Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرکی گفت: همایش ملی "اقتصاد، تجاری سازی فرآوری محصول خرما" با هدف ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی محققانِ اقتصاد برای تجاری سازی محصول خرما 19 آذرماه برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری برنا ، علی سردار شهرکی، عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه سیستان و بلوچستان و دبیر همایش ملی "اقتصاد، تجاری سازی و فرآوری محصول خرما" بیان کرد: این همایش قرار است در 19 آذرماه به صورت مجازی برگزار شود و تاریخ ارسال تا 10 آذر و داوری مقالات تا 15 آذر ماه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این استاد دانشگاه بیان کرد: مناطق گرمسیری مستعد تولید محصول خرماست که قابلیت عرضه در سطح جهانی را دارد و باعث افزایش درآمد ارزی برای کشور می شود.

وی اظهار کرد: ایران تقریبا حدود یک میلیون تن خرما در سال تولید دارد که از بزرگترین تولیدکنندگان خرمای جهان محسوب می شود، از طرفی سطح زیر کشت خرما در جهان بیش از 950 هکتار است که 250 هزار هکتار آن در کشور ما قرار دارد و از این حیث بسیار قوی هستیم و پتانسیل خوبی داریم.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه سیستان و بلوچستان بیان کرد: از طرف دیگر با توجه به برنامه های چندساله از جمله بودجه و برنامه های اقتصادی که برای کشور نوشته می شود یکی از گام های اساسی جهت خروج از اقتصاد تک محصولی توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی به عنوان منبعی برای کسب درآمد ارزی است.

سردار شهرکی بیان کرد: این امر می تواند اشتغال زایی و ارز آوری داشته باشد، در این بین اهمیت بخش کشاورزی از بقیه بخش های مهم تر است، با توجه به ارتباط های پسین و پیشین که کشاورزی با خدمات و صنعت دارد می تواند گام مهمی را در تولید مواد غذایی استراتژیک و کاهش واردات داشته باشد و از طریق صادرات ارز مورد نیاز را تامین کند.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: سابقه خرماکاری حدود 6 هزار سال قبل است و آن را در سیستان و بلوچستان به 300 سال قبل از میلاد مسیح نسبت دادند که خیلی مهم است.

وی تصریح کرد: صادرات خرما در ایران حدود 80 سال قدمت دارد و می تواند یکی از منابع مهم به دست آوردن ارز برای کشورمان باشد، خرما از نظر سطح زیر کشت و تولید در ایران و سیستان و بلوچستان اهمیت ویژه ای دارد.

فقدان مدیریت بعد از تولید و نبود صنایع سد راه رسیدن خرمای استان به جایگاه اصلی خود

این مقام مسئول بیان کرد: درآمد اصلی کشاورزان و باغداران این منطقه به ویژه بلوچستان از باغ های خرماست و از طرف دیگر نتوانسته جایگاه خود را در عرصه های دیگر از جمله بازارهای داخلی و خارجی به دست بیاورد.

دبیر همایش ملی "اقتصاد، تجاری­ سازی و فرآوری محصول خرما" گفت: شاید یکی از دلایل آن فقدان مدیریت بعد از تولید، نبود صنایع و کارخانجات فرآوری، برندسازی و درصد زیاد ضایعات باشد.

وی عنوان کرد: با این وجود که سیستان و بلوچستان یک از استان های خرماخیز کشور در تولید و سطح زیر کشت در رده های بالای آماری قرار دارد و می تواند در ارز آوری و ورود سرمایه گذار به این استان کمک کند، اما مشکلاتی در این استان داریم که زیرساخت، امکانات و صنایع فرآوری نمونه ای از آن است که از این پتانسیل ها باید استفاده کنیم.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه سیستان و بلوچستان اظهار کرد: بر این اساس همایش مذکور را برنامه ریزی کردیم که مشکلات و محدودیت های مربوط به جبنه های مختلف خرما را از دید تجاری سازی و برندسازی بررسی کند.

سردار شهرکی گفت: از این حیث می تواند با ایجاد هماهنگی و ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی محققانِ اقتصاد، اطلاعات خوبی برای تجاری سازی محصول خرما به ما بدهد و بتوانیم آن ها را اولویت بندی کنیم.

وی تصریح کرد: از این طریق می توانیم فرصت ها و تهدیدها را شناسایی و برنامه جامع و نقشه کاربردی اقتصادی را تنظیم کنیم، این همایش فرصت خوبی است که از تجربیات پژوهشگران نقاط مختلف کشور استفاده و نقاط ضعف و قوت آن ها را شناسایی و برای خود پیاده کنیم.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه سیستان و بلوچستان بیان کرد: در حوزه خرما همایش های زیادی برگزار شده که برخی به صورت دو سالانه و سالانه ادامه دار است، اما همایش خرما با عنوان همایش اقتصاد، تجاری سازی و فرآوری محصول خرما که با همکاری دانشگاه های استان، دانشگاه علم صنعت تهران، مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی سیستان و پردیس تهران و کرج، استانداری، ادارات کل تعاون کار و رفاه اجتماعی، محیط زیست، جهاد کشاورزی برگزار می شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: همایش ملی خرما فرآوری محصول خرما سازی و فرآوری تجاری سازی همایش ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۲۰۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید

محسن رشید فرخی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار سال گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن خرما تولید شد که ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزارتن از این میزان به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار به بازارهای هدف صادر شد.

او متوسط تولید سالانه خرما در کشور را یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون و ۴۰۰ هزارتن اعلام کرد و افزود: پتانسیل تولید یک میلیون و ۵۰۰ تا یک میلیون و ۶۰۰ هزارتن خرما هم در کشور وجود دارد، اما به دلیل کشاورزی خرده مالکی و سنتی در باغات قدیمی، میزان فعلی تولید هم مطلوب است.

رشید فرخی ادامه داد: با افزایش بهره وری در واحد سطح می توان ارزآوری و درآمد کشاورزان را ارتقا داد، اما به هیچ عنوان به دنبال افزایش سطح زیرکشت باغات نیستیم چراکه با توسعه باغات این احتمال وجود دارد که داستان پسته و خشکیدگی برخی باغات برای نخیلات تکرار شود.

رئیس انجمن ملی خرما با بیان اینکه دومین تولیدکننده خرما در دنیا هستیم، گفت:  بنابر آمار در بحث صادرات رتبه چهارم و پنجم در دنیا را دارا هستیم که براین اساس با اعمال سیاست های حمایتی و سیاست گذاری های مناسب مبنی بر اجتناب از اتخاذ تصمیمات خلق الساعه و مدیریت های جزیره ای ظرف مدت زمان ۵ سال می توان میزان ارزآوری را با افزایش ۲ برابری به ۸۰۰ میلیون دلار رساند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • «ادز آپ» به بررسی چالش های تبلیغات دیجیتال در ایران می پردازد
  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • برگزاری ۶۰ برنامه فرهنگی در سیستان و بلوچستان
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • غرفه سیستان و بلوچستان در نمایشگاه «اکسپو» با سه محور برگزار می‌شود
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان
  • نصب ۲۰ دوربین پلاک‌خوان برای اولین‌بار در شهرستان زابل