگاه‌ها یا کارواش‌ها)، فضاهایی که بر آنها نظارتی وجود ندارد (مثل مسیرهایی که با ساختمان‌های مسکونی محاط نشده باشند و یا حتی پارک‌ها وقتی کسی از آنها استفاده نمی‌کند)، مسیرهایی که اصطلاحاً راه در رو نداشته باشند (مثل پل‌های هوایی)، فضاهایی که به لحاظ ادراکی مالکی ندارند (مثل زیرپل‌ها) و فضاهایی که از آنها خوب نگهداری نمی‌شود (همچون کوچه‌هایی با خانه‌های متروک و شیشه‌های شکسته و یا خیابان‌های کثیف و آلوده) به لحاظ ادراکی از پایین‌ترین سطح امنیت برخوردارند و لذا اغلب میزبانی برای این قشر از جامعه نیستند.

این دکترای شهرسازی ادامه داد: این در حالی است که اصولاً حضور زنان در فضای شهری می‌تواند تکوین فضا و ارتقا کیفی حوزه عمومی بالاخص موضوع امنیت در دو بعد ذهنی و عینی را افزایش دهد در حالی که درگذشته زنان صرفاً مجاز به استفاده از سه فضای شهری مسجد، حمام و گورستان بوده‌اند.

اخگر با بیان اینکه با افزایش استفاده از فضا و شهر توسط بانوان امر امنیت عمومی بالتبع آن مورد توجه است، تاکید کرد: زمانی مادران ما از ارتباط صمیمی با همسایه‌ها استقبال زیادی می‌کردند و امروزه زنان حق استفاده و حضور در تمامی فضاهای شهری را از آن خود می‌دانند، لذا لزوم تأمین امنیت برای استفاده حداکثری و در طولانی مدت تعالی فضا و شهر مورد توجه علم شهرسازی است.

کد خبر 456243

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر سازی امنیت زنان امنیت زنان در جامعه شهرهاي ايران فضاهای شهری شهر شهر سالم شهروند سالم شهر پایدار تاب آوری شهر مدیریت شهری حقوق شهروندی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فضاهای شهری مورد توجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۲۰۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصب دوربین‌های هوشمند پلیس در ورزشگاه‌ها برای تامین امنیت

فرمانده تیپ ویژه تهران بزرگ با تاکید بر اینکه به‌روزرسانی سیستم‌های نظارتی و زیرساخت‌های موجود در استادیوم‌های ورزشی یک امر مهم و حیاتی در برقراری و تامین امنیت در ورزشگاه های کشور است، گفت: نصب دوربین‌های هوشمند توسط پلیس در ورزشگاه‌ها کمک شایانی در رسیدن به این هدف مهم می‌کند.

به گزارش ایسنا، سردار احمد نورعلی در دیدار با محسن مزجی، رئیس حراست کل وزارت ورزش و جوانان با تقدیر از همکاری نزدیک کارکنان این وزارت با کارکنان تیپ ویژه تهران در برقراری نظم و امنیت مسابقات ورزشی در استان تهران اظهارکرد: همکاری و همیاری سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف در طول برگزاری مسابقات ورزشی در طول سال باعث ایجاد محیطی امن و عاری از هرگونه تنش بر روی سکوها برای شهروندان عزیز تهرانی شده و پلیس نیز تمام توان و همکاری خود را برای دستیابی به این امر مهم انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه برقرای امنیت و آرامش بر روی سکوهای ورزشگاه‌ها یک کار بسیار تخصصی است افزود: امروزه با پیشرفت علم و فناوری، پلیس نیز در مسیر هوشمندسازی قرار گرفته و در اکثر نقاط نظارت‌های خود را هوشمندانه و سیستمی کرده است که این خود باعث سهولت در رفت و آمد و رضایت کامل شهروندان شده است و از طرفی نیز کیفیت کار پلیس را نیز ارتقاء بخشیده است.

فرمانده تیپ ویژه تهران بزرگ ادامه داد: به روزرسانی سیستم‌های نظارتی و زیرساخت‌های موجود در استادیوم‌های ورزشی یک امر مهم و حیاتی در برقراری و تامین امنیت در ورزشگاه‌های کشور بوده و نصب دوربین‌های هوشمند توسط پلیس در ورزشگاه‌ها  کمک شایانی در رسیدن به این هدف مهم می‌کند.

نورعلی صبر و بردباری نیروهای پلیس و دستگاه های اجرایی و نظارتی را در برقراری امنیت در ورزشگاه ها بسیار مهم دانست و تصریح کرد: ورزشگاه بزرگ آزادی با شرایط خاص خود و مسابقات پر تماشاگر خود در طول سال نیازمند حضور پررنگ کارکنان تیپ ویژه تهران بزرگ بوده و در همین راستا کارکنان این فرماندهی از ساعات اولیه قبل از شروع مسابقات در ورزشگاه آزادی حضور یافته و برقراری امنیت را به دست می‌گیرند.

مزجی، مدیرکل وزارت ورزش و جوانان استان تهران ضمن تقدیر از حضور فرمانده تیپ ویژه تهران بزرگ در این وزارتخانه؛ گفت: امنیت، الفبای برگزاری مسابقات ورزشی در جهان است و امروز شاهد برگزاری مسابقات مختلف در استادیوم های ورزشی سراسر کشور هستیم و امنیت این ورزشگاه ها را مدیون حضور پررنگ و همیشگی کارکنان فرماندهی یگان های ویژه انتظامی کشور هستیم.

وی در ادامه این دیدار از حضور همیشگی و به موقع کلیه کارکنان فرماندهی یگان های ویژه انتظامی کشور در برقراری امنیت ورزشگاه های کشور تشکر کرده و گفت: تعاملات خوبی بین فرماندهی تیپ ویژه تهران بزرگ و وزارت ورزش وجود دارد که نتیجه این قبیل ارتباطات نزدیک، منجر به برگزاری هرچه بهتر مسابقات و برقرای امنیت و در نهایت رضایت تماشاگران شده است.

فرمانده تیپ ویژه تهران بزرگ در پایان خاطرنشان کرد: قهرمانان واقعی در همه عرصه ها شهدای عزیزمان هستند و امروز هر چه داریم از برکت خون پاک این عزیزان بوده و باید نام و یاد شهدا را به عنوان یک فعالیت فرهنگی به جوانان بیاموزیم زیرا این جوانان، اگر در مسیر درست و فرهنگ سازی دینی قرار بگیرند رهروان حقیقی همان شهدا هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حضور ۱۰ شرکت تولیدی کشاورزی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • ۱۰۰ هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان شناسایی شده است
  • سرانه فضاهای آموزشی هرمزگان افزایش می‌یابد
  • از نصب سردیس شهدا و مفاخر تا نورپردازی ورودی‌ها و نقاط مختلف شیراز
  •  از نصب سردیس شهدا و مفاخر تا نورپردازی ورودی‌ها و نقاط مختلف شیراز
  • نصب دوربین‌های هوشمند پلیس در ورزشگاه‌ها برای تامین امنیت
  • منشور رسانه‌ای طی آینده‌ای نزدیک در اردبیل رونمایی می‌شود
  • وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی