Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@11:57:13 GMT

نگذاریم حلقه محاصره کرونا تنگ‌تر شود

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۲۱۰۶۰

نگذاریم حلقه محاصره کرونا تنگ‌تر شود

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه رعایت پروتکل‌ها و پرهیز از تردد‌های غیرضرور طی این دو هفته تعطیلی مطمئنا در قطع زنجیره انتقال بیماری تاثیرگذار خواهد بود، عنوان کرد: در صورت اجرای دقیق این طرح چه از سوی مردم و چه از سوی مسئولان و مجریان طرح، چرخه انتقال تا حدودی قطع شده و بار بیماری کاهش پیدا می‌کند، در این صورت کنترل اپیدمی بسیار راحت‌تر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر پیام طبرسی با تاکید بر اینکه محدودیت‌های جدید و تعطیلی دوهفته‌ای می‌تواند فرصت مناسبی برای قطع چرخه و زنجیره انتقال بیماری باشد، گفت: البته این در حالتی است که کلیه پروتکل‌ها از سوی مردم نیز رعایت شود، ولی متاسفانه همچنان شواهدی وجود دارد که برخی راهی مسافرت‌های شمال شده، گزارش‌هایی از مغازه‌ها و فروشگاه‌های مخفی منتشر شده و عده‌ای نیز همچنان پروتکل‌ها و محدودیت‌ها را رعایت نمی‌کنند، اگر قرار باشد این تخلفات و سرپیچی از پروتکل‌ها و محدودیت‌ها همچنان ادامه داشته باشد، هیچ محدودیتی تاثیر گذار نخواهد بود و باید متاسفانه روز به روز شاهد افزایش آمار ابتلا و مرگ و میر‌ها و اخبار بد باشیم.

این پزشک متخصص عفونی با بیان اینکه متاسفانه از ابتدای پیک سوم تا به امروز آمار‌ها همواره صعودی و رو به بالا بوده است، گفت: انتظار ما این بود که آمار‌ها به مرور کاهشی باشد، ولی هنوز این اتفاق رخ نداده و این مسئله نشان دهنده آن است که چرخه انتقال بیماری بسیار فعال شده است.

وی با بیان اینکه فهمیدن وخیم بودن اوضاع کار سختی نیست، گفت: این روز‌ها همگی در اطرافیان دور و نزدیک خود اخبار ابتلا، بستری، انتقال به‌ای سی یو و مرگ و میر را می‌شنوند، همه شاهدیم که حلقه محاصره کرونا از همیشه تنگ‌تر شده و بیماری به صورت فعال در حال چرخش سریع در سطح جامعه است.

طبرسی با بیان اینکه رعایت پروتکل‌ها و پرهیز از تردد‌های غیرضرور طی این دو هفته تعطیلی مطمئناً در قطع زنجیره انتقال بیماری تاثیرگذار خواهد بود، عنوان کرد: در صورت اجرای دقیق این طرح چه از سوی مردم و چه از سوی مسئولان و مجریان طرح، چرخه انتقال قطع شده و بار بیماری کاهش پیدا می‌کند، در این صورت کنترل اپیدمی بسیار راحت‌تر خواهد بود، ولی زمانی که چرخه انتقال بیماری مانند این چند هفته اخیر فعال باشد، کنترل آن بسیار سخت است.

این متخصص عفونی با بیان اینکه در صورت رعایت پروتکل‌ها و محدودیت‌ها نتایج مثبت این طرح طی هفته‌های آینده محسوس خواهد بود، گفت: البته این تعطیلی دو هفته‌ای به عنوان یک مسکن عمل کرده و تا حدودی بار بیماری را کاهش می‌دهد، درمان اصلی رعایت همیشگی پروتکل‌ها و اصول پیشگیری از ابتلا و انتقال بیماریست.

طبرسی با بیان اینکه ابتلا‌های گروهی و خانوادگی وجه بارز پیک سوم در مقایسه با پیک‌های قبلی اپیدمی است، تصریح کرد: مهمترین علت این مساله دورهمی‌های خانوادگی و تجمعات غیر ضروری است، افراد باید آگاه باشند که حتی در صورت پوشش ماسک و رعایت پروتکل‌ها، باز هم احتمال انتقال بیماری وجود دارد، چراکه طی میهمانی و دورهمی بالاخره افراد برای خوردن غذا و هر چند به مدت محدود مجبورند ماسک خود را بردارند و یا طی این مدت ممکن است کوتاهی‌هایی صورت بگیرد، لذا هیچ تضمینی برای عدم ابتلا و انتقال بیماری در دورهمی‌های هرچند محدود نیز وجود ندارد.

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در پایان با تاکید بر اینکه راهکار کنترل اپیدمی و قطع زنجیره انتقال بیماری سه کار ساده یعنی پوشش ماسک، رعایت فاصله گذاری فیزیکی و جلوگیری از تجمعات است، عنوان کرد: اگر همین چند کار ساده را رعایت کنیم موفق می‌شویم، ولی اگر همچنان پروتکل‌ها و محدودیت‌ها را رعایت نکنیم، چرخه فعال اپیدمی همچنان در جامعه می‌تازد و آمار ابتلا و فوتی‌ها به صورت صعودی ادامه پیدا می‌کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ویروس کرونا شیوع کرونا در ایران کووید 19 کروناویروس پروتکل ها و محدودیت ها زنجیره انتقال بیماری رعایت پروتکل ها چرخه انتقال چه از سوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۲۱۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟

ایسنا/گیلان معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان گفت: مصرف سبزیجات محلی خام همچون چوچاق و خالیواش و نعناع و هر نوع سبزی خودرو و معطر جمع آوری شده از طبیعت و موجود در بازارهای محلی در ابتلای مردم به فاسیولا نقش اساسی دارد.

دکتر سید محمود رضوانی در گفت وگو با ایسنا، فاسیولیازیس را عفونت یا بیماری ناشی از انگل های جنس فاسیولا دانست و اظهار کرد: انگل های فاسیولا کرم های مسطح و برگی شکلی هستند که عمدتا در مجاری صفراوی و کبد دام ها از جمله گوسفند، بز، گاو، گاومیش و برخی از علفخواران دیگر زندگی می کنند.

وی با بیان اینکه برای برقراری چرخه زندگی انگل فاسیولا وجود دام های آلوده، منابع آبی دائمی یا فصلی، بارندگی فراوان و حلزون های میزبان واسط ضروری است، افزود: حیوانات آلوده به فاسیولا تخم انگل را همراه با مدفوع خود به محیط خارج دفن می کنند، در صورتی که این تخم در آب قرار گیرد، در درجه حرارت مناسب پس از حدود سه هفته در داخل آن یک لارو مژه دار به وجود می آید. این لارو پس از تشکیل از تخم خارج شده و با نفود در بدن حلزون های آبزی شروع به رشد و تکثیر می کند و به لاروهای دم دار تبدیل می شوند که این لاروهای جدید نیز پس از کامل شدن از بدن حلزون میزبان واسط خارج شده و در آب رها می‌شوند و به برگ گیاهان آبزی می چسبند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: حیوانان نشخوارکننده و انسان به دنبال خوردن گیاهان و یا سبزیجات آبزی حامل لاروهای انگل یا آب های سطحی آلوده به فاسیولا مبتلا می شوند.

رضوانی، خوردن سبزیجات محلی آلوده به فاسیولا به صورت خام، خوردن غذاهای تهیه شده با سبزیجات خام مانند دلار و زیتون پرونده، نوشیدن آب های سطحی و آب چشمه های روباز نواحی کوهستانی، خوردن جگر خام یا آبدار و شستن ظروف و سبزیجات مصرفی در آب های سطحی آلوده را از جمله راه های ابتلا به فاسیولا دانست و تاکید کرد: این بیماری دارای دو مرحله حاد و مزمن است و دوره کمون بیماری از چند روز تا چند هفته و چند ماه متغیر است، اما مهمترین نشانه های بیماری شامل تب و لرز و تعریق شبانه و دردهای شدید شکمی و اختلالات گوارش و نشانه های آلرژیک مانند کهیر و خارش و ناراحتی های تنفسی و کاهش ورزن و کم خونی و بزرگی کبد است.

وی با بیان اینکه مصرف سبزیجات محلی خام همچون چوچاق و خالیواش و نعناع و هر نوع سبزی خودرو و معطر جمع آوری شده از طبیعت و موجود در بازارهای محلی در ابتلای مردم به فاسیولا نقش اساسی دارد، گفت: این سبزیجات گاهی به صورت خام در تهیه غذاهای محلی کاربرد دارد که در صورت آلودگی به انگل می تواند در انتقال بیماری نقش ایفا کند؛ از آنجایی که ضد عفونی کردن این سبزیجات مشکل است باید از خوردن آنها به صورت خام پرهیز کنیم.

معاون علوم پزشکی گیلان بر لزوم پرهیز از مصرف توت فرنگی و سبزیجات خام محلی به صورت غیر بهداشتی تاکید کرد و گفت: شست و شوی سبزیجات با آب سالم و همراه با ضد عفونی کردن با محلول سرکه سفید(ترکیب یک به چهار سرکه و آب) به مدت ۱۵ دقیقه باشد. توت فرنگی نیز پس از شست و شو با آب سالم، حتما به مدت سه تا پنج ثانیه در آب جوش وارد شده و سریعا در آب سرد قرار گیرد.

رضوانی با بیان اینکه سبزیجات خام محلی خرد شده، پخته شده و یا خشک شده پس از فریز کردن به مدت پنج روز مصرف شود، عنوان کرد: پاک کردن سبزیجات با دستکش و خودداری از دست زدن به دهان موقع تمیز کردن سبزیجات نیز مورد تاکید است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آمار بالای حیوان گزیدگی در اردبیل
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • تداوم عملیات جست‌وجو جهت نجات کارگر مفقود شده تهران
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • نصب بیش از ۷ هزارو ۷۴۰ کنتور در کرمان
  • فیلمی از شیوه انتقال آذوقه به عشایر محاصره شده در سیل
  • رعایت عدالت در توزیع اعتبارات استان سمنان/ نذر فرهنگی ترویج شود
  • انتقال زائران حج تمتع از مدینه به مکه با قطار سریع‌السیر